December 31, 2017

Huggies Hug2Hug. Kontes Mudah Menang Travel

4 comments
Assalamualaikum

Dulu masa tak kahwin lagi, tak ada anak lagi, selalu terfikir, kenapalah mak sayang sangat dan selalu buat apa saja untuk kami (adik-beradik), dan macam mana lah perasan mak-mak kan yang selalu meletakkan anak-anak sebagai nombor satu.

Hello, yuyu ni dan lah degil kalah firaun, adik yuyu Yasmin manja mengada eh macam nak lempang, adik yuyu Akmal pulak malasnya nak belajar tau nak main saja, tapi mak tetap cara mak, sayang kami yang sungguh. 

Bila yuyu dah kahwin, Alhamdulillah, dapat Habib, 3 tahun 2 bulan, Affan, 9 bulan, ya Allah, baru faham perasaan tu. 

December 30, 2017

RESEPI BBQ Chicken with Classic Hand Tossed Crust Pizza

3 comments
Assalamualaikum

Dua bulan lepas, yuyu banyak sangat attend event. Hampir setiap hari yuyu ada event, meeting, appointment. Alhamdulillah. Bila dah hujung tahun ni, kurang lah sikit, mesti lah orang nak tutup akaun khenn. 

Jadi, dah free ni, yuyu ajak Habib buat pizza. Pizza adalah menu yang paling Habib suka sangat ajak yuyu buat. Paling dia suka adalah letak herbs, carikkan ayam & uli doh. Dapur akan semak lah, (of course), tapi asalkan anak-anak suka masuk dapur.

Kali ni, yuyu try BBQ Chicken with Classic Hand Tossed Crust Pizza. Ni adalah favorite suami, dia memang suka apa-apa yang berkaitan BBQ & black-paper. Alang-alang, yuyu memang ada McCormick Vintage Smokehouse BBQ Sauce tu, bukan saja sedap untuk marinate, dipping atau sauce, sedap juga untuk jadikan topping pizza. 


Okay, jom yuyu share dari bahan-bahan hinggalah cara buat. 

December 21, 2017

Ami Vitamin Skincare, Untuk Kulit Flawless

4 comments
Assalamualaikum 

Skincare untuk mencerahkan sangat famous kalau di Asia. Syukur sangat yuyu memang orang Asia, dan skincare untuk mencerahkan ni, tak susah langsung nak cari. Lagi-lagi di Malaysia. Paling hot sekarang boleh kita cuba:

Ami Vitamin Skincare
Enriched with Vitamin C, Glutathione & Astaxanthin

Kalau korang sedang mencari skincare untuk mencerahkan, boleh lah lepas ni try Ami Vitamin Skincare. Sebenarnya, Ami Vitamin Skincare bukan setakat untuk membantu kulit untuk tampak lebih cerah, tapi, membantu juga untuk:
  • memudarkan parut jerawat
  • tona kulit lebih sekata
  • melembutkan whitehead
  • menghilangkan jerawat
  • melambatkan proses penuaan
  • melindungi daripada UV
  • mengurangkan kedut
*berdasarkan daripada testimoni & kebaikan bahan*

December 19, 2017

RESEPI Basil Crepes with Caramelized Banana

10 comments
Assalamualaikum

Jangan ingat ni resepi lempeng biasa-biasa tau. Masa Chef Collin cakap nak buat lempeng, eh, takkan lempeng ja kot chef. Sekali tengok resepi, rupanya Basil Crepes with Caramelized Banana atau Lempeng Selasih dengan Pisang Gula Hangus.

Ya Allah, serius korang, memang sedap sangat. First time try masak, first time makan, memang balik dari event McCormick & Chefology tu, terus esoknya yuyu buatkan sarapan untuk family. Menjilat jari semua makan. Sedapppp

Okay, jom yuyu bagitau resepi dia, supaya yuyu sendiri tak terlupa cara buat dia, sambil korang pun boleh try di rumah. Simple sangat.


December 18, 2017

Menang Pertandingan Memasak Dengan McCormick & Chefology

10 comments
Assalamualaikum

Sejak jadi mak-mak ni, banyak pulak invitation untuk event masak-masak. Alahai, bahagia betul hati. Kau bagi lah event masak 10kali sehari pun, yuyu relaaa....

Latest event adalah di The Cooking House, anjuran McCormick & Chefology. *jerit dalam bantal!* Sukanyaaaa! McCormick memang  banyak betul kat rumah yuyu ni, lagi-lagi herbs. Syurganya hati! Ada pulak Chefology cooking ware, korang tau lah kan macam mana bestnya semua periuk belanga dia, tapi yang baru ni, nanti yuyu cerita, best nak matik!

Main highlight kali ni adalah product dari McCormick & pan dari Chefology ni.

December 13, 2017

4th Anniversary Yuyu Zulaikha ♥ Izwan Safuan

9 comments
Assalamualaikum

13/12/2017 Jumaat 8:30pm

Macam mana kami sambut anniversary kami hari ni? Mesti sweet-sweet bersemut sampai kencing manis kan? Okay lah, mari yuyu ceritakan celebration yang paling 'manis' kami sempena empat tahun kami jadi suami isteri...

Sweet sungguh --'

December 10, 2017

Baking Dengan Panasonic Oven Baru

11 comments
Assalamualaikum


Sebab ramai sangat tanya, yuyu pakai oven apa, apesal menarik sangat oven yuyu, ok, entry ni yuyu cerita dulu, event baking menggunakan oven menarik-tertarik Panasonic yang yuyu join hari tu. Seronok nak mampos, lagi-lagi oven menarik-tertarik tu terus dapat kat kami. 

Tidur peluk oven Panasonic, seminggu.

Masa event tu, ada Chef Collin Lim dari The Cooking House guide kami untuk baking guna oven Panasonic tu. Kami? Sebab ada beberapa lagi yang join contohnya daripada Masterchef, food blogger, & parenting blogger. Segan silu ni, sah-sah lah aku yang paling noob bab-bab baking.

December 7, 2017

McCafe Untuk Coffee Lover

12 comments
Assalamualaikum

Sapa coffee lover di sini, jom lompat bintang dopblas kali! Yuyu bukan lah hardcore coffee lover,  yang bangun tidur wajib bantai coffee, yuyu jenis yang hirup secawan je boleh, lebih je, terus tak berasap dapur, kepeningan satu hari, tapi suka kopi, tapi tak boleh minum banyak. Macam mana tu? 😒


Coffee lover wajib baca entry ni sampai habis, k!


© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.