Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Hello 2019

Assalamualaikum



Korang! Kita dah masuk tahun 2019 lah! Korang boleh percaya ke tak? Yuyu susah nak percaya sikit. Azam 2018 banyak yang tak tercapai, dengan busy anak nak sekolah lagi. Tup-tup tengok post di Instagram "bye-bye 2018". Tak ready lagi time tu. Macam mana :p

Ready ka tak ready ka, dah masuk pun 2019.

Azam korang macam mana? Banyak yang tercapai ka atau banyak yang carry forward ke 2019. Lulz. Ok. Faham. Sebab yuyu pun macam tu juga. Tahun lepas cakap nak "less procrastinate". Hello, aku tulis azam tu setiap journal & organizer ok. Lepas tu, sampai sekarang dok bertangguh kerja. (hmm, tadi cakap nak basuh baju terus, blogging lah dulu. pfft)

Selalunya yuyu suka share di blog, azam-azam setiap tahun. Tahun ni nak keep it personal. Kononnya lah. Padahal rasa macam malu ok, aku pompongpompang bagitau satu dunia, tapi tak tercapai pun.

Dan...

Paling korang kena tahu, Yuyu Zulaikha yang blogging tergedik terkinja pakai baju warna warni kalah traffic light ni, tahun ni Yuyu Zulaikha tu dah 30tahun!

Ulang suara ya tuan tuan puan puan.

30 tahun!

Dah masuk geng 3 series. Dah tua. Walaupun rasa tak best sangat bila masa 30an ni, tapi banyak orang cakap, perempuan bila masuk je 30an, dia akan nampak lebih cantik dan penuh kewanitaan. Ok lah, I am now ready to be 30! Kah!


Hmm. Macam awkward pula tak share dengan korang azam yuyu. Ok lah, yuyu share satu new year resolution yang berkaitan blogging je lah ok. Yuyu tekad, untuk tahun 2019 ni, yuyu nak lebih aktif berblog. Bukan untuk apa-apa pun, tapi demi lebih productive dan untuk kenangan masa depan.

Yuyu plan, untuk setiap minggu, akan ada genre yang akan yuyu tulis:

  • AHAD : Cuti (belum apa-apa dah cuti)
  • ISNIN : Personal
  • SELASA : Parenting
  • RABU : Cuti
  • KHAMIS : Beauty
  • JUMAAT : Sharing
  • SABTU : Cuti

Semoga betul lah plan ni. Jadi, untuk menjayakan azam blogging kali ni, yuyu akan plan entry seminggu atau beberapa hari awal. InsyaAllah. Gambar pun kena lah banyak kan supaya nampak menarik. In case kalau korang malas nak baca pun, tak apa, yuyu buat kenangan bagi cucu baca tua nanti (kalau korang tak baca, yuyu cubit kuat-kuat!)

Ok lah. Apa azam korang tahun ni yang paling mencabar? Jom share :)

Terima kasih sudi baca!




Love,

Comments

  1. Happy New Year Yuyu Zulaikha... lama tak blogwalking sini baca celoteh Yuyu...
    Tahun ni azam saya nak kurus.. hahahaha... paling mencabar dah tu... tiap tahun azam yang sama je... 😁😁

    ReplyDelete
  2. yeay..update tau, akk setia membaca blog yuyu so inspired !

    ReplyDelete
  3. Azam tahun lepas nak kurus dan kahwin. Dua2 tak berjaya. Postpone ke tahun ni lah pulak.
    Kita sama yuyu. Dah jadi geng 30an. Bye2 angka 2.huhu

    ReplyDelete
  4. Happy New Year kak Yuyu Zulaikha!
    http://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi komen :)

back to top