November 28, 2016

Make Up Remover Apa Yang Best?

8 comments
Assalamualaikum  

dah hujung tahun ni, alahai, dia punya busy kemain. draft yang kena hantaq kat client bertingkek-tingkek. event pulak, hampir hari-hari ada. syukur. Alhamdulillah. walaupun dah pregnant 5bulan ni, benda semua ni tak rasa penat sangat, rasa lebih enjoy. yuyu memang suka hari-hari yuyu yang penuh dengan 'sesuatu'. kalau free ja memanjang, adoi, aku mula lah rasa 'takdak life'

kalau cerita pasal event hampir setiap hari tu, muka ni, memang setiap hari lah bermakeup. tak sanggup pi event dengan muka sendu ni. haha. WAJIB makeup. itu yang selfie memanjang kat instagram tu. lulz.

kadang bila dah balik dari seharian event, hoi, penat dia tak payah cerita lah. lembik satu badan. nak-nak tengah pregnant ni. tapi, nak tak nak, yuyu takkan biarkan yuyu terus tidur dengan muka masih lagi bermakeup. yuyu akan make sure, yang kulit yuyu sentiasa bersih, dan hilang dari segala kekotoran.


benda ni bukan boleh buat main-main ya. once kau buat tabiat tidur dengan makeup, itu lah jadi masalah:

PORI TERSUMBAT PUNCA JERAWAT

sumpah taknak weh. muka kalau dah start berjerawat ni, kalau makeup, susah nak nampak smooth. nak tak nak, kenalah makeup tebal-tebal. jadi, dari awal lah kita bendung masalah kulit muka kita. langkah paling simple kita boleh buat, adalah dengan memastikan:
  1. jangan biar wajah bermakeup lebih dari 8jam
  2. kulit bersih dari kekotoran sepanjang tidur
alang-alang tu, lepas ni, kalau nak cari makeup remover, silalah pilih:


Lebih Ceria dengan HP DeskJet Ink Advantage | World's Smallest Printer

5 comments
Assalamualaikum

tengah-tengah free ni, meh yuyu share sikit pasal personal life yuyu. life yuyu sebagai seorang ibu khususnya lah. sebab sekarang kalau ada waktu free pun, mesti guna untuk melayan anak je la. hehe. kalau dulu boleh lah ajak suami jalan-jalan. la ni, takdak maknanya...

memandangkan yuyu kerja sendiri, uruskan product suplimen yuyu pun selalunya di rumah, dan blogging pun mestilah kat rumah ja kann, jadi, memang yuyu ni dapatlah menjaga anak 24/7. setiap masa dok tengok muka dia. Alhamdulillah. dapatlah nikmat tengok anak membesar depan mata. walaupun muka tu ja aku tengok setiap hari, tapi, serius tak jemu 

setiap hari, ada ja dia punya karenah. 

Habib ni suka melukis. menulis. pendek kata, kalau nak dia diam, hang bagi lah pen dan kertas. nescaya dia akan lukissssss ja kerja dia. senang kerja mak mak :p tapi sat ja lah, lepas tu, dia akan minta kita pulak lukiskan untuk dia pulak. takpun, dia suka tulis nama dia, nama ayah, nama yuyu. haha. itu yang lemah tu. ibu ni nak buat kerja sayang oi.

antara yang dia suka sangat lukis adalah (mengikut apa yang dia bagitau lah) :


November 23, 2016

Shopping di The Face Shop, Pavilion Kuala Lumpur [ 5th Generation Flagship Store]

8 comments
Assalamualaikum

weekend lepas best. dah lama tak kumpul ramai-ramai dengan kawan bloggers. sekali sekala kalau jumpa, macam taknak balik rumah. lulz. tapi, sebab jumpa di event, jadi, sat ja lah. lepas tu balik rumah, buat aktiviti mak-mak balik. *redha*

okay lah. kalau korang peminat dunia kecantikan ni, mesti korang tau pasal The Face Shop. hei! jangan cakap tak tau eh. yuyu lututkan korang baru tau. hari tu masa yuyu pi Korea, haa, berpusu-pusu kawan-kawan dok order barang The Face Shop ni. amboi. kat Malaysia kan ada outlet The Face Shop tu. pi lah beli.

paling terbaru adalah di Pavilion, Kuala Lumpur. yuyu ada pi event launching:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

THE FACE SHOP 
Pavilion 5th  Generation Flagship Store
Lot 4.52.01, Level 4 @ Pavilion Kuala Lumpur

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

blogger-blogger yang suka cerita pasal beauty, yuyu je yang suka cerita macam-macam. buhaguahahabuhaha 

November 18, 2016

RIZQ ISLAMIC SCHOOL (RIS) | 1st International Tahfiz in ASEAN di Malaysia

7 comments
Assalamualaikum

makbapak mana-mana pun, mesti nak yang terbaik untuk anak-anak kan. nak la yang terbaik untuk dunia dan akhirat. cuba hang buat perangai tak elok sikit, sentap mak nakk. sebab tu, kita ni sebagai parent sanggup berjauhan dengan anak-anak, demi capai impian tu. takpalah nak, jauh sat di dunia, hang pi lah belajaq kat pondok, asalkan hang dapat tarik mak masuk syurga sama-sama. gichuuew :p

sebab tu juga lah riki-riki sekolah mana yang terbaik untuk anak yuyu, Habib Muhammad, walaupun dia baru 2tahun. alahh. saja-saja mengisi masa lapang dan buat persiapan awal. taknak lah dah dia besar, baru nak serabut fikir. jadi, banyak juga sekolah area rumah kami ni. private pun best, govt pun best.

tapi sekarang tengah viral pasal:


The 1st International Tahfiz in ASEAN


rata-rata blogger dok bercakap pasal RIZQ ISLAMIC SCHOOL (RIS) ni, siap depa pi sendiri tengok sekolah tu. yuyu pun taknak lah kalah. pi lah juga tengok sekolah tu weekend lepas. hehe. selalunya, mentaliti masyarakat mengenai sekolah tahfiz ni, pastilah:
  • low class
  • facilities sadis
  • hafal quran semata-mata
  • option terakhir untuk anak bermasalah

hmm. sedih sangat. sekolah tahfiz tu tak salah. dah berusaha yang terbaik untuk mengeluarkan product berjaya akhirat, tapi salahnya mentaliti masyarakat sendiri. kalau macam ni lah yang terus berlaku, pasti tempat belajar agama dan tahfiz dipandang rendah berbanding sekolah sekular lain. macam mana nak melahirkan generasi celik alquran/agama?

macam mana pulak kalau korang tengok sekolah tahfiz ni? haaa. terjojol bijik mata dak?

terus register lah nama anak untuk lima tahun akan datang :p


November 15, 2016

Hadiah Dari Jepun ♥

10 comments
Assalamualaikum

minggu lepas, tengah melayan movie dengan suami, tiba-tiba mai lori DHL hon depan rumah. ya Allah. menggelupur aku. dah tau dah, tu mesti parcel direct dari Jepun tu. aww. itu yang sampai tak sabaq sangat yuyu nak share dengan hampa ni. make sure baca sampai habis tau. banyak benda best nak bagitau ni.

yuyu dapat parcel dari IPPIN la

November 14, 2016

Smartphone Canggih Bawah RM1,000

12 comments
Assalamualaikum 

meh sini yuyu bagi cadangan untuk sapa yang nak handphone canggih, interface smooth, design lawa, tapi harga mampu-beli. selalunya, kalau handphone yang macam yuyu akan suggest ni, mesti yang lain dah RM1k++. serius. tapi, yang smartphone yang yuyu akan review ni, harga dia bawah RM1,000.  memang time ni lah kita kena bijak memilih.

apaklah murah!

hari tu sebenarnya, yuyu pernah review adik dia. hehe. kali ni, kiranya, abang dia dah lah. mempersembahkannnn.... *drum rolls please*


ZTE Blade V7 Max
yang hanya RM999. serius boleh beli sorang satu kat adik beradik


November 13, 2016

Pengalaman Paling Buruk

25 comments
Assalamualaikum

apa yang korang teringat sangat sampai ke la ni, yang buruk?

benda buruk laju ja otak kita ingat kan. baru niat nak ingat, terus teringat. benda buruk yang yuyu paling cepat ingat walaupun tak lah seburuk-buruk pengalaman lain, tapi, pengalaman ni, entah lah, bila orang cakap pengalaman buruk ja, wajib terus ingat yang ni. mungkin melibatkan maruah kot. ewah. 

pernah masa tu baru darjah 3, sekolah petang time tu. ada sorang cikgu laki tu, dia paling lah garang di sekolah yuyu tu. ya Allah. garang dia tu, sampaikan kalau dengar tapak kaki dia pun, maka bertempiaranlah semua murid-murid lintang pukang mencari arah tujuan hidup masing-masing. gila kau. kang cikgu tu jeling ja pun dah buatkan kau kolera enam hari berturut-turut. hoi. garang dia jangan buat main.

walaupun dia tak ajar kelas yuyu, tapi yuyu sendiri pernah saksikan dia dengan dahsyatnya merotan student yang mencuri. belum lagi cerita kawan yuyu yang budak tu kena cekak 'telur' sebab sembunyi duit curi tu dalam spender. hoi. apa lah mai sekolah buat hal, sia-sia hang kena dengan cikgu tu.

jadi, satu hari tu, dok tunggu tokwan yuyu datang ambik yuyu kat sekolah, yuyu dan kawan-kawan melepak kat kelas paling dekat dengan pagar sekolah. boleh lah nampak tokwan kat luar tu kalau dia datang pun.

tahu-tahu, cikgu garang tu jalan nak balik rumah lah. eh, sempat pulak dia menoleh ke kelas kami lepak ni. Allah. nak kencing manis pun ada time tu. menggeletar seluruh badan kami semua ni. sebagai murid, mesti lah bagi salam kat cikgu kan. itu tanda hormat. 

Allah. dah bagi salam, dia senyum pulak, tetiba masuk kelas yang kami lepak tu. nak bertegur.


November 9, 2016

Nak Menang Voucher IKEA RM2,000 & H&M RM100 tak?

7 comments
Assalamualaikum

nak tanya ni. Jumaat ni, korang ada plan apa-apa dak? selalunya, kalau Jumaat, mana busy sangat khenn. habis sangat, lepas kerja, mesti lepak minum-minum, bernekad taknak ambik tau pasal kerja. siap lah Sa'odah kalau tetiba datang join lepak, dok tanya hal office. curah Milo Ais Tabur baru tau. orang nak rilek ni. nak enjoy. --'

jadi, kalau free lah Jumaat ni, lepas habis kelas, lepas settle kerja, please lah drift 120km/j pi Sunway Pyramid. sebabnya, ada satu event lauching:


The Pack That Grow Back
11/11/2017
10:00am hingga 10:00pm
Sunway Pyramid; Orange Concourse


apa launching The Pack That Grow Back ni?




November 8, 2016

STOP Keganasan Rumahtangga!

17 comments
Assalamualaikum

sedih sangat baru-baru baca pasal sorang bini ni kena dera teruk dengan suami binatang. sudahlah dia time mengandung pun kena dera, anak dia pun sampai berdarah gusi, siap suruh bini dia buat sex oral kat anak dia. ya Allah. menggeletar baca report. polis pulak buat bodo. dah kenapa hampa ni. bila viral baru ambik tindakan. cis --'

tapi tak guna la nak tuding jari kat sapa-sapa time ni. cuma, kena ambik perhatian. benda ni bukan satu dua kes kat tempat kita, malah, dalam sehari ni, di dunia, juga di negara kita sendiri, setiap saat, kes penderaan rumahtangga sentiasa berlaku. SETIAP SAAT. yes. macam nak lari pi Zuhal kan. tu pun kalau sana boleh makan roti canai setiap hari, kalau tak boleh, hehe, takpa lah, pi sat dah la :p

okay, berbalik kepada benda serius.

jadi, benda ni, kita takboleh pandang enteng. tolong lah. yuyu merayu kepada mangsa-mangsa penderaan rumahtangga ni untuk membuat tindakan pantas. jangan sampai diri sendiri hampir mati, dan anak-anak pula menjadi mangsa. serius yuyu SANGAT sedih bila melibatkan anak-anak kecik ni. anak-anak berhak hidup dalam suasana positif.


takpernah ada manusia yang impikan keluarga tak bahagia dan disakiti. :'(


apa yang boleh mangsa-mangsa penderaan/keganasan rumahtangga (isteri) bertindak apabila berlakunya semua ni?

Solusi Kulit Dengan Lotus Mole Cream

0 comments
Assalamualaikum

Dikeluarkan pada awal januari 2016, Lotus Mole Cream telah berjaya membantu lebih 5000 orang yang mempunyai masalah:
  • Tahi lalat
  • Ketuat
  • Kutil
  • Isi terlebih
  • Pundi minyak kolestrol pada muka dan badan 

dengan budget yang sangat rendah, tidak melibatkan pembedahan, tidak perlu ulang alik ke klinik/spa untuk tetapkan temujanji,  tidak perlu pakai berulang-ulang, buang terus dari akar. Diadun semulajadi  dengan vitamin E,  Pati minyak tumbuhan dan  bunga tanpa kesan sampingan. 

Lotus Mole Cream ini di formulasikan dari serbuk:
  1. Kulit kayu manis
  2. Minyak Pati frankinsce
  3. Minyak Pati Rose geranium,
  4. Cuka epal
  5. Vitamin E dan 
  6. lain-lain herba yang khusus.



Kini anda tidak perlu runsing, hilang keyakinan diri dan kelihatan kurang menarik, diejek kawan serta hilang focus. Tempoh penanggalan mengambil masa 1 hingga 4 minggu, bergantung pada individu dan saiz kutil atau tahi lalat. Pada masa yang sama anda bebas untuk membuat aktiviti lain tanpa mengganggu rutin harian anda. Produk buatan Malaysia, homemade, SELAMAT SUCI DAN HALAL tanpa kesan sampingan

Terdiri dari Lotus Mole Cream, Anti Scar Cream dan Sabun Anti Parut PROMO RM99 FREE POSTAGE SEMENANJUNG, SABAH DAN SARAWAK sehingga 1.12.2016
Untuk tengok produk Homemade organik lain:


KLIK
Instagram: Organichana
Whatapps: +60167114112
FB Page: Organichana


Terima kasih sudi baca :)

November 3, 2016

Home & Electrical Fair Lah Pulek.

3 comments
Assalamualaikum

hampa.. hampa.. hampa semua! free dak 10 sampai 13 November ni. minggu depan, Khamis sampai Ahad? ish. kalau free, lebih baik hampa pi Modern Living & Electrical Expo  di Stadium Bukit Jalil Carpark B. alahai, depa punya expo, menggugat jiwa okay!

bayangkannnn....



Allahhh.. tak tidoq la malam ni. haha. insyaAllah, kami laki bini memang tak tidoq malam. dah aim awai-awai nak ambik beanbag tu. lepas tu, ada lah nak borong lagi barang. haha.

selamat membeli belah. terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.