December 26, 2014

HP Pavilion saya :)

23 comments
Assalamualaikum

entah la pasai apa. hari tu dah share dah dengan korang pasal laptop baru yuyu tu. Aqua Blue sayangku. ewah. tapi kali ni, macam nak share lagi. kalau boleh, nak share selalu. hehehe. sapa yang dah beli HP Pavilion Notebook 15, mesti jadi macam yuyu. jakun pun takpa laa. 




dulu ingat lagi, masa dulu kat kampus, selalu berangan nak ada laptop/notebook power tak ngalah. fungsinya boleh menjatuhkan rasa riak. paling nak, rasa enjoy nak buat kerja. lepas tu, kan best kalau sambil tu, kalau tengok movie untuk release tension, nak laa macam acah-acah tengok wayang. HD lagi mendebarkan setiap sangat bersama. Allah. itu punnn..

pakej, kalau dapat sound best. sebab hari tu pernah tengok movie, lepas tu, jenuh pakai headset yang harga beratus, sebab nak bagi dengar macam kat wayang.

la ni. alhamdulillahhh. tak payah berangan dah kann.

HP Pavilion Notebook 15 yang yuyu ada tu, lengkap dengan apa yang yuyu nak. dah nak dekat 3bulan yuyu guna dia, tapi, rasa best dia makin hari, makinnnnn banyak. dengan display dia yang besar, full HD okay, dan dengan audio Beats nya, bukan setakat syoq nak berbelog, syoq juga nak buat kerja, nak tengok movie & dengaq lagu.

banyak sangat membantu yuyu & suami dalam bisnes yang kami buat. save macam macam document, gambar & file, rilekkk je. 1TB kot storage dia. gambar-gambar yuyu masa mengandung, sampai masa bersalin, sampai la sekarang baby Habib dah nak dua bulan, save je dengan HP Pavilion Notebook 15.

itu laa penangan kalau dah ada sebijik HP Pavilion Notebook 15. kalau korang beli juga, entah-entah lagi banyak entry korang share. hehehe.

terima kasih sudi baca :)

December 15, 2014

FOODMANIA FESTIVAL

13 comments
Assalamualaikum

yuyu ni ada banyak benda nak share dengan korang, tapi paling tak sabar sangat, sampai cari juga masa update entry baru ni, yang ni la; please korang, kita sama-sama menggembirakan hati dan tekak juga perut masing-masing. kira hari tu tu, kita cheat day sakan la okay:


FOODMANIA FESTIVAL



kalau hari tu, majoriti rakyat Malaysia happy dengan FOODGASM FEST, kali ni organiser Rock + Tulips yang sama kembali dengan konsep baru yang lagi best, "Picnic In The City'. ihiks! bab piknik ni, best sikit nak cerita kat korang.

please la korang, kita sama-sama set siap siap kat organiser, 21/12/2014 ni di Evolve Boulevard, Ara Damansara, pada pukul 10pagi hingga 8pm. jangan la 8pm korang baru nak siap bertolak, memang nangis la korang nanti.

event ni bukan setakat untuk tekak okay, untuk jiwa juga. eceh. nanti ada lebih 80 foodtruck, ada juga live band, busking session, inflatable playground, ada giant bubble, dan macam macam lagi. pendek kata, kita patut pergi. tak patut dok kat rumah je hari tu. 

ingat tauuu, please, kita pergi jumpa sana nanti. yuyu dah ingatkan suami dahh, freekan hal 21hb ni, tak nak laaa pergi mana selain join FOODMANIA FESTIVAL ni. :)

apa-apa info lebih, korang patut tengok sini saja : FOODMANIAFESTIVAL

 tulis note cepat. tampal kat pintu petisejuk:



FOODMANIA FESTIVAL
Tarikh : 21/12/2014

Tempat : Evolve Boulevard, Ara Damansara
Waktu : 10am - 8pm



jumpa di sana tau, terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.