June 7, 2018

KAO's Secret of Happiness | My Modern Parenthood

8 comments
Assalamualaikum

Bila dah kahwin, masa kita kena dibahagikan untuk diri sendiri dan rumahtangga. Lagi lah kalau ada anak, bahagi pula lagi dengan masa untuk anak-anak. Macam yuyu sendiri, bila dah ada anak dua ni, kadang tu, masa untuk diri sendiri pun tak banyak.

Rumah (read: pinggan mangkuk, baju, semua isi rumah lah) nak kena bersih. Anak nak kena selesa. Suami kena gembira. Diri sendiri pulak kena lah bahagia. Nampak macam mustahil. Yuyu ni lagi lah, mana pakai maid pun.

Tapi..

Semuanya tak mustahil, bila...

Kita saling bekerjasama dan menggunakan product yang sangat membantu 

June 2, 2018

Persiapan Memasak Dengan Tawaran Hebat, Jom Ke AEON BiG!

5 comments
Assalamualaikum

Semenjak puasa ni, rasa terlebih rajin pulak nak masak. Sahur buat nasi lemak, nak berbuka puasa ayam masak merah la, nak buat roti jala lagi. Halahh. Apa yang terlebih rajin ni? Nak kata banyak masa, tak juga, draft nak submit kat client bertimbun, Habib Affan nangis bagai tiada hari esok --'

Mungkin sebab cookware baru kot *tersimpul malu lah*

Ha! Sebelum Yuyu cerita pasal cookware yang idaman yuyu ni, ada benda penting yuyu nak share dengan korang. AEON BiG akan bagi diskaun! Iya diskaun 5% untuk semua barangan! Ini pastilah berita gembira lagi-lagi buat para mak:

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.