Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

HP Pavilion saya :)

Assalamualaikum ♥
entah la pasai apa. hari tu dah share dah dengan korang pasal laptop baru yuyu tu. Aqua Blue sayangku. ewah. tapi kali ni, macam nak share lagi. kalau boleh, nak share selalu. hehehe. sapa yang dah beli HP Pavilion Notebook 15, mesti jadi macam yuyu. jakun pun takpa laa. 



dulu in…

FOODMANIA FESTIVAL

Assalamualaikum ♥
yuyu ni ada banyak benda nak share dengan korang, tapi paling tak sabar sangat, sampai cari juga masa update entry baru ni, yang ni la; please korang, kita sama-sama menggembirakan hati dan tekak juga perut masing-masing. kira hari tu tu, kita cheat day sakan la okay:

FOODMANIA FE…

BeautyOAT : untuk kecantikan luar dalam & milkbooster.

Assalamualaikum ♥
alaa. malu la nak share dengan korang. tapi nak juga share, supaya sama-sama nampak macam adik-adik lepas SPM. amat remaja okay. 14hari penggunaan, dah boleh nampak kesan keremajaan. lepas tu, upload gambar kat Instagram, ramai tanya pakai product apa. kembang hidung tauu.


alaaaa…

Diari Ibu : Ibu ke Mommy ke?

Assalamualaikum ♥
cerita pasal nak Ibu ke Mommy ke, memang dari yuyu buat diari masa mengandung dulu, yuyu bahasakan diri yuyu kat anak yuyu sebagai 'mommy'. Allah. rasa macam matsalleh sangat tauu. 
"hari ni, mommy rasa baby tendang kuat sangat, ishh, baby dah tak sabar nak keluar jum…

Diari Seorang Ibu : Proses Bersalin

Assalamualaikum ♥
okay. okay. ni personal entry. bukan lagi advertorial atau nak promote-promote. kesian korang asyik kena baca advertorial je dari yuyu. tapi nak buat macam mana, rezeki yuyu kebanyakkan dari ads. nak tak nak, kena la buat juga. harap korang faham ye. :')
sebelum nak taip apa-…

GRANDEUR!

Assalamualaikum ♥
Allah. pantang-pantang macam ni, banyak pulak ada benda best. terlepas. lalu rasa sebak jauh dalam sudut hati ni. fine. takpe. nanti lepas pantang, nak join dengan baby puas-puas. 1November2014 ni lagi satu. hmm. 
korang dah tahu belum?
hamai! hamai!

GRANDEUR - Celebrity Fashion O…

Gadget & Mengandung 3.

Assalamualaikum ♥
sekarang ni kan, walaupun busy dengan diri sendiri, tapi kadang-kadang rindu yang amat juga nak berbelog, nak menulis balik macam sebelum pregnant. teringin oi share macam-macam cerita dengan korang. cuma, tu laa...
sekarang bila dah 3rd trimester ni, tenaga ada balik, mood pun t…

Gadget & Mengandung 2

Assalamualaikum ♥
yuyu pernah kan cerita pasal pengalaman guna Samsung Galaxy Tab 4. memang betul-betul bermakna la kan, banyak juga yang review pasal Tab 4 ni, dan banyak sangat dapat positive feedback kan. well, benda tu buat yuyu happy sangat ada seketol Tab 4 juga.

dulu dulu masa takde Tab 4 n…

Gadget & Mengandung

Assalamualaikum ♥
dah tak berapa hari dah kan yuyu nak bersalin. hmm. macam baru semalam je dapat tau yuyu pregnant, tup tup sekarang dah lenguh dah satu belakang sebab baby dah besar dalam perut ni. walaupun lenguh, tu semua nikmat tau, sakit je satu badan, tapi kat hati tu bahagia. aloo. :')

Empat Kriteria Menjadi Pramugari/Pramugara.

Assalamualaikum ♥

banyak la email yuyu tanya bab yuyu repost gambar Instagram mc_pali semalam. enkorang macam konfius kan, betul ke idak cuma perlu EMPAT kriteria tu je nak jadi Flight Attendance dengan airfly agency kan?

yes. dorang tak perlu Lapan, mahupun sepuluh kriteria pun, asalkan enkorang …

EH! BLOGGER AWARDS : TOP 4

Assalamualaikum ♥
Allah. tarikh tutup untuk voting dah nak habis. rilek lagi kite tau tak buat demokrasi terpimpim di belog. macam mana nak menang kalau begini. orang lain dah pungpangpungpang dah kat belog juga instagram deorang.


syukur untuk peluang ni. 



ingat lagi kan, tips mix & match denim …

Saya Sebuah Aqua Blue

Assalamualaikum ♥
hai, kite lah Yuyu Zulaikha yang suka tinggal belog berkepam lelame tewww. -.-'

entah la korang, sekarang ni, yuyu lebih laqha dengan kehidupan sibuk sebagai bakal mak mak dan bini orang. padahal, banyak wey benda nak share dengan enkorang semua. cuma selalu cari masa dan tena…

Diari Mengandung : Alahan.

Assalamualaikum ♥
sebelum pregnant dulu, yuyu selalu tengok ragam mak-mak mengandung. ada yang watlek je pergi kerja, balik, kemas rumah pulak. ada pulak yang jenis jenuh dulu muka kemain make up lawa, bila mengandung, seram sejuk nak tegur pun. ada juga yang sembang sikit, muntah yang banyak.
ser…

Diari Mengandung : Pemilihan Tempat Untuk Antenatal Check Up

Assalamualaikum ♥
Banyak dah kot yang tau yuyu buat monthly check-up di Poliklinik UKM, Bangi? alaa. macam wajib selfie dulu je kat Instagram ( @yuyuzulaikha ) setiap kali nak pergi check up. -.-'
tapi entry kali ni, yuyu nak share macam mana pengalaman yuyu masa awal-awal nak cari tempat pali…