September 25, 2013

Suara Hati..

34 comments
Assalamualaikum

pernah tak tengok, satu family tu, dari kecik toek, sampai ke atok nye pun sibuk kemahen dengan henset dorang. okay la, sekarang, kalau satu family ada 12 orang, doblas doblas orang tu ada ipad. orang ni takde, sebab orang ni tak reti semua tu. tskk..

tapi tu la, walaupun yuyu pakai smartphone je, keinginan untuk online sampai lebam tu amat menebal. dulu pakai line, lepas tu datang la pulak masalah guna sampai tak sedar diri. jenuh la bulan-bulan mintak mak topup sikit duit nak bayaq bill. 

pakai pulak prepaid. topup topup ni senang, tapi mai tang nak online, baru layan Instagram dua tiga ketoi gambaq, dah habis data. korang pun tau kan perasaan macam mana? benda ni jadi sangat best kalau, nak online ke apa bagai, free je. PERCUMA. tak yah la nak tipu korang tak suka.

hari tu, lepak dengan BFF, gambaq dah penuh memory, tapi nak upload, satu apa pun tak boleh, nak kena subscribe data plan lagi, dah la mahai. hmm. last last, terpaksa la cari Starbuck, acah acah nak minum hot chocolate, walhal, hanya situ terdapat Wifi free. ihik :')

benda yang sama jadi di Hong Kong hari tu, yuyu mewakili seorang media di sana. kau bayang, seorang media sanggup update pasal hari kejadian, bila dah balik Malaysia, upload gambaq kat IG di HongKong pun guna wifi free hotel. bayang kan lah. media tuuu kononn.

balik Malaysia, baru boleh reply email, reply whatsapp. tu pun selepas semingguuuuuuuuuuuuuuu...... *sila baca dengan intonasi Misteri Nusantara*

apa perasaan client, atau sesapa yang perlukan respond yang maha cepat?

lepas tu, kalau ada event selalu, konsert ke apa, kena la balik rumah dulu. demi jimatkan data plan, kat rumah, baru boleh online puas puas sebab ada wifi amat laju lagi. hmm. 


kadang, sebab malas nak subscribe internet, nak bayar data plan, mahal nauuu, terpaksa la belog ni, terbengkalai tak update berhari-hari. contohnya. ehh, alasannya. hehehe. sekarang, nampak kan, betapa bestnya kalau nak online, boleh datang dataplan atau wifi yang free. 

tapi, ikut suka la, kalau korang suka yang kena bayar, boleh juga. #FREETHENET . saya menyokong jaringan percuma demi kesejahteraan semua! cececehh..

selain dari lepak Starbuck untuk dapat wifi free, boleh juga pergi satu tempat kat Hong Kong tu, ada satu pondok untuk wifi free. hahaa. okay, tak lawak mana pun. tak pun, option lain try check dengan Hotlink. plan dorang, boleh la online lebih kan..

semua di tangan korang. pilih yang terbaik. semua sekarang memang keje online je, tak kira sapa pun. Penghulu kampung yuyu nak bagitau ada meeting ahlijawatankuasa pun, email je tauu. gitu.

terima kasih sudi baca :)

September 18, 2013

Dalam Satu Hari Itu...

46 comments
Assalamualaikum

oh hai. saya blogger la rupanya. blogger yang jarang dah update belog. blogger yang selalu kehulu kehilir sana sini buat keje kat luar je. lepas tu, siap email tanya "hakak yuyu tak jadi blogger dah ke?"

"jadi lagi dikkk, hakak yuyu ni malas pulak rasanya nak ngadap lektop lelama sekarang"


alaa, tu la kan. dulu zaman nak up up dulu memang la selalu update, sehari, empat kali kauu. banyak kan. sekarang ni, seminggu sekali je. okay la, kadang kadang tu, dua minggu sekali. tu pun macam macam aral membujur juga melintang.

citer dia macam ni.. pernah satu hari tu

 pagi-pagi tapi tak berapa buta, terus pergi shooting, padahal bijik mata macam nak tersembul terkeluaq dah sebab malam tu practice buat macam-macam gaya untuk esoknya tu.

gigih weyy, orang lain pagi pagi tu, ilek je cungkil gigi tepi tingkap sambil dengaq lagu Amy Search. alaa, rock kapak la konon kann. yuyu, pagi pagi tu dah banyak yoga mat, block, baju salin banyak banyak, sebab lepas shooting, ada event pulak. pulak dahhhhhh.

lepas tuu... kannnn..

hilang penat lelah, sebab terus pergi jumpa Shaheizy Sam. aloolooo. first time face to face dengan dia. hensem la. terus lupa status diri yang dah bertunang ini. apakah? cair pulak tengok. hensem dari dalam tivi. wuu. 

      

kalau korang peminat dia, boleh la kompos sekoq lagu untuk lagu terbaru dia. kauuuu, dari belakon, terus jadi penyanyi. mampu? soqha pun sedap. ala-ala Malique Too Phat tau.

nak tau lebih, check ja sini ( www.onsam.com.my ). lepas tu, hashtag #NescafeOnSam bebanyak . mana tau kan, idea korang terpilih, haaa, sia-sia je dapat jadi komposer segera. mana la tau kann, sebaris dua pun orait je. contohnya:

"dikaulah kupukupukecik ku, yang menyelubunyi kehidupanku"      -.-'

sogha sedap, belakon syoq.


okay lah, hilang penat dapat jumpa Sam. yuyu senyum enam hari tau. lepas tu, balik dari event, terus kemas kemas bagasi, nak bercuti dengan family kat Penang dua hari pulak. kemain kann. bercuti sambil cari barang kawen. tak sampai tiga bulan dah, korang. ketaq lutut.

      
acah-acah candid lettew. khas untuk Instagram. ihik. 


okay la, InsyaALLAH, kalau ada mood, yuyu update pasal Penang ye. please tunggu sambil makan Pop Corn, please!

terima kasih sudi baca :)

September 5, 2013

Mirror Mirror On The Wall...

35 comments
Assalamualaikum

who's the fairest of them all?


sekarang, kalau nak cantik ekspress, dua tiga saat dah boleh dah. belungguk application kat smartphone kita boleh bagi. Camera360 saja pun dah boleh memuluskan kulit muka kalahlah Yuri SNSD. tak kira lagi Perfect 365 bagai, Cymera lagi. haa. 

cuma, cantik mana pun gambar, mesti la diri sendiri nak cantik kan. facial treatment yuyu dah buat, penting untuk tahu apa sebenaqnya masalah kulit kita. makan lagi la penting, sebab kecantikan mesti jaga dari dalam. macam yuyu pula, yuyu suka ambil beauty supplement.


stock untuk sebulan. 

baru-baru ni yuyu dapat satu product, Fairy Whitez dan Fairy Blossom untuk try selama satu bulan. Fairy Whitez adalah product yang berasaskan alam semulajadi dengan khasiat Mulberi, L-Gutation, biji kiwi, plasenta Salmon. khasiat dari Fairy Whitez penting untuk:
1. cerahkan kulit
2. nak kurangkan jeragat
3. cegah jerawat
4. kekalkan kelembapan kulit
5. kurangkan garis halus dan kedut kedut seribu.

manakala,antara khasiat Fairy Blossom yang ada Keladi Liar, Lingonberry, siap ada dengan Sel tunjang Epal, bagus sangat untuk:
1. besarkan boobs
2. nak kurangkan sakit masa nak period tu kann
3. menyuburkan badan dengan khasiat  vitamin, zat galian, asid amino dan antioksidan.

banyak lagi la khasiat depa ni, boleh check di http://www.fairy2u.my/ kalau nak tahu lebih lanjut. yuyu pun banyak check situ je la. hee. benda-benda macam ni, selalu perempuan cari, cuma malas nak tanya, lepas tu malas cari.

dua-dua product yuyu dah try untuk sebulan. dan disarankan untuk ambil Fairy Blossom sebelum sarapan kendian masa nak tidur, ambil Fairy Whitez pulak. kalau ambil secara konsisten, InsyaALLAH, dalam 4 minggu, korang dah boleh nampak perubahan.

botol terakhir minum Fairy Whitez minggu lepas, perubahan paling jelas yuyu nampak, muka yuyu lebih lembut. selebihnya, dark circle kurang jelas dah walaupun ada la lagi. -.-'


selain tu, kedut kecil kat mata yuyu, nampak dah kurang sikit. susah tauu nak hilangkan kedut mata, 4minggu minum Fairy Whitez nampak kurang tu, dan syukur weyy. sekarang dah habis stock sebulan tu, yuyu beli sendiri pulak, sebab tak sabar nak tengok result bila ambil dalam masa yang panjang.

dan, untuk Fairy Blossom, bab boobs tu rahsia laa. huhu. yang penting, yuyu rasa kurang mengantuk dah waktu siang, lebih bertenaga lepas ambil Fairy Blossom. harap harap, yang kesan lain tu pun dapat juga. huhu. malu la ittew!

korang boleh try cari dua product ni di Watson ke, AEON Wellness, tak pun kat Caring Pharmacy. kalau nak tahu lebih, try klik sini ( http://www.fairy2u.my/pharmacy-outlet.html )



download application dorang. search je FAIRY BEAUTY, download, lepas tu senang la nak tengok location nak dapatkan product, news update, dan macam macam lagi. jangan lupa download. 


korang cuba tau. nanti tunggu 4minggu. hee. paling best, sekarang kalau korang beli 5 kotak, percuma 1kotak. dah jimat dah RM89 kat situ. beli tauuu.


terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.