March 29, 2017

Diari Ibu : Affan Muhammad

16 comments
Assalamualaikum

hai. ehh. kali ni taip entry takdak rasa baby tendang-tendang dalam perut dah. huhu. Alhamdulillah. yuyu dah selamat bersalin. itu lah pasal dapat update entry baru ni, tengah pantang, banyak lah masa. kann. time ni lah juga berpusu-pusu idea nak update itu ini.

syukur. kali ni, baby boy juga. mempekenalkan...

ambik kauuu. sekali dia keluar ke dunia ni, terus dia scream metal satu dewan bedah :p

March 25, 2017

SKINKARE Premium Saffron Set Review.

3 comments
Assalamualaikum

dah lama dah yuyu tak review pasal product atau skincare kann.. ala. setiap kali nak share dengan korang kat blog, mesti lenguh lah, nak pitam lah, anak kacau lah, contraction lah. haha. sendu betoi. hari ni juga gagahkan diri, sebab dah nak bersalin ni. okay lah..

sekarang ni, macam-macam jenis produk jaga muka (kecantikan) yang local punya kan. eh, belambak-lambak lah kalau yuyu pi Tesco, tengok kat kedai jamu tu. itu baru kat kedai jamu, tak tengok lagi kat Instagram. kalau buka newsfeed Facebook, berduyun sponsored ads pasal product semua ni. jenuh pilih yang betul bagus.

kadang tu pulak, dorang kata bagus, tau-tau, dah berbulan pakai, naik muka, seremmmmm semacam jadinya. macam yang sampai kes viral tu lah. jadi, macam mana nak pilih product yang bagus? 

bagi yuyu, semuanya bergantung kepada nasib juga. cuma baru ni, yuyu ada cuba Malaysian product yang yuyu sendiri berkenan sangat. yuyu sendiri cuba pakai, dan cuba juga stop terus saja untuk test, ada apa effect tak okay tak kalau stop. ternyata, dia sangat selamat dan yuyu puas hati. 


March 11, 2017

Diari Mengandung: Bersalin, Ward & Emosi

23 comments
Assalamualaikum

lama dah tak update apa-apa kat blog. bila dah nak bersalin ni pulak rasa rindu melampau nak menaip itu ini. bagi Habib tengok lagu-lagu Super Simple Song, lepas tu ibu dia pulun terus habiskan satu entry. insyaAllah. itu pun kalau dia tak datang melekat :p

due date yuyu untuk pregnancy kali ni, sepatutnya 29Mac2017. tapi atas sebab-sebab tertentu, seperti tulang pinggul sempit dan pernah berlaku tumpah darah lebih 300ml masa bersalin Habib dulu, jadi, pakar telah sarankan yuyu untuk SEKALI lagi bersalin secara czer. takpa lah. apa-apa pun, yuyu dah redha sangat sekarang. asalkan semuanya selamat kan.


paling ibu sayang ni :'(

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.