August 27, 2018

Nivea Baby | Rutin Ibu Untuk Si Manja

10 comments
Assalamualaikum

Kadang tu nampak macam mustahil untuk uruskan anak, dalam masa yang sama, kita mommies ni sibuk yang gila-gila di office, dah nak malam baru dapat tengok anak. Yuyu sendiri pun walaupun yuyu kerja dari rumah, blogging lah, bisnes lah, nak baking lagi, kadang tu bila ada event invitation, malam tu dah siap plan, anak-anak kena uruskan cara ni, favourite time dorang jangan skip, makan minum kena urus juga.

Oh, favourite time anak yuyu?




Habib & Affan sangat suka bath-time & massage-time! Dua time ni yuyu akan make sure dorang sangat enjoy. Setiap pagi, bangun saja tidur, yuyu akan tanya "sapa nak mandi bubble!?" dua-dua akan jerit "saya!". Aww. Sejuk hati ibu tengok anak-anak ibu happy..

Sebab tu lah untuk memastikan favourite-time dorang lebih bermakna, yuyu selalu akan cari penjagaan yang yuyu yakin, dan semestinya lembut untuk kulit mereka yang masih lebih sensitif berbanding kulit kita, dewasa. Yuyu lebih memilih untuk bagi dorang penjagaan yang bebas dari:

  1. paraben
  2. colourant
  3. kandungan membahaya lain
Jadi, mana nak cari penjagaan macam tu? Sekarang dah ada lah mommies. Jom kita pilih:

Nivea Baby



Setiap hari, yuyu akan mulakan rutin anak-anak yuyu dengan Nivea Baby Head-to-Toe Shampoo & Bath. Sebab ia rich dengan buih, memang yuyu pulun buat buih banyak-banyak lah dalam tub mandi dorang. Gelak dorang happy sangat. Lagi-lagi Affan, dia suka sungguh letak buih sabun atas kepala Affan. Lagipun, Nivea Baby Head-to-Toe Shampoo & Bath ni yang bestnya sebab dia memang melembabkan bukan saja kulit Habib & Affan, malah rambut dorang sekali.

Selesai mandi, lotion-time! Yuyu akan apply Nivea Baby Gentle Touch Moisturizing Lotion pada kulit anak-anak yuyu yang masih lembut untuk kekalkan kelembapan sepanjang hari. Plus, yuyu memang suka bau dia yang sedap sangat. Macam bau bedak!

Nivea Baby Daily Protection Smoothy Cream pun ada, in case anak-anak kita terdedah selalu dengan aircond kan, kulit mudah kering, Cream ni sangat pekat dan sangat lah lama kesan moisturizing dia.



Untuk malam sebelum tidur, ini yang paling yuyu suka! Massage time! Yuyu akan guna Nivea Baby Caring Oil untuk massage badan, tangan & kaki anak-anak yuyu. Selain dapat tengok anak-anak happy, massage sangat elok untuk stimulate sensory anak-anak. Massage juga bagus untuk relax kan anak kita, senang nanti nak tidur dorang, mommies :)

Selang dua hari, yuyu akan shampoo pula dengan Nivea Baby Mild Shampoo yang tak memedihkan mata. Jadi, tak ada lah adegan nangis dalam bilik mandi. haha. Stress tau sebelum ni nak shampoo rambut dorang

Nivea Baby juga ada Soft & Cream wet tissue. Ini pula benda wajib dalam handbag ibu :)

Haa. Nivea Baby ada full range, tak payah dah mommies nak pening kepala. Jadi, itu rutin penjagaan kulit untuk Habib & Affan. Yang penting semua product Nivea Baby adalah bebas daripada paraben & colourant. Jadi, sedikit sebanyak kita dapat hindar daripada kesan alergi untuk anak-anak kita.

Apa-apapun, kita juga yang bertanggungjawab untuk memastikan anak-anak kita membesar dengan sihat & happy kan? Jadi, mommies pula macam mana? Product penjagaan macam mana yang mommies akan pilih?

 Terima kasih sudi baca



Love,

10 comments

  1. hmm belum jadi mommies ag tp kalau da jd mommies akan guna produk ni jugak sebab nivea tak pernah mengecewakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. paling legend dia punya lotion dalam bekas tin tu. huhu

      Delete
  2. Alahai.. comelnya dua beradik ni. Bagus sis guna produk free paraben. Jom tambah ilmu dgn klik link ni http://diarianggun.blogspot.com/2018/08/rahsia-kulit-muda-berseri-dengan-krim.html?m=1

    ReplyDelete
  3. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed readung it, you
    will be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back in the future.
    I want to encourage that you continue your great posts,
    have a nice day!

    ReplyDelete
  4. Amni pun suka brand NIVEA kak yuyu!Favourite.Yang NIVEA Baby ni pun best.dah cuba dekat Adira hahaha

    ReplyDelete
  5. I do accept as true with all the concepts you've
    presented in your post. They are really convincing and can definitely
    work. Nonetheless, the posts are very brief for starters.
    May just you please lengthen them a bit from subsequent time?
    Thank you for the post.

    ReplyDelete
  6. Hi there, I enjoy reading through your post. I wanted to write a little
    comment to support you.

    ReplyDelete
  7. wahhh nivea..rabia pernah dapat produk nivea..pakai jugaklah produk nivea ni

    ReplyDelete
  8. Comelnya dorang..Budak2 mmg suka mandi bubble ni kan :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.