October 31, 2013

Cuci Make Up Sambil Menari.

21 comments
Assalamualaikum

cepat jawab! sape sini suka menari? okay sep! kita geng. untuk yang suka menari, wajib baca entry ni sampai habis tau. kalau tak, macam mana nak dapat hadiah best best.



korang mesti pernah tengok iklan ni kan? kat TV, kat Youtube, Facebook semua bagai.


tapi jangan tengok je iklan tu tau. cepat-cepat je download music "One-Step" tu, dan kita cipta tarian kita sendiri. yang penting cleaning rhythm tu mesti la yang cepat dan pantas. kalau la cleaning rhythm kita terpilih, sia sia je dapat RM10,000 hadiah dari PIXY dan Habib Jewel. bukan kah tu perkara best?

yuyu ulang tau. RM10,000. yes. RM10,000. kalau tak caya, try check sini : pixy.com.my/onestep

kalau nak join, terus cepat cepat kelik sini : PIXY


yuyu dah try guna Make Up remover dari Pixy ni dah 2 minggu. paling best untuk perempuan Muslim yang suka make up, nak solat, paling gembira hati sebab tenyeh sekali dua, dah boleh berwudhuk dengan suka hati. jimat masa wehh. tak payah nak cuci cuci dah. tanpa bilas namanya. kalau nak, boleh try PIXY Gentle and Moist Cleaning Lotion.

kalau dah balik rumah, sebelum tidur nak muka sangat bersih, kang muka jerawat, salahkan jerebu. nahhh.. padahal cuci make up tak betul-betul. kita boleh cuba PIXY Single Step Liquid Foam. dengan step cucian yang mudah lagi berbuih, bilas sikit, dah bersih muka. suka tak? suka tak? :)

wajib ada sorang satu tau lepas ni :)


jadi, sekarang, cepat dapatkan dua dua jenis, dan jangan lupa download One-Step music tadi tau. nak dapat tak hadiah dari Pixy dan Habib Jewel?

selamat berjaya! terima kasih sudi baca :)

October 28, 2013

Untuk Lebih Senang Solat di Luar.

34 comments
Asalamualaikum

sekarang ni, masa yuyu banyak habis dengan benda-benda luar rumah. kalau dari pagi keluar, harapan untuk balik petang adalah sangat tipis. selalunya, malam tu, baru selesai macam-macam hal. acah-acah seorang wanita bekerjaya sangat mencari sesuap nasi untuk anak-anak sangat tauu..

tapi benda paling kau sibuk macam mana, bab solat, kesihatan badan dan muka sangat kena titik berat. tak boleh sailang letak solat, kat number last demi nak settlekan hal keje kau. macam tu la benda kesihatan diri dan kecantikan muka. banyak benda kena buat di celah celah hari yang sibuk tu.

baru-baru ni contohnya:

start dari 9pagi ada event dengan Nuffnang sampai pukul 1petang, pukul 2 terus jumpa photoghrapher untuk kawen nanti, pukul 3 terus settlekan hal kad kawen, lepas tu terus cari cincin kawen sampai ketaq kepala lutut, terus lagi dengan jumpa designer baju nikah... malam tu ada pulak dua lagi appointment. haa. gila tak gila. kat kat pukoi 1pagi baru sampai rumah.

tapi, macam dah cakap kat perenggan atas tadi, solat jangan lupa, makan jangan skip untuk kesihatan diri, dan kesihatan kulit jangan biar. apa yang yuyu buat untuk seharian tu, bukan mati-mati untuk kerja. tapi, yuyu sedia:

BISKUT/ROTI: untuk alas perut supaya sentiasa dalam keadaan selesa untuk terus bertenaga (macam iklan RedBull la pulak -.-' ). paling suka kalau biskut oat, makan sekeping dua, boleh lapik untuk sejam lebih.

AIR MINERAL: satu botol air yuyu akan bawa dari rumah, bila tengah hari mesti habis, wajib beli. kalau tak, nanti lemah haus, takde sape yang faham keadaan kau macam tu, melainkan tekak kau sendiri. kesian la diri sendiri, beli je la air mineral sebetol singgit tu. nak nak letak sikit Glocuse.  

MAKE UP REMOVER: benda wajib perlu ada untuk solat dan untuk maintain kecantikan muka. bila solat, kena betul betul pastikan yang air wuduk kita tak dihalang dengan make up. penting untuk bawa make up remover kemana saja. bila dah remove habis make up, baru boleh wuduk dengan selesa. lepas solat, baru senang untuk make up balik. boleh bayang tak meeting dengan muka belacan? serius tak make up sikit pun takpe??



alang-alang cerita pasal make up remover, jadi yuyu cerita lebih sikit la ye. sekarang, untuk make up remover, yuyu try Pixy. baru sebulan lebih la. tapi yang ni betul betul yuyu rasa tak nak tukar brand lain dah.


tengok, ini sebelah muka dengan make up lagi, dan sebelah muka yuyu dah remove make up yuyu dengan PIXY Gentle & Moist Cleaning Lotion.


selalu kita dengar PIXY pasal bedak je kan, tapi sekarang keluar product baru pasal make up remover. selalunya make up remover mesti kena bilas, kalau PIXY punya tak perlu bilas. jadi, banyak masa dah jimat. lagi lagi kalau kita solat kat luar lepas tu ada hal lain lagi, kaedah baru guna PIXY Gentle & Moist Cleaning Lotion memang patut pilih.

suka tengok bila sapu sekali je, habis semua make up keluaq. hebat la pulak. -.-'


bagus tau mendealah ni, sapu kat muka, tak rasa minyak-minyak, selesa je nak cuci make up lepas tu. kalau tengok dari description dia, ada menyatakan yang make up remover dari Pixy ni alcohol-free. tau kan apa yang terbaik bila kita pilih kosmetik alcohol-free. hehe. korang pun tau kan.

yang best, ada madu semulajadi. selalunya bila kita cuci make up, mesti rasa macam tegang semacam je muka. lama-lama pakai, memang kering la kulit, tapi dengan make up remover dari PIXY tak kira la  Single Step Liquid Foam atau Gentle & Moist, dua dua ada madu semulajadi. kebaikan madu memberi kelembapan ekstra untuk kulit kita.


okay, lepas ni dua-dua kena beli, Gentle & Moist dalam handbag, Single Step Liquid Foam di meja solek. boleh?

ooo. sebelum tu!

selalu kan tengok make up remover PIXY ni kat TV?


jangan tengok je tau iklan PIXY ni, kita mesti la download "One-Step" music tu, lepas tu kita buat tarian cara kita sendiri. yang lagi menarik! tapi dengan cleaning rhythm yang cepat la kann. mana tau, kalau rezeki sebab tarian kita menarik, boleh memang RM10,000 hadiah dari PIXY dan Habib Jewels.

RM10,000 wehh, dapat tu, sah sah riuh satu kampung pi canang.

try tauu. lepas tu kalau korang nak tau lebih, try check sini okay : www.pixy.com.my/onestep atau di sini ya : PIXY Malaysia


jom sama sama join! terima kasih sudi baca :)

October 9, 2013

Levi's REVEL Untuk Sweet dan Sopan.

66 comments
Assalamualaikum

satu orang, satu jeans. jeans boleh kata satu keperluan untuk tak nampak outdated dari mana-mana fesyen. dan yuyu yakin yang kita mesti ada jeans kesukaan kita. jeans yang sesuai dengan cutting kaki dan material yang selesa, akan buat kita lebih selesa sepanjang hari. kann?

yuyu pun jenis yang suka jeans. benda paling selamat kalau nak kemana-mana, bila habis idea, adalah JEANS. lagipun, lagi selesa. nak jalan pun tak terkedek-kedek. nak matching dengan baju pun senang. sungguhpun yuyu jenis yang bertudung, tapi banyak jeans yang sesuai yang boleh buat kita nampak sweet dan sopan. gitteww..

kalau ada yang tak pernah ada sepasang lagi, please, try cari satu dari brand LEVI'S®, ambik masa yang lama untuk teliti mana satu yang selesa dengan diri, lepas tu, yuyu yakin, jeans tu mesti jadi fesyen kegemaran sepanjang abad kauu. macam yuyu. sekarang yuyu ada jeans favorite


Alhamdulillah sangat, bila yuyu terpilih salah seorang yang cuba jeans terbaru dari Levi's® ni. takde lagi dua tiga kali nak buat keputusan terima. serta merta weyhh. sebab tak pernah ada syak wasangka dengan jeans dorang. benda turun temurun, mak abah yuyu pun pakai.


dengan Liquid Shaping Technology, Levi's® REVEL jeans akan memberi bentuk lebih cantik pada diri kita (kaki kita la semestinya kann). personally, ini antara satu-satunya jeans yuyu yang yuyu rasa macam jeans paling manja yuyu pernah ada. sebab bila pakai, rasa macam dia peluk yuyu je. tskk. 

 
Straight Cut jeans ni, buat yuyu nampak lebih dewasa dan sopan kan? :') malu la puji diri sendiri dikhalayak ramai ni. first day dapat, terus pakai sampai malam. memang, sapa-sapa tengok yuyu pakai pun tau yang yuyu selesa dengan jeans tu. 

lagi-lagi yuyu yang kecik ni, selalu dapat jeans yang tak best. ni la first time dapat jeans yang betu-betul yuyu rasa sopan dan selesa. 

satu tips untuk buatkan jeans kita betul betul elok sampai berjanggut: [TIPS DARI LEVI'S® okay!]
  1.                Do not wash inside out
  2.                Cold to warm temperature via normal cycle
  3.                Wash and dry with like colours
  4.                Liquid detergent is recommended

opss..

sebelum apa-apa, korang tengok tengok la video ai olls ni! huhu. malu la cenggini ni. sambil-sambil try movement yuyu tu, simple je. sebab kannnnn....




26/10/2013 ni, tenyeh kalender cepat! sebab ada Roadshow di MidValley. korang semua boleh la datang banyak sebanyak manusia yang mungkin. nanti boleh sama-sama, tengok pandangan 360 darjah korang pakai jeans. free je. 10orang pulak boleh join yuyu di sana nanti :
  1. bagitau, kenapa korang patut terpilih antara 10orang bertuah tu dari yuyu. (jawab di ruangan komen entry ni)
  2. nanti korang akan kena belajar cara move yuyu dari video di atas.
  3. 10 terpilih tu, kita akan sama sama jumpa di MidValley, wajib pakai Jeans dari LEVI'S®, dan ingat! warna tema kita nanti PURPLE okay!


ehh! sekali lagi! jangan lupa tauu! jawab soalan, 26Oct nanti jumpa di MidValley! di sana, ada ekslusif room untuk kita selca puas-puas dengan jeans di sana! selca saja okay. nak beli nanti nanti pun takpe.

jumpa nanti tau! 


terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.