Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Mandian Anak Pilihan Ibu - Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash

Assalamualaikum

Jadi mommy ni, life kita tak sama macam single dulu. Semuanya kena pentingkan anak dulu (hey! berani tak utamakan anak-anak dulu. Cubit kang!). Jadi mommy, semua benda kena fikir betul-betul.

Anak. Diri sendiri. Kerja. Social. Keluarga.

Semua kena balance. 

Yuyu rasa, majority mommies dah tahu pasal Cetaphil Baby. Malah, yuyu sendiri pernah share yang anak-anak yuyu pun pernah guna Cetaphil. Honestly, yuyu suka sangat share apa-apa yang best dengan mommies. Mesti lah kita nak yang terbaik untuk anak-anak kan :)

For those yang mementingkan soal:
  • Paediatrician recommended
  • 0% paraben
  • Tear-free (Habib pernah trauma sabun --')
  • Soap free
  • Gentle & melembabkan kulit
  • Hypoallergenic
  • pH balance
  • 1/3 moisturiser dengan soothing aloe vera & minyak almond
yes, Cetaphil Baby ini lah yang korang kena try.

Untuk kali ni, yuyu nak share pasal:


Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash


Dulu pernah Habib takut sangat bila nak sabunkan dia. Sebabnya, kami pernahkan mandikan Habib, dan sabun masuk mata. Memang menangis lah. Ibu rasa bersalah sangat. Tak tergamak tengok anak meraung mata pedih

Lepas tu, kami make sure apa-apa mandian anak, mestilah tear-free. Bagus sangat bila Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash dengan formula tear-free & soap-free (sebab tu lah pH balance). Memahami sangat kami para ibu :')

Honestly, Cetaphil Baby amat memuaskan hati yuyu sebagai ibu. So far, guna Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash, masalah kulit kering anak-anak yuyu takkan timbul, dan yuyu sendiri baca banyak sharing mommies yang suka sangat guna Cetaphil Baby sebab melembabkan kulit anak.


Berdasarkan survey dari Cetaphil sendiri, 10/10 mommies bersetuju yang Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash membersih lembut & melembabkan kulit bayi yang sangat delicate tu dengan 1/3 moisturising ingredients dari aloe vera & almond oil :)

Aloe Vera (lidah buaya) dah terkenal sebagai soothing agent, dan almond oil pula sebagai natural emollient dan ejen untuk mengurangkan radang, jadi, kalau kulit anak-anak jenis kering cepat gatal, product mandian yang ada dua ingredients ni patut menjadi pilihan.  

Plus, bila tahu saja Cetaphil Baby adalah product paediatrician recommended, hati ibu jadi tenang, yakin nak bagi anak guna. kan kan kan? Apa lagi kita nak untuk anak, mesti lah yang selamat dan dipercayai. Mungkin kita pakar dalam mengendalikan rutin harian rumahtangga dan kerjaya, tapi bab hal ehwal anak-anak, kita letaklah pada yang pakar. 

Kita ni dah busy fikir nak masak apa tengah hari (Netflix pun satu movie habis 3hari), business kena settle juga, anak seorang ok lagi, ni anak tiga, tunggang langgang rumah, jadi, nak senang, tapi terbaik, kena cari set mandian yang dipercayai.

Kalau baca di packaging product, dia ada tulis pula "hypoallergenic", jadi, yaiy! dah hilang satu lagi stress tak perlu nak fikir reaction kulit baby kita macam mana.

Ok lah mommies, lepas ni, kita berikan anak-anak Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash. Ingat tau semua di atas yuyu bagitau tadi. Lepas ni kita stress kerja je, mandian anak kita dah boleh tenang :)

Kalau nak try product Cetaphil Baby, boleh dapatkan di hampir seluruh farmasi atau kalau nak beli melalui online, boleh try di official store Cetaphil di Shopee atau Lazada



Terima kasih sudi baca


Love,

Comments

back to top