Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Trip 3 Bandar Indonesia : Jakarta (Hari Kedua)

Assalamualaikum

[ sambung dari entry lepas : Jakarta Part 1 ]

hari kedua kami lebih kepada aktiviti kenal Jakarta dengan lebih dekat. pagi-pagi lagi Akang Iwan (tour guide) bawa ke Taman Mini, Jakarta. kalau korang jenis yuyu yang tak suka shopping, memang best la tempat-tempat macam ni. sebab yuyu prefer tengok budaya, belajar pasal history tempat berbanding shopping. jimat duit aku. haha

Taman Mini ni korang wajib datang la kalau dah kat Jakarta, please dapatkan tour guide yang terbaik (semestinya bercuti lah dengan HalalTrip.com), supaya nanti korang tahu sangat mendapat mengenai asal-usul dan sejarah bumi Indonesia.

di Taman Mini ada banyak sangat replika rumah kaum dan suku sakat yang ada di Indonesia ni. tak semua la. gila kau, kaum dorang saja dah ada sampai 5000++ lebih okay. 



tengok lah budak yang happy ni. 


Trip 3 Bandar Indonesia : Jakarta (Hari Pertama)

Assalamualaikum

dua bulan lepas, pernah plan dengan suami, nak bawa Habib travel mana-mana, memandangkan dia dah setahun. kira aci la dia jauh-jauh, asyik ulang Langkawi ja. haha. takut juga kalau tetiba dia jenis taknak bagi toleransi dengan minat makbapak dia yang suka travel ni. 

tup-tup dapat sponsored trip ke tiga(3) bandar Indonesia dari HalalTrip.com. Jakarta-Bandung-Bali. ya Allah. ini nak betis, Allah pula bagi peha. Alhamdulillah. :')

jadi, trip tiga bandar Indonesia tu, bermula dengan 26/11/2015 di Jakarta dan berakhir pada 2/12/2015 di Bali. seminggu macam lama, tapi kalau ikut hati, nak minta je extend lagi sebulan. best tahap gaban!

memandangkan, tiga bandar selama seminggu, korang pandai-pandai lah agak kan aktiviti macam mana, semestinyalah padat nak mampos, jadi, yuyu akan bahagikan entry dan entry kali ni, yuyu nak cerita pasal:



trip bermula dengan  flight dari KLIA2 pada pukul 1:00pm. tau tau je lah kalau first time dengan anak sulung, kelam kabut macam petang ni nak kiamat kami packing barang. huru hara habis satu rumah. nasib la sempat check-in. -_-

dari awal-awal keluar rumah lagi baca doa, supaya Habib Muhammad rasa selesa sepanjang perjalanan dan dia takkan buat hal.


Regime Kecantikan 7 dalam 1, Olay Total Effects.

Assalamualaikum

tak nafi la, dah umur 26tahun ni, macam-macam la perubahan yang boleh nampak kalau banding dengan beberapa tahun dulu. lagi-lagi dah beranak ni. tskk. segan silu nak buka pintu rumah kalau korang tetiba buat suprise datang rumah tak bagitau dulu.

jangan buat pasai na. -_-

ingat lagi dulu dok belek-belek cermin, terfikir sendiri "ish, macam mana la tua nanti, kedut sana kedut sini". tau tau, yuyu umur 25tahun pun dah siap ada fine line kat mata. ya Allah. nangis dalam hati sambil tengok TV3 tau.

ini baru 26tahun, macam mana kalau 30tahun? 36tahun? 40tahun 7bulan? stress. ngeri kalau fikir semua tujuh (7) tanda penuaan yang akan berlaku:
  1. garis halus & kedut
  2. rona tidak sekata
  3. tekstur tidak sekata
  4. kulit kering
  5. kulit kusam
  6. bintik penuaan
  7. pori yang jelas

jadi, nak taknak, kita sebagai wanita, kena banteras tujuh tanda penuaan tu awal-awal. dari sekarang juga *chop! yuyu paling taknak kedut* . bukan apa, taknak lah, nanti dua tiga tahun lagi, masuk 3series punya umur, tujuh-tujuh tanda tadi jelas, lepas tu menyesal sorang-sorang.

itulah. pakai Olay Total Effects!

kalau kita konsisten, dengan regime penting Olay Total Effect, yakni Day Cream, Anti-aging & Fairness Cream, dan dilengkapkan dengan  CC Cream SPF-15, insyaAllah, tanda-tanda tadi, kita dapat kawal.


CNP untuk Masalah T/U Zone

Assalamualaikum

sapa yang tension dengan masalah muka? sekali tengok, Mila Kunis pun tak boleh cari makan. tapi, diri sendiri dok stress sorang-sorang, T-zone satu kilometer dah bersinar dengan minyak, U-zone pipi dengan dagu? hmm, boleh laa. 

pernah try tak:





kalau yang ada masalah T-zone *pstt..cakap kat diri sendiri ni*, memang product ni sangat disarankan. bukan saja akan bagi keputusan terbaik untuk masalah t-zone berminyak, tapi bagi kelembapan secukupnya juga pada U-zone.

selalu, asal tengok hidung berkilat semacam je time tengah hari, kita dah menggelupur cari product untuk oily skin type. bila dah pakai, ewah, kering pulak muka aku, tau tau, berkedut. sebabnya, yang berminyak hanya t-zone, pipi dengan dagu takpun.


suka dengan botol serum ni, sedap je nak pam. gemok botol dia, genggam senang.

Sepetang Hi-Tea Bersama Shaheizy Sam & Pemenang.

Assalamualaikum


haa. tu laa, hari tu suruh join kontes ( LINK ) taknak, siput-siput malu sensorang tepi meja kerja. kan dah menyesal tak dapat join yuyu make over siap hi-tea dengan Shaheizy Sam. best tau dak. best dia yang ingat sampai cicit ke sebelas.

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dan sangat berpuas hati. kami diberi layanan tigapuluhlapanpointdua bintang oleh pihak CLEAR okay. (saja nak bagi jeles lagi, buahahahahaha). okay lah, korang layan gambar je la ehh :')


Make-over session :
semuanya bermula dengan make-over session di The EDGE Studio. setiap kami-kami yang hadir, yakni, blogger dan pemenang, dapatlah merasa makeover dari basuh rambut hingga ke make up. tapi lagi best, sebab dapat merasa dan merasmikan shampoo terbaru CLEAR iaitu Sakura Fresh. 

Ibu Menyusu Yang Happy

Assalamualaikum

dah baca kan entry ni? sebenarnya, banyak ja info lagi yang kita kena tahu pasal breastfeeding ni. yang penting, breastfeeding ni, sangat-sangat bermanfaat, bukan saja untuk baby, tapi mak-mak sendiri.

alhamdulillah...

tulang belakang di sebalik kuatnya semangat yuyu untuk exclusive breastfeeding Habib selama 6bulan dan terus hingga sekarang, Suamiku. ewah!


Kenapa Tidak Menyusu Ekslusif?

Assalamualaikum

bercakap mengenai breastfeeding sekarang ni, Alhamdulillah, rata-rata wanita dah support penyusuan ekslusif enam bulan ni. ada geng la. tetiba jumpa Minah kat Alamanda pun, kalau buka cerita breastfeeding, dia pasti tepuk-tepuk tampar seronok nak cerita juga. fuhh. 

sebab apa? sebab dulu, kesedaran betapa pentingnya dan bagusnya menyusu adalah amat kurang. ditambah pula dengan kurangnya ilmu penyusuan secara betul, maka, penyusuan ekslusif adalah perkara 'rare' buat masyarakat.


apa? ko menyusu penuh anak ko? hoi! apak rare! ko buat cemane?!


bila sekarang, Kementerian Kesihatan selalu buat kempen kesedaran, ada pula cerita-cerita memberangsangkan dari para selebriti dan blogger siap ada yang bawa anak depa pi set pengambaran, ditambah pula dengan wujudnya antenatal class yang menitikberatkan cara penyusuan betul, dan penyebaran di sosial media lagi, jadi, positive vibe mengenai exclusive breastfeeding dah menular di minda masyarakat.

weh, apesal macam ayat perbahasan? -_-

ni gambaq photoshoot yuyu, Habib tak join photoshoot sebenaqnya, tapi sebab dia menyusu badan lagi, terpaksa la bawa dia mana-mana, dan time ni, yuyu tengah posing, dia terus merangkak mai kat yuyu. haha. sebab tu ibu dia dah elok bagai, anak baju tidur ja. :p


Pretz n Beanz Mont Kiara, Kuala Lumpur

Assalamualaikum

lepak mamak dah terlalu mainstream, apa kata kita lepak Pretz n' Beanz Cafe pulak lepas ni? :)

selalu kalau nampak pretzel, yuyu suka minta suami belikan satu. sedap betoi. lagi-lagi time petang. nampak macam makanan ringan biasa, tapi kenyang. berbaloi menyungah. gitu. tapi, yang pretzel dari Prez n' Beanz ni lain pun, senang kata, bukan sekadar pretzel biasa la. 


Cafe
kalau nak cari Pretz n' Beanz Cafe, boleh terus ke Ikano atau di Solaris Dutamas, tapi yang yuyu pergi ni di Solaris. :')

tengok kaunter dia pun, boleh tau identiti cafe macam mana kan? 


suka interior design di Pretz n' Beanz Cafe. nampak sangat cozy dan tambah selera aku nak makan. haha. yuyu syak, dak dak kat Mont Kiara suka la lepak sini. selesanya. dah la menu dia sedap-sedap. patut suggest dorang buka banyak cawangan lagi ni -_-

Launching Petrosains Illusions, KLCC.

Assalamualaikum

kalau dah buntu sangat, plan nak bawa satu family jalan-jalan time cuti nanti, jangan lah risau sangat. sebenarnya, takpayah jauh-jauh pun, banyak saja tempat yang kita boleh seronok dengan keluarga. lagi-lagi, bila adanya Illusions di Petrosains. 

dua minggu lepas, yuyu dah pi pun, tapi, dah plan dengan suami nak pi lagi bulan depan, siap buat must visit list nanti bila family dari Langkawi nak datang KL. haha. semangat okay. terima kasih sangat buat pihak Petrosains sebab sudi invite yuyu untuk launching Illusion tempoh hari. dia punya best, sampai beriya nak cerita kat suami sampai ke time tidur. 

indeed. nothing is as it seen.

sebenarnya, Illusions ni bukan sekadar untuk yang suka benda-benda sains saja, yang tak minat sains pun, pasti suka punyalah, sebab di Illusion, bukan hanya bagitau mengenai hipotesis, pengubah dimalarkan, teori fizik kimia, dan kaedah saintifik macam mana otak tu berfungsi saja, tapi Illusions ini adalah gabungan Sains, Seni, Psikologi. 

hebat wey! pelancaran Illusions ini diserikan dengan kehadiran CEO Petrosains; Tengku Nasariah, Irish Ambassador; Eamon Hickey, juga wajah Petrosains sendiri yakni Juliana Evans (aww, cantik gila dia)

Kenapa Pilih Guardian?

Assalamualaikum

kenapa yuyu pilih untuk shopping barang keperluan di Guardian?


ini pengalaman yuyu sendiri di Guardian LG MidValley.


okay, sekarang, mari yuyu cerita, kenapa kena pilih Guardian juga untuk beli barang. dari barang diri sendiri, untuk suami, untuk baby, sampailah ke barangan untuk keluarga, semuanya lebih suka beli di Guardian.

selalunya, bila sampai di Guardian, akan disambut dengan "Selamat Datang". dengar macam tu pun dah, aww, tak boleh jadi ni, kena beli juga benda. haha. terharu okay. 

staff sana sangat friendly, kalau tengok kita memilih barang, dorang akan offer bakul untuk kemudahan kita. selesa sangat, tak perlu dah malu-malu minta bakul.


Plan Hadiah Kenduri Kahwin

Assalamualaikum

Dah cuti sekolah ni, banyak pula jemputan kawen. kawen satu kelas nak kawen, kawan satu kampung nak kawen, kawan main masak-masak nak kawen, jiran sebelah rumah nak kawen, kawan Facebook nak kawen, semua nak kawen. 

siap ada tarikh bertindih lagi. jenuh baling dadu nak pi yang mana satu. stress aku -_-

tapi tak sabaq sebenarnya. bayangkan kawan-kawan yang dulu selalu datang rumah siap bawa kayu gemok (konon-konon kayu tu anak dia, baby. haha), tunggu kat luar rumah, ajak pi main masak-masak. tau tau, dah nak kawen dah. aww. lepas ni, datang rumah bawa anak real la pulak.

cepatnya masa berlalu. dari sekarang juga lah kena cari hadiah. kalau datang majlis kawen tak bawa hadiah, adoi, serba salah pulak. tak payah mahal-mahal, siap pinjam Ahlong sebab nak hadiah Ferrari pun takpa, boleh je cuci mata sini :



UMobile Testdrive.

Assalamualaikum

best tak guna UMobile?

hoi. best gila-gila lah. sampai addicted pulak mulut ni dok bercakap pasal data connection UMobile setiap kali pegang phone. serius okay -_-

secara jujur, ni pertama kali yuyu guna UMobile. lepas tu sekarang, rasa sangat berpuas hati yang melampau. bayangkan bila buat testdrive dengan UMobile menggunakan applikasi iOS Open Signal, resultnya jauh lagi bagus dari telco yang yuyu pakai selama ni. dan lagi jimat. ergh. kenapa baru tahu sekarang?

kalau korang nak test power telco yang korang pakai sekarang ni, masing-masing, downloadlah "Open Signal" di iPhone korang. alaa. takbest lah handphone tercanggih di alam, tapi coverage alahaii... siput sedut sangat. ihik :p

tengoklah coverage UMobile di sekitar Dataran Merdeka. punyalah meluas ke selurus Lembah Kelang. :')

OLDTOWN White Coffee & Zaman Kanak-Kanak

Assalamualaikum

hmm. hari ni, teringat kampung lah pula. Langkawi. dah lama tak balik. time bujang dulu, boleh la balik kampung setiap bulan. lepas tu, duduk kat kampung lama-lama. dah kahwin ni, jangan harap lah nak buat tebiat macam tu.

apa yang boleh buat sekarang, cuma tengok gambar-gambar masa di Langkawi dulu, sambil telefon mak, tok & tokwan, sambil hirup OldTown White Coffee. aloo. minum kopi. teringat tok dengan tokwan, sebab yuyu dibesarkan oleh tok & tokwan.

teringat sangat, kalau setiap pagi, tok mesti bancuhkan kopi. satu untuk tok, satu untuk tokwan, satu lagi untuk yuyu lah,  celup biskut kering. adoi. seronoknya memikirkan bab kopi tok bancuh saja pun. haha :D

bila tokwan dah balik dari masjid, sama-sama minum, sama-sama bergurau. tengok pulak muka puas hati, bahagia tokwan sambil hirup kopi tu, aww, tenangnya hati yuyu. terus bergegas dua pasangan sweet tu siap-siap nak ke kebun pulak.

kalau kisah kopi ni, time petang pulak, tok bancuhkan lagi kopi, kali ni, untuk seisi keluarga, kami sama-sama makan petang kuih muih dengan kopi, di pondok depan rumah. haha. paling best kalau tok buat extra kopi, takpayah nak berebut dengan paksu lah, dengan sepupu semua.

bagi yuyu, rasa kopi buatkan yuyu teringat childhood yuyu yang penuh dengan rasa bahagia. 


 sekarang, bila dah kahwin, giliran yuyu pula buatkan kopi untuk suami ♥


Penyusuan Ekslusif Habib Muhammad

Assalamualaikum

rentetan daripada entry lepas [ Klik Sini ] mengenai betapa yuyu menyokong penuh penyusuan ekslusif enam bulan ni, kali ni, macam nak cerita lagi, bukan apa, sebab terlalu puas hati, syukur dan taktau nak cakap apa dah. haha.

mengenangkan Habib dah setahun lebih menyusu badan ni, aww, rasa sangat puas hati pulak. syukur Alhamdulillah. walaupun awal tu macam leceh la nak exclusive breastfed dia selama enam bulan pertama tu, tapi, berjaya juga, sekarang aku lah mak paling happy. over tau -_-

puas hati dan syukur sebab pi mana-mana takpayah bawa botol dan kelengkapan susu. jimat tenaga dan masa ibu, anak oi. terima kasih na :')


Sendu.

Assalamualaikum ♥

huwarghh! tengah hujan-hujan ni, teringat pulak time mengandung dulu, asal hujan je, terus terbongkang atas katil, konon-konon nak cukup rehat la. sambil terbongkang macam entah apa tu, sambil chilek tengok luar tingkap.
hoi. sekarang jangan harap la. baru nak niat baring atas ka…

AQU Skincare Kini Boleh Didapati Di Watson Seluruh Malaysia

Assalamualaikum

pernah dengar tak pasal AQU Skincare? mati-mati ingatkan produk Korea ke Jepun ke. sebab dari packaging dia, memang K-Pop sangat. tau-tau rupanya 100% Buatan Malaysia tau. haha. bangga siot. ni kita kena sama-sama support lebih ni :')

dua minggu lepas, yuyu ada join AQU Skincare punya pelancaran. banyak hoi dia punya media dan blogger kat sana. dengan pelancaran hari tu, bermakna, dengan rasminya AQU Skincare akan didapati di seluruh Watson di Malaysia.

elehh, malu-malu pulak perempuan tu ;p


Medina Ladies & Hair Salon. RM1 untuk setiap Hair-Cut

Assamualaikum

sejak kecik lagi, tradisi family yuyu suka simpan rambut panjang-panjang. kalau sorang tu rambut pendek, awkwarddddd. tapi, lepas bersalin ja, hidup huru hara, diri sendiri tak terurus, satu malam tu Habib pernah hampir lemas dengan rambut yuyu, memang babai la kat rambut. pendek okay. nangis dalam kabinet dapur mak.

bercakap pasal potong rambut ni, time jahil dulu, setiap tiga bulan, yuyu suka buat treatment di salon. kadang tu, setahun sekali, buat rebonding, takpun perm rambut. hoi. aku jaga rambut macam jaga bini. haha. 

tapi sayang, selalu pi salon bukan Islam punya, adoi, entah berapa dah dosa yuyu. memang la service depa tiptop kann, memang la amoi (perempuan) yang tengok aurat kita, tapi tetap aurat perempuan bukan muslim dengan kita, macam aurat kita dengan bukan muhrim. :'(

start dah mula baiki diri, selalu biaq ja rambut bagai esok kiamat. sebab tu la terus potong pendek. 

sekarang ni, tak payah risau dah, dah boleh manjakan rambut, hatta nak manjakan diri pun boleh dah, sebab ada:

Ladies Hair & Beauty Salon

tau pasal salon muslimah ni, minggu lepas juga yuyu bergegas nak try. service dia best nak mampos haa..


Menyokong Penyusuan Ekslusif untuk Habib Muhammad

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Habib baru masuk setahun. kalau ingat balik setahun lepas, time sekarang ni, mesti tengah serabut macam mana nak handle Habib. hoi. ingat senang ka, hang yang jenis huhahuha tup tup dapat anak, nak tukaq lampin lagi, nak handle time dia meragam, nak sesuaikan diri dengan dia yang suka (sangat sangat) menyusu. haha. 

gelabah wey. tak sikat rambut sebulan la. tau tau, redha je pi salon, potong rambut sampai pendek. T_T

haa. bercakap mengenai menyusu Habib ni, Alhamdulillah, yuyu menyusukan dia secara ekslusif hingga enam bulan, dan terus lagi sampai sekarang, insyaAllah, target nak menyusukan Habib sampai lah dua tahun lebih. senang cerita, sampai dia stop sendiri lah.


1tahun 1minggu dah sekarang

Contest berpeluang untuk high-tea bersama Shaheizy Sam.

Assalamualaikum ♥
apa yang menambah keyakinan korang? ada yang dengan yakin bila dari atas sampai bawa semuanya 'mahal', ada yang yakin bila duit banyak, ada pula yang yakin dengan sekadar rasa sihat, dan ada pulak yang susah sungguh mencari keyakinan diri.
macam mana pula dengan yuyu?
ant…

Miliki iPhone 6s & iPhone 6s Plus Lebih Murah Dengan Flexi UMobile Micro Credit

Assalamualaikum



hoi!  iPhone 6s dah nak keluar lah! apak best. hari ni keluar, tapi dah siap orang menabung dari berbulan-bulan lepas. haha. korang pun tau kan harga dia macam mana. dah macam harga sebulan gaji banker okay. tapi, nak tak nak, nak beli juga, handphone idaman kot. pegang pun dah nampak class dia.

tapi, suggestion yuyu, kalau ada cara yang lebih fleksibel untuk 'memiliki' iPhone6s, lebih baik kita pilih cara tu. 

seperti biasa, semua telco akan offer plan masing-masing. tak kira lah Maxis ke, Celcom atau Digi. semua ada plan tersendiri untuk beli iPhone dengan harga yang lebih mampu milik. tak ketinggalan juga UMobile, sama je dengan telco lain, tapi, dengan plan yang lebih best, lebih jimat, dan lebih patut kita pilih :p

cuba bayang kat sini harga sebenar iPhone 6s dan iPhone 6s Plus:


Pobling Mini Ion Application Review

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua. 

Ya Allah! tau tau dah Jumaat. cepatnya. minggu ni minggu draft, asyik buat draft je. haha. tau tau dah Jumaat. tak sempat reward diri apa-apa pun. tau-tau dah packing baju nak balik kampung pulak. minggu depan, Habib dah setahun. adoi. tak buat apa lagi ni.

alaa. taknak lah stress. korang pernah tak dengar pasal Pobling? sebab Pobling ni benda-benda Korea yang tengah trending sekarang. awal tahun dulu, yuyu pernah ada Pobling facial brush cleanser dia. memang lepas cuci muka, rasa lain sangat, rasa yakin lebih bersih muka kita.

lepas tu, sekarang yuyu try Pobling Mini Ion Application. benda ni sebenarnya, facial massager, yang bukan setakat massage muka kita saja, tapi membantu ionises untuk proses penyerapan khasiat dan kebaikan dari beauty product yang kita apply di muka.

hello Mini Ion Applicator saya :')

Cara Make-up Sangat Simple.

Assalamualaikum

sekarang ni, kalau nak pi Tesco atau nak beli tosai bawang garing je, baru yuyu boleh selebet, tapi lebih dari kawasan Bukit Puchong, memang nak taknak, kena la juga cari proper baju (bukan lagi pakai t-shirt suami, sarung je cardigan), dan make up sikit.

eh! bukan malas ehh (memang malas pun. pfft), tapi banyak benda weh kena settle dalam satu hari. lagi-lagi, kerja di rumah, sendiri jadi bos, sendiri jadi kuli, ada anak kecik pula, mana lagi nak settlekan hal rumah. haa. macam mana la mak-mak dulu boleh survive ke saat ni.

jadi, make up akan selamanya menjadi opportunity cost (try google sendiri lah) dalam pembahagian masa. haha.

selalunya, yuyu sarung je mana baju yang sempat, sarung tudung yang dah pakai dengan kiraan pernah pakai kali ke infinity, terus je masuk kereta. lepas tu, balik dari rumah, check Facebook, ada orang screenshot status orang lain:


hodoh Yuyu Zulaikha rupanya. dalam Instagram bagai bidadari. 


tempeleng jugak makhluk macam ni kang -_- jadi, nak taknak, yuyu jaga juga penampilan hatta keluar beli Sugus sekalipun. bila dah lama-lama mempraktikan make up di waktu kritikal, dengan halangan jaga anak & kerja lagi, yuyu akan selalu buat make up terbaik dengan cara paling ringkas.

jadi, ni serba ringkas cara yuyu make up. simple paling syoq, sebab jimat masa, tak pening kepala, lepas tu, senang nak wudhuk nanti:

UMobile P70 Hero Postpaid Review.

Assalamualaikum ♥
kalau lah diberi peluang untuk berjumpa dengan superhero kesayangan kita, hero mana yang korang cop awal-awal dah nak jumpa siap taknak share orang lain jumpa dengan dia juga? dah tau, mesti nak Captain America ke, takpun Batman kan?
tak tak, yuyu dah cop awal-awal. yuyu nak He…

Testimoni Suami Dengan EPHYRA Skin Bar

Assalamualaikum ♥
yuyu suka event sangat, selain dapat kenal ramai orang, event sangat seronok sebab lepastu, networking jadi sangat kukuh. bukan calang-calang kita boleh kenal orang, kadang tu sampai CEO company boleh jadi kawan kita, gituu,
semenjak dua menjak ni, kalau ada event, mesti request,…

GEMilang Merdeka. Barang Dapur Cuma RM5.80?

Assamualaikum ♥

yuyu nak bagitau ni, kalau tak bagitau, rasa tamak pulak dok happy shopping murah sorang-sorang. nak la jugak sama-sama happy. lagi-lagi dah nak merdeka ni, kena juga bagitau sekarang, kang nanti tawaran ni dah tutup, haaaaa...
sekarang, GEMilang Merdeka GEMFIVE ada markdown sampai…

Cerah Seluruh Badan Dengan Selamat

Assalamualaikum ♥
faham tak fenomena nak jadi putih sekarang macam mana? dia punya fenomena, kalau kita tengok product tu product ni, pasti lagi mesti untuk memutihkan. hello, sapa tak mau putih, siap kalau make up, kalau boleh, nak paling putih di alam semesta.
alaa. tak nak la make up je baru pu…

Kurung Modern, Kaftan, Nursing Jubah & Kids Jubah Raya dari ElleLena

Assalamualaikum ♥
tengok ura-ura kat Facebook & Instagram, ramai yang tengah pening lagi nak cari baju raya. tema dah ada dah, tapi, banyak tak berkenan di hati lah, ada yang dah berkenan, tetiba, tak berkenan di poket lah pulak. huhu. kesian lah pulak :')
lepas tu, alang-alang ada Ellelen…

Khas Untuk Ibu | Baju Raya Nursing Wear

Assalamualaikum

kalau dulu, boleh lah sebarang je nak beli baju. sekarang memang tak la. kalau pakai baju kurung paling sopan pun, tapi baju takda kemudahan nak menyusu, memang nangislah selak nak menyusu Habib kat tempat awam. tension gila. lagi-lagi kalau terus Habib nangis nak menyusu time dalam kereta. picit jugak hidung dia kang.

jadi, nak shopping baju je, memang kena tengok aspek 'kemudahan' tu sendiri. yuyu faham luahan hati mak-mak. selalu ada baju cantik, tapi, tengok muka anak ja, alah, cancel lah nak beli yang cantik tu. lepas tu, nangis dalam hati, bibir ketaq-ketaq senyum tak ikhlas. -_-

takpa. lepas ni, boleh try cuci mata nursing wear yang fashionable dengan:



dengan DydyanaBiz ni, ibu-ibu bukan setakat boleh dapat blouse sesimple-buat-cari-sayur-kat-kedai-runcit je, siap boleh cari jubah nak party dengan jiran sebelah rumah sambil nyusu anak pun boleh. haha. agak-agak arr. tapi, memang DydyanaBiz ni, boleh cakap one-stop-center untuk nursing wear la.

paling nak cerita kat sini kan, sempena Lebaran yang bakal kunjung tiba, Dwicolor Kurung, Ameena Kurung Printed, dan Kurung Sedondon Ibu Anak pasti meluruhkan jiwa raga (alah tu pun!). nahh, yuyu dah cuci mata, bagi chance korang pulak berpinar bola mata sambil slow-slow seluk poket suami :


Memborong Baju Raya Muslimah

Assalamualaikum

raya dah nak dekat (apa aku excited sangat ni). bulan lepas pi Tesco, depa dah buat promo raya. lagi excited depa tu. tapi bab baju raya jangan buat-buat tak excited, nanti jadi macam orang teww. konon nak cari baju last minute, last-last raya tahun lepas orang teww kan, dia pakai baju pi kelas masa dia belajaq kat KUIS dulu. kah kah. padan muka dia.

tahun ni, apa kata, kita berhari raya dengan baju raya dari nile.com.my. lawa-lawa okay, lepas tu, murah yakmat. jimat duit, boleh bagi duit raya lebih kat anak sedara. :')

jadi, yuyu ada beberapa koleksi dari katalog nile.com.my untuk share dengan korang idea baju Hari Raya nanti. aww. cepat terharu. cepat! bukan senang tau nak posing comey-comey dengan baju dari nile.com.my. Allah. itu punnn...


Habib debab ni, letak je parcel nile.com.my, dia terus datang nak buat bantal. apa-apa je la anak oi.


dah banyak kali dah yuyu share idea shopping yuyu dengan nile.com.my. untuk kali ni pun, yuyu ada lapan idea shopping baju untuk Hari Raya nanti. selamat menjamu mata!

back to top