March 31, 2014

Penjagaan Kulit Semasa Mengandung.

52 comments
Assalamualaikum

sekarang dah hampir  12minggu yuyu pregnant. lagi 1minggu, InsyaALLAH, settle ujian 1st trimester mak mak mengandung, paling best, masa tu ALLAH akan tiupkan nyawa kepada baby. teruja kan? yuyu selalu excited benda-benda terbaik untuk my 'miracle'. :')

tapi, banyak yang tanya yuyu bab kulit, sebab banyak yang cakap kulit yuyu cantik masa pregnant. aloo. terjun tingkat setengah la macam ni. terharu. Alhamdulillah banyak-banyak. bagi korang je la. padahal bagi yuyu...

sebelum pregnant, setiap bulan, akan menjelma satu dua jerawat. wajib la dekat dekat nak jadi issue perempuan kan. tapi dah pregnant ni, sekor jerawat pun takde. syukur! tapi, kulit macam gelap sikit awal tu, tapi tak nak la. takut nanti dah kat kat nak bersalin, lagi gelap. 

Vitamin-C
jadi, langkah demi langkah, yuyu try jaga kulit muka. paling percaya dengan kehebatan Clearly Corrective Dark Spot Solution (Link Website) dari Kiehl's. ini sebenarnya Vitamin C. kalau tengok di showroom Kiehl's, product ni mesti tulis "Best Seller". memang best seller la, kalau berkesan betoi. dalam sebulan tu, dah nampak kulit makin sekata. kalau sapa kipas-susah-mati Kiehl's, boleh tau la macam mana best product Kiehl's ni.

hampir sebulan dengan Clearly Corrective White Kiehl's. sekarang, keluar pakai eye-liner saja pun takde hal.

empat minggu kau pakai Vitamin-C dalam botol tu, bersaan sekali pakai Treatment Masque dia. hebat sampai menjejes air mata. 

Vitamin-C kegemaran! 4drop untuk satu muka, satu botol, insyaALLAH tahan beberapa bulan. jimat!


insyaALLAH, jangan risau effect untuk baby, sebab product Kiehl's memang dicipta dengan penuh ciri-ciri keselamatan. hello, pengasas dia sendiri pun doktor hokey. 

sebelum ni yuyu guna Kiehl's punya Eye Serum, masa tu baru try try brand ni. kita boleh minta tester dulu, lepas tu kalau beli ada 30days money-back-guarantee tau, siap ada kaunseling tau product mana kulit kita perlu. bagus la. sepanjang ni, memang tak pernah menyesal la guna Kiehl's.

lagipun, vitamin-c memang bagus untuk kulit, selain bagi kulit nampak sekata, dia boleh juga buat muka kita lebih anjal dan lebih glow. sebab tu kena amalkan.

Pelindung Matahari
selain tu untuk jaga kulit dari kusam ke, please, amalkan sunscreen/sunblock. walaupun dalam rumah, sebab cahaya lampu, laptop apa bagai pun boleh buat kulit kita tak okay. cuma try amalkan dalam sebulan, boleh tengok la hasil dia nanti. tips ni yuyu dapat masa jenguk showroom Kiehl's. ihiks ^^

Minum Air
tabiat yuyu sebelum mengandung, lain sikit, minum banyak air, lagipun yuyu penggemar air, air kosong je. suka kencing tengok jernih cantik je. tak kuning. sekarang bila pregnant, lagi lagi lagi suka minum air. sebelum suami pergi kerja pun dia dah sedia susu, air mineral, air zamzam. habiskan sebelum dia balik kerja. haa. banyakkk.

mungkin tu salah satu kulit makin okay kot. bukan sebab ape pun.

Buah & Sayur.
bayangkan kalau bau masakan, rasa macam bau loji, habes kau nak makan ape je. kena la hadap buah dengan sayur. lepas tu, gumpal nasi kosong, makan macam tu. hmm. kalau sebelum mengandung makan biasa je buah, bila dah mengandung setiap hari macam-macam jenis buah yuyu makan, sayur pun makan juga, InsyaALLAH kulit akan jadi baik sangat, plus, baby mesti suka kesihatan dia akan bagus!

jadi, badan pun bebas dari makanan tak segar dan berminyak. bukan kah itu amalan terpuji, kalian semua?

Rehat
dulu sebelum pregnant, kadang-kadang pukul 1 lebih yuyu tak tidur lagi, siapkan kerja, tak pun layan movie, pagi-pagi buta dah kena bangun. sekarang pregnancy memang takkan samasekali dapat buat semua tu, pukul 11malam pun dah rasa letih, padahal siang tu dah tidur banyak. jadi, badan dan kulit mendapat rehat yang cukup. ini tips kecantikan paling asas.


***

tak sabar nak dukung anak sendiri, asyik dukung anak kawan je. 

jadi, tu antara penyebab kulit yuyu sekarang makin cantik. (macam angkat bakul je). hikmah dia boleh nampak la, supaya sedar, kalau nak kulit cantik, rutin harian mesti sihat. makan sihat, tidur sihat, product sihat. gittew. tak kira la untuk yang mengandung atau yang tak.

once kita ubah rutin harian kita, InsyaALLAH, kita akan dapat result yang berdasarkan apa perubahan kita. yuyu harap sangat, tabiat masa mengandung ni, berpanjangan sampai dah bersalin, sampai ke tua nanti. rasa seronok dengan diri sekarang. eceh.

jadi, ingat, kalau kita nak cantik, please please, ubah rutin harian kita. mak mak mengandung, kalau dapat kulit jadi makin teruk, sabar tauu, hormone! nanti okay la kan. dah dah, senyum :)

terima kasih sudi baca ^^

March 26, 2014

Hamil itu Keajaiban, dan Yuyu HAMIL!

97 comments
Assalamulaikum

bagi setiap pasangan baru kahwin, mesti tak sabar nak tunggu berita pasal mengandung. tak kisahlah merancang nak tahun depan ke, mesti semua nak. sebab, anak tu satu pelengkap sebuah rumahtangga. cuma, semuanya bergantung kepada ALLAH Pemilik segala nikmat dan rezeki.

kadang-kadang, bukan laki bini tu sangat, sedara mara, jiran sebelah yang lebih. kan? -.-'

macam tu juga dengan kami dua laki bini ni. lepas kahwin je, selalu doa pada ALLAH yang kami akan dapat rezeki tu. masing-masing suka budak. masing-masing tak rancang pun, kalau dapat awal, syukur sangat, tapi kalau ditakdirkan lambat, kena tunggu, redha je.

tapii....

Alhamdulillah, selepas sebulan kami berkahwin, ALLAH Maha Pemurah, bagi rezeki tu pada kami. Ya ALLAH. masa tu, semuanya yang yuyu buat, memang fikir baby dulu. Allah. Allah. Allahh. tak tahu nak buat apa dah. nak share dengan korang, segan-segan lagi. lalala.


minta maaf kalau rasa ni kotoq, tapi bagi yuyu, ni kebahagian. gambar je kan, bukan suruh korang pegang pun. 


bab-bab cerita masa dapat tahu yuyu pregnant, korang baca la di belog suami yuyu pasal Preparing for Fatherhood (LINK) dia. -.-' tak menyempat, awal-awal lagi dia nak share. sejak dah nak jadi ayah ni, banyak benda dia nak share kat belog. korang baca sana je la okay.

sekarang dah masuk 11minggu dah pun. Alhamdulillah, masa 9 minggu hari tu buat ultrasound, siap tengok baby tengah tendang-tendang. aktif tauu, makin doktor kata tak nak kacau baby, makin baby seronok nak bergerak-gerak. Allahh.

bergelinang air mata, siap tanya doktor nak nangis boleh ke tak. *suami dah siap lap lap mata dahh, dia touching lebih*. selama ni, tak sangka ada keajaiban akan berlaku dalam badan yuyu. tak sangka yuyu mampu mengandung.

padahal, realiti yuyu sebelum kahwin, sebab yuyu rendah,  dulu pernah couple dengan sorang tu, mati-mati mak dia tak suka yuyu, tak terima untuk jadi menantu sebab takut yuyu tak boleh mengandung. terasanya. padahal banyak je yang rendah macam yuyu siap dapat kembar lagi. semua tu rezeki dari ALLAH dan kehendak ALLAH. bila ALLAH kata KUN, maka jadilah ia. 

sejak tu, semua ni jadi beban buat yuyu, bila yuyu ditolak macam tu, yuyu rasa rendah diri sangat. yuyu selalu berdoa pada ALLAH supaya beri yuyu kemampuan untuk mendapat zuriat. 

sekarang bila tengah 1st trimester ni, yuyu lebih banyak untuk rehat, sebab lemah lagi kan. kerja rumah, boleh kata 80% suami  yang buat. dari basuh pinggan, cuci rumah, sapu sampah, masa, sampai la hidang makanan. kite goyang-goyang kaki je. ihik! *macam pewinsesss*


baby bump dah mula nampak dah. muncit muncit!


bab preparation, yuyu lebih banyak baca buku pasal parenting dan pregnancy. magazine pun, kalau dulu selalu beli pasal fesyen, sekarang pasal mak mak la weh. application pun mak mak dah. alaa. macam tua sangat la pulak.

banyak tips-tips semasa mengandung yuyu amalkan. nanti kalau yuyu ingat, yuyu share lagi dengan korang ya. benda baik, best untuk dishare. kan? :)

rutin setiap pagi. Kurma + Air Zam Zam + Susu sambil belek belek muka baby comel. semuanya dengan harapan, baby akan sihat, sempurna dan cute sangat. Amin. doa tau


yuyu harap, entry ini akan mendapat banyak doa yang baik-baik dari korang semua. please, doakan baby sihat dan sempurna. tak kisah lelaki atau perempuan, yuyu yakin, yuyu akan sayang dia sangat-sangat. doakan dia akan menjadi anak yang soleh/solehah. jauh dari dengki dan fitnah. Aminn. 

untuk next entry, korang boleh suggest kat yuyu, nak yuyu share pasal apa, boleh selalu update sikit. hehe.


p/s: kalau korang nak baca pasal pregnancy yuyu, boleh terus tengok di belog semua yuyu, dia suka update juga. ( itsonejet.blogspot.com )

terima kasih sudi baca :)

March 24, 2014

Tabiat Baik.

55 comments
Assalamualaikum

gila la. sekarang jadi blogger tegarrrrrr (R kena banyak nak tunjuk betapa tegarnya diri). mungkin "baby" tengah bagi semangat kot dalam perut. bagus juga la. kalau tak, malas dia kemahen. ada masa buat, buat buat takde masa. padahal banyak je benda nak share dengan korang.

serius banyak benda nak share. sampai satu tahap, nak je tarik sorang random kat tepi jalan, pegang bahu dia, kendian cerita habis apa yang terbuku di benak fikiran ini. haa. 

satu benda nak share, pasal tabiat. tabiat ni, pelik sikit la, dari kecik, membawa ke besar, dan sekarang yuyu fikir tabiat tu, rupanya memberi kesan positif kepada diri yuyu. nahh. kepada kawan-kawan juga yang terpengaruh.

kecik dulu, paling tak suka bila kulit kering. sikit-sikit yuyu suka ke bilik air untuk basahkan tangan (especially). lepas tu gosok-gosok tangan di pipi, adoi, lembabnya, okay sambung main cikgu-cikgu. macam tu la situasinya dulu. serius tak suka kulit kering. 

waktu kecik-kecik kan, mana la ada ilmu pengetahuan mengenai asas kecantikan kena tenyeh losyen selalu. sebab tu guna air. bila dah naik form 2, selalu paksa mak belikan losyen. jadi, setiap kali sebelum ke sekolah, sapu losyen habis tangan dan kaki. oh. leher sekali. rutin tu akan berlaku juga sebelum ke tusyen dan setiap kali mandi dan sebelum tidur.

mak redha je. dan pasrah lebih-lebih lagi.

bila kat kampus, pun sama. masa kuliah, orang lain bagi perhatian lebih pada nota dengan kusyuknya, lain pulak yuyu, yuyu lebih kepada apakah tahap kelembapan kulit ini. oh, cukup lembab, bolehlah tumpu pada papan putih. gituu. sampaikan ada juga kawan-kawan yang terlibat juga selepas tengok tabiat ini. 

tapi tu cerita dulu... sekarang kann..

dengan adanya losyen Enchanteur, hari tu jumpa di Guardian, sampai hari ni terjatuh hati lagi. terus beli empat. All-in-one Whitening, Firm & Repair, Triple Whitening, Light & Fresh

kegemaran yuyu semua, tapi paling suka Light & Fresh. bau dia macam baru mandi, lama gila.


pertama kali guna, Enchanteur Paris Firm & Repair. sebelum tidur yuyu pakai di tangan dan tapak kaki. amboi, bangun pagi, kulit lembut baq hang. dalam seminggu, tapak kaki jadi lebih lebih lembut. lepas tu, terus rasa tak sabar nak rotate pakai yang lain pulak. 

sekarang baru sedar, rupanya, benda ni bagus. lagi lagi bila diamalkan dari kecik lagi. sekarang, rotation losyen, sebelum tidur pakai Firm & Repair, bila nak keluar pakai All-in-one Whitening sebab ada SPF 24++, lepas mandi pakai Light & Fresh. kalau nampak kulit tak sekata sikit, terus kerapkan pakai Triple Whitening sebab boleh evenkan kulit kau. 

nampak obses kan. tapi, nak buat macam mana, memang jenis tak suka kulit kering. obses benda bagus macam ni takpe. sedang orang lain sedih ada masalah tapak kaki keras merekah, tapi sebab amalan macam ni dari kecik, tapak kaki yuyu lembut lagi. Alhamdulillah.

korang boleh start sekarang. yang dah start, try la losyen Enchanteur pulak. sebelum ni selalu dengar perfume je kan? kali ni try losyen okay.

simple quiz : 
Antara ke-empat empat jenis, mana paling korang nak sangat try. jawab sesimple tapi padu, paling best,  bagi losyen yang korang nak tu. terhad untuk dua (2) pemenang. sertakan sekali Nama Penuh dan FB okay. 


p/s : ini tabiat baik yuyu, share la juga tabiat baik korang.

terima kasih sudi baca & Good Luck :)

March 12, 2014

An Exclusive Preview by Ariani

53 comments
Assalamualaikum


sebagai Media, rasa bertanggungjawab pula nak jadikan muka beserta pipi yang tak dapat dibendung ini sebagai mukadimah.


pompuan kalau tak tahu pasal Ariani, tak tahu lah kita nak cakap apa lagi. dengaq nama pun dah ketaq poket nak beli juga satu dua collection tudung depa.

jutaan terima kasih kepada pihak Jakel dan Galeri Ariani kerana sudi menjemput yuyu sebagai Media di An Exclusive Preview yang bertemakan An Evening In Paris tu. glam habis kauu, kite pakai jubah dengan shawl tak berapa nak iron tu rasa macam tekanan fesyen semasa pula. 

boleh teka la kan, macam mana terperincinya event ni.

dari mula sampai The Intermark lagi, yuyu disambut amat mesra oleh team Ariani yang serba pink terus diiring ke ballroom. makin bersemangat nak buat kerja kalau macam ni. masa register pun, siap senyum senyum. amboii. harap sangat mana-mana event pun macam ni.

dapat table 10, depan dan dekat dengan stage, reward untuk kami tengok dengan jelas.

kak Azizah Wanita Hari Ini dan abang Gee digandigkan sebagai emcee. kepoh satu majlis. 


New Collection
majlis dimulakan dengan pertunjukan fesyen tudung terbaru dari Ariani. kali ni, collection Chic Casual menjadi pembuka majlis. sesuai sangat kalau pakai untuk kerja, meeting ke. ehh, event pun boleh okay. ada idea dah nak beli yang mana lepas ni. -.-'

Chic Casual Collection dari Ariani

personally, bagi yuyu, memang setiap collection dari Ariani sangat tak melampau design dorang. sehelai beli pun, dah boleh pakai macam macam waktu. bab material, paling penting mesti bermutu tinggi, tak kisah mana-mana collection, jangan risau la pasal kualiti. Italian chiffon, Thai Silk, Italian Lycra semuanya diimport dan dipilih dengan kualiti paling baik. :')


Penyampaian Hadiah
diselang seli sikit masa event tu, penyampaian hadiah untuk 66 pengguna setia Ariani. gila kauu, tengok antara hadiah dia, rasa macam nak buat rampasan je! sia sia dorang balik bawa hadiah iPhone 5s la, ada yang bawa balik Silk Carpet RM5,500, ada pulak yang bawa balik voucher Ariani RM1,000. 

ya ALLAH, apakah ujian semua ni. T_T


Duta Baru Ariani
masa event ni juga, ada suprise dari Ariani. sedia maklum, Ekin Mawi adalah duta pertama dorang kan. lepas tu Wardina. kalau tak salah dah tiga tahun Wardina dengan Ariani. sampaikan nampak muka Wardina, terus teringin beli tudung Ariani. tapi, la ni dah tak boleh, Wardina dah pindah ke Australia. hmm

tapi sekarang, dah ada Nurul Syuhada! pemenang Malaysian Top Host dan juga personaliti TV3! aloo. lemah lembut sangat, anggun Ya Rabbi, lepas tu humble sangat. dari awal sampai habis dia asyik senyum je, kite pun tersenyum tetiba. welcome to the Ariani's family Nurul Syuhada ♥


Lelong Amal
segah-gah JakelAriani, dorang tetap tak lupakan yang memerlukan. memang inilah secret untuk kita lebih dan terus berjaya. tak lupa yang bawah masa kita di atas. rezeki sama-sama kongsi dengan orang ramai. jadi, masa event tu, ada lelongan amal yang akan diagihkan kepada Rumah Anak Yatim, Rumah Orang Tua-Tua dan Rumah Ibu Tunggal.


 
                    ( 1 )                                                  ( 2 )                                                 ( 3 )
collection satu berjaya dilelong dengan harga RM3,500. number dua pula hingga RM7,000. paling hebat number tiga, berjaya dilelong hingga RM10000! speechlessssss. sambil teguk Jus Oren.


salah seorang bidder tudung Ariani paling mahal. RM10,000 weh! murah rezeki dia lepas ni InsyaALLAH. sedekah untuk orang susah. 


setiap collection Ariani yang dilelong adalah satu dalam dunia. kauuu. sambil beramal, sambil dapat Limited Edition Collection dari Ariani. cantik pulak tu. kalau lah masa tu boleh bid sampai RM12 je. tu je cash dalam wallet masa tu. -.-'


Icon Ariani

tak cukup dengan Duta, Ariani kali ni siap dengan Icon lagi. Dato' Siti Nurhaliza! baru je habis proses lelong, terus dengar suara Kak Siti menyanyi. ya ALLAH, sedap gila! cantik macam nak pengsan kat situ.

sebagai Icon Ariani, Kak Siti juga ada berkolaborasi bersama Ariani. start 21Mac ni, akan dikeluarkan Siti Nurhaliza Collection di butik Ariani. tapi, kalau setiap koleksi Ariani adalah jenis tudung, koleksi Kak Siti pulak adalah selendang! please percaya, memang cantik sangat!


Siti Nurhaliza Collection by Ariani

The Icon and her collections

Santapan
bab makan paling kecewa. bayangkanlah dari pagi yuyu tak dapat nak makan. kalau makan muntah balik, telan susu je semata-mata, pi event, orang lain sedap sedap lahap satay, Mee Goreng, stick apa bagai, kite yang alah makanan ni, jeling dan hiba ja. 

tapi, dapat juga la makan puding. isi perut. baby dalam perut ni mengada sikit pilih makanan. -.-'


Press Conference
kami kami yang sebagai Media dijemput ke hall khas untuk conference bersama orang-orang kuat Jakel dan Ariani. boleh berdepan dengan dorang, adalah satu benda best selama event tu. humble je memasing. humble tapi penuh dengan idea yang gila babas best.

orang kuat dan tulang belakang Jakel dan Ariani.

wanita hebat disebalik Ariani

Kolaborasi hebat antara owner Jakel, Icon Ariani dan pembekal utama JakelAriani (MORTADA)

            
ingat dorang je boleh ambil gambar, kite pun nak gakkk. Kak Nurul ni lembut gila, adoi, lemah macam ni. dannn yuyu ada gambar suprise dari Kak Siti dengan Yuyu! nanti yuyu tunjuk di entry lain tauuu. sampai setiap malam asyik tengok gambar tu.

***

tu je laa. bagi yuyu, keseluruhan event An Exclusive Preview by Ariani ni sangat berjaya. semuanya tersusun dan memang kite puas hati sangat. harap lepas ni, kalau ada buat lagi event ni, jangan la lupa jemput lagi okay. :')

korang pulak, jangan lupa 21Mac ni Siti Nurhaliza Collection akan dikeluarkan, siap 1st day tu, dapat extra 30% discount untuk member. haaa. semuanya sampai Ramadhan je. please, tenyeh kat kalender cepat cepat. 21Mac tauu. tak lama dahh. 

apa-apa, korang boleh check di sini :


terima kasih sudi baca :)

March 3, 2014

Majlis Resepsi Yuyu Zulaikha | Entry Bergambar

68 comments
Assalamualaikum

entry nikah dah. entry sanding la pulak kann. benda yang paling teringat masa majlis bersanding, adalah "senyum-ketaq-habis-bibiq". yuyu selalu dah posing depan camera, untuk magazine, untuk talkshow, untuk tv program, tapi untuk kamera kali ni, lain. lain gila. 

berterabor air mata dalam hati. T_T

majlis resepsi diadakan sehari selepas majlis nikah. maksudnya 14/12/2013. yang yuyu tahu, lepas akad nikah tu, preparation untuk resepsi esok mesti dibuat dengan terbaik. ini melibatkan ramai hati tetamu. konon-konon lepas akad nikah nak terus tidur, adalah impian sia-sia, akhirnya hampir pukul dua juga aku tidoq. fine!

esok bangun pagi, eye-bag setengah kilo. fine kuasa dua! nak buat macam mana. mintak la mak andam fokus lebih bahagian mata.

hantaran kami tujuh berbalas sembilan. untuk entry hantaran, nanti kita buat ye :')

ini lah kalau dengan The Puteh Production, pagi-pagi datang susun cecantik gambar-gambar pre-wedding santapan mata para tetamu. bagus kemahen dorang ni. 

Service kak Farah buat  Quilled Wedding Guestbook bagi banyak makna buat kami, banyak ucapan best best dari tetamu. hmm. kesat mana dengan veil la macam ni. T_T


goodie bag untuk tetamu dengan tema pastel. tempah 1800pcs, sampai tepat pada masanya. memang bagus kerja kerja Efkay Creation. dah tu buat apa yang kita nak siap dorang suggest idea bernas. nanti kalau ada apa apa majlis, contact la Efkay Creation. janji?


macam biasa, pagi pagi lagi sedara mara, orang kampung, jiran sebelah semua datang rumah untuk gotong-royong. family yuyu masih mengekalkan tradisi gotong-royong, sebab kami ni orang kampung tepu kan. syukur gila ya ALLAH. bayangkan berapa silaturrahim dah diperpanjangkan? cool

tapi, bila anak dara, lagi-lagi pengantin bangun pukul 10pagi, tak cool sangat la bro. tapi apa boleh buat, pukul 2 baru dia tidoq. bangun-bangun ja, mak dah kelam kabut, suruh make up. rilek mak, baru pukul 10 kot, sanding sanding tangkap gambaq semua lepas Zohor. watlek sudahhhhh.

tapi tak, mak tetap memaksa zahir batin yang lemah ini untuk bersiap juga. ya ALLAH. sumpah mak bukan wedding planner paling cool! detik hati ini.

lepas tu bestfriend, Ieqah, mula suruh make up apa semua, mak andam yang ingat nak bersolek pukul 12 pun bergegas umpama KTM dari Kajang ke Mid Valley tinggal dua minit je lagi nak sampai. kesian mak andam yuyu dibuatnya.

bila tanya mak benda sebetulnya make up awal-awal ni, mak kata The Puteh Production nak buat photoshoot kat Chenang. okay, ni paling tak cool. detik lagi hati ini. masa tu rasa macam nak je nak naik sampan belayar ke Tasik Chini. hmm. dramatiknya pengantin masa tu.

tapi dah 11.30 pun make up tak habis lagi, kau ingat senang ke nak make up setangkas mungkin di hari bahagia? kalau muka persis Azwan Ali, sapa nak dipersalahkan? oh tidak. tapi semua mak dan kawan kawan baik dah kelam kabut, rilek laaa. chill chill

make up dari Love Bunga Querida. pastel handbouquet pula dari Pastelicious HandBouquet


lepas tu kami ni laki bini ikut ke, Fakhrul Amin team The Puteh Films bawa ke konon-konon Pantai Chenang. hmm. sebak gila sebab sepatutnya nak rilek-rilek tengok tetamu.

belum sampai je, ke pantai Pantai Chenang, Fakhrul Amin bawa kami ke Helicopter Ride di sana. katanya nak shooting di tempat tu. ya ALLAH, takpe la. katanya, tempat tu paling cantik di Langkawi. hmm takpe la. lebih baik tak yah. setakat nak poyo poyo dengan helikopter tapi tak naik buat ape. detik lagi lagi dan lagi hati ini.

banyak kalinya berdetik hati pengantin ni. tiba-tibaaa....

Ya ALLAH, rupanya tu satu suprise dari emak, kawan baik dan team The Puteh! kali ni bukan poyo poyo posing sweet-sweet kat helicopter, tapi naik helicopter pusing-pusing lepas tu berarak! ya ALLAH, ini rupanya plan dorang.

waktu ni, segala detik hati yang banyak kali tadi tu, tuntas semata-mata. emaklah wedding planner paling cool dalam dunia, The  Puteh paling power bab bab buat mengharukan hati pengantin! *tiba-tiba*

terharunya, rupanya ni suprise untuk yuyu. suami yuyu pun dah tahu rupanya. patutlah beliau asyik senyum kemut kemut je. hmm. kenapa perlu ada suprise sesweet begini di dunia ni? padahal mak buat semua ni, mak tak pernah pun naik helikopter. dia yang patut naik sekali. tskk. terharu tak habis-habis. bab dramatik melampau, sila serah pada yuyu.

dari atas, nampak segerombolan orang kampung juga tetamu berkeliaran di padang bola sedang tunggu ketibaan kami. Ya ALLAH. malu i'olls masa tu tau. 

turun dari helicopter dengan harapan para tetamu Onejet akan dukung yuyu turunkan dari helicopter. sorry lah, tahap malu kite waktu tu melampau sampai rasa nak lari lari masuk dalam bilik tutup muka dengan cadar katil je. 

ketibaan pengantin di Padang Bola Lubuk Setul. betul-betul sebelah rumah. plan paling strategik untuk berarak dengan helikopter. Alhamdulillah. benda ni ingat sampai mati. promise T_T


 
perarakan pengantin dengan musik serunai dan gendang gendut tali kecapi. sebak masa ni. betul betul rasa diri ni pengantin baru. macam macam mak buat yang terbaik untuk anak sulung dia. :'(


sesi tangkap gambaq. banyaknya tetamu masa tu, sampai terdelay jugak la waktu makan beradap. tapi happy sangat.


memandangkan emak yuyu berbakat bab bab menghias pelamin, jadi, dari pelamin, bilik pengantin hatta meja beradap sendiri, dikerjakan oleh Emak The Tough. banyak kos yang dikurangkan di situ. Alhamdulillah. buat simple simple je kan.


pipi dan bibir kami seiring untuk senyum bergetar. err. err. se nyummmm..

mak dan abah mertua, adik-adik ipar juga pengantin baru. 


Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. walaupun awal tu kepoh kepoh sikit, tapi tetap semuanya berjalan dengan meriah dan lancar. syukur ya ALLAH. penat memang tanya mana mana pengantin, memang penat, lagi lagi kalau banyak hal pengantin yang buat sendiri, jadi, penat kuasa dua.

tapi, ALLAH Maha Penyayang dan Mendengar. Dia beri kesempurnaan walaupun dalam keadaan agak kelam kabut. Dia makbulkan doa hamba-Nya yang doakan diberi extra kekuatan dan diberi rasa puas untuk semua para tetamu.

tu pun dah cukup bahagia. hati sendiri terjaga, hati family terjaga, hati tetamu pun terjaga. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. tetamu semua suka dengan makanan yang dihidangkan walaupun kami cuma buat secara kampung saja.

selebihnya, secara ringkas, sepanjang naik helikopter, bersanding, gotong-royong, korang boleh tengok di video paling bermakna buat kami laki bini ni:


untuk entry perkahwinan yuyu dari blogger yang turut hadir, boleh la korang baca di sini :
*yang ni je la yang tahu, kalau ada yang lain, jemputlah bagi link ya*

***


Petangnya, dah habis majlis, ada post-wedding photoshoot di Pantai Kok. gambaq belambak. tapi next entry okay? :')
i love you, suami.


untuk majlis korang, jangan la segan silu untuk contact mereka, mesti terbaik! :
Photographer : The Puteh Production
Videographer : The Puteh Films
Goodies Bag & Wedding Guest Book : Efkay Creation 
Wedding Ring : POH KONG Love Collection
Handbouquet : Pastelicious Handbouquet
Make Up Artist : Love Bunga Querida
Wedding Guest Book : Fara1182
Wedding Shoes : Christy Ng


p/s : next entry, kite buat entry post wedding, entry penghargaan, entry macam macam lagi la. ingatkan tau!

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.