February 29, 2016

Petua Hilangkan Batuk Berkahak | Ubat Batuk Semulajadi.

49 comments
Assalamualaikum

hari tu sebelum balik Langkawi, tiga hari suami menderita (macam nazak la pulak. haha) batuk berkahak, siap asyik gatal tekak ja memanjang. teruk juga, pernah time malam tu, suami susah tidur sebab kahak teruk sangat, sampai suami susah bernafas. Allah. kesian pulak tengok dia macam tu.

kebetulan, ada pula yang share di Facebook, petua untuk hilangkan batuk berkahak ni. memandangkan sangat mudah, dan berkhasiat, elok lah juga yuyu buatkan untuk suami. kalau yang susah tu, takpe lah, tarik tangan bawa pi klinik je la. haha :p

jadi, apa benda yang diperlukan.

Bahan-bahan:
sebijik nenas
sebiji halia
air (untuk blend)
blender


February 24, 2016

BORSMELK Milkbooster Perisa Kiwi Yang Terbaik

4 comments
Assalamualaikum

ramai terkejut yang Habib sampai la ni dok menyusu badan lagi. yes, badan, bukan pam lepas tu bagi dari botol. direct susu badan. terkejut sebab badan kecik, tapi anak dah setahun lebih dok menyusu lagi. Alhamdulillah. kecik macam mana pun, kalau Allah bagi rezeki tu, dapat lah. tak mustahil aih. tak payah lah terkezut sangat -_-

tapi, sebelum ke tahap ni, macam-macam persediaan mental dan fizikal lah kena sedia. memang awal-awal Habib dalam perut lagi dah azam nak menyusu lebih dua tahun. doa ja selalu, insyaAllah dipermudahkan semuanya.

dari cara penyusuan yang betul, tips, dan pantang larang ibu menyusu, yuyu google selalu, tanya orang, dan pergi kelas. siap pergi kelas okay. haha. semangat tak semangat aku. itu lah jenis-jenis persiapan, tapi, berbalik pada Allah, kehendak Dia.

sekarang dah senang, milkbooster berlambak-lambak dipasaran. ada jenis tablet, ada jenis sachet, ada jenis serbuk. eh, ikut je lah tekak kita nak yang mana satu. siap berperisa, tahu! ya Allah, betul-betul mudah kerja ibu menyusu sekarang.

satu milkbooster yang yuyu peratiiii sangat, adalah :



milkbooster perisa Kiwi hoi! mana boleh tahan. kalau sehari kunyah lapan puluh ratus biji pun takde hal lah.


© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.