January 31, 2018

Rockstar Gym | Kelas Untuk Habib & Affan

13 comments
Assalamualaikum

Habib dah 3 tahun 3 bulan. Tahun ni insyaAllah dia akan 4 tahun. Kebanyakan kawan-kawan yuyu dah hantar anak-anak dorang ke playschool dah. Habib ja masih duduk rumah, belajar & main dengan yuyu. Alahai. Sorry Habib, ibu tak ready lagi nak hantar Habib jauh dari ibu. Hihi. Tahun depan je lah kot. Kot. Hmm

tapi.. 

Dah start lah hantar dia ke Rockstar Gym.

Kalau datang sini, dia over sikit excited 

January 22, 2018

Morphy Richards Rose Gold Accents Collection

14 comments
Assalamualaikum

Dah breakfast belum? Breakfast apa pagi ni? Jangan lah cakap tibai Mee Goreng tak habis semalam pulak. Korang ni... Yuyu semalam busy sangat, sepatutnya join charity trip Melinda Looi, tiba-tiba kereta rosak pulekkk. Trip cancel, kami balik rumah membawa kepenatan dan hati yang hiba saja. Bangun pagi pun, badan letih tak nak cooperate dengan schedule mak anak dua lagi.

Tapi, breakfast satu family, tetap kena sediakan. Penat tak? Semestinya tak untuk family, lagi rasa seronok, adalah.


Lepas tu, rasa teruja nak share dengan korang. Alah. Bagi lah chance :p


Tak lah siss, kite nak tunjuk toaster & kettle Morphy Richards Rose Gold Accents Collection baru je. Hikhik *gelak sambil tutup muka dengan penutup cerek baru bau kedai lagi*

January 15, 2018

Sweet Look MakeUp Dengan SimplySiti

7 comments
Assalamualaikum

Sapa kata kalau nak make up cantik-cantik, kena beli yang mahal-mahal, tak boleh kalau bukan yang international. Lepas tu, ikat perut namblas bulan. Eh, tak lah. Sebab yuyu sendiri makeup dengan brand local kualiti international, yang satu set cuma RM99.00 sahaja, dari SimplySiti pulak tuuu!

Bawah RM100. Simpan RM1 dalam tabung sekarang...

Yuyu suka look macam ni, nampak lebih muda dan fresh. Ish. Malu pulak 😝


Untuk RM99.00 tu, yuyu dapat set B - Elegent dari SimplySiti. Lengkap dengan:

January 11, 2018

Fenomena Baru Bayi Yu, Do Do Do Do

11 comments
Assalamualaikum

Yuyu rasa, demam Baby Shark tak habis-habis lagi kan? Hari tu masa PinkFong datang One Utama, ya Allah, dia punya ramai orang datang nak tengok PinkFong tu lain machiam. Aunty yuyu tengok pun, aunty tak tahu nak selit Habib & Affan kat mana --'

Secoet je pak depa & Affan kat situ, Habib entah mana ditenggelami lautan manusia nak tengok PinkFong :p 

Zaman sekarang dah best, parent senang sangat nak ajar anak-anak dengan lagu-lagu pendidikan. Anak-anak kita jadi semangat sangat nak berhibur sambil belajar. Latest kid song "Baby Shark Do Do Do" tu, sampai ke satu dunia suka. 1.5billion views kau kat Youtube! Nangis Zayn Malik, lagu dia pun takdak views macam ni.

Satu sebab lagu dia catchy, dua sebab menari dia tuuuuu.. terikut dah ibu pun --'

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.