March 17, 2016

Sekali Sekala Piknik

103 comments
Assalamualaikum

semenjak Habib dah besar sikit ni (dah setahun lima bulan okay anak aku!), rajin pulak kami buat aktiviti luar. kalau Habib tak ada dulu, mana pernah buang tebiat nak buat aktiviti luar. kau jangan harap. pi tengok wayang ada la. lepas tu shopping. haha

start dah anak makin membesar, kesian pulak kalau 24jam dia asyik tengok muka ibuayah dia, tengok sofa, tengok meja makan, tengok katil, ulang tengok shower je. jadi, kami lakibini plan sungguh-sungguh untuk tuka cara hidup kami. gicheww.

bulan lepas, kami balik kampung yuyu (Langkawi) selama 15hari. dengan harapan, dapatlah Habib bergaul lebih dengan sepupu sepapat dia, bolehlah dia lebih rapat dengan suasana kampung yang penuh dengan semulajadi. kalau 15hari tak cukup, next time, ibu tambah sebulan pulak ya sayang :p

kali ni kami buat picnic pula. ini yang semangat nak cerita ni!

alaa. tak payah susah-susah picnic sampai Ulu Yam, Pantai Chenang, Port Dickson bagai. kami picnic kat taman permainan di taman kami. hahaha. sambil-sambil picnic, kami biar Habib habiskan masa dengan main di sana. 

picnic lebih semnagat sebab ada McTikar. ewah!


March 8, 2016

Atasi Masalah Wajah dengan HELENZ Signature

1 comment
Assalamualaikum

sapa ada masalah jerawat dan alahai, kulit pulak jenis sensitif. pakai skincare biasa, makin menjadi pula teruknya. nak mencari skincare yang sesuai untuk kulit sensitif ni, susah pulak kan? a'ah. susah yang amat nak cari untuk kulit sensitif. 

tapi, takda lah susah mana sangat dah sekarang nak cari skincare terbaik untuk kulit sensitif ni, malah terbaik juga untuk kulit berjerawat dan kusam. 

korang boleh try:

yang bagusnya Helenz Signature ni, ia didatangkan dengan set lengkap keperluan rutin harian kita. dari sabun hingga ke serum. ya Allah. sangat membantu betul. lepas ni takpayah dah susah-susah itu ini dah. Helenz Signature dah lengkap.

March 4, 2016

Bye-bye Bocor!

1 comment
Assalamualaikum



time datang bulan adalah time paling stress, sebelum ni. dah la memang hormon berubah, mood swing tiba-tiba, tapi lagi lah moody kalau pad buat hal. siang malam stress. paling tak best kalau tengah jumpa client, tiba-tiba rasa pelik semacam je, tau tau dah bocor sampai ke peha.

share dengan yuyu, apa masalah datang bulan korang?
- bocor (paling bermasalah)
- rasa tak selera melekit (eww, tolong la)
- tak cukup panjang (hmm, terus tak konfiden!)

kann..

sekarang dah tak payah risau time datang bulan ni, dengan Laurier Night Safe! pelindungan optima dengan kepanjangan pad sehingga 35cm yang memenuhi permintaan kita dan penyerapan dia 2kali ganda lebih cepat dan 5kali ganda lebih kering!


© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.