4th Anniversary Yuyu Zulaikha ♥ Izwan Safuan

Wednesday, December 13, 2017

Assalamualaikum

13/12/2017 Jumaat 8:30pm

Macam mana kami sambut anniversary kami hari ni? Mesti sweet-sweet bersemut sampai kencing manis kan? Okay lah, mari yuyu ceritakan celebration yang paling 'manis' kami sempena empat tahun kami jadi suami isteri...

Sweet sungguh --'
Semuanya bermula dengan suami cakap, kawan dia nak jumpa, dorang decided nak jumpa bila anak-anak dah tidur. Katanya ada hal penting, kena berjumpa juga. Dalam hati dah angin ni. Esok ada kerja, whatsapp je la. Apa yang penting sangat sampai kena jumpa. Pfft. 

Semalam yuyu stress sikit, jadi, bila anak-anak dah tidur, yuyu layan Kingsman dulu. Suami terus jumpa "kawan" dia. Katanya kejap ja, 30minit kot. Alahh. Whatsapp je lah. Habis minyak. Dah tu, yuyu naik ja lah tidur dengan anak-anak. Nyenyaknyaaa Habib & Affan tidur.

Sekali, yuyu turun lah bawah, tengok ketumbit kat mata yuyu ni. Tau-tau nampak suami tengah sediakan candlelite dinner lah kononnya. Aww. Ini rupanya yang penting sangat tu.

Siap dah sediakan Lamb Chop favorite yuyu, & Chicken Chop favorite suami. Dia pasangkan lilin tengah halaman rumah, buka lagu kegemaran kami, "Cant Help Falling in Love with You". Aww.. Happy dah ni! Stress tadi terus hilang, terus ingat saat-saat kami dah nak nikah

Dapat lah makan dua suap Lamb Chop tu, dapat lah juga pegang tangan masing-masing dua saat, lepas tu....

Dua budak ni tetiba nangis jerit ibu pulakkkkk!! 😬


Potong betul lah! Ibu & ayah nak celebrate anniversary kitorang lah. Selalu tiap malam hampa tidoq mampos sampai pagi, apesal malam ni hampa bangun pulak dahhh! Bukan sorang yang nangis jerit, dua-dua okay. Serius potong betul. Memang kami bawa lah pinggan mangkuk segala mak nenek lamb chop chicken chop semua naik atas bilik tepuk dua dua budak tu pulak.

Serius wehh, siap bawa pinggan semua tau! Sambil tepuk, sambil mengharap dorang tidoq, boleh lah sambung balik nak sweet-sweet tadi.

Lepas tu..... hmm. Affan mula aktif, dia gelak. Habib bangun tidur, dia bercerita. Takpa lah anak-anak. Jom lah teman ibu & ayah makan lamb chop ni. Memang beli lamb chop ni supaya korang bangun tidur pun 😔

Maka, kami laki bini pun bawa lah anak-anak makan lamb chop depan pintu bilik. Fine. 

Habis makan, Affan happy pun taknak tidur, Habib pun beriya lompat katil, kami laki bini kepenatan. Takde mood. Aku baru nak manja-manja dengan pak hampa tau dak. So, yuyu tidurkan Habib, suami tidurkan Affan, yang agak lamaaa.. Sebab dorang dah aktif kembali.

Tak pernah-pernah dorang bangun time ni, tapi malam nak celebrate ni, korang bangun. Apesal la anak-anak oi...

Sweet kan 4th anniversary kitorang. --'

Terima kasih sudi baca



Ibu Mengantuk,

9 comments:

  1. hahahaha.. diorang x kasi sambut berdua tu... diorang nak sambut berempat... kiki..

    ReplyDelete
  2. hahahah comelnyer dorang..saja x kasik channn mak ayah dorg selebrettt aniberseriii tu..ehehehe


    btw, happy anvsry yuyu comel...dah 4 thn.. banyak lagi dihadapan yang akan dilalui..semoga terus kuat dan tabah..bahagia sampai ke jannah..amin2 <3

    ReplyDelete
  3. happy anniversary yuyu dan suami. smoga kekal till jannah. Amin.

    ReplyDelete
  4. hehehehe...sweet memory!!!hehehehe...
    anak2 pun xnak ketinggalan...hehehhee..mcm paham2 je dieorg kan?

    ReplyDelete
  5. happy anniversary yuyu. dieorg nk join clbrate.xkasi can nk berdua2an. hehe

    ReplyDelete
  6. Tihihi! Anak2 saja ja tak nak bagi can tu. Kihkihkih!

    ReplyDelete
  7. Hahahahahaaa ibu mana boleh sweet sweet berdua dengan ayah je 😂 Happy anniversary kak yuyu

    ReplyDelete
  8. hehe..baru dua tu hehehe. sok dah 3 ke 4 ke. cane anniversary tu ye :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan