Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Mencairkan Hati.

Assalamualaikum

minggu lepas, yuyu ikut family tunang yuyu pergi kenduri kawen cousin dia, Intan. malu tau. tak biasa lagi dengan bakal family baru yuyu tu. macam mana pun, kena biasakan diri juga kan. takut nanti kekok. tskk. sekarang pun kekok lagi.

tapi, bila sampai saja di majlis tu, terus rasa nak jerit, nak gigit pun ada. ada bayi comel! arghh. cair terus. terus lupa pasal pengantin, sekarang memang kepala otak fokus kat bayi comel tu. huhu. siap snap gambar banyak banyak weh. 

NawalSara. aloo. first time tengok gambar dia di Instagram abang arn (bakal abang ipar), terus buat wallpaper Whatsapp tau. bila dah nampak depan depan, mata dia besaq baq hang. mulut kecik toet je. putih gebu pulak tu, okaylah, doa banyak-banyak dalam hati nanti dapat anak comel macam tu. huhu.

susah sikit nak ambil hati dia. nak dukung tak nak. jual mahal. lama lama pujuk, dah nak balik kenduri, baru dia nak yuyu dukung. takpe la, dukung sekejap, namun hati dahku berbunga selamanya. -.-'

ini emak dan kakak NawalSara. bakal maksu yuyu. huhu. mak cantik. memang la. kakak dia omeyyyy sangat. cair tengok dorang. 

 
ni lagi satu budak comel nak kena gigit hidup hidup. Alin namanya. aloo, tak sempat snap gambar banyak banyak. dia asyik nak makan je. Alin ni, sampai je yuyu kat majlis kawen tu, terus cakap yuyu cantik. aww. pandai amik hati tau. okay lah, besar nanti Aunty Yuyu ajak Alin shopping okay.

entah la sekarang suka sangat budak-budak, lagi lagi baby yang bulan bulan lagi. dulu kauu, jumpa budak je, dah nyampah. dah la memekak macam enjin KTM dah uzur, lepas tu mengada sangat suruh dukung bagai. well, spesis tak sedar diri macam ai memang gitu. 

padahal, mak cakap, yuyu masa baby dulu, kalau nangis, satu kampung berganding bahu, rasa hiba tak boleh hidup aman tau. 

mungkin ikut peredaran usia kan. sekarang umur dah boleh geng dengan mak mak orang, mesti la sikit sebanyak suka budak budak. banyak juga yuyu nampak perubahan diri yuyu bila dah umur 24tahun ni. cara bergaul, cara berfikir, berkawan, macam macam la. 

paling jelas, dulu selalu wehh buat duckface, siap tak faham kenapa orang sumpah seranah bila upload gambar duckface. comel apaa. tapi sekarang,  geli geleman pulak tengok gambar dulu dulu. hoii, mencanak bulu roma tegak. seram. korang mesti pernah duckface juga kan? O.o

sekarang rilek je muka kalau bergambar. takde kemut kemut dah :
ohh, sebelum tu, banyak yang tanya pasal baju yuyu ni. masa di Bandung pun, Fatin, Ida, & Iena tanya benda yang sama, masa pergi majlis kawen Intan tu pun, yuyu pakai baju yang sama. dan, soalan sama, masing masing suka dengan Peplum yuyu ni.

sorry, Peplum yuyu ni dari House of Jazaba. Tribal Peplum, tapi sekarang dah habis dah yang Tribal punya, sedih kan. tapiiiii..

ada yang lagiiiii cantik! Peplum dari House of Jazaba juga, khas untuk raya ni. ada tiga pilihan warna cantik, biru, hijau dan purple. siap dengan kain corak Paisley lagi. rambang terus mata nak pilih untuk buat baju raya nanti. tskk. 




lebih baik korang cepat, sebab last order 30June2013 ni je. lepas tu dah habis dah. tak la baju Raya cantik. tskk. kalau nak, boleh try tengok sini ( LINK )

huhu, sempat pulak ajak korang shopping khonnn. ala, benda best, share je la dengan korang. 

terima kasih sudi baca :)

Comments

  1. dan cu tak sabaq tgk nek sorang ni nek pelaminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. ilek arr. berapa bulan lagi la cuuu~

      Delete
    2. Assalamualaikum,

      Kenapa biarkan laman web dan blog anda yang baik dan berpotensi ini tidak

      diketahui orang?

      Sebarkan dan tambah pengunjung dengan bertukar iklan laman web di

      Produk Muslim Ads Network

      Baru dilancarkan.. Daftar segera ia percuma!!.. kelulusan serta merta...

      Terima kasih

      Delete
  2. haha comel nawalsara. hihi macam aunt kita jugak, nak kawin ni perangai dah mak cik mak cik. hihi tetiba suka budak,padahal dulu anti gila. eh yuyu comel je dengan kak fatin . hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. same la. haish. mungkin sebab sekeliling kot kan.

      Delete
  3. yuyu baju yuyu ni size ape ye? size kita sama kot..susah nk cr baju sbb bdn kecik ni..huhu nk beli kt tempat yuyu beli la...tq

    ReplyDelete
  4. dah ada ciri keibuan ni..hee

    ReplyDelete
  5. comelnye!!! mata besar... bju yg last tu cntik!

    ReplyDelete
  6. kak yuyu, nawalsara, alin, semua comel =D

    ReplyDelete
  7. baby comel, baju yuyu comel, yuyu comel.....sume comel la senang....hehe....

    ReplyDelete
  8. Memang lawa peplum yang Yuyu pakai tu.. Baru nak tanya, dah diberitahu kat mana nak beli.. Laju2 gi terjah.. Hikhik! ^_^

    ReplyDelete
  9. 3 komen dari saya
    first baby tu nampak cantik sangat..cute, comel.mata pun bullat,pueth gebu gitu..ihih

    second, yuyu nampak cute je pakai baju tu...sesuai dengan tubuh yuyu yang cute mute gitu..cantik giler kot..

    third, saya doakan semoga yuyu cepat kawen & timangg baby..mesti bby yuyu cantik macam yuyu right? hihih..sorry panjang:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay la, 3 komen balas dari yuyu :

      1st : tak! yuyu lagi comel dari bby tu. heee

      2nd : huhuhu. kite malu sangat macam ni :P

      3rd : aminn aminnn ya Rabbb. kite doa yang terbaik juga untuk awak <3

      Delete
  10. Assalamualaikum,

    Jual beli online atau iklankan perniagaan atau bertukar laman web
    di www.produkmuslim.info

    Daftar segera ia percuma

    Terima kasih

    ReplyDelete
  11. comel budak tu. tp awat muka lain macam ? haha.

    ReplyDelete
  12. taktauuu yg manae satu yg mencairkan hati yuyu ke budak tu! ahaksss... comelnyee dikauuuu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloolooo! Fad ni suka buat kite senyum sorang sorang tauu :p

      Delete
  13. geram tgk baby..comel sgt...mata bulat...hu3

    ReplyDelete
  14. baby yg comel! dan baju yuyu cantik :)

    ReplyDelete
  15. waaa.. comellllllllnya gerangan baby, Nawalsara. isshh.. geram je tngok mata dia yang besaq tu >_<

    ReplyDelete
  16. comel kak nawal sara. mak depa pon segak kemain. :D

    ReplyDelete
  17. jujur ckp, yuyu ni sgt cantik. walaupun petite, tp sgt comel! hehe.

    ReplyDelete
  18. kak yuyuuuuu . why so comel ?? hihi

    ReplyDelete
  19. yuyu..budak2 kecik kalau die cakap cantik tu memang kompom cantik..budak2 jujur tau..tak reti menipu..btw, yuyu memang super duper comel!

    ReplyDelete
  20. yuyu julaikha omeiiiii angattttt kalah kak ton hikhik

    ReplyDelete
  21. baju tu mmg cantik...baby 2 pun cute sgt2!!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju tu cantik kan. ramai yang tanya yuyu dah. :)

      Delete
  22. geramnyaaa. Comel. Saya suka bebudak jugaaakkkkk~

    ReplyDelete
  23. ok,baby comel,yuyu lagi comel..miahahahha..:)
    yuyu da tukar balik header ye.hehe

    ReplyDelete
  24. comelnye baby tu..kakak dia pun comel..memang patut pun kena gigit


    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/anda-mencari-vitamin-untuk-detox-or.html

    ReplyDelete
  25. comel gila budak .. putih je.. auww ..tak sabar plak nak tengok anak yuyu .. haha

    ReplyDelete
  26. hye yuyu,, ok,, malu,, bai :D

    ReplyDelete
  27. budak2 tu omey angat cm yuyu gak..hehe

    ReplyDelete
  28. cantiknya kak yuyu pkai baju peplum tu, kalau untuk org chubby boleh ke pakai ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la sapa sapa pun boleh pakai. asalkan kita yakin dengan diri sendiri kan. baru semua kita pakai nampak cantik :)

      Delete
  29. comel sungguh!!! muka kacukkan budak tu... apapun, cantik la kak yuyu.. comel je... :3

    ReplyDelete
  30. ala...comel nye bebudak tu...aaa...naluri kebapaan datang dah ni :p

    ReplyDelete
  31. Comelnye baby. Mata bulat macam baby saya jugak.

    ReplyDelete
  32. bulattt mata dia ~! comei tul . ^^

    ReplyDelete
  33. *dengar bunyik kompang*

    HAHAHAHA

    ReplyDelete
  34. Alololo..memang comel betol, tambah2 dengan mata bulat budak kecik tu >_<

    ReplyDelete
  35. hehe x lame lagi anak sendiri la plak hehehe

    ReplyDelete
  36. Hai yuyu.. :)

    Cantik baju yuyu tu.. Orangnye pun comei jer.. ;)
    yuyu pakai saiz apa ye baju tu?

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. yuyu ade tanda kat dahi..scar ape tu?..mesti time kecik2 ganas ni..hehe..

    selamat menyambut ramadhan dengan masakan paprik tu..

    ReplyDelete
  38. kat dahi yuyu ade tanda..
    scar ape tu?..ganas sgt la tu time kecik2..hehe

    selamat menyambut ramadhan dengan masakan paprik tu..hehe

    ReplyDelete
  39. ok, fatin & yuyu x pernah x cantik.. ehee

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi komen :)

back to top