Sabtu di Konsert Avril Lavinge | Entry Bergambar.

by Yuyu Zulaikha, 9:13:00 PM
Assalamualaikum

kehadapan saudara saudari sekalian,

surat ini adalah warkah yang dihasilkan atas desakan, ehh, atas berontakan ( sebab musabab dah brutal sangat cara hati saya mendesak. tak boleh tidur saya dibuatnya) hati saya setelah empat hari tak update belog. hmm. macam mana nak mula ya? perlukah saya memberi sebab musabab yang utuh untuk kelamaan saya. ha? kelamaan?

masalah yang timbul sekarang, untuk siapa saya buat surat kiriman tak berapa nak rasmi ni

baiklah, tujuan saya menulis warkah ini, hanyalah ini menonjolkan ke-eksaited-an saya tempoh hari di konsert Avril Lavinge! siyes saya eksaited. berpunca daripada eksaited melebihi isipadu inilah yang membuatkan saya hampir terkedu untuk meneruskan menulis warkah ini.

baiklah, saya mula ya bercerita.

hari tu, 18hb Februari 2012 saya telah diberi dua tiket percuma daripada TuneTalk. barang percuma selalunya saya tak pernah tolak. hikhik. tapi, sehari sebelum konsert tersebut, ABANG EYRIQAZZ telah membudimankan hati beli memberi 2 ekor ketol Media Pass kepada saya.

saya jerit macam ni "arghhhhh" setelah dapat tahu akan kegembiraan tersebut. ia umpama dapat betis percuma peha. i loike ♥   


maka, malam itu, saya telah memilih teman baik saya yakni Liyana untuk mentemani menemani saya. kot kot orang culik. bolehlah beliau tolong sekeh orang tu. dia kuat. tak macam saya. sobbsobb.

inilah Media Pass yang saya gempar gempur kan itu. dan tak lupa juga, pada konset itu, saya telah membawa seketul jerawat di hidung sebagai bahan takkala kebosan. ada juga benda yang nak dikutilkan. terima kasih jerawat. -.-'

dan dua keping gambar di bawah ini saya kepilkan demi menunjukkan kegembiraan saya. mana tidaknya, saya kan meminati lagu lagu Avril. buktinya, saya pernah didenda berdiri atas kerusi sekolah atas perangai huduh saya menulis lirik lagu SkaterBoy dalam buku Matematik. :'(

        
apa lagi yang mampu saya lakukan melainkan senyum telinga ke telinga? dan saya memilih untuk pakai se-simple mungkin sebab kawan saya cakap "helloo yuyu, you nak pergi konsert kot! bukan nak pergi jadah event" oh lupa. akhir sekali, dia ada sebut "duhhhh yuyu, konsert je kot"

sebab itu saya memilih untuk memakai se-simple gambar itu.

sejurus sampai di sana (Stadium Merdeka), saya telah terjumpa Kak Pen Merah dan Ziana Zain. ehh! bukan! Ziera Zain la. saya lupa pulak nak tanya Ziera Zain, beliau ni ada bau bau macang dengan Ziana Zain ke ha? mengikut firasat saya, mungkin tidak. sebab suara tak sama pun. nanti saya cuba tanya.

Kak Pen Merah ni, saya lupa pulak nak tanya nama benar beliau. tapi saya yakin, Pen Merah bukanlah nama beliau di surat beranak mahupun bukan di lesen memandu. beliau ni sporting. baik. beliau telah beri banyak tips kepada saya untuk menjadi blogger berjaya

ini lagi sekali dapat betis percuma peha. dah la dapat tengok Avril, dapat pulak tips tips berbelog. feuhh. tak sangka. 

saya, kawan saya, kak Pen Merah dan Ziera Zain ditempatkan bahagian Media. ada kerusi, lengang dari orang ramai dan  tak terhempet nasi hempet terkepet kepet. walaupun jauh, tapi selesa sangat sangat. siap ada makanan lagi tau. 

kembang lobang hedong saya dibuatnya.

inilah permandangan dari tempat Media yang kami duduk. dah mende alah kaler hijau itu adalah cara moden menggantikan pemetik api rokok yang mat mat romeo selalu nyalakan di konsert takkala Amy Search mendendangkan lagu Rozana. felling siot. eh. siot tu bukan mencarut kan?

tapi, selepas hampir setengah jam di tempat Media, tiba tiba... *jeng jeng jeng*

tiba-tiba, stuff TuneTalk telah memanggil saya untuk membawa saya ke tempat VIP. dimana, ia adalah bahagian paling hadapan dekat dengan pentas dan lengang daripada manusia. tahu tak apa perasaan saya? sekali lagi. dapat betis percuma peha. tiga peha dah saya dapat. hikhik. 


bila dah di hadapan, inilah permandangan pentas Avril membuat persembahan. saya dapat lihat jerawat Avril. saya dapat lihat Avril lupa cabut sehelai bulu ketiak. huhu. tipu.

tapi, disebabkan saya hanya menggunakan kamera biasa biasa Olympus, maka, kuality gambar telah membataskan saya untuk ambil gambar yang cantik semasa Avril bergelimpangan di sana sini di pentas. hmm. gegar jadinya. 

ini pulak abang abang bodyguard. mulanya, saya ingat, saya nak rempuh saja pagar itu, lalu menyanyi dengan Avril. saya tahu, Avril pasti menantikan saya, tapi memikirkan ukuran lilit dada abang abang bodyguard, saya terpaksa menyimpan hasrat tersebut. sobsobb.

akhirnya, konsert telah berakhir pada 11 malam. saya rasa berpuas hati sangat sangat. saya dapat tengok Avril dekat dekat. dan dapat dengar banyak lagu lagu yang sedap. sedap suara Avril yang real. macam suara saya. kalau beliau dendang Ghazal, pasti beliau menang peringkat Negeri. 

fuhh. setakat ini saja surat saya kali ini. dan sebelum terlupa, sedikit selingan semasa konsert tersebut.

ini gerombolan manusia beratur untuk masuk ke dalam stadium. banyak bukan? nasiblah saya dapat Media Pass. terus je ke destinasi tanpa bazirkan peluh. ohsem.

ini gambar saya di tempat VIP. tak ramai orang bukan. best. saya masih mampu eksaited senyum telinga ke telingan walaupun di akhir konset. 

dan ini gambar saya lagi. berpeleseran di tepi jalan sementara menunggu kawan saya yang sibuk cari kereta. haish. penat saya tunggu. selamat la ada belon ini. 

apa pun, saya berterima kasih sangat pada abang EYRIQAZZ atas susah payah anda mendapatkan Media Pass untuk kawan saya. haish. kalau takda abang EYRIQAZZ bermaksud, saya terpaksa menjadi Lone Ranger di konsert tersebut. sorang sorang. pilunya.

baik lah. sekali lagi, setakat ini saya warkah saya kali ni untuk saudara saudari sekalian. 
Pecah Kaca, Pecah Gelas
Sudah Baca, Harap Balas

Yang Benar,
Yuyu Zulaikha


***

p/s : selalu la guna TuneTalk, boleh pergi konsert free!

terima kasih sudi baca ^^
SHARE 113 comments

Add your comment

  1. kak yuyu comel , kongsi sikit , hehe


    kak yuyu nia nk email boleh x ?

    ReplyDelete
  2. yuyuk tak dapek amik gambakkk dengan avril ke? tak jeles ahh centu :P hikhok :P

    ReplyDelete
  3. arhhhhhh
    jelous nyer
    xdpt pg sbb kne kerje
    huhuhu...

    ReplyDelete
  4. waaaa untunglah kaka Yuyu.. mesti Avril oshem kan <3
    * arghhh emosi betullah laa.. Jelez

    ReplyDelete
  5. nekkk,nama kak pen merah kak anne...tapi full name dia tatau la plak,miahahahaha...sonoknya dak tecik ni date ngn avril...jeles

    ReplyDelete
  6. untung larh kan ....ehh yuyu ni membe kak mas ek .. ? yg study kat limkokwing...:D

    ReplyDelete
  7. ALALAAA ! NAPE YUYU TAK NAIK SEKALI TOINK TOINK SEBELAH AVRIL ?? HEHEHE

    ReplyDelete
  8. untunglaaa si retisss ni femes..dpt jmpe retiss len..huhu.. cantik yuyu taw

    ReplyDelete
  9. bestnya sebab dapat tengok live . mesti dia cumill giler kan ...

    ReplyDelete
  10. media pass tu.. untung gila jadi yuyu!

    ReplyDelete
  11. bestnyer dapat tgk konsert avril....btw,kak yuyu cumil<3

    ReplyDelete
  12. kak yuyu! nak jerawat sekutil!!..hehehe..tahniah dpt pegi..kite tak heran pung..hehehe.. ^_^

    ReplyDelete
  13. xpernah pi konsert.. baca konserto terakhir pernah la heheheh

    ReplyDelete
  14. waaaa untungnya yuyu! bila kite boleh pegi tengok konsert ghazal sama-sama lak laling? hewhewhew :P

    ReplyDelete
  15. wow untung lah akak dapat pegy :D . jeles nih . mesti ramai an yg g ? :D

    ReplyDelete
  16. bestnye...dpt tgk live n dpt media pass lak 2...jeles2 sbb xdpt g tgk......huhu

    ReplyDelete
  17. jeles...hehehe..
    bestnye dpt media pass.......

    ReplyDelete
  18. untunglah yuyu dpt tgk jerawat avril..btw,mmg ada jerawat ke?hiks

    ReplyDelete
  19. untunglah yuyu dpt tgk jerawat avril..btw,mmg ada jerawat ke?hiks

    ReplyDelete
  20. have fun n enjoy....next time kalau nak tiket pandai2 la e-mail kat tempat yang sepatutnya ya? hik3..

    ReplyDelete
  21. giler tak best kalau dapat ceng gni. mahu terkena renjatan heart attack kalau tetiba dapat duk barisan depan camni. tahniah yuyu. Jangan kata yuyu yang pergi.. GBM yang baca entry ni pun sentap. Best kottt.. :)

    ReplyDelete
  22. haha, ada la sikit2 bau macahang dengan Ziana Zain =)

    ptt la Yuyu hilang tetibe, rupanya dh dkt tepi stage! hehe ...ktrg tercari-cari, mana yuyu ni, smpai hbs konsert dia hilang =P LOL

    ReplyDelete
  23. Pergh~ Ni nak pau kat Bro Eyriqazz media pass untuk konsert A7X April nanti :Pp

    ReplyDelete
  24. alahai jealousnya .. T_T
    tapi suka sangat entry nie .. :D

    ReplyDelete
  25. wahhh~ bestnyer yuyu dpt pegi ... org dgr kat radio je org2 dok ckp pasal konsert ni, huhu!

    ReplyDelete
  26. kite guna olypus gak ! huhu , lam kamera elok je , masuk pc , err , kureng

    ReplyDelete
  27. bestnye! untunglaahhh.. :) kalau wan pegi..wan tk tngk avril..wan tngk kak yuyu! comeynye+cantik kak yuyu!!

    ReplyDelete
  28. bestnye! untunglaahhh.. :) kalau wan pegi..wan tk tngk avril..wan tngk kak yuyu! comeynye+cantik kak yuyu!!

    ReplyDelete
  29. :D bestnyerrrr diaaaa. dpt tgk konsert avril l. dekat2. huhu, sya lom lagi pgi. atototo, terbaeeekkk!

    ReplyDelete
  30. Aww bestnya! Lagu Avril semua best2 kan? Ada jerawat pon, Yuyu tetap comeiii!

    ReplyDelete
  31. bestnye akak.
    minat sgt avril...
    anyway, akak comell sgt2.
    i loike!

    ReplyDelete
  32. tadak gambaq bekepit ngan avril ka?x power laaaaaa....:p

    ReplyDelete
  33. "dimana, ia adalah bahagin" "Amy Searh" hahaha yuyu bnyak typo n_n

    ReplyDelete
  34. pembetulan pembetulan, Avril Lavigne, bukan Avril Lavinge xD

    ReplyDelete
  35. Sekali dapat media pass da..memang la syok nak pergi pun.

    ReplyDelete
  36. Bestnya..nasib baik tak minat Avril kalau tak dah cemburu dah. hehe :p

    ReplyDelete
  37. Kecomelan Yuyu dan Avril di tahap Superb!~ ^_^

    *Ada Mase Visit la Blog saya..
    **http://journey-of-my-art.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. haha.. bestnya yuyu! jeles mak nak... huhu

    ReplyDelete
  39. saya tak pergi sbb dah biasa kot jumpa avril. btw, dia aunt saya. #EH??

    ReplyDelete
  40. okeh, ni kali kedua rase jeles! aaahhhhhh tgk gambar dpn stage.. adui.hahaha... baidewey, seronok kenal yuyu.. PEramah gituuu!

    nanti jumpe lagi ekk.. :P

    ReplyDelete
  41. bestnyee dapat gi konsert Avril Lavigne.. dapat pass media lagi tu... hihi...kipas susah mati avril nie..

    ReplyDelete
  42. yuyu hebat la! haha. best gila!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  43. bestnya dpt pi konsert avril!!!

    ReplyDelete
  44. Waaaa~~~ bestnyer dapat tiket free!!!! Dapat pass media pastu p tempat VIP lai!!!!

    ReplyDelete
  45. asyik ketawa jer baca entri yuyu haha

    ReplyDelete
  46. wahh best ! yuyu memang suke kaler biru ke ?

    ReplyDelete
  47. bessnyer...u yg masuk TV ari tukan...comel!!!

    ReplyDelete
  48. Wuu. bestnya. akak avril tak bergambo ngn akak ke. mesti dia kata, u so cute bebeh.

    ReplyDelete
  49. hAHAHAH! comelnya yuyu. dari start konsert senyum sampai ke telingaa.

    ReplyDelete
  50. wahh bestnyaa..3 peha skali dpt..
    syok pon berganda-ganda kan..hehe..

    ReplyDelete
  51. sedih tak dapat pergi :'(

    ReplyDelete
  52. waahh syoknye dapat pergi konsert avril..mie tak dapat =(

    ReplyDelete
  53. wuarghh! akhirnya yuyu dapat jugak pergi konsert Avril tu kan..bestnyeeee! :D

    ReplyDelete
  54. avril lavigne la sayang...not lavinge..btw,sgt jelez dpat pegi...waaaa...

    ReplyDelete
  55. wahhhh terbaek lahh!!! sedihnya xdpt pegi..hukhuk...

    ReplyDelete
  56. jum jmpe. i nak kiss u <3

    ReplyDelete
  57. sy pun minat gile kat dye sis , lau dulu msti beli magazine yg ada gambar dia muka depan, dress up pun mcm dia pakai tali leher , mmg orng pgil avril lah ..semua album die mesti beli ..skrg dah besar slow skit buat semua tuh xp still minat !

    ReplyDelete
  58. AMBOIII,EKSAITED KO YER YUYU..HEHEHE..

    KAK BUI SUKA LAGU 'WISH U WERE HERE'..LAGI2 PART DAMN..DAMN TU..HAHAHA

    ReplyDelete
  59. best laa dpt tiket free.. jelesnya.. lagu2 avril semua best2..

    ReplyDelete
  60. jom layan entri ni.. http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/02/randy-pangalila.html btw..follow..like n vote my blog tau.. http://mynameishafizah.blogspot.com/ nnty saye follow awak balek..

    ReplyDelete
  61. gua jeles.yuyu kalau kot ada konsert-konsert gadis korea kat malaysia nanti tolong ejas untuk gua tiket depan eh.boleh?

    gua cukup tabah untuk berdarah idong.

    ReplyDelete
  62. wahhhh untung la yuyu.....dpt g konsert avril lavinge....

    bonde tumpang ....



    --------- tumpang iklan -----------

    pencarian follower yg ke 50 dan dapatkan hadiah misteri....

    di: kumahuitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. ingatkan dah jadi org MEDIA betul-betul tadi... hihi!

    ReplyDelete
  64. hye yuyu ,, ika dtg singgah & follow blog yuyu .... jemput dtg ke blog ika ye ..... best nye dapat pergi konsert tu ..... :)

    ReplyDelete
  65. sis tahnkiyue sudi terjah blog saya...hihih takder merepek pon...hihihihi...i like i like

    ReplyDelete
  66. wallaweh .. semua free :D kak yuyu tak baca encik masa depan ? :P

    ReplyDelete
  67. so sweet syg :) hope so, will be just like u ... cantik :)
    neway, i pinjam gambar awak ya yuyu...:)

    ReplyDelete
  68. hehe , saya ada buat entry psal sys Yuyu .

    ReplyDelete
  69. sya ada buat entry psal Sys Yuyu .

    ReplyDelete
  70. ALAAA,ITEWW SUKEWW AVRIL TAPI ITEWW TAK DPT PEGIEWW

    ReplyDelete
  71. BESTNYA,YAN ADA 2 TEST TIME TU SOBSOB

    ReplyDelete
  72. knpa laa yuyu slalu dpt pergi tempat2 yang best .. tak fair tol (jelous)

    ReplyDelete
  73. titeww minad A7X gakkk ! tp x ley g konsert... :(

    ReplyDelete
  74. takde pon mention Tune Talk :( penat kita kasi press release... hehehe

    ReplyDelete
  75. Salam, Yuyu ! Ya Allah bestnya dpt media pass, mmg senang2 je lah masuk sana kan! Hehe
    owh ye nak tanye, march ni Avril datang Malaysia lg for Tour Concert ! Sy mmg confirm nak pergi tp kan, nk tanye, betul ke xleh bawak kamera DSLR ya? Harap jawab ya, wuwuwu..sbb mmg before ni xde pengalaman pergi ke concert ..haha excited!!!! (>_<) hari tu avril datang xdpt pegi, ni mmg xleh lepas peluang lah, haha!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

© Yuyu Zulaikha · THEME BY WATDESIGNEXPRESS