July 15, 2014

Cerita Tentang Sumber Kecantikan.

10 comments
Assalamualaikum

sekarang ni, macam-macam benda yang luar biasa jadi di dunia ni. hari tu tengok World Cup, amboi, kemain Brasil kena 7-1 dengan German. melopong bersahur kite yang tak tengok bola ni. Allah. lepas tu, baru ni asyik tengok review orang pasal serum yang boleh sapu, boleh minum!

ya, BOLEH DISAPU BOLEH DIMINUM! product pertama ni. 

serum ni selalu dah kan kita tengok kat majalah Harmoni, banyak juga kat Mingguan Wanita. ohoi. fofuler dari i'ols.


yuyu try juga dapatkan satu botol sebab banyak yang claim bahawasanya mende ini rawatan kulit luar biasa. kalau baca dari pamphlet depa, Serum Biowhite Collagen ni ada macam-macam jenis bahan semulajadi. ada madu, ekstrak aloe vera, seaweed, kolagen, sarang burung walit, pati oren, dan vitamin C. Allah. tahu tahu je lah semua khasiat bahan tadi tu.

sekarang ni, Panacea Beauty tengah cari rakan niaga. kalau hakak-hakak, habang-habang, hadek-hadek (macam nak sepak pulak diri sendiri), nak cari duit poket lebih, boleh la try join. product best, mesti la berbaloi investment join. silap-silap, yuyu jadi buyer enkorang. pulak.

 
paling best, bila pakai, wangi je bau, lepas tu cepat pulak meresap, rasa lembab terus.

 ni pulak antara testimoni yang menarik hati ku untuk try satu. nak la raya ni muka amat licin sekali!


Senarai Rakan Niaga Panecea Beauty.
SELANGOR
Zubaidah Shaari
012-3067137/ 019-3029447
Adlina Bt Othman
013-4892303

Noor Shahida Sabari
013-6108268
Eleena Zaini
019-2880827/ 018-3583824
Norhafisah Muhamad Nor
013-2591773
Nur Izzati Mazli
018-3623979
Nazaliza Azlin

 010-2555945

Siti Zahera Ibrahim
 019-4757404
Huzalfah Shamsudin

012-3155020

Azlina Abdul Aziz
013-3802499

Raihana Samsuddin
013-2232818

KUALA LUMPUR
Maznah Muhamad Nor
019 3094315

Noor Rafidah Mustaffa

017-6069029
Nur Habeeba Hanum

013-6604498
PULAU PINANG
Nurfitriyana Abd. Rashid
013-4892156
Sayidah Mohd Salleh

016-4442629

KELANTAN
Shaidatul Suhani
019-9738773
Nor Afifah Rozali
019-9914990
 Che Farah Aini
013-2534116

PAHANG
Siti Norbaya Kamar
019-9442251
Maisarah Bazin

019-3451378

Nurul Fitriatul Akmal

013-6467486

JOHOR
Airma Aishah
013-7767999
Yanti Beauty House
017-7861801
Hasnah Bt Hashim

012-7277504

 Masziah Mat Jaafar

012-6926726

Noor Hasyimah
017-6219667
Noor Afera Redzali
016-7705090

MOHD RAZALI BIN MOHD BAHER

011-10646995

KEDAH
Khalidah Ahmad
013-5208501
Noor Azlina Abdullah
012-4950471
Jamilah Marzuki
014-9061494
Nur Fatin Aini
012-4488140
Hafidzah Uzir

017-2353725

Yanti Dwi Rochayati

019-4331075

PERLIS
Farah Diyana Zolkafli
012-5655969

NEGERI SEMBILAN

Norasfaliza Mohamad

013-2915983
Mazlifah Abas
 012-6189667

PERAK
Syila Azura

 012-5127149
Nur Amira Amran
010-3938794
MELAKA
Mariani Bt Mahmud

012-3419343

SABAH
Nik Azuraini Nik Azlan
013-8531754
Kirana Beddu Halike
019-8022903
SARAWAK
Azam Muhamad Sabri
012-5927714

SINGAPORE
Rositah Ariffin
6594505884
Nurhayati
6591502602

untung weh, jadi rakan niaga sesimple macam tu, nanti dalam masuk belog Yuyu Zulaikha pulak. nangis enkorang. bhahaha. kalau  serius nak join Panacea Beauty, please:
email : panaceabeautyteam@gmail.com
page : Panacea Beauty Official
hotline : 0134449531


paling best, untuk PROMOSI Aidilfitri ni, yang berminat jadi rakan niaga, dan juga untuk pelanggan, dengan set belian kombo, kita berpeluang menang CINCIN EMAS 916 PERCUMA! cincin emas Raya okay!

cepat lahh, makin lama kita fikir nak beli ke tak, makin nipis possibility kita melaram cincin raya baru. 

terima kasih sudi baca :)

July 14, 2014

Shopping Raya!

17 comments
Assalamualaikum  

kite tepek muka eksaited nak cerita pasal shopping raya ni!

ingat lagi tak entry online shopping, lepas tu abang senyum simpul malu datang hantar barang kat rumah tak sampai 24jam lepas order. lepas tu ramai yang termakan kata-kata  manis dari entry tu, lepas tu beli tak hengat. ingat lagi kan?

mesti la ingat nile.com.my

sekali lagi, shopping untuk Hari Raya nanti pulak. buat preparation awal senang, nanti hujung-hujung Ramadhan, kalut buat Kuih Raya je. tapi, kali ni tak beli untuk diri sendiri. mak buyung dah nak masuk 7bulan khenn. jadi, beli untuk suami, emak dengan adik je. happy le enkorang kan tahun ni.

abang senyum kemut-kemut ni akan muncul dalam masa 24jam sejurus kita order. hamboi! nanti boleh la bayar COD. senang citer.


baju Raya, masing-masing dah buat dah, jadi, yuyu beli la sikit baju jalan-jalan untuk Hari Raya nanti buat dorang. masing-masing dengan taste masing-masing, kemain dorang happy, satu sebab cantik, satu lagi sebab tak sangka murah sangat.


cuba teka, yang mana yang suami, yang mana yang adik, yang mana pulak yang emak yuyu. ada juga yuyu punya. teka teka. 


Buat Suami Tersayang (harap korang tak rasa loya la)
suami yuyu paling suka pakai Baju Melayu dengan Jeas. style sikit kate nye. simple apa kalau macam ni kan? jadi, better belikan dia jeans baru, boleh la bergaya sikit Raya nanti. kalau compare pasaran, memang jauh amat la beza harga di nile.com.my.


alang-alang dah murah sangat, beli satu kasut untuk suami. bila dah sampai tengok depan mata tu, macam tak patut pulak jual murah. lawa weh.


Buat Emak Tercinta (emak baca ni, tentu sedu sedan beliau)
untuk emak pulak yuyu beli lengkap, dress, tudung dan flat. senang buat dia jalan-jalan Hari Raya nanti. emak suka one piece je. senang bergerak kata emak. habis rimas, sengseng tangan. tudung pun, beli kan dia tudung Bawal. kalau beli tiga benda ni kat tempat lain, nak la seratus lebih juga laa. tapi kalau beli kat NILE.com.my.....

Elegant Woman Must Have FlatShoes : RM19.50 . tapi dah habis, kalau lain, try ni (LINK)

kalau kira balik, semua baru RM77.40. murah kan? tapi tetap lawa, korang nak macam mana lagi?


Buat Adik Bongsu Yasmin
Untuk adik, bagi taste orang muda sikit. biar dia seronok jalan-jalan rumah kawan dia Raya nanti. tapi untuk dia, siap dengan handbag sekali. masa barang sampai, punya la dia tak sabar nak terus pakai, tapi, NO NO NO, kalau pakai sekarang, tak nama la baju untuk Hari Raya kann..

Fish Tail Blouse : RM29.00
Trendy Hand Bag : RM22.90. Sold Out, korang try yang ni (LINK)


***

murah yang amat-amat kan? total semua beli untuk orang-orang tersayang, tak lebih dari RM400. jimat banyak sangat. padahal kalau beli tempat lain, nak jugak la dekat seribu. well, yang penting, kita tahu macam mana nak dapat yang memuaskan hati, tapi tetap menjimat kan. sebab tu la ramai yang repeat shopping di nile.com.my , termasuklah yang menaip entry ni. ihik.

hmm, macam kesian la pulak, untuk diri sendiri takda apa-apa pun. hello, mana boleh tak beli okay. kite beli la jugak satu!

 Fashion Woman Bag : RM46.90 SAHAJA!

lawa kann. luas pulak tu, simple pulak tu. boleh letak iPad, botol air, dengan barang make up sekali. ada kaler Khakis juga. hmm. lawa tapi hitam nampak lebih menawan. senang nak masuk dengan mana-mana baju raya. silap-silap nanti mak pun pinjam. hehe.

okay, dah, yuyu banyak tolong korang untuk berjimat Raya ni, please godek la website : nile.com.my . mana tahu, terus jumpa baju Raya korang. silap-silap beli juga untuk orang rumah nanti.

***

sempena Ramadhan Kareem ni, kita semua dapat free delivery dengan setiap belian min. RM48 di nile.com.my . homai! check sini (LINK)

terima kasih sudi baca :)

July 4, 2014

Tips Mix & Match Denim.

31 comments
Assalamualaikum

setiap manusia di muka bumi ni, mesti ada paling kurang satu denim seorang. *hmm, hampir kot, tokwan yuyu takde pun*. sebab denim ni, ciptaan manusia paling selesa di bima sakti. boleh jadi fesyen paling ringkas, boleh juga jadi fesyen paling kontroversi. homai.

yuyu mula minat denim dari sekolah menengah lagi. paling simple, Jeans + T-Shirt Rumah Biru sukan sekolah. habis style dah bawa keliling satu pekan. bila dah ada duit sendiri, berjenis denim yuyu kumpul. dari jeans, denim shirt, handbag sampailah heels yang boleh di mix&match mengikut pelbagai kesesuaian masa. 

nampak macam style kan :)

jadi, entry kali ni, yuyu nak share cara yuyu mix&match denim. GUESS Denim adalah kesukaan! kalau korang pernah ada walau satu pun koleksi denim dari GUESS, pastilah korang tahu betapa korang akan jadi peminat setia denim GUESS seumur hidup korang. kan kan? sapa geng?

antara koleksi denim GUESS yang yuyu akan jadikan tips Mix&Match kali ni adalah Petite Brittney-Boot dan Fitted Denim Shirt. dua jenis denim ni, mampu untuk dipakai tiga (3) occasions dan lebih baq hang. 


***

okay. sekarang kita mula tips-tips kita. tadaa..


1) A romantic dinner occasion.
bagi yuyu, untuk sesuatu yang romantik, penting untuk tonjolkan watak feminim, dan dalam masa yang sama padankan dengan sesuatu yang lebih rilek supaya kita lebih selesa. pilihan denim yuyu untuk Romantic Dinner, adalah GUESS Fitted Denim Shirt.

suami kata, dia suka yuyu pakai cenggini. aloo. malu la cenggini.

tona pudar yang takkan pudar dimakan zaman. 

 Denim ni best sebab ada touch of faded color, detail dia pulak yang sangat tidak b.o.r.i.n.g...bila digayakan dengan pastel skirt, homai, macam tak sabar nak candlelit dinner dengan suami!

dengan button dari atas hingga ke bawah dia, buat kita selesa untuk pakai dengan pelbagai gaya. boleh unbutton, boleh buttonkan habis. kita mak buyong 6bulan ni, button setengah je, kang tersepit anak kat perut i'olls ni. ihik.


2) Music Festival / Concert
semestinya kena padankan dengan sesuatu yang lebih santai, simple tapi tetap tampak diri menarik. paling ringkas, please, jeans dengan long-sleeve shirt pun dah cukup okay. sebab apa? sebab walaupun simple, tapi tetap menarik, tak nak la pakai sarat, ends up dengan rasa rimas. erghh.



yuyu suka boot-cut jeans, sebab nampak lebih sopan dan tak nampak macam yuyu underweight. pftt. tips naik berat badan please korang!



GUESS Petite Brittney-Boot paling best. selain detail yang simple boleh padan dengan macam-macam cara, denim yang stretchable dia buat yuyu oh-mai-selesa-nya-pakai-walaupun-dah-6bulan-pregnant. 5bintang untuk point ni.


3) A night out party with le' friends
macam mana kalau yuyu try mix dua denim tadi? Fitted Shirt + Jeans. nampak macam satu gelap, satu cerah kan? macam tak kena je, tapi, try matchkan dengan shawl yang berbunga, dan tona gelap sikit, lebih kurang warna GUESS Petite Brittney-Boot yuyu tu?


yuyu suka cara macam ni, nampak sangat "Yuyu" di situ. rilek, ringkas.

simple kan?

simple detail buatkan yuyu rasa macam inilah perfect jeans idaman yuyu. aloo. sweet

         
boot-cut, cute pocket, faded color. mesti korang pun suka kan.

percaya dengan kualiti denim Guess. the best! simple. less is more. kan :)


***

nampak kan kuasa denim. walaupun dua helai tu saja, kita boleh pelbagaikan dengan macam-macam gaya. simple tapi tetap ada  daya tarikan dia. ingat dulu masa first time ada jeans, sampai tak basuh tiga bulan kau. sebab apa, hari ni pakai dengan peplum, esok pakai dengan t-shirt, lusa pakai dengan bat-wing dress. 

kalau enkorang semua termakan dengan tips ni lalu terbeli pula denim Guess digempar gempurkan kebestannya itu, jangan le lupa hashtag #GUESSMalaysia #LLOVEGUESS #EhMalaysia . ihik ^^

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.