Happy 3rd Birthday Habib Muhammad | Part 1

Thursday, November 16, 2017

Assalamualaikum

Happy 3rd Birthday Habib Muhammad, anak sulung soleh ibu!


Justice League tak lama dah, 16November ni kan, dah ready ke belum? Habib ni peminat tegar superheroes semua tu, sebab tu lah kali ni birthday celebration untuk Habib bertemakan Justice League.

Ok, sebetulnya 10Oktober hari tu, tapi baru saja dapat gambar & video penuh, haa, terus ibu rasa menggelupur nak share di belog. Penting, mana tahu 10 tahun lagi, Habib boleh baca, biar Habib nangis terharu. Mana tau, boleh juga bagi inspirasi untuk parent di luar sana yang stress dengan tema-apa-pulak-aku-nak-buat-kat-anak-aku-ni.

Brick or Treat Legoland

Wednesday, November 15, 2017

Assalamualaikum

Kali ni, kali ke dua ke Legoland. Kalau Jun hari tu yuyu satu family pi untuk celebrate Star Wars 40th Anniversary, dia punya best tu sampai ke hari ni dapat rasa. Meriahnya time marching parade tu, bukan setakat dari Malaysia, tapi seluruh Asia datang celebrate juga di Legoland. Jadi, faham kan dia punya meriah tu macam mana?

Kali ni, yuyu satu family juga ke Legoland untuk celebrate Halloween! yaiy! Sebelum ni pernah layan Halloween dengan suami kat tempat kerja dia je. huhu 

20/10/2017 Jumaat, kali bertolak dari Puchong ke Legoland. Perjalanan ambil masa sepatutnya 3jam30minit, tapi sebab cuaca sangat panas terik, kitorang buka aircond dalam kereta pun tetap rasa bahang, anak-anak asyik meragam, jadi, perjalanan pun jadi 4jam lebih.

Kami sampai pukul 1.45pm di Legoland. Huyyo! Awai! Apa nak buat, nak check-in pun kena tunggu pukul 4pm, tapi takpa, sebab lobby hotel sangat selesa, siap ada tempat untuk anak-anak main kan, hari tu pulak Halloween, jadi, bersepah staf Legoland dengan costume hantu. 


Sementara tunggu masuk bilik. Lepak di lobby yang riangriahariraya ni dulu

Marvel's Spider-Man GIVEAWAY!

Saturday, November 11, 2017

Assalamualaikum

Yuyu syak Peter Parker datang rumah yuyu semalam, sebab dia tertinggal ni di rumah. hmm 

Siap tinggal surat

Hehe. Sebenarnya, ini adalah kolaborasi yuyu dengan Marvel untuk GIVEAWAY kali ni! Yaiy! Mesti hadiah dia best-best kan. Yes, memang best, bila tengok hadiah dia, hoish, macam nak simpan kedekut taknak kasik korang pun ada. 

Juri Untuk McDonald's Storytelling Contest 2017 - Putrajaya

Friday, November 10, 2017

Assalamualaikum


Aww. Rasa terharu tak habis lagi, thanks McDonald's sudi jemput yuyu sekali lagi untuk jadi judge McDonald's Storytelling Contest. Yang tahun lepas boleh baca di sini [LINK], dan sekali lagi, yuyu jadi juri di McDonald's Putraya.

Yuyu sangat berbesar hati, sebab yuyu memang suka sangat tengok keletah anak-anak kecik bercerita, dan bila tengok ja dorang, terus rasa semangat nak balik rumah, suruh Habib practice untuk contest tahun depan. lol. potty training pun tak lepas lagi. :p

Ok. Contest dianggarkan bermula pada 10pagi, tapi semua contestant awal-awal lagi dah sampai. Ada yang chillek dulu makan Double Cheese Burger dengan parent, ada yang duduk hujung sudut hafal cerita, ada juga yang tengah mula pakai costume. 
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan