Morphy Richards Rose Gold Accents Collection

Monday, January 22, 2018

Assalamualaikum

Dah breakfast belum? Breakfast apa pagi ni? Jangan lah cakap tibai Mee Goreng tak habis semalam pulak. Korang ni... Yuyu semalam busy sangat, sepatutnya join charity trip Melinda Looi, tiba-tiba kereta rosak pulekkk. Trip cancel, kami balik rumah membawa kepenatan dan hati yang hiba saja. Bangun pagi pun, badan letih tak nak cooperate dengan schedule mak anak dua lagi.

Tapi, breakfast satu family, tetap kena sediakan. Penat tak? Semestinya tak untuk family, lagi rasa seronok, adalah.


Lepas tu, rasa teruja nak share dengan korang. Alah. Bagi lah chance :p


Tak lah siss, kite nak tunjuk toaster & kettle Morphy Richards Rose Gold Accents Collection baru je. Hikhik *gelak sambil tutup muka dengan penutup cerek baru bau kedai lagi*

Sebenarnya, baru-baru ni, yuyu ada satu tabiat suka pada apa-apa warna Rose Gold. Bagi yuyu, warna ni nampak sangat mewah dan ada class tersendiri. Baik dari aksesori, handbag, sampailah ke electrical appliance, mesti nampak macam wahhhh... Yuyu yakin, dengan apa-apa product Morphy Richards, dapur tak perlu banyak di hias. 

Yuyu selalu impian rumah yang berkonsepkan minimalis, tapi, nampak mewah dia. Sebab tu yuyu cari apa-apa electrical appliance yuyu yang bukan saja berfungsi sebagai perkakas, tapi juga sebagai hiasan. Dah. Tak perlu nak jenuh cantikkan rumah. Kan?


Paling best dengan kettle Morphy Richards ni, sebab dia ada 360 degree rotation cordless base yang sesuai untuk yuyu yang right handed, dan sesuai juga untuk suami yuyu yang left handed. Dua-dua sesuai pakai.

Aku jatuh cinta betul lah Accents Rose Gold Collection ni. Siap kau suami kalau berani calarkan satu nanomilimeter sekalipun. Huh!


Siap ada water indicator, sesuai untuk 1.5liter air. Apa? Tetamu datang lapang orang? Ok. Takde hal.



 Sejurus selepas kettle ni ada di rumah, yuyu rajin betul lah offer suami minum teh. Halah. Rajin ni termasuk package dalam Accents Collection ke apa? *Ish, tersimpul malu*

Untuk toaster, Accents Collection ni, yang penting korang kena sangat tahu, dia ada untuk 2 atau 4 independent operation, sama ada nak toast terus 4 keping roti atau nak 2 keping saja. Sesuai juga untuk roti yang nipis atau yang tebal. Haa. Puas hati sangat ada slot macam ni

4 slots kau!


Variable browning control. Untuk toaster ni, kita ada pilih/control untuk reheat, defrost atau toast bread. 


Apa? Boleh reheat & defrost!? Haa. Itu pun yuyu sendiri terkejut, selalu toaster boleh toast roti je lah kan, tapi ni, in case kita dah toast roti tu, eh, tak habis pulak, simpan je dalam peti sejuk, nak makan nanti, kita reheat je balik. Nanti panas gebu elok je roti tu.

Cancel button ada, in case tau tau roti dah cukup elok kan. Serius sangat memudahkan kerja mak-mak

Jadi, setiap pagi yuyu, tak lah serabut sangat macam sebelum ni. Yuyu boleh panaskan waffle takpun toast roti. Sapu apa-apa jem, atau makan dengan scrambled egg. Memang ini adalah menu sarapan yang disukai yuyu, suami & Habib juga. Tak perlu pening dah setiap pagi, sementara prepare untuk lunch pula




Yuyu memang sarankan untuk setiap rumah ada sorang satu Accents Collection ni (lagi-lagi Rose Gold, ihiks). Selain daripada warna hitam ni, sebab yuyu suka hitam, semua perabut & barang rumah yuyu hitam, korang boleh tengok warna-warna lain di sini:





Terima kasih sudi baca



Love,

14 comments:

  1. macam cantik je.. mcm comel je.. cikyan suka !

    ReplyDelete
  2. wahhh cantik,elegant, comel, moden semua ada .. btw visit my blog @ https://www.ketamkecil.com/perlukah-vitamin-atau-suplemen-setiap-hari-untuk-orang-yang-sihat/ for tips2 kesihatan

    ReplyDelete
  3. comel ! visit our blog @ https://www.ketamkecil.com/makanan-kesuburan-untuk-wanita-untuk-pasangan-yang-dah-lama-nak-anak/ for helath tips

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ikut tempat. kalau kat Harvey Norman RM300++, dekat Seng Heng macam mahal sikit

      Delete
  5. wahhhh ... cantik sangat !!!! btw visit my blog https://www.ketamkecil.com/cara-atasi-cepat-penat-dan-mengantuk-untuk-ibu-yang-sibuk-bekerja/ for tips2 kesihatan

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan