Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Shooting Untuk Maybelline.

Assalamualaikum ♥
Dulu kecik-kecik, selalu rasa malas nak bergaul dengan orang. alaa. dah la muka cantik sikit dari Mila Kunis, hoi, malu la nak berdepan dengan masyarakat. lepas tu selalu je dapat cercaan bagai. lagi la suka dok rumah ngadap buku latihan Maths je. habis satu buku, minta mak beli…

Kasut Raya dan GiveAway.

Assalamualaikum ♥
macam mana dengan preparation raya kalian? tengok kat homepage fesbuk, siap ada yang dah iron dah baju raya. semangat kesukanan sangat kalian. ada juga yang siap dah tukar duit singgit singgit kat bank. duit raya kann. 
ada juga yang sedih. berapa hari je lagi, kita dah nak berpis…

Puasa dan GiveAway.

Assalamualaikum ♥
la ni dah seminggu lebih dah yuyu posa dengan famili. lama tak rasa macam ni. selalunya, kalau cuti pun mesti lagi dua tiga hari nak raya. masa tu la pulun nak jahit baju, masa tu la senteng lengan baju laju laju nak buat kuih raya, masa tu la borak dengan family sambil tangan ta…

Hai Hong Kong!

Assalamualaikum ♥
Ingat tak lagi pasal contest Mary Kay hari tu, yang yuyu gigih buat entry cabaran sebelum dan selepas make over yang kalau menang dapat ke Hong Kong?! please la korang cakap ingat! kalau tak ingat, tolong la baca balik entry ni ( link )

Alhamdulillah, Ya ALLAH! walaupun yuyu bukan…

Makan dan Beramal.

Assalamualaikum ♥
dah dekat dekat nak bulan posa ni, meriah pula tengok sambutan. padahal posa pun belum lagi. minggu lepas lepak Mid Valley, Jusco siap dah jual sampul duit raya, kad raya, dan ada juga sale baju melayu dan baju kurung untuk raya. hamai hamai. semangat sangat.
esok lusa masa posa, en…

Event Yang Penuh Dengan Stress.

Assalamualaikum ♥

hai. saya Melayu bajet omputih mata biru. hee. ^^
yang nak mata biru sangat tu, sebab dua minggu lepas ada event untuk Pharmaton. event kali ni, dinobatkan oleh yuyu sebagai event paling best abad ini. hee. dengan "School Theme" nya, yuyu cuma pilih untuk pakai beg galas …

Mesej Raya Untuk Yang Tersayang.

Assalamualaikum ♥
Yuyu dah kat Langkawi untuk bulan Ramadhan ni, sampai Raya, syoq sangat dapat beraya dengan family. Boleh berbuka sama-sama, beli kuih kat bazar Ramadhan, yang paling best dapat bersama family yang Yuyu sayang sangat!

Kan dah kahwen nanti lagi la kurang masa Yuyu dengan dorang! S…

Mask Jenis Pompuan.

Assalamualaikum ♥
selalu kita tengok mask kaler putih, hitam, putih, hitam, putih, hitammm. nahhh. boring kott. walaupun mask yuyu sebelum ni pun, memang kaler hitam je pun. heee. sebab tu la cakap, boring. tak fashionable betul. tapi baru baru ni, Amir suruh cuba satu mask baru.
kaler PURPLE bau Lav…

Selepas 7 Hari.

Assalamualaikum ♥
Ingat lagi tak posing maut ala ala Tyra Bank nak bersara ni? kalau ingat, mesti ingat 7Days Challenge(link) yuyu dengan Dove Deodorant kan?
mesti juga ingat pasal benda-wajib-ada-start-dari-sekarang ni kan?


wajib ada setiap individu tau lepas ni. 

secara personal, selepas menyahut…

Beli Tak Boleh Belah.

Assalamualaikum ♥
semalam yuyu sensorang diri lepak Mid Valley. dari 2petang sampai la 8malam. sorang sorang wehh. apa korang tak petak ke kalau macam tu kat Mid Valley sampai 6 jam? tapi tu la, Yuyu Zulaikha kan dah habis internship, study pun dah habis juga.
yuyu mintak je onejet (tunang) hantar…

Wedding Preparation : Survey Cincin.

Assalamualaikum ♥
dan, sekarang adalah chapter lain mengenai persiapan perkahwinan yuyu. banyak yang ingat yuyu dah nak  sat sat lagi je nak kawen, sebab dah buat facial treatment. padahal, semua persiapan yuyu buat awal awal, supaya tak kelam kabut bijik mata nanti.
bakal pengantin tak boleh kela…

Aktiviti Melantak di Hujung Minggu.

Assalamualaikum ♥
minggu ni, minggu makan secara besar-besaran dengan tunang yuyu. dan abang ipar. okaylah, dan band-mates metal tunang yuyu (Ballad For Layla). yuyu ikut je la, best wehh, orang laki kann, kalau bab makan, lain macam sikit. 
ikut je la. alang alang baru balik keje.

mula dorang ter…
back to top