December 31, 2015

Trip 3 Bandar Indonesia : Jakarta (Hari Kedua)

8 comments
Assalamualaikum

[ sambung dari entry lepas : Jakarta Part 1 ]

hari kedua kami lebih kepada aktiviti kenal Jakarta dengan lebih dekat. pagi-pagi lagi Akang Iwan (tour guide) bawa ke Taman Mini, Jakarta. kalau korang jenis yuyu yang tak suka shopping, memang best la tempat-tempat macam ni. sebab yuyu prefer tengok budaya, belajar pasal history tempat berbanding shopping. jimat duit aku. haha

Taman Mini ni korang wajib datang la kalau dah kat Jakarta, please dapatkan tour guide yang terbaik (semestinya bercuti lah dengan HalalTrip.com), supaya nanti korang tahu sangat mendapat mengenai asal-usul dan sejarah bumi Indonesia.

di Taman Mini ada banyak sangat replika rumah kaum dan suku sakat yang ada di Indonesia ni. tak semua la. gila kau, kaum dorang saja dah ada sampai 5000++ lebih okay. 



tengok lah budak yang happy ni. 


INTEKMA Resort.

3 comments
Assalamualaikum ♥

sekarang ni selalu tengok orang tu orang ni cakap pasal Intekma Resort. artis-artis pun nak post pasal dorang stay kat Intekma Resort ni. ehh. nak tak nak, terjebak la juga nak try tidur sana semalam dua. huhu. 



December 22, 2015

Trip 3 Bandar Indonesia : Jakarta (Hari Pertama)

22 comments
Assalamualaikum

dua bulan lepas, pernah plan dengan suami, nak bawa Habib travel mana-mana, memandangkan dia dah setahun. kira aci la dia jauh-jauh, asyik ulang Langkawi ja. haha. takut juga kalau tetiba dia jenis taknak bagi toleransi dengan minat makbapak dia yang suka travel ni. 

tup-tup dapat sponsored trip ke tiga(3) bandar Indonesia dari HalalTrip.com. Jakarta-Bandung-Bali. ya Allah. ini nak betis, Allah pula bagi peha. Alhamdulillah. :')

jadi, trip tiga bandar Indonesia tu, bermula dengan 26/11/2015 di Jakarta dan berakhir pada 2/12/2015 di Bali. seminggu macam lama, tapi kalau ikut hati, nak minta je extend lagi sebulan. best tahap gaban!

memandangkan, tiga bandar selama seminggu, korang pandai-pandai lah agak kan aktiviti macam mana, semestinyalah padat nak mampos, jadi, yuyu akan bahagikan entry dan entry kali ni, yuyu nak cerita pasal:



trip bermula dengan  flight dari KLIA2 pada pukul 1:00pm. tau tau je lah kalau first time dengan anak sulung, kelam kabut macam petang ni nak kiamat kami packing barang. huru hara habis satu rumah. nasib la sempat check-in. -_-

dari awal-awal keluar rumah lagi baca doa, supaya Habib Muhammad rasa selesa sepanjang perjalanan dan dia takkan buat hal.


December 19, 2015

Regime Kecantikan 7 dalam 1, Olay Total Effects.

8 comments
Assalamualaikum

tak nafi la, dah umur 26tahun ni, macam-macam la perubahan yang boleh nampak kalau banding dengan beberapa tahun dulu. lagi-lagi dah beranak ni. tskk. segan silu nak buka pintu rumah kalau korang tetiba buat suprise datang rumah tak bagitau dulu.

jangan buat pasai na. -_-

ingat lagi dulu dok belek-belek cermin, terfikir sendiri "ish, macam mana la tua nanti, kedut sana kedut sini". tau tau, yuyu umur 25tahun pun dah siap ada fine line kat mata. ya Allah. nangis dalam hati sambil tengok TV3 tau.

ini baru 26tahun, macam mana kalau 30tahun? 36tahun? 40tahun 7bulan? stress. ngeri kalau fikir semua tujuh (7) tanda penuaan yang akan berlaku:
  1. garis halus & kedut
  2. rona tidak sekata
  3. tekstur tidak sekata
  4. kulit kering
  5. kulit kusam
  6. bintik penuaan
  7. pori yang jelas

jadi, nak taknak, kita sebagai wanita, kena banteras tujuh tanda penuaan tu awal-awal. dari sekarang juga *chop! yuyu paling taknak kedut* . bukan apa, taknak lah, nanti dua tiga tahun lagi, masuk 3series punya umur, tujuh-tujuh tanda tadi jelas, lepas tu menyesal sorang-sorang.

itulah. pakai Olay Total Effects!

kalau kita konsisten, dengan regime penting Olay Total Effect, yakni Day Cream, Anti-aging & Fairness Cream, dan dilengkapkan dengan  CC Cream SPF-15, insyaAllah, tanda-tanda tadi, kita dapat kawal.


December 16, 2015

INTEKMA Resort. Best tapi berbaloi!

3 comments
Assalamualaikum


INTEKMA Resort! Ya Allah. suka betul. insyaAllah, lepas busy dengan hujung tahun ni, nak juga stay semalam dua di resort ni. dengar kata service dia best, pool dia pun sangat best, tempat dia luas yakmat!


December 10, 2015

CNP untuk Masalah T/U Zone

6 comments
Assalamualaikum

sapa yang tension dengan masalah muka? sekali tengok, Mila Kunis pun tak boleh cari makan. tapi, diri sendiri dok stress sorang-sorang, T-zone satu kilometer dah bersinar dengan minyak, U-zone pipi dengan dagu? hmm, boleh laa. 

pernah try tak:





kalau yang ada masalah T-zone *pstt..cakap kat diri sendiri ni*, memang product ni sangat disarankan. bukan saja akan bagi keputusan terbaik untuk masalah t-zone berminyak, tapi bagi kelembapan secukupnya juga pada U-zone.

selalu, asal tengok hidung berkilat semacam je time tengah hari, kita dah menggelupur cari product untuk oily skin type. bila dah pakai, ewah, kering pulak muka aku, tau tau, berkedut. sebabnya, yang berminyak hanya t-zone, pipi dengan dagu takpun.


suka dengan botol serum ni, sedap je nak pam. gemok botol dia, genggam senang.

December 7, 2015

Sepetang Hi-Tea Bersama Shaheizy Sam & Pemenang.

9 comments
Assalamualaikum


haa. tu laa, hari tu suruh join kontes ( LINK ) taknak, siput-siput malu sensorang tepi meja kerja. kan dah menyesal tak dapat join yuyu make over siap hi-tea dengan Shaheizy Sam. best tau dak. best dia yang ingat sampai cicit ke sebelas.

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dan sangat berpuas hati. kami diberi layanan tigapuluhlapanpointdua bintang oleh pihak CLEAR okay. (saja nak bagi jeles lagi, buahahahahaha). okay lah, korang layan gambar je la ehh :')


Make-over session :
semuanya bermula dengan make-over session di The EDGE Studio. setiap kami-kami yang hadir, yakni, blogger dan pemenang, dapatlah merasa makeover dari basuh rambut hingga ke make up. tapi lagi best, sebab dapat merasa dan merasmikan shampoo terbaru CLEAR iaitu Sakura Fresh. 

December 4, 2015

Ibu Menyusu Yang Happy

4 comments
Assalamualaikum

dah baca kan entry ni? sebenarnya, banyak ja info lagi yang kita kena tahu pasal breastfeeding ni. yang penting, breastfeeding ni, sangat-sangat bermanfaat, bukan saja untuk baby, tapi mak-mak sendiri.

alhamdulillah...

tulang belakang di sebalik kuatnya semangat yuyu untuk exclusive breastfeeding Habib selama 6bulan dan terus hingga sekarang, Suamiku. ewah!


December 2, 2015

Kenapa Tidak Menyusu Ekslusif?

9 comments
Assalamualaikum

bercakap mengenai breastfeeding sekarang ni, Alhamdulillah, rata-rata wanita dah support penyusuan ekslusif enam bulan ni. ada geng la. tetiba jumpa Minah kat Alamanda pun, kalau buka cerita breastfeeding, dia pasti tepuk-tepuk tampar seronok nak cerita juga. fuhh. 

sebab apa? sebab dulu, kesedaran betapa pentingnya dan bagusnya menyusu adalah amat kurang. ditambah pula dengan kurangnya ilmu penyusuan secara betul, maka, penyusuan ekslusif adalah perkara 'rare' buat masyarakat.


apa? ko menyusu penuh anak ko? hoi! apak rare! ko buat cemane?!


bila sekarang, Kementerian Kesihatan selalu buat kempen kesedaran, ada pula cerita-cerita memberangsangkan dari para selebriti dan blogger siap ada yang bawa anak depa pi set pengambaran, ditambah pula dengan wujudnya antenatal class yang menitikberatkan cara penyusuan betul, dan penyebaran di sosial media lagi, jadi, positive vibe mengenai exclusive breastfeeding dah menular di minda masyarakat.

weh, apesal macam ayat perbahasan? -_-

ni gambaq photoshoot yuyu, Habib tak join photoshoot sebenaqnya, tapi sebab dia menyusu badan lagi, terpaksa la bawa dia mana-mana, dan time ni, yuyu tengah posing, dia terus merangkak mai kat yuyu. haha. sebab tu ibu dia dah elok bagai, anak baju tidur ja. :p


November 26, 2015

Pretz n Beanz Mont Kiara, Kuala Lumpur

6 comments
Assalamualaikum

lepak mamak dah terlalu mainstream, apa kata kita lepak Pretz n' Beanz Cafe pulak lepas ni? :)

selalu kalau nampak pretzel, yuyu suka minta suami belikan satu. sedap betoi. lagi-lagi time petang. nampak macam makanan ringan biasa, tapi kenyang. berbaloi menyungah. gitu. tapi, yang pretzel dari Prez n' Beanz ni lain pun, senang kata, bukan sekadar pretzel biasa la. 


Cafe
kalau nak cari Pretz n' Beanz Cafe, boleh terus ke Ikano atau di Solaris Dutamas, tapi yang yuyu pergi ni di Solaris. :')

tengok kaunter dia pun, boleh tau identiti cafe macam mana kan? 


suka interior design di Pretz n' Beanz Cafe. nampak sangat cozy dan tambah selera aku nak makan. haha. yuyu syak, dak dak kat Mont Kiara suka la lepak sini. selesanya. dah la menu dia sedap-sedap. patut suggest dorang buka banyak cawangan lagi ni -_-

November 25, 2015

Launching Petrosains Illusions, KLCC.

8 comments
Assalamualaikum

kalau dah buntu sangat, plan nak bawa satu family jalan-jalan time cuti nanti, jangan lah risau sangat. sebenarnya, takpayah jauh-jauh pun, banyak saja tempat yang kita boleh seronok dengan keluarga. lagi-lagi, bila adanya Illusions di Petrosains. 

dua minggu lepas, yuyu dah pi pun, tapi, dah plan dengan suami nak pi lagi bulan depan, siap buat must visit list nanti bila family dari Langkawi nak datang KL. haha. semangat okay. terima kasih sangat buat pihak Petrosains sebab sudi invite yuyu untuk launching Illusion tempoh hari. dia punya best, sampai beriya nak cerita kat suami sampai ke time tidur. 

indeed. nothing is as it seen.

sebenarnya, Illusions ni bukan sekadar untuk yang suka benda-benda sains saja, yang tak minat sains pun, pasti suka punyalah, sebab di Illusion, bukan hanya bagitau mengenai hipotesis, pengubah dimalarkan, teori fizik kimia, dan kaedah saintifik macam mana otak tu berfungsi saja, tapi Illusions ini adalah gabungan Sains, Seni, Psikologi. 

hebat wey! pelancaran Illusions ini diserikan dengan kehadiran CEO Petrosains; Tengku Nasariah, Irish Ambassador; Eamon Hickey, juga wajah Petrosains sendiri yakni Juliana Evans (aww, cantik gila dia)

November 19, 2015

Kenapa Pilih Guardian?

16 comments
Assalamualaikum

kenapa yuyu pilih untuk shopping barang keperluan di Guardian?


ini pengalaman yuyu sendiri di Guardian LG MidValley.


okay, sekarang, mari yuyu cerita, kenapa kena pilih Guardian juga untuk beli barang. dari barang diri sendiri, untuk suami, untuk baby, sampailah ke barangan untuk keluarga, semuanya lebih suka beli di Guardian.

selalunya, bila sampai di Guardian, akan disambut dengan "Selamat Datang". dengar macam tu pun dah, aww, tak boleh jadi ni, kena beli juga benda. haha. terharu okay. 

staff sana sangat friendly, kalau tengok kita memilih barang, dorang akan offer bakul untuk kemudahan kita. selesa sangat, tak perlu dah malu-malu minta bakul.


November 16, 2015

Plan Hadiah Kenduri Kahwin

6 comments
Assalamualaikum

Dah cuti sekolah ni, banyak pula jemputan kawen. kawen satu kelas nak kawen, kawan satu kampung nak kawen, kawan main masak-masak nak kawen, jiran sebelah rumah nak kawen, kawan Facebook nak kawen, semua nak kawen. 

siap ada tarikh bertindih lagi. jenuh baling dadu nak pi yang mana satu. stress aku -_-

tapi tak sabaq sebenarnya. bayangkan kawan-kawan yang dulu selalu datang rumah siap bawa kayu gemok (konon-konon kayu tu anak dia, baby. haha), tunggu kat luar rumah, ajak pi main masak-masak. tau tau, dah nak kawen dah. aww. lepas ni, datang rumah bawa anak real la pulak.

cepatnya masa berlalu. dari sekarang juga lah kena cari hadiah. kalau datang majlis kawen tak bawa hadiah, adoi, serba salah pulak. tak payah mahal-mahal, siap pinjam Ahlong sebab nak hadiah Ferrari pun takpa, boleh je cuci mata sini :



November 12, 2015

UMobile Testdrive.

14 comments
Assalamualaikum

best tak guna UMobile?

hoi. best gila-gila lah. sampai addicted pulak mulut ni dok bercakap pasal data connection UMobile setiap kali pegang phone. serius okay -_-

secara jujur, ni pertama kali yuyu guna UMobile. lepas tu sekarang, rasa sangat berpuas hati yang melampau. bayangkan bila buat testdrive dengan UMobile menggunakan applikasi iOS Open Signal, resultnya jauh lagi bagus dari telco yang yuyu pakai selama ni. dan lagi jimat. ergh. kenapa baru tahu sekarang?

kalau korang nak test power telco yang korang pakai sekarang ni, masing-masing, downloadlah "Open Signal" di iPhone korang. alaa. takbest lah handphone tercanggih di alam, tapi coverage alahaii... siput sedut sangat. ihik :p

tengoklah coverage UMobile di sekitar Dataran Merdeka. punyalah meluas ke selurus Lembah Kelang. :')

November 5, 2015

OLDTOWN White Coffee & Zaman Kanak-Kanak

22 comments
Assalamualaikum

hmm. hari ni, teringat kampung lah pula. Langkawi. dah lama tak balik. time bujang dulu, boleh la balik kampung setiap bulan. lepas tu, duduk kat kampung lama-lama. dah kahwin ni, jangan harap lah nak buat tebiat macam tu.

apa yang boleh buat sekarang, cuma tengok gambar-gambar masa di Langkawi dulu, sambil telefon mak, tok & tokwan, sambil hirup OldTown White Coffee. aloo. minum kopi. teringat tok dengan tokwan, sebab yuyu dibesarkan oleh tok & tokwan.

teringat sangat, kalau setiap pagi, tok mesti bancuhkan kopi. satu untuk tok, satu untuk tokwan, satu lagi untuk yuyu lah,  celup biskut kering. adoi. seronoknya memikirkan bab kopi tok bancuh saja pun. haha :D

bila tokwan dah balik dari masjid, sama-sama minum, sama-sama bergurau. tengok pulak muka puas hati, bahagia tokwan sambil hirup kopi tu, aww, tenangnya hati yuyu. terus bergegas dua pasangan sweet tu siap-siap nak ke kebun pulak.

kalau kisah kopi ni, time petang pulak, tok bancuhkan lagi kopi, kali ni, untuk seisi keluarga, kami sama-sama makan petang kuih muih dengan kopi, di pondok depan rumah. haha. paling best kalau tok buat extra kopi, takpayah nak berebut dengan paksu lah, dengan sepupu semua.

bagi yuyu, rasa kopi buatkan yuyu teringat childhood yuyu yang penuh dengan rasa bahagia. 


 sekarang, bila dah kahwin, giliran yuyu pula buatkan kopi untuk suami ♥


November 2, 2015

Penyusuan Ekslusif Habib Muhammad

14 comments
Assalamualaikum

rentetan daripada entry lepas [ Klik Sini ] mengenai betapa yuyu menyokong penuh penyusuan ekslusif enam bulan ni, kali ni, macam nak cerita lagi, bukan apa, sebab terlalu puas hati, syukur dan taktau nak cakap apa dah. haha.

mengenangkan Habib dah setahun lebih menyusu badan ni, aww, rasa sangat puas hati pulak. syukur Alhamdulillah. walaupun awal tu macam leceh la nak exclusive breastfed dia selama enam bulan pertama tu, tapi, berjaya juga, sekarang aku lah mak paling happy. over tau -_-

puas hati dan syukur sebab pi mana-mana takpayah bawa botol dan kelengkapan susu. jimat tenaga dan masa ibu, anak oi. terima kasih na :')


November 1, 2015

Sendu.

13 comments
Assalamualaikum

huwarghh! tengah hujan-hujan ni, teringat pulak time mengandung dulu, asal hujan je, terus terbongkang atas katil, konon-konon nak cukup rehat la. sambil terbongkang macam entah apa tu, sambil chilek tengok luar tingkap.

hoi. sekarang jangan harap la. baru nak niat baring atas katil je, dah ada makhluk comel dok tarik baju ajak layan dia main, nak menyusu la. haha. Habib Muhammad lah tu. :D

rindunya dia kecik macam ni. haish. kena bagi adik lah ni :p


kalau Habib tidur pun, time tu lah nak settlekan draft, nak settlekan hal product yuyu (ehh, dah follow ke instagram.com/yulaekaofficial ). time mana nak terbongkang lagi. haha. tapi takpa lah, walaupun tak cukup rehat, tapi rasa berbaloi sangat sebab semuanya untuk masa depan bersama. aww. sweetnya diri sendiri ini.

sebab tu lah, jangan kata dah lama tak update pasal diri sendiri kat blog, kadang tu, sempat buat advertorial je, nak buat personal, memang babai la, benda lain lagi banyak dok menunggu. sebab tu lah jadi blogger sendu. bhahaha. *nangis bawah meja kerja sorang-sorang*

okay lah, korang doakanlah yuyu rajin update blog yuyu yang lebih personal, yuyu sendiri pun rindu. haish.

terima kasih sudi support yuyu :)

AQU Skincare Kini Boleh Didapati Di Watson Seluruh Malaysia

4 comments
Assalamualaikum

pernah dengar tak pasal AQU Skincare? mati-mati ingatkan produk Korea ke Jepun ke. sebab dari packaging dia, memang K-Pop sangat. tau-tau rupanya 100% Buatan Malaysia tau. haha. bangga siot. ni kita kena sama-sama support lebih ni :')

dua minggu lepas, yuyu ada join AQU Skincare punya pelancaran. banyak hoi dia punya media dan blogger kat sana. dengan pelancaran hari tu, bermakna, dengan rasminya AQU Skincare akan didapati di seluruh Watson di Malaysia.

elehh, malu-malu pulak perempuan tu ;p


October 28, 2015

Medina Ladies & Hair Salon. RM1 untuk setiap Hair-Cut

14 comments
Assamualaikum

sejak kecik lagi, tradisi family yuyu suka simpan rambut panjang-panjang. kalau sorang tu rambut pendek, awkwarddddd. tapi, lepas bersalin ja, hidup huru hara, diri sendiri tak terurus, satu malam tu Habib pernah hampir lemas dengan rambut yuyu, memang babai la kat rambut. pendek okay. nangis dalam kabinet dapur mak.

bercakap pasal potong rambut ni, time jahil dulu, setiap tiga bulan, yuyu suka buat treatment di salon. kadang tu, setahun sekali, buat rebonding, takpun perm rambut. hoi. aku jaga rambut macam jaga bini. haha. 

tapi sayang, selalu pi salon bukan Islam punya, adoi, entah berapa dah dosa yuyu. memang la service depa tiptop kann, memang la amoi (perempuan) yang tengok aurat kita, tapi tetap aurat perempuan bukan muslim dengan kita, macam aurat kita dengan bukan muhrim. :'(

start dah mula baiki diri, selalu biaq ja rambut bagai esok kiamat. sebab tu la terus potong pendek. 

sekarang ni, tak payah risau dah, dah boleh manjakan rambut, hatta nak manjakan diri pun boleh dah, sebab ada:

Ladies Hair & Beauty Salon

tau pasal salon muslimah ni, minggu lepas juga yuyu bergegas nak try. service dia best nak mampos haa..


October 27, 2015

Menyokong Penyusuan Ekslusif untuk Habib Muhammad

23 comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah. Habib baru masuk setahun. kalau ingat balik setahun lepas, time sekarang ni, mesti tengah serabut macam mana nak handle Habib. hoi. ingat senang ka, hang yang jenis huhahuha tup tup dapat anak, nak tukaq lampin lagi, nak handle time dia meragam, nak sesuaikan diri dengan dia yang suka (sangat sangat) menyusu. haha. 

gelabah wey. tak sikat rambut sebulan la. tau tau, redha je pi salon, potong rambut sampai pendek. T_T

haa. bercakap mengenai menyusu Habib ni, Alhamdulillah, yuyu menyusukan dia secara ekslusif hingga enam bulan, dan terus lagi sampai sekarang, insyaAllah, target nak menyusukan Habib sampai lah dua tahun lebih. senang cerita, sampai dia stop sendiri lah.


1tahun 1minggu dah sekarang

October 21, 2015

Contest berpeluang untuk high-tea bersama Shaheizy Sam.

14 comments
Assalamualaikum

apa yang menambah keyakinan korang? ada yang dengan yakin bila dari atas sampai bawa semuanya 'mahal', ada yang yakin bila duit banyak, ada pula yang yakin dengan sekadar rasa sihat, dan ada pulak yang susah sungguh mencari keyakinan diri.

macam mana pula dengan yuyu?

antara lima (5) cara yuyu untuk menambah keyakinan diri yuyu adalah:

1 : sayang diri sendiri.
banyak yang tanya yuyu, walaupun yuyu size sangat petite, tapi, yuyu selalu tampil seperti wanita yang berketinggian biasa. macam mana? macam ni lah, jangan anggap rendah sebagai kekurangan, anggaplah keunikan. seronok apa jadi rendah, boleh dapat tiket budak. haha :p

2 : mandi
eh. betul lah. haha. pernah satu hari tu lambat pergi kelas, lepas tu, di kelas, rasa tak selesa sangat, yuyu duduk je di tempat, taknak bersembang, bila kawan datang nak pinjam buku nota, terus yuyu cakap "alaa, tahu, busuk ek? tak sempat mandi. hmm" tergelak dorang tau. 

3 : sihat
cuba bayangkan kalau tengah sakit, hidung berderas hingus, dengan pening kepala ke, agak-agak boleh tak nak yakin? ergh. memang tak la!

4 : disiplin
yuyu pernah dulu teruk dari segi disiplin, lambat itu ini, suka cari alasan, dan berakhir dengan rasa serba salah untuk tampil berkeyakinan depan client. Allah. bila yuyu cari balik kesalahan yuyu, dan baiki (disiplin), Alhamdulillah, sekarang yuyu rasa sangat bersemangat untuk tampil penuh yakin

5 : well-dressed/presented
nak nak kalau baju baru, shawl baru, kasut baru. haha. memang aku lah paling konfiden dalam alam semesta. lepas tu, rambut wangi, tak bermasalah. oi. seronok betul. paling pantang kalau berkelemumur ke, rambut busuk, tak boleh bayang depan orang dengan masalah dalam shawl yang cantik. 

kalau korang pula, macam mana? share lah dengan yuyu, sebab, perkongsian cara untuk konfiden paling menarik, akan berpeluang untuk high-tea dengan SHAHEIZY SAM ejen keyakinan CLEAR. haa

tau tak, kalau menang, kita sama-sama hi-tea dengan Shaheizy Sam di  Majestic Hotel, Orchid Room 29/10/2015 nanti. nak tak? nakk?

apa yang perlu buat, cuma :

1) tengok Webisod Pelangi Cinta dari webisode satu:


2) jawab soalan berikut:

Berdasarkan webisode di atas, kenapa kawan Sam marah sangat kat dia?

A : dia pun suka Juliana juga
B : Sam meninggalkan impiannya sebagai pemain bolasepak demi Juliana
C : Sam tak nak ke Jepun

3) nyatakan satu (1) cara tersendiri untuk menambah keyakinan korang untuk berjumpa dengan ajen keyakinan CLEAR nanti (Shaheizy Sam)

4) sertakan sekali email aktif korang tau, sebab yuyu email je nanti.

Jawapan yang betul dan menarik, yuyu akan pilih, dan nanti, kita sama-sama ada makeover session untuk hi-tea dengan ajen keyakinan CLEAR tu. aww. best kan. bukan senang nak jumpa bintang paling popular Malaysia ni, lagi-lagi siap private hi-tea :')

apa lagi, jawab sekarang. kontest ni berakhir pada 25OKTOBER2015 saja tau.

terima kasih sudi baca :)

October 12, 2015

Miliki iPhone 6s & iPhone 6s Plus Lebih Murah Dengan Flexi UMobile Micro Credit

9 comments
Assalamualaikum



hoi!  iPhone 6s dah nak keluar lah! apak best. hari ni keluar, tapi dah siap orang menabung dari berbulan-bulan lepas. haha. korang pun tau kan harga dia macam mana. dah macam harga sebulan gaji banker okay. tapi, nak tak nak, nak beli juga, handphone idaman kot. pegang pun dah nampak class dia.

tapi, suggestion yuyu, kalau ada cara yang lebih fleksibel untuk 'memiliki' iPhone6s, lebih baik kita pilih cara tu. 

seperti biasa, semua telco akan offer plan masing-masing. tak kira lah Maxis ke, Celcom atau Digi. semua ada plan tersendiri untuk beli iPhone dengan harga yang lebih mampu milik. tak ketinggalan juga UMobile, sama je dengan telco lain, tapi, dengan plan yang lebih best, lebih jimat, dan lebih patut kita pilih :p

cuba bayang kat sini harga sebenar iPhone 6s dan iPhone 6s Plus:


October 2, 2015

Pobling Mini Ion Application Review

7 comments
Assalamualaikum

Salam Jumaat semua. 

Ya Allah! tau tau dah Jumaat. cepatnya. minggu ni minggu draft, asyik buat draft je. haha. tau tau dah Jumaat. tak sempat reward diri apa-apa pun. tau-tau dah packing baju nak balik kampung pulak. minggu depan, Habib dah setahun. adoi. tak buat apa lagi ni.

alaa. taknak lah stress. korang pernah tak dengar pasal Pobling? sebab Pobling ni benda-benda Korea yang tengah trending sekarang. awal tahun dulu, yuyu pernah ada Pobling facial brush cleanser dia. memang lepas cuci muka, rasa lain sangat, rasa yakin lebih bersih muka kita.

lepas tu, sekarang yuyu try Pobling Mini Ion Application. benda ni sebenarnya, facial massager, yang bukan setakat massage muka kita saja, tapi membantu ionises untuk proses penyerapan khasiat dan kebaikan dari beauty product yang kita apply di muka.

hello Mini Ion Applicator saya :')

September 29, 2015

Cara Make-up Sangat Simple.

29 comments
Assalamualaikum

sekarang ni, kalau nak pi Tesco atau nak beli tosai bawang garing je, baru yuyu boleh selebet, tapi lebih dari kawasan Bukit Puchong, memang nak taknak, kena la juga cari proper baju (bukan lagi pakai t-shirt suami, sarung je cardigan), dan make up sikit.

eh! bukan malas ehh (memang malas pun. pfft), tapi banyak benda weh kena settle dalam satu hari. lagi-lagi, kerja di rumah, sendiri jadi bos, sendiri jadi kuli, ada anak kecik pula, mana lagi nak settlekan hal rumah. haa. macam mana la mak-mak dulu boleh survive ke saat ni.

jadi, make up akan selamanya menjadi opportunity cost (try google sendiri lah) dalam pembahagian masa. haha.

selalunya, yuyu sarung je mana baju yang sempat, sarung tudung yang dah pakai dengan kiraan pernah pakai kali ke infinity, terus je masuk kereta. lepas tu, balik dari rumah, check Facebook, ada orang screenshot status orang lain:


hodoh Yuyu Zulaikha rupanya. dalam Instagram bagai bidadari. 


tempeleng jugak makhluk macam ni kang -_- jadi, nak taknak, yuyu jaga juga penampilan hatta keluar beli Sugus sekalipun. bila dah lama-lama mempraktikan make up di waktu kritikal, dengan halangan jaga anak & kerja lagi, yuyu akan selalu buat make up terbaik dengan cara paling ringkas.

jadi, ni serba ringkas cara yuyu make up. simple paling syoq, sebab jimat masa, tak pening kepala, lepas tu, senang nak wudhuk nanti:

September 22, 2015

UMobile P70 Hero Postpaid Review.

46 comments
Assalamualaikum

kalau lah diberi peluang untuk berjumpa dengan superhero kesayangan kita, hero mana yang korang cop awal-awal dah nak jumpa siap taknak share orang lain jumpa dengan dia juga? dah tau, mesti nak Captain America ke, takpun Batman kan?

tak tak, yuyu dah cop awal-awal. yuyu nak Hero Pospaid! tadaaa:


penyelamat Malaysia masa kini. okay, nah heart 


UMobile P70 Hero Postpaid, terbeliak bijik mata tau. tengok dia punya plan, kaw-kaw punya lah taknak bagi chance kita tak beralih arah guna dia khidmat dia lepas ni. 

kalau selama ni yuyu terpaksa subscribe RM3 untuk 150MB data plan sehari, tu pun, okaylah, lembab juga, rasa menyesal bazirkan RM3 tu, nak call kena charge mahal, charge SMS lagi. hmm. suami yuyu pulak, telco dia dapat free 1.5GB sebulan. hamaigad, nampak banyak, tau tau esok lusa habis data. stress okay. call pulak mahal, kena la tunggu orang reply Whatsapp saja. 

eh, yuyu faham sangat lah. ni lah keluhan rakyat Malaysia. setakat call MURAH, tetap kita tak puas hati kan? setakat 2GB free data plan, tetap kita tak happy kan? sebab tu lah, adanya UMobile P70 HERO POSTPAID. nahh:



ya, korang. ditegaskan di sini, RM70 sahaja setiap bulan, dengan free 7GB data plan, dengan unlimited voice call ke seluruh rangkaian, dengan kadar murah yakmat untuk setiap SMS. apa lagi kita nak? ini lah plan terbaru UMobile yang patut kita guna sekarang. ini lah superHERO kita. aww. :')

terharu lah ada plan macam ni.

janji tau, lepas ni sama-sama guna UMobile okay P70 Hero Postpaid. untuk maklumat lanjut, boleh terus klik sini :





terima kasih sudi baca :)

September 21, 2015

Testimoni Suami Dengan EPHYRA Skin Bar

14 comments
Assalamualaikum

yuyu suka event sangat, selain dapat kenal ramai orang, event sangat seronok sebab lepastu, networking jadi sangat kukuh. bukan calang-calang kita boleh kenal orang, kadang tu sampai CEO company boleh jadi kawan kita, gituu,

semenjak dua menjak ni, kalau ada event, mesti request, please bawa Habib. haha. lagi best okay. tak payah pening kepala pikiaq nak simpan Habib kat mana. haha. tapi, entry ni bukan nak cerita pasal event, entry ni nak cerita pasal suami yuyu,

event baru-baru ni, siap PR Manager client bagitau yuyu: 


cantik wooh your husband punya skin. pinkish and glowing.


ha. ha. ha. sampai hari ni aku tak bagitau dia, taknak dia kembang lain macam pulak -_- tapi, secara jujur, memang kulit suami yuyu sangat cantik, selain daripada faktor keturunan, dan dia amat meminati sayur, sejak akhir ni, kulit dia memang macam lagi cantik dan yes, pinkish. 

*lari laju-laju, nangis tepi tangga, sebab diri sendiri tengah bertarung dengan kulit kusam*

kalau empat bulan lepas, kulit suami yuyu walaupun cerah, tapi sangat berminyak, wajib naik juga la walau satu jerawat dan pori besar. setiap hari, waktu tengah hari hingga petang, jangan risau lah kalau dunia diishtiharkan minyak dah pupus, minyak muka suami yuyu boleh menampung kepupusan tu. haha. jadi, walaupun cerah, nampak je berminyak sangat, alaa, stress pulak nak mengadap muka dia.

tapi, sejak dah empat (4) bulan, suami cuba EPHYRA Skin Bar, serius memang banyak sangat nampak perubahan dia.

kalau dari pandangan yuyu, apa yang yuyu nampak sangat, selama empat bulan suami yuyu pakai EPHYRA Skin Bar, kulit suami glowing, lebih lembut, lebih pinkish, tak berjerawat. aww. kan best kalau tu kulit yuyu. tu yang nekad nak juga lepas ni pakai EPHYRA Skin Bar. serius nak!

kalau dari pandangan suami yuyu sendiri, pengguna EPHYRA Skin Bar selama empat bulan, dan sekarang kotak ke dua (jimat sangat okay), suami rasa dah tak berminyak sangat macam dulu, dah tak ada jerawat, kulit rasa lebih licin dan lembut, dan rasa tegang.


patutlah. sebab EPHYRA Skin Bar adalah pencuci muka untuk whitening, anti-aging dan anti-acne :')


kulit suami, walaupun tengah tidur waktu tengah hari. ni yang jeles ni. pftt.


 RM39 sahaja untuk setiap Skin Bar. faham tak? sebab untung sangat, satu Skin Bar pun suami pakai sampai tiga bulan. jimat yakmat okay.


sebab tu bila minta suggestion suami untuk yuyu pulak lepas ni join dia pakai Skin Bar, dia memang setuju sangat lah. selain dari tengok belambak testimoni positif pengguna EPHYRA Skin Bar ni, bila tengok sendiri depan mata kesan pada suami sendiri, memang terkinja-kinja nak pakai juga.

hello, kalau kat lelaki yang kulit degil pun berkesan, insyaAllah lah product tu bagus kan. lagi-lagi EPHYRA Skin Bar mengandungi Glutathione, Collagen, ekstrak Betik yang sememangnya bagus untuk kulit.

nampak macam promote kaw-kaw. tapi, kena promote kaw-kaw la benda bagus. haha. entah lah, macam mana nak bagitau, sebab bukti depan mata yuyu, sebab tu, happy sangat nak bagitau pasal EPHYRA Skin Bar ni. :p

kalau korang nak tahu apa-apa lagi tentang Skin Bar, dan berminat nak beli, (please, beli satu tau), boleh cuba di sini:



WebsiteOceanlife2u.com
Page : Oceanlife2u
Instagram : Ephyra2uEphyraSkin 




selamat jadi cantik, dan terima kasih sudi baca :)

August 10, 2015

GEMilang Merdeka. Barang Dapur Cuma RM5.80?

22 comments
Assamualaikum

yuyu nak bagitau ni, kalau tak bagitau, rasa tamak pulak dok happy shopping murah sorang-sorang. nak la jugak sama-sama happy. lagi-lagi dah nak merdeka ni, kena juga bagitau sekarang, kang nanti tawaran ni dah tutup, haaaaa...

sekarang, GEMilang Merdeka GEMFIVE ada markdown sampai tinggal RM5.80 kau! jangan cakap barang dapoq Fackelmann yang best pun murah dekat GEMFIVE sekarang, belambak lagi barang lain murah yakmat. 



kena baik dengan suami ni. harap dia sudi lah bayar semua ketaksuban yuyu.



dan tu, dapat pulak lagi further saving voucher hingga RM50 kalau spend minima RM200. arghh. apa ni GEMFIVE! habis lah duit raya baru kumpul -_- pasrah je la, kalau tak shopping time ni, bila lagi nak dapat shopping murah yakmat macam GEMilang Merdeka ni kann.

kita shopping sama-sama tau, janji.


www.gemfive.com.my


p/s: #GEMILANGMerdeka! Kesemua 58 item perkakas dapur hebat ni cuma RM5.80! Tak percaya? Jom ikut Yuyu shopping sekarang kat @gemfivemy www.gemfive.com.my

terima kasih sudi baca :)

August 9, 2015

Cerah Seluruh Badan Dengan Selamat

5 comments
Assalamualaikum ♥

faham tak fenomena nak jadi putih sekarang macam mana? dia punya fenomena, kalau kita tengok product tu product ni, pasti lagi mesti untuk memutihkan. hello, sapa tak mau putih, siap kalau make up, kalau boleh, nak paling putih di alam semesta.

alaa. tak nak la make up je baru putih, tak nak la product memutih belambak-lambak kat pasaran tapi tak berapa berkesan, tapi kalau berkesan pulak, mesti bahaya. tak mau la macam tu.  kite faham sangat isi hati orang perempuan ni.

sebab tu nak promote sikit product kali ni.


TRANSGLUTA by Zenia
TAK PERLU INJECTION!



dengan kandungan Glutathione yang tinggi, memang putih gebu la. yang penting, yakin sebab Glutathione ni, walaupun tinggi mana pun kita ambik, dia tetap tak membahyakan kesihatan kita, dia tetap memutihkan kita, dan lebihan Glutathione tadi akan turun masa kita "shuu" je. aww. sebab tu la kena juga beli Transgluta ni. :')



bukan setakat memutihkan kulit muka tau, tapi seluruh muka, dan juga memudarkan parut dan jeragat. mak mak kita kalau ada jeragat, please la jangan kedekut buat suprise sikit hadiah Transgluta ni kat dia, sure senyum dia sampai Aidilfitri dua tahun lagi.

ni serba sedikit testimoni supaya korang tanjat gegirl lepas tu beli terus:





tanjat tak? haa. kan dah cakap. lepas tu kan, kalau bahagian keti keti tu, bahagian V tu gelap gelita kan, amik Transgluta memang best, cerah keti, tau tau macam model NIVEA. aloo. ni la rahsia artis Korea. tengok, kite dah bocor rahsia dah. huhu

nak order tak? nah

Instagram : @fy_zeniabeauty
Whatsapp : 0129184042 (Suraya) 
                    0193173715 (Lin)
COD Area : KL - Petaling Jaya - Klang Valley - Shah Alam - Subang - Puchong 


terima kasih sudi baca :)

July 7, 2015

Kurung Modern, Kaftan, Nursing Jubah & Kids Jubah Raya dari ElleLena

22 comments
Assalamualaikum

tengok ura-ura kat Facebook & Instagram, ramai yang tengah pening lagi nak cari baju raya. tema dah ada dah, tapi, banyak tak berkenan di hati lah, ada yang dah berkenan, tetiba, tak berkenan di poket lah pulak. huhu. kesian lah pulak :')

lepas tu, alang-alang ada Ellelena ada baju raya yang pasti buat korang berkenan di hati, harga pulak tak sakitkan bijik mata, tu la yang nak tak nak, kena juga buat satu entry supaya sikit sebanyak, boleh lah korang buat pilihan untuk Lebaran tak lama lagi dah ni.

tapi please, buat pilihan dengan cepat dan tepat, sebab kang lambat, tak pasai-pasai pos laju bagi baju masa Raya Enam. nangis sorang-sorang tepi tempayan. ihik :p


Aisyah Nursing Jubah
         
ni yang paling best, dah la material dia hamai hamai flowy gila, lembut nak mampos, berat pulak (heavy dull satin), lepas tu sangat sesuai untuk ibu-ibu breastfeed. err. serius, kalau tengok jubah ni depan mata, nak je beli semua kaler.

untuk Aisyah Nursing Jubah ni, ada dari size S hingga XL. dan RM179 SAHAJA untuk jubah yang confirm kita puas hati kan, siap ada zip untuk menyusu, tertutup dengan satu lapis lagi kain berbutton jadi tak la terdedah malu. aww. :')


Classic Mayang Modern Kurung
         
untuk hari raya ke dua, apa kata try pakai baju kurung Classic Mayang ni yang memang klasik ni. hello, kita tengok model pakai pun, alahaii, ayunyaa, apakan lagi kalau kita yang pakai, nangis-nangis makcik sebelah rumah nyesal tak merisik jadi menantu hari tu. Allah.

Cllasic Mayang ni adalah gabungan Cotton Silk & Batik. ini pun ada banyak size. dan hanya RM169. kalau yang ni, kena cepat-cepat order, sebab hot betoi! 


Maryam Kaftan
           

tadaaaaa! lawa gila kan Maryam Kaftan ni? ada banyak sangat koleksi warna yang kita boleh pilih. untuk kaftan ni, didatangkan dengan  inner dari Songkek India dan  kaftan dari heavy dukk satin Velentro. 

kaftan ni, kite chop nak buat pakai pi rumah terbuka VVVVIP sebab time pakai pasti nampak mewah yakmat khenn. padahal cuma RM279. nangis tengok harga murah tapi kualiti, design meletop!


Burberry Kids Al Habeebi Jubah
aww. part ni, nak terharu lebih. bukan saja ElleLena sediakan baju raya untuk kite mak-mak akak-akak saja, tapi juga untuk anak tersayang kita. jubah baby dorang bapak comel, time Habib tengah photoshoot tu, rasa macam nak tangkap cium pelok tak nak lepas tauu.

ni antara warna jubah untuk budak yang kita boleh pilih. selalu anak pakai baju biasa je, tshirt dengan jeans, kali ni, time raya, bagi la pakai Jubah, dapat lah duit raya lebih sikit nanti. huhu.

  

 

 

 

 

untuk Burberry Kids Al Habeebi ni, hanya RM89 sahaja okay. sumpah murah, tapi kain dia, sangat sejuk, syoq je nak bagi Habib pakai time raya. takde la meragam budak tu nanti. untuk jubah kids ni kann, ada pilihan size dari 1tahun hingga 8tahun!

kalau nak tengok pelbagai lagi koleksi penuh, Aisyah Nursing Jubah, Classic Mayang Kurung, Maryam Kaftan dan Burberry Kids Al Habeebi, boleh terus tengok di Instagram ElleLena, sebab sekarang tengah ada promo, tak rugi cuci mata:


atau, kalau nak order, boleh terus whatsapp ke number :

+60192188730

atauuuu, kalau nak terus cuci mata, terus la melawat booth Elle.Lena :
Putrajaya International Convention Center
11 & 12 July 10am-2am


sekarang pilihan baju raya kita dah ada depan mata, cuma pilih je nak koleksi mana, warna mana. settle. tak payah pening-pening lagi dah. hehe. selamat berjaya pilih baju raya. nahh, belanja gambaq mengada sikit. tehee :p



terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.