January 31, 2018

Rockstar Gym | Kelas Untuk Habib & Affan

13 comments
Assalamualaikum

Habib dah 3 tahun 3 bulan. Tahun ni insyaAllah dia akan 4 tahun. Kebanyakan kawan-kawan yuyu dah hantar anak-anak dorang ke playschool dah. Habib ja masih duduk rumah, belajar & main dengan yuyu. Alahai. Sorry Habib, ibu tak ready lagi nak hantar Habib jauh dari ibu. Hihi. Tahun depan je lah kot. Kot. Hmm

tapi.. 

Dah start lah hantar dia ke Rockstar Gym.

Kalau datang sini, dia over sikit excited 

Yang bestnya dengan Rockstar Gym ni, kita bayar fees bukan untuk satu kelas, tapi anak kita boleh masuk mana-mana kelas yang berkaitan dengan umur dia. Macam Habib, dikira 3 atau 4 tahun, jadi, yuyu bawa lah dia untuk kelas 2-3tahun atau 3-4tahun.

Antara yang dia boleh masuk kelas di Rockstar Gym ni, kelas gymnastic, dancing, swimming & martial art, tapi so far, yang dia sendiri nak adalah gymnastic & dancing. Kalau kelas lain, segan-segan lagi haa. Jenuh paksa --'

Dancing class

Habib ni jenis pemaluuuu ya Rabbi! Nangis gigit tirai ok nak pujuk dia masuk kelas-kelas semua tu, tapi selamat lah mommies boleh ikut dulu anak-anak masuk kelas, supaya dorang selesa dulu dengan kawan & teachers kat sana. Slowly yuyu  keluar kelas bila tengok Habib dah mula mesra di sana.

Baru beberapa kali Habib join kelas di Rockstar Gym ni, nampak lah dia gain banyak skill baru, dia pun ada keyakinan diri sikit untuk bergaul dengan orang ramai. Kalau tak, dia jenis berkepit ja dengan yuyu. 

 Tempat mommies & daddies lepak bila anak-anak ada kelas. Selalunya, time ni, yuyu buka laptop, buat ja kerja yang ada.

Habib tak ada proper attire lagi, alah, baru berapa kali masuk kelas. Selebihnya, ibu asyik busy. Tehee :p 

Kononnya dia Spiderman --'


Setiap tiga bulan, kita akan dapat tengok lah performance anak kita, sebab di Rockstar Gym, dorang ada buat ujian lah, untuk tengok sejauh mana anak kita dapat daripada kelas-kelas yang dihadiri. So far Habib masih stage malu-malu. Ibu kena selalu bawa ni.

Setakat ni, ada tiga cawangan Rockstar Gym yang mommies boleh pilih:
  1. Tropicana City Mall, Petaling Jaya
  2. Setia Walk, Puchong
  3. The Mines, Serdang
dan, The Mines satu-satunya Rockstar Gym yang ada kelas untuk swimming. Selalunya yuyu akan ke Rockstar Gym Setia Walk ja, memandangkan yuyu stay di Puchong, tapi sebab nak bawa Habib & Affan ke kelas swimming, jadi, kami bawa lah ke Rockstar Gym The Mines untuk swimming class

Eh, Affan?

Aah. Sebab untuk 6 bulan ke atas pun ada kelas juga. Haa. Bukan untuk umur Habib saja. Affan pun dah start join kelas-kelas di Rockstar Gym ni, cuma baru ni, bila sampai ja kelas dia, dia dah mula meragam nak tidur, hmm, terpaksalah bagi dia tidur dulu saja 


Ibu harap, ibu dapat bawa Habib at least seminggu 3 kali. Aminnn 


Best kelas di Rockstar Gym ni, dapat lah nampak anak-anak enjoy sangat, dan teachers kat sana pun jenis suka budak-budak, layan baik saja anak-anak kita. Kalau anak-anak kita dah jenis boleh tinggal dalam kelas, boleh lah ajak husband dating kejap sejam. Ihiks. :p

Ok lah, mommies yang nak tahu lebih pasal Rockstar Gym ni, boleh terus tengok website dorang:





InsyaAllah, yuyu update lagi nanti dengan lebih lanjut ya..

Terima kasih sudi baca



Love,

13 comments

  1. Wah bestnya :P kenapa masa ika kecik dlu dlu takda benda ni semua. HAHA.
    Untung sangat budak budak sekarang tau. Tropicana City Mall dah ada gym Like wowww. Dulu takda apa sangat pun dekat situ.

    ReplyDelete
  2. Danish sebaya Habib.. haritu join free class rockstar gym ni.. tapi sayangnyaaaa jadual class semua tak match dengan jadual Dila. so, tak dapat nak register Danish kat sini.

    ReplyDelete
  3. Bagusnya ada class macam ni.. comel je gambar2 habib☺️. Yg geram tgok time kelas dancing dye tu😅. Haha

    ReplyDelete
  4. comelnya tengok anak2 dancing . boleh asah bakat mereka . btw, visit my blog @ https://www.ketamkecil.com/belajar-memulakan-bisnes-melalui-sistem-yang-patuh-syariah/

    ReplyDelete
  5. untung budak-budak sekarang ni kan...bestnya!!!

    ReplyDelete
  6. nampak macam best... nak kena pergi ni

    ReplyDelete
  7. Wahhhhh ...indahnya zaman kanak2.. visit http://ibumenyusuhebat.blogspot.my/2018/03/ibu-menyusu-sakit-belakang-apa-yang.html?m=1

    ReplyDelete
  8. bestnyee. nak bawak baby boy pi sane nantiii. tq sharee ya

    ReplyDelete
  9. wow macam best je ni.thanks yuyu share :)

    ReplyDelete
  10. Macam best je , nak baby pg sana try jugak lah, berapa ni satu sesi?

    ReplyDelete
  11. Wow, baru tahu ada gym untuk budak2. Hebatnya sebab boleh tambah self esteem & cungkil bakat budak2 sejak kecil.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.