Meraikan Kehadiran Anak-anak.

Thursday, April 21, 2016

Assalamualaikum

tengok goodies bag ni, eh, teringat pulak majlis pelancaran Wyeth-Wechat hari tu.

one extreamly happy family. Alhamdulillah :D

dah subscribe WyethNutritionMY di WeChat? best kan! kalau yang tak join lagi, adoi, ruginya. subscribe sekarang cepat. banyak infomations untuk kita sebagai bakal ibu atau ibu, malah banyak juga info untuk anak-anak kita. yuyu ni, wajib lah subcribe WyethNutritionMY. taknak lah terlepas daripada info best. dari situ lah cara yuyu nak siapkan maklumat terbaik untuk Habib Muhammad :)

Nak Shopping Kat Mana? Zolace.com laa

Wednesday, April 20, 2016

Assalamualaikum

korang ada masalah nak shopping online tak? selalu dengar orang merungut susah nak cari baru cantik sekarang. kalau ada pun, mesti mahal. haish. kalau tak pun, size pulak tak ada. hmm. asal eh? yuyu tak pernah pulak ada masalah. Alhamdulillah. try lah shopping dengan:





sepanjang yuyu dah addicted shoppping dengan Zolace.com ni, banyak pulak koleksi dorang yang cantik, lepas tu, lain dari lain, harga affordable. selain tu, service dorang pun tiptop baq hang! insyaAllah yuyu akan selalu update dan share pasal yuyu dengan koleksi dari Zolace.com supaya dapat membantu sikit sebanyak untuk korang shopping nanti.

suka tak? elehhh :p


 A Layer to Love Blouse ni sampai bawa pakai ke Seoul hari tu.


Trip 3 Bandar Indonesia : Garut (Hari Ketiga)

Wednesday, April 6, 2016

Assalamualaikum
sebelum yuyu terlupa terus pasal trip kat Indonesia, sebab tengah excited nak cerita pasal trip Korea baru ni, lebih baik pulun buat sekarang. haha. padahal dah lama gila dah balik Indonesia. adoi. tak faham dengan diri sendiri. nak cakap busy sangat, takde lah, bukan Najib pun :p

hari ke tiga Trip 3 Bandar Indonesia ni, awal-awal pagi lagi kami bergerak dari Jakarta ke Bandung. dah dua hari di Jakarta, walaupun tak cukup lagi jalan-jalan di sana, at least, time pi Taman Mini tu, dapatlah kami cover sedikit sebanyak pasal sejarah dan budaya Indonesia. baru satu bandar, ya Allah, besar betul Indonesia ni.

kalau gerak awal pagi, ingatkan tak marcet. rupanya, marcet banget sih! :p

perjalanan kami dari Jakarta ke Bandung mengambil masa lebih kurang 2jam. lebih sikit kot, sebab kami ada menyinggah di perhentian (macam R&R di Malaysia laa). makan-makan sambil rehat sikit. penat okay, lagi-lagi yang bawa anak kecik ni. time tu dah la Habib kuat menyusu.

tapi, yuyu syukur sangat-sangat. sepanjang perjalanan, Habib sangat behave. dia cuma tidur, menyusu dan layan je perjalanan. takut juga dia tak selesa, ye lah, kecik lagi kan. tapi tak. syukur ya Allah. memang Allah bantu banyak sangat untuk bagi Habib keselesaan.

yuyu yakin, doa ibu supaya anak dia senantiasa selesa tu dimakbulkan. jadi, apa-apa pun sebelum travel, doalah dan mintalah kat Allah supaya anak selesa. bila anak selesa, insyaAllah, dia tak meragam. ibu lagi la selesa.


Susu Kambing untuk Ibu & Habib.

Tuesday, April 5, 2016

Assalamualaikum

ada yang tengok tak post-post Instagram yuyu sepanjang di Korea? haha. siap ada yang tanya "ehh, gigihnya kau sampai bawa susu pi Seoul. beli sana dah la" ehh. tak boleh. tak boleh. mana nak dapat susu kambing sedap macam Khalish kat sana :')

ni rutin setiap pagi suami, dia bancuh segelas susu kambing Khalish untuk yuyu. walaupun di Seoul itu hari. terima kasih :')


alang-alang dah ramai yang bertanya pasal susu kambing Khalish ni, jadi, sini yuyu akan buat pencerahan dan semoga entry ni sangat membantu untuk diluar sana. insyaAllah. sebab, rata-rata kalau tengok orang post pasal susu ni, masih lagi ada yang tanya kan. 


Honest Review KOTEX Odor-Care

Monday, April 4, 2016

Assalamualaikum

apa yang perempuan paling benci bila time 'cuti'? secara peribadi, terus terang, taknak cakap banyak, yuyu paling mintak simpang malaikat empatpuluhempat lah dari masalah berbau. tolong lah! itu paling taknak. dah fobia tengok orang buat muka kalau tetiba terbau period orang lain.

serius weh. sebab benda ni bukan main-main. kalau orang terbau lain maciamm je, terus buat muka tenuk. boleh stress sampai esok. sebab tulah pendekatan yuyu sebelum ni adalah selalu tukar pad kalau time 'cuti'.

tukar pad yang serius tukar. macam setiap empat jam, dah menggelupur yuyu nak tukar pad. padahal, biasa ja pun. takdak la teruk mana. tapi sebab tak yakin kann. bila habis je 'cuti', haaa... lega dia bukan kepalang. tiada lagi huruhara kau. haha.


 ehemm. ada orang tu dapat stock banyak bulan la. :p 

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan