May 25, 2014

Tips Make Up Simple Dengan Sendayu Tinggi

72 comments
Assalamualaikum

asyik kalau upload gambar kat Instagram, orang tanya pakai make up ke tak, macam mana make up simple la, pakai eye-shadow apa laa, entry kali ni, yuyu share je la dengan enkorang semua hal-hal make up harian yuyu. Allah. rasa macam Michael Phan tak berapa nak jadi pulak.

tapi tips make up je la. tak larat la dengan boyot boyot macam ni nak buat tutorial pepanjang. terberanak kang. 

tips ni bagus untuk hadik-hadik hakak-hakak kalau nak keluar cari kabinet kopi kat IKEA ke, takpun makan-makan dengan suami ke, habis sangat pun sesuai untuk jalan-jalan. takde la meriah sangat sangat muka. simple tapi nice. 

basically, yuyu punya make up, memang sangat nipis, sebab yuyu fikir untuk senangkan ambil wudhuk dan nak re-apply make up tu. kalau tetebal, alaa, malasnya nak tenyeh pulak make up remover. enkorang semua pun mesti fikir benda yang sama kan?

#nofilter . nampak macam tak make up khenn, make up sebenarnya. ni masa nak jumpa client.


apa yang diperlukan?
kalau untuk daily make up style macam yuyu, selalunya, yuyu pentingkan jenis barang make up. eyeshadow + lipstick + foundation paling penting. bedak tu penting juga, kalau yuyu, yuyu sedar diri sikit, kalau dah betul kulit tak berapa nak cerah, pilih je kaler Beige.



eyeshadow : mesti pilih yang pekat, calit sikit, warna dia jelas. paling yuyu minat Sendayu Tinggi Professional Make Up. please pilih Seductive Rose. satu palet tu ada kaler rose + dark brown + light brown (almond). settle hidup kalau ada satu palet ni je. kalau buat smokey eyes boleh, highlight boleh, contour boleh. jimat banyak tau. sekali pakai tahan satu hari kalau tak berwudhuk.

lipstick : untuk nampak simple sweet, kaler mesti nude atau pinkish. sweet je orang tengok, tak garang sangat. mana-mana pun, event ke, kerja ke, jalan-jalan sekalipun, yuyu selalu pakai  Sendayu Tinggi  Lip Sensation Duo Function. please pilih Seductive Pink. kaler ni nampak macam nude je. Allah. sweet sangat. pakai sekali lips gloss dia, nampak lebih menyerlah.

foundation : benda ni sangat penting. banyak foundation yuyu try, mesti nampak muka kusam dan amat bercapuk dan tengah hari nampak oily Nauzubillah dan tak best. nangis. sekarang yuyu try  Doll Skin Foundation dari Sendayu Tinggi juga. tahan lama dan muka nampak lebih sekata. kalau selfie #nofilter pun boleyy.

bedak : alang-alang semua mende guna Sendayu Tinggi, press powder pun Sendayu Tinggi juga. huhu. Simply Gorgeous best, sebab muka nampak lebih natural. siap ada cermin dalam dia. senang nak touch up masa kat kaunter mamak tauu. :')

mascara : yuyu prefer washable punya mascara. senang nak cuci masa wudhuk nanti. macam-macam brand boleh cari. banyakk sangat dah. please pilih yang washable. waterproof memang la best tak camuk, tapi sekali nak cuci, Allahhh.....


ini pun dah cukup untuk mana-mana event. simple? stylish? sweet? bolehh.

eyeshadow ittew antik angat kan kan kan? :')


selepas banyak banyak kali try and error barang make up, yuyu lagi suka Sendayu Tinggi. sebab kaler dia paling mewah di alam semesta. calit sikit ja. sebab tu macam semua barang make up yuyu dari brand tu. support local brand okay. best! harga pun reasonable.

engkorang kalau nak try make up sesimple cenggini, ni la tips nya. simple kann. yang penting, pilih product dan kaler yang betul. biar muka kita nampak bermaya sikit walaupun simple. :')

terima kasih sudi baca :)

May 22, 2014

KPOP? yay!

14 comments
Assalamualaikum

kali ini, yuyu mewakili peminat-peminat KPop seMalaysia, ingin menyeru enkorang peminat KPop semua supaya lebih cerdas dan cergas kalau enkorang semua nak berjumpa, laga-laga pipi dengan band KPop yang tengah hot sekarang ni. eh, bukan kat mesia tauu, nahh, siap hantar enkorang ke Korea lagi.

ihiks. suke lettew. yuyu dapat tahu bab ni pun, terus cari henfon nak record lelaju. tak nyabar nau.

sebab kan, kali ni Sunsilk bagi peluang kita bawa kawan kita untuk jumpa oppa-oppa MBLAQ di Korea. hambek kauu, pergi Korea semua Sunsilk support untuk jumpa oppa hensem MBLAQ!

yang penting, please ikut 5steps simple berikut. nak menang tak? nak menang tak?:


_________________________________________________________________________________

Step 1: tengok video "Pretty Like Me" betul-betul, ingat cara hakak-hakak tu menari okay. 

aloo. menari cecomel macam ni tauu, mana tau, satu dua oppa MBLAQ terpikat lalu meminang kita depan pentas. haaa.


Step 2: Download video lagu tema tersebut, sebab jap lagi dah kena joget pulak dengan lagu tema tu.

Step 3: record dalam masa 1minit : kita menari dengan lagu "Pretty Like Me" tu, dan, bagitau, kenapa korang perlukan pertolongan Sunsilk untuk berjumpa dengan MBLAQ. MBLAQ wehhh. yuyu pun nak!

Step 4: upload video yang direcord tu ke Youtube

Step 5: Submit join contest korang di SINI (Fanpage SUNSILK Malaysia). tapi jangan lupa LIKE page dulu tauu.

_________________________________________________________________________________


apa-apa pun, better korang baca sini kalau nak faham lebih. ( Fanpage Sunsilk Malaysia). janji tau kita sama-sama join, yuyu dah join, siap awal-awal dah beli barangan Sunsilk RM20 untuk submit application. wangi lahai shampoo dia. lembuttt.

please, jangan sia-sia kan peluang keemasan ni. bayangkan, rezeki kita jadi antara TIGA pemenang ni, siap boleh bawa teman sorang. Allah. menjejes air mata lari-lari berdrama enam hari tau. sapa lagi nak bawa free macam ni. cepat join okay!

oppaaaa! Saranghae!

nanti kalau dah menang, jangan lupa bawa kamera canggih, nak selfie dengan oppa MBLAQ lagi, bawa pen juga, minta otograp oppa besaq-besaq kat manilacard kaler pink. Allah. tu punnn.

terima kasih sudi baca :)

May 20, 2014

A Morning with Whisper Yoga Class.

29 comments
Assalamualaikum

yuyu memang peminat pilates dan yoga. semua kelengkapan, memang tersergam indah kat rumah. start minat dari umur 19tahun lagi. tapi masa tu tak start lagi. bila dah umur 20, ada banyak masa kat KUIS, dalam bilik, sensorang buat dengan fefeeling amat sihat.

tapi, ada pendapat yang cakap yoga ni haram kan? please, bagi yuyu, yuyu buat sebagai satu senaman yang amat menyihatkan. dalam 5tahun dengan yoga, memang yuyu rasa satu tahap kesihatan yang baik. lagi untuk jantung dan badan yuyu. kita ada pendapat masing-masing. :')

last week pulak, dapat satu free yoga class dengan Whisper di mYoga. join pulak dengan dua pemenang simple quiz yang yuyu buat hari tu. Allah. tengah mengandung pun, terkinja-kinja pergi juga tauu. tak nak lepas peluang yoga dengan expert instructor di sana. best hoi.

i'olls ni humble sikit, dok belakang je la. malu tau. ihik :')


walaupun sejam je yoga class ni, memasing happy je. buktinya, last class je, semua macam "alaaa, dah habis ke, nak lagi laa". termasuk la yang sedang menaip entry ini. 

motifnya, Whisper nak sangat menghargai semua wanita dengan memberikan aktiviti yoga yang menyihatkan tubuh dan menyelesakan walaupun datang bulan. dengan pad Whisper, korang akan tahu sendiri apa kelainan Whisper yang buatkan Whisper pilihan hati kita semua.

ada antara peserta yang datang masa datang bulan. dengan yoga ni, dapat sikit sebanyak bantu untuk rilekkan dari rasa senggugut teruk. takkah benda ni bagus? yuyu yang mengandung ni rasa sedappp je tulang belakang. tak lenguh.


plus, kalau pakai pad Whisper, lagi lagi Cottony Clean, memang selesa sangat, sebab tak payah pikir bab bocor, kan dah bagitau hari tu ada Blue-lock Core, protect dari leakage. takde la malu malu dah lepas ni. siap bertexture cotton lagi, sedappp je.

Whisper Ultra ada mesh surface dengan duo-protect system. korang pilih je la yang mana sesuai dan diperlukan. 

para hadirin dan hadirat yang join kelas ittew. muka semuanya berseri. mendapat ketenangan fizikal daripada sejam yoga di mYoga. bagus la, lepas ni balik rumah kot dah boleh angkut lemari.


expert instructor yang pandai amik hati kami. ada yang tak pernah yoga pun sebelum ni, tapi dengan dia, amboi, kemahen semua macam dah enambelas tahun dah menerokai dunia yoga. 


segerombolan product Whisper terbaru dapat goodies bag yoga class hari tu. semua peserta dapat. 


yuyu pakai yang Whisper ULTRA. tu je dapat pakai waktu ni. pregnant khenn. tapi best, rasa selesa sangat, lebih yakin nak bergerak. yang lain, sedekah je kat jiran, dorang pakai brand lain sebelum ni, dah bagi pakai yang Whisper, memasing nak tukar pakai Whisper pulak lepas ni. dah kenapa? selesa sangat la tu. 

personally, yuyu berterima kasih sangat kepada Whisper sebab sudi bagi peluang kepada kami semua untuk join yoga class dan memperkenalkan Whisper Cottony Clean, Cottony X-Long, dan Whisper ULTRA. kalau tak try sebelum ni, mesti tak tahu tahap ke-best-an nya yang tiada tandingan.

lepas ni, enkorang semua pulak lah try!

terima kasih sudi baca :)

May 19, 2014

Tips Mix & Match.

38 comments
Assalamualaikum

 
hai, cik tengkorak tanya, dah makan belum? :)


benda-benda kaitan dengan shopping serah kat yuyu. kaki lenguh tawaf satu mall bukan satu masalah. tapi la ni kan dah memudahkan kerja kita, buka laptop, smartphone kita ka, dah boleh shopping satu kontena. kita sama kan? kan?

selalu dah kan tengok review orang lain pasal nile.com.my . kali ni, korang baca pulak review dari yuyu. kalau korang termakan review ni ke sampai kopak wallet, benda biasa la tu. yuyu pun pernah jadi bila baca review orang pasal nile.com.my. tskk.

benda boring website biasa, kalau jual kasut, kasutttttttttt ja sampai habis page. kalau baju, bajuuuuuuuuu ja sampai muak pulak nak tekan next page. tapi kat website ni, kau tulis lah dari apa benda nak beli. semua ada. baju? kasut? untuk laki untuk pompuan? novel? power bank? vacuum? ambik kau!


dua buku okay. walaupun kecanggihan smartphone melampau zaman sekarang, boleh je download dalam ipad, baca bila bila masa, tapi, lain wehh, feel tuuu, feel, best dapat pegang sendiri buku yang kita beli. ye dak?



bagi yuyu, benda ni bagus la, nak apa, order je dengan nile.com.my , lepas tu silalah bermalas-malasan di rumah kalau perlu. 

dalam masa 24jam, kalau rumah area boleh COD, pap nanti abang senyum simpul simpul malu datang merempit hantar, bayar je kat abang tu. alaa. malu tauu :')


apak banyak sekali arung shopping. huhu. tension -.-'


kalau belog lain cakap nile.com.my menawarkan harga paling murah di alam semesta, tolonglah percaya. first time tengok website tu pun dah yuyu beli belambak. apa yuyu heran tengah bulan ke tak. yang penting, harga yang ditawarkan selaras dengan nafsu membeli belah yuyu. bhahahahaha. gelak jahat. 

sini, ada la sikit sebanyak idea dari yuyu suaipadan dengan apa yang yuyu beli. murah, tapi nampak ada class tersediri. gituu.


Contoh 1:
hitam, dan kelabu adalah warna kegemaran sezaman. campak la baju hitam, nescaya yuyu akan reti padankan dengan apa juga halangan yang diberi. ewah. tapi hitam saja so boring. apa kata try macam ni, simple wa cakap, tapi sesuai sangat kalau nak lepak ke, nak attend event ke, tak gitu?



Boots : SOLD OUT (tapi kalau teringin, ada yang hampir sama, try SINI  RM38.80)
Bawal Dahlia : RM15.90
HandBag : RM24.80



Contoh 2:
kalau acah-acah sweet, skirt paling best nak pakai. kena sikit warna soft. Allah. rasa macam Princess of the Day. try la long dress, tuck in dalam skirt, pakai handbag cute, kasut pastel, selain rasa macam perempuan, tapi selesa dia boleh pakai pakai sampai malam.



Mini HandBag : RM39.80


Contoh 3:
selalu kalau pakai Abaya hitam ke, jubah hitam ke, apa-apa la, mesti kita nak pakai dengan kasut hitam, beg hitam, tudung hitam. Allah. boring okay. yuyu suka try benda baru. try kasut neon, hambek, satu kilometer ke hadapan dah orang nampak. tak la suram suriram ram ram sangat.


Skull Head Design Shoe : SOLD OUT. tapi try cari banyak lagi kasut best di SINI.


well, *sambil asah kuku*, semua barang cantik-cantik, kita boleh dapat bawah harga RM50 kalau dengan nile.com.my kan. sapa kata nak cantik, kena mahai mahai kauu. tak lah, yuyu selalu cari yang murah, tapi cantik dia, macam harga ntah berapa...

sebab tu la kalau lepas ni korang termakan kata-kata manis dari review ni, korang ilek je la ye. ala, sekali sekala reward shopping banyak banyak, apa salahnya khennn. ihik :')


opss, lupa nak bagitau, ni pulak jam hadiah untuk adik, dia suka la cenggini.

Korean Gaga Fashion Watch. SOLD OUT dah okay. tapi kalau nak cari jam, try cari SINI.


ni beli barang barang fesyen, esok lusa ada duit lebih sikit, tak pun pau duit suami, nak beli pulak oven kat nile.com.my . ingat nak buat Pavlova sendirik, tak pernah pernah tercapai hasrat murni tu. ingat hape, kan dah cakap, website ni ada macam-macam. website ajaib la.

apa-apa, sikit sebanyak harap korang terjebak untuk shopping sakan di NILE.COM.MY . bhahahah. gelak jahat lagi.

terima kasih sudi baca :)

May 15, 2014

Gian Game.

18 comments
Assalamualaikum

kahkahkah (dah kenapa, pendahuluan pun dah gelak-gelak -.-' ). punya lah excited, sampai pasal game application pun buat entry okey. entah la sekarang macam sangap pulak dengan game  ni. baru lagi, tapi, best dia, kemainnn.

PaperMaster. korang pernah dengar? eleh tak pernah lettew. game ni dari PaperOne. kalau budak office, mesti hadam dah otak tengok kertas semua dari PaperOne. yuyu kat kampus dulu, rajin la, keje printing mesti guna kertas dorang. tup tup sekarang dorang buat game pulekk.

bukan sekadar game okay. game yang nak educate kita tentang kertas dan penggunan kertas yang sesuai dalam alam pekerjaan. simple, tapi sangat best! mula-mula, please, download dulu app ni di PlayStore atau AppleStore


tengok ini, dah start rasa gelabah. tak pernah seglabah ni bila main game. bhahaha!

pilih dulu Avatar okey. game best lain ada? booo takde!

simple, bukan budak-budak je boleh main, ehh, hello, ai yang dah nak jadi mak budak pun layan hokeh! hakak-hakak, habang-habang, semua boleh main, sebab yang penting, kalau korang main, korang happy. tu je. selain tu, dapat sikit sebanyak info tentang paper. awesome.

basically, kita akan ada beberapa benda yang kita kena unlock. walaupun nampak senang, kau faham tak yuyu main siang malam pun, tak terunlock lagi item lain. heh! tapi takpe, banyak masa lagi.


korang kena tahu, usaha nak membuat kertas ni, sebenarnya, kita bermula dengan proses menanam pokok dengan jitu. bebas serangga, pembajaan rapi, penyiraman yang berkualiti. gituu. semangat. 

yang ni best, dapat penyek ulat sampai lumat, hoi, puas hati.

informasi penggunaan kertas yang betul. okay, yuyu selalu guna All-Purpose. korang?

ada target points yang kita kena reach. tang ni mencabar sikit. well, benda tu takde hal lah. -.-'

sini, game ni ajar etika bekerja. eceh. kalau sesape takda kerja lagi, main game ni pun dikira bekerja. okay macam tu? aci? yang muka marah tu, sebab yuyu lambat photostat dokumen untuk dia. tak nyabar tauu. tau suruh je ye kauu. 

benda serius buat kita jadi sangap nak main setiap masa, sebab dia bukan setakat bodo-bodo main, tapi kita terkejar-kejar nak reach target points yang ada. hoi. itu best. nampak macam senang tau enkorang, tapi bila dah kelam kabut, bersilang tangan pun boleh. 

tadaaaaa!

sampai buat entry lepas tu tepek gambar ranking sendiri besar-besar lah citer dia. haha. semangat okey. main sampai dapat global ranking number 3! kalau game lain je, asal main je ranking number billion juta! apak tak best!



tapi, agenda disebalik tu sebenarnya, yuyu download untuk menjadi antara 1st 1000 yang download application ni. untung-untung, dapat iPhone 5s tanpa meminta duit sang suami. untung-untung jadi Grand Winner, sekarang pun dah number tiga, eleh sikit je lagi tu, dapat pulak Epson Printer. 

korang tak nak, sampai enjoy main, sambil dapat hadiah? tak nak? kalau nak, downloadlah sekarang. yuyu pun dapat tahu dari website ni, menggelupur terus download : www.thepapermaster.asia . cari PaperMaster di Playstore/AppleStore okay!


terima kasih sudi baca :)

May 8, 2014

Cerita Bertudung dan Penjagaan.

48 comments
Assalamualaikum

berapa lama dah korang bertudung? dari sekolah rendah? bagusnya! dari sekolah menengah? dari masuk matrix? oo. baru-baru ni je? takpe, bagus apa, asalkan kita bertudung dengan niat untuk menutup aurat, hoi, Allah punya suka, tahu?

Alhamdulillah, yuyu start bertudung sepenuhnya masa di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) dulu. tapi masa tu, bertudung ni tak 'trendy' lagi macam sekarang. jadi, macam-macam soalan lah timbul dari segenap pelusuk perempuan di dunia. antaranya:


1. tak rimas ke rambut asyik tertutup je, berpeluh?
2. tak rosak rambut ke dari pagi ke malam pergi kelas bertudung?


keajaibannya adalah, setiap benda pasti ada penyembuhnya. jangan sebab, kalau pergi kelas pagi, petang, malam kena pakai tudung, kau rasa bertudung tu membebankan. itukan suruhan Allah untuk menutup aurat, pasti ada hikmah khennn.

tapi tu la kan, ramai yang bila dah bertudung ni, complain pasal banyak kelumumur la, rambut jadi melekit la, lagi lagi Malaysian la, cuaca kita panas dan lembab kan, peluh tu wajib. tu yang kelumumur boleh jual kilo tu. sebab kelumumur pulak, tu yang jadi rambut gugur apa bagai.

adoi. -.-'


yang pink tu, Pateng! Allah, riuhh nak bagitau orang awam, tumpang glemer kawan masuk TV lettew. 

kalau korang tengok TV, ada iklan Safi Shayla baru-baru ni, mesti nampak punya la BFF yuyu, Pateng Suhana. amboi dia sekarang! start dari tengok dia kat TV, lepas tu kalau naik KTM muka dia terpampang, terus try shampoo tu. Shampoo Safi Shayla. khas untuk perempuan bertudung.

barisan para shampoo, hair conditioner & scalp refresher Safi Shayla.


benda-benda khas, kita kena cuba. terus try cari kat supermarket empat-empat jenis, tapi bukan setakat empat shampoo saja, siap ada hair conditioner dan scalp refresher. beli kesemua terus dengan harapan, lepas ni boleh la share dengan enkorang semua. eceh.

secara personalnya, bau dia memang perempuan habis. setiap satu jenis shampoo, lain dia punya fungsi dan bau dia. yuyu dah try kesemua jenis, siap wajib pakai perapi dan penyegar okay.

kalau dari segi bau, semua sedap dan harum, tapi paling yuyu suka color Pink, untuk Licin Terurus. bau dia ala-ala vanilla sikit, tapi Kawalan Rambut Gugur pun sedap, macam bau buah peach. teguk satu botol kang. itu pendapat dari bau la.

kalau dari segi penggunaan, yuyu ni ada masalah kelemumur, jadi, shampoo Safi Shayla kaler biru paling best, Anti Kelemumur, sekali sekala try juga kaler hijau, Segar Bermaya, memang satu hari kau rasa ringan je kepala lepas guna.

ikut korang la nak try yang mana, tapi, personally, semua best, sebab yuyu dah try semua shampoo.

kalau guna shampoo saja, tak cukup lagi tau, mana-mana jenama shampoo pun, kalau korang guna shampoo saja, korang tak akan dapat kesan paling terbaik. nak tak nak, kena pakai conditioner, penjagaan rambut sendiri, sebab shampoo adalah penjagaan dari kulit kepala. faham dah?

tapi macam mana kalau siap ada Scalp Refresher lagi? memang aku try la walaupun sebelum ni tak pernah guna. dah pakai, ambik kauu, dekat dua hari jugak la rasa kepala sedap gila. perfect habis, shampoo wangi, condioner bagus, refresher sejuk lama gila. hoii.

pernah dengar kan yang kebaikan Habbatus Sauda boleh menyembuhkan semua penyakit kecuali mati? familiar? yes, tu fact. macam mana kalau Habbatus Sauda ada dalam setiap shampoo, conditioner dan refresher Safi Shayla? mesti la rasa lebih yakin kan?

well, korang mesti tahu dah kenapa yuyu decide untuk try juga :')

alaa, dulu masa yuyu cari, jumpa kat Tesco je, la ni kat Mydin ada, Giant pun ada, kedai Haji Romli sebelah Dobi Mesra pun ada, senang dah nak cari sekarang. jangan bagi alasan susah cari pulak, memang dah bersepah orang jual dah.

apa-apa, kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh terus ke page Safi Malaysia tak pun search je Instagram @safimalaysia . simple kan, sana korang boleh tahu macam-macam lagi, siap ada contest sekarang.

terima kasih sudi baca :)

May 5, 2014

Sebaran Maklumat Penting Accountancy Expo 2014

5 comments
Assalamualaikum

tengok poster Accountancy Expo 2014, teringat pulak zaman belajar dulu kat kampus. asal nampak Career Fair je, tak kisah lah buat cerok mana sekalipun, kami kami ni sanggup sewa kereta Kancil sehari RM50 untuk pi sana. 

agak balik awai, singgah sat Mid Valley. ihiks.

sekarang ni, dah tak payah dah. masing-masing menuju kehidupan masing-masing. ada yang jadi broker berjaya, ada yang jadi banker yang berjaya, ada yang sambung master yang berjaya, ada yang jadi isteri menunggu kelahiran anak yang berjaya (i'olls lettew). berjaya semua. Alhamdulillah.

berbalik pasal Accountancy Expo 2014 tu, 10May2014 ni di Sunway College. Allah. peluang besar untuk masa depan yang amat cerah sebagai seorang Ahli Perakaunan di Malaysia, okay.

ni bukan calang-calang benda kita kena pandang enteng. PenerajuEdu (Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera) menawarkan program accounting di bawah Kementerian Unit Perancangan Kewangan Malaysia. InsyaALLAH lebih cerah masa depan dengan program sebegini.

please, share benda ni dengan yang amat memerlukan. 


sebab memang salah satu matlamat kerajaan kan untuk memperbanyakkan akauntan dari golongan Bumiputera, dan tu bawah PenerajuEdu pulak tu. Allah, please, siapa siapa yang bercita-cita untuk menjadi akauntan berjaya, jangan lupa tarikh penting 10May2014 nanti.

PenerajuEdu akan menawarkan scholarship yang ekslusif untuk sesiapa yang berumur 18 hingga 40tahun yang bercita-cita untuk sambung study di bahagian Accountancy secara professional (CAT, CFAB, ACCA, ICAEW  dan MICPA). 

siap kalau kemungkinan amat besar untuk terus dapat kerja dengan top accounting dan firma audit termasuk PWC, BDO, Ernst & Young, Deloitte and KPMG. sebab nanti masa 10May2014 tu, korang boleh berinteraksi dengan dorang. boleh la selit-selit tanya bab kerja dengan firma besar yang amat tu. Allah. rugi lah kalau sia-siakan peluang ni, walhal ramai yang tercari-cari pasal ni.

jadi, benda paling simple, kalau korang sendiri tak nak, share lah dengan yang perlukan informasi ni. please. please. yang penting, 10May2014, jangan lupa attend briefing oleh PenerajuEdu untuk program scholarship tadi di Sunway Campus.

tolong tahu, share dengan orang ramai lain. mana tahu, sikit sebanyak kita membantu orang lain membina masa depan yang cerah. ingat tahu tiga benda ni:
  • 10May2014
  • Accountancy Expo 2014
  • PenerajuEdu (Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera)

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.