August 27, 2018

Nivea Baby | Rutin Ibu Untuk Si Manja

10 comments
Assalamualaikum

Kadang tu nampak macam mustahil untuk uruskan anak, dalam masa yang sama, kita mommies ni sibuk yang gila-gila di office, dah nak malam baru dapat tengok anak. Yuyu sendiri pun walaupun yuyu kerja dari rumah, blogging lah, bisnes lah, nak baking lagi, kadang tu bila ada event invitation, malam tu dah siap plan, anak-anak kena uruskan cara ni, favourite time dorang jangan skip, makan minum kena urus juga.

Oh, favourite time anak yuyu?


August 24, 2018

Anxiety/Panic Disorder Journey | Part 1

10 comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah, sekarang ni dah hampir setahun yuyu bebas dai anxiety/panic disorder, selepas yuyu diuji selama lebih kurang empat tahun. Ya Allah, syukur macam lepas beanak. Tak ramai yang faham pasal benda ni, sebab Anxiety/Panic Disorder ni, selalunya akan bertarung sendiri & tak bagitau pada orang ramai, takut orang salah anggap. 

Time tu, yuyu rasa yuyu di line paling bawah dalam hidup tapi pengakhiran hidup yuyu juga. 

Untuk entry ni, yuyu nak share secara ringkas saja lah, insyaAllah, yuyu akan sambung dengan beberapa entry lagi journey yuyu sepanjang bertarung dengan anxiety/panic disorder. Bertarung? Alaa. Tak tau nak guna ayat apa yang sesuai, sebab benda ni sungguh tak best dan effect hidup yuyu sangat. 

August 13, 2018

Movie Selamat Untuk Anak Dengan Astro-On-Demand

9 comments
Assalamualaikum

Tak sure korang macam mana. Kalau yuyu, ada waktu kita macam nak "me time" sikit. Ala. Boleh dapat setengah jam sehari pun, dah cukup kan. Selebihnya nak "me time" tu, kena lah tunggu anak-anak tidur dulu. Itu pun kalau dua-dua budak tu tidur serentak.

Me time yang dimaksudkan tu, ibu nak masak ke, buat kerja ke, takpun online sikit. Ihik :p

ni reward untuk anak-anak. selalu dah. 

August 10, 2018

Plan Takaful & Simpanan Untuk Anak-Anak.

1 comment
Assalamualaikum

Memang mak-mak perangai dia sama je ke? Bila dah kawen, ada anak, semua benda mesti pasal family dulu? Kan kan? Dulu semuanya fikir pasal diri sendiri, nak beli handbag, nak beli makeup banyak, sekarang bila ada anak-anak, eh, kena buat simpanan ni, nak bagi anak masuk kelas piano, eh, ni untuk anak tahun depan.

 Sekarang dah siap ada takaful dari sejak kita hamil lagi :)

Baru ni, yuyu survey pasal takaful pulak untuk Habib & Affan. Bagi yuyu, takaful sangat penting untuk memberi perlindungan kesihatan buat kita sekeluarga, lagi-lagi untuk anak kita lah kan. Dah lama yuyu cari, macam-macam yang yuyu pertimbangkan, cuma ada satu takaful ni memang memenuhi kriteria yang yuyu nak. Memperkenalkan...... (drum roll please) PruBSN Impian

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.