July 29, 2013

Shooting Untuk Maybelline.

99 comments
Assalamualaikum

Dulu kecik-kecik, selalu rasa malas nak bergaul dengan orang. alaa. dah la muka cantik sikit dari Mila Kunis, hoi, malu la nak berdepan dengan masyarakat. lepas tu selalu je dapat cercaan bagai. lagi la suka dok rumah ngadap buku latihan Maths je. habis satu buku, minta mak beli satu buku lagi.

tapi masalahnya, dah kenapa kemain memuji diri sendiri di perenggan satu lagi ni?

bila besar je, malas tu tetap ada. bukan sebab malu dengan diri sendiri. tapi malas weyy. gigi tak susun cantik pun, kena maki habis. tak cukup inci pun, orang mengata. pakai baju kurung pi Pavillion pun kena panggil orang kampung masuk bandar. adoi. tolong la cari topik menarik sikit umpamanya topic trending Royal Baby ke. tidakkah itu perkara kiut kalian? dari tadi refresh Google tengok kot kot dah depa dah revealed muka Royal Baby tu. tolong la cepat sikit.

namun, ada satu benda yang boleh buat, kita yang serba kekurangan ni, ada keyakinan untuk berada di khalayak ramai. gituu. ayat kena bom tau kalau nak jadi blogger. 


Banyakkan pengalaman


pengalaman la buat yuyu jadi Yuyu Zulaikha sekarang. kalau dulu, masa lebih diisi di rumah, ala ala suri rumah 24jam tunggu orang minang, sekarang, kalau boleh yuyu nak sangat sibukkan diri dengan benda baru (pengalaman). siyes siap kerut kening, pengalaman akan buat kita hargai diri sendiri.

contohnya, dulu kan malas nak bergaul dengan orang tahap mintak penampar punya kan, tapi first time join event, rasa macam gatai pulak nak offer diri sendiri join next next next event. dapat ramai kawan, dari situ kita tahu, rupanya ramai je yang menerima diri kita.

masa awal awal join benda benda modelling ni, walaupun bodo punya pose yuyu bagi pun, baru tahu mana kelemahan dan kekurangan kita. 

setiap offer yang yuyu dapat, kalau takde aral mengada melintang membujur, yuyu mesti accept tanpa banyak citer. lagi lagi kalau benda tu boleh pelbagaikan pengalaman yuyu. at least, yuyu takkan jadi tokmummy yang bosan asyik cerita pasal tokdaddy dia je. lalala.

dan ni pula experience yuyu. tapi yang best sikit. mekap mekap kan. benda pompuan macam ni memang menarik minat Yuyu Zulaikha. experience kali ni dengan Maybelline.



kalau nak belajar simple make up dari Maybelline, boleh la tengok video ni. ihik!


ni satu penghargaan besar dari yuyu buat Maybelline yang sudi jadikan yuyu sebagai model untuk video make up menggunakan Color Tattoo dorang. sebab dari remaja dulu memang yuyu pengguna Maybelline. jadi, benda tak sangka macam ni, rasa nak tiba tiba pengsan pun ada juga.

alaa, noob kan, dapat offer cenggini, rasa macam syukur lebih la.

lepas dari shooting video untuk Maybelline ni, baru yuyu rasa yuyu yakin untuk terima offer audition untuk jadi host tivi la, untuk berlakon la. haaa. nampak kan peranan kita banyakkan experience dalam life kita ni. lagi lagi orang yang banyak dengan kekurangan diri macam ai ni.


okay, ni disebalik tabir. gigih wey selotip habis cermin. kisah ape. kan?

         
sebelum dan selepas make up. tang eyebag tu takleh nak buat apa dah. redha dan pasrah je la. 

orang kuat Maybelline. best kenal dorang ni. :')

lokasi pengambaran dibuat di rumah director (Wilson Ng) sendiri. sebab rumah ni besaq SubhanaALLAH. tapi kira best la dapat kenal Wilson ni sendiri. dia blogger juga. food and travelling blogger. jadi, masa shooting, ada benda la nak cakap. takdak la petak je kan.

siap menang travel and food blog Malaysia. hoi. yuyu pun tak pernah dapat apa apa.

happy sangat dapat experience macam ni. rasa macam makin yakin dengan diri sendiri. terharu sangat dengan Jojo sebab sudi pilih kite yang tak seberapa ni. tskk. kite tulis kat diari sekarang, Jojo baik hati. lep lep banyak untuk Jojo!

over kann. lagi over bila tengok ni:

boleh tengok di dalam sisipan majalah, di Watson ke, Sasa ke, banyak lagi la. 

hee. malu tau. tampar sampai sedar diri sikit please!

terima kasih sudi baca ^^

Kasut Raya dan GiveAway.

432 comments
Assalamualaikum

macam mana dengan preparation raya kalian? tengok kat homepage fesbuk, siap ada yang dah iron dah baju raya. semangat kesukanan sangat kalian. ada juga yang siap dah tukar duit singgit singgit kat bank. duit raya kann. 

ada juga yang sedih. berapa hari je lagi, kita dah nak berpisah dengan Ramadhan. sayangnya. cuba bayang, bila lagi bulan yang penuh barakah kita boleh jumpa, kalau bukan Ramadhan. bulan mana lagi kita nak buat amalan, siap double lagi reward kalau bukan sekarang. bila lagi kita nak rasa mawaddah wa rahmah sama sama berterawih, sama-sama berebut buat kebajikan, kalau bukan bulan ni?

InsyaALLAH, ada rezeki, umur panjang, tahun depan, nikmat Ramadhan yang sangat banyak, kita rasa lagi. Amin. cuma sekarang, selagi boleh lagi menikmati indahnya Ramadhan, kita pulun kaw kaw. 

dan Alhamdulillah, rezeki Ramadhan kali ni, yuyu dapat la lebih untuk kongsi bersama. semalam dah buat dah giveAway BIOTHERM, sekarang ada lagi satu giveaway yuyu akan buat untuk kasut raya korang pula.

mungkin kalian tahu yang yuyu adalah pengumpul tegar kasut (link). selalunya heels, wedges dengan thick sole. jadi, untuk rasa terima kasih yuyu dengan pembaca belog yuyu sekalian ,  kalian berpeluang untuk share minat dengan yuyu.

Kasut Raya khas dari Christy.Ng . Malaysia top shoe heaven. cantik dan sangat memahami kehendak kita kita perempuan ni. pembaca belog yuyu yang laki, maaf, takde kasut laki, tapi kasut ekslusif Christy.Ng ni kalian boleh buat seperais terbeliak bijik mata bonda atau sanak sedara jenis pompuan. mampu?

marilah jangan tersimpul malu nak join:


pembaca belog yuyu yang bertuah berpeluang untuk pilih mana mana kasut raya idaman di sini asalkan RM250 (link)


Syarat-syarat: 
1. cuma komen :
Nama penuh:
Email:

2. ucapan Raya untuk yuyu dan Christy.Ng. simple pun takpe


seorang pembaca belog yuyu yang terpilih, akan berpeluang untuk menang kasut raya dari Christy.Ng bernilai RM250. glam habis wey raya nanti! kasut Christy.Ng dah la pompang pompang selalu kat TV dan magazine.

kasut raya untuk pemenang akan di hantar sendiri oleh pihak Christy.Ng. tarikh penyertaan hingga 2/8/2013


p/s : jemput juga join giveaway set kecantikan raya dengan BIOTHERM juga. :)

selamat berhari raya dengan kasut baru!

July 28, 2013

Puasa dan GiveAway.

288 comments
Assalamualaikum

la ni dah seminggu lebih dah yuyu posa dengan famili. lama tak rasa macam ni. selalunya, kalau cuti pun mesti lagi dua tiga hari nak raya. masa tu la pulun nak jahit baju, masa tu la senteng lengan baju laju laju nak buat kuih raya, masa tu la borak dengan family sambil tangan tangkas umpama belangkas mengayam ketupat.

sekarang bila dah grad, kerja pun sendiri, suka hati la nak posa dengan family berapa lama kau mampu. Alhamdulillah. happy tu tahap menimbulkan rasa mengada.

posa kali ni juga, kalau boleh nak luangkan banyak masa dengan family. bawa makan kat luar, masak macam-macam, terawih sama-sama. sebab InsyaALLAH tahun depan, berpuasa sebagai 'isteri' mesti banyak masa dengan 'family baru'.

sedih la pulak. okay lah. nak nyanyi lagu Dendang Perantau jap.

baiklah. tak nak sedih sedih lagi. sebab eksaited gila gaban nak kongsi dengan korang. yuyu sekarang akan buat satu giveaway untuk hadirin hadirat sidang pembaca belog yuyu sekalian. yang terpilih, mesti la menang hadiah best.



oleh kerana Biotherm Purefect Skin amat sesuai untuk kita kita yang berpuasa ni, maka, tiga pembaca terpilih akan menerima tiga set Purefect Skin dari Biotherm sendiri. mahal wey kalau beli. campur tiga product sekali, pencuci, toner dengan hydrating gel tu pun dah RM280. mampu?

Purefect Skin Biotherm bagus sangat untuk elakkan dehydration masa puasa, sebab perubahan diet kita. bahan-bahannya akan membantu untuk remove dead skin juga, sambil restore natural mineral level dan balancekan penghasilan minyak muka. gituu. 


ini satu set yuyu punya. korang kena ada juga.  


untuk kalian semua yang inginkan kulit hari raya yang sihat, marilah join GiveAway simple ini. baju raya dah beli, kasut raya dah, sekarang kulit raya. pulakk.

Cara-Cara Menyertai : Komen di ruangan komen entry ini
- Nama Penuh
- Email
- dan, cerita secara ringkas kulit idaman kalian pada Hari Raya nanti.


simple kan. ala. cerita simple simple je. yang penting, pemenang akan di pilih melalui komen yang menarik. terbuka kepada lelaki dan perempuan. janganla tersimpul malu nak join, tahu. hadiah akan di pos sendiri oleh pihak BIOTHERM.

p/s : Giveaway akan berlangsung hingga 30/7/2013
p/s lagi : untuk semuaaa pembaca belog yuyu, kalau nak dapat free consultation dengan BIOTHERM, sila la ke counter dorang. free faham tak.

Selamat Maju Jaya! Majulah Sukan Untuk Negara! -.-'

July 22, 2013

Hai Hong Kong!

61 comments
Assalamualaikum

Ingat tak lagi pasal contest Mary Kay hari tu, yang yuyu gigih buat entry cabaran sebelum dan selepas make over yang kalau menang dapat ke Hong Kong?! please la korang cakap ingat! kalau tak ingat, tolong la baca balik entry ni ( link )

      

Alhamdulillah, Ya ALLAH! walaupun yuyu bukan top 5 winner untuk Beauty Contest tu, tapi yuyu dapat invitation dari Mary Kay untuk ke Hong Kong juga! wuu T_T

sumpah maha terharu dah ni. dapat je call, terus tak tau nak buat apa dulu, nak pengsan dulu ke, nak jerit dulu, ke terus nak siap siap luggage walaupun flight August ni? bodo bodo je masuk contest tu, harap nak dapat top 5 tu memang jauh sekali la, tapi...

rezeki. Alhamdulillah.


tak lama lagi, sama sama ke Hong Kong dengan beautiful ladies ni. aww. serius tak sabar la!


tak tahu nak share apa dengan korang, cuma boleh bagitau yang yuyu syukur sangat berpeluang untuk sama sama ke Hong Kong, jumpa Asian Next Top Model, jumpa photoG dari Hong Kong. padahal tak berangan pun sampai macam ni yuyu dapat. :')

thanks Mary Kay sebab bagi yuyu peluang sama sama raya pengalaman dengan Top 5 Winner Beauty Contest tu. tak nak lupa sampai bila bila semua ni. 

tak rugi kan kalau kita cuba sesuatu waluapun kita rasa tak layak untuk apa apa, kalau nama rezeki kita, macam mana pun kita dapat. kalau pun bukan rezeki kita, kita dapat pengalaman. daripada tak cuba langsung. kan? 

nanti yuyu cerita panjang panjang lagi, sekarang nak stabilkan emosi dulu dan sambung buat kuih sepit. hee.

terima kasih sudi baca :)

July 16, 2013

Makan dan Beramal.

33 comments
Assalamualaikum 

dah dekat dekat nak bulan posa ni, meriah pula tengok sambutan. padahal posa pun belum lagi. minggu lepas lepak Mid Valley, Jusco siap dah jual sampul duit raya, kad raya, dan ada juga sale baju melayu dan baju kurung untuk raya. hamai hamai. semangat sangat.

esok lusa masa posa, entah entah ada sale untuk New Year, over weyy.

Burger Bakar Abang Burn satu lagi. minggu lepas, siap dah launch dah beger special untuk bulan Ramadhan je. bulan lain jangan harap la nak nampak beger special ni. kami kami ni dijemput la untuk memeriahkan lagi majlis perasmian beger terbaru BBAB ni. 

ya, inilah antara "kami" yang dijemput. Double Fatin, Princess Yuyu Kiut Zulaikha dan Cik Epon. kami memilih untuk duduk sama sama untuk menyenangkan sesi bergossip. gituu. 


semua macam tunggu tunggu ja beger special apa pula kali ni dari BBAB. padahal, semua beger BBAB dari dorang memang dah macam special dah kan. tapi kali ni sangat sangat special sebab:
  1. hanya muncul di bulan Ramadhan. kalau tak nak kempunan di bulan lain, sila jangan mensiputbabikan diri nak ke BBAB masa bulan posa.
  2. 50% akan diberi untuk membuka jajahan baru di mana, jajahan baru Abang Burn tu la dorang akan buat 100% keuntungan untuk tujuan amal seperti infaq, derma dan wakaf. hoii. bagusnyaa. :')

tadaaaa!
Burger Bakar Al-Lazat BBAB! hee. kalau nak rasa beger perisa ayam percik takde lidi lepas tu rasa habis semua sayur dan sos ayam percik lepas tu rasa juga sos putih arab, mesti la pilih Burger Bakar Al-Lazat


 
ini semua variti beger bakar Al-Lazat. Cheese, Cheesy, Supremo, Special, semua ada. hari tu masa event, yuyu makan Al-Lazat Special, ingat lepas ni nak try Cheesy. jahat sangat cheese dia, melimpah ruah ke ladang pinggan. hoi!

mesti datang tau, nanti bulan posa. sambil makan, boleh beramal juga. dua dapat, kenyang dan pahala. :')

warga BBAB yang sangat friendly. happening sangat event dengan dorang ni. 

lagi lagi lagi happening event tu bila ada blogger blogger santek angat ini. cantik sampai mintak tampar cakap tak terus khonn. 

kalau suka, atau nak maklumat lebih, boleh check Page dan Website abang burn sendiri. silakan juga tatap video meleleh ayaq liuq ni. heee 


lapaq la lahaii. T_T

semoga kita banyakkan beramal di Bulan Ramadhan ni. terisi perut kita, biar terisi perut orang yang tidak bernasib baik juga. Amin.

terima kasih sudi baca :)

July 15, 2013

Event Yang Penuh Dengan Stress.

51 comments
Assalamualaikum

hai. saya Melayu bajet omputih mata biru. hee. ^^

yang nak mata biru sangat tu, sebab dua minggu lepas ada event untuk Pharmaton. event kali ni, dinobatkan oleh yuyu sebagai event paling best abad ini. hee. dengan "School Theme" nya, yuyu cuma pilih untuk pakai beg galas ala ala nak ke sekolah. gituu.

masuk je ke tempat kejadian, terus teringat balik sekolah. blackboard, dengan origami mainan masa rehat dulu, ada kedatangan para pelajar yang kiut (kami lettew, heee), ada pen dan buku. lepas tu, ada blogger pakai lencana, ada yang pakai macam cikgu.

masa tu, memang sedu sedan dalam hati dah. kang ada juga balik sekolah Maktab Mahmud balik kang. tapi dalam hati je la, nanti kang, lari lari mata biru ai ni. -.-'

okay, tema dah terbaik. sekarang, kita tengok pasal keseluruhan event. :')


event dimulakan dengan aktiviti pengguna tegar Pharmaton. secara serius, Irine (yang pakai skirt biru) nampak macam sama umur yuyu. namun hakikat kita kena lalui sekarang, beliau dan beranak pinak, dan 30an. mula makan Pharmaton dari kolej lagi. 

semua orang macam sangat terkejut comel. nak terkejut, tapi impress sangat dengan ke-muda-an Irine tu. yuyu tak terkejut mana sangat. sebab satu family pak cik yuyu ada juga pengguna tegar Pharmaton dari muda, sekarang kalau tengok, hensem hensem lagi. 

sebab tu jenama Pharmaton, memang boleh dipercayai. kan.

selepas event tu, sekarang yuyu amalkan Pharmaton juga. sebab kalau sorang punya result baik, tak guna sangat kan, tapi bila ramai pengamal Pharmaton result positif untuk long term, itu benda cun. good investment untuk kesihatan kita dari muda muda ni.

Pharmaton dengan standardized Ginseng Extract G115 sangat bagus untuk tambah lebih tenaga. kalau yuyu, memang patut ambik la. event bersepah, tengah malam orang terbongkang tidur, yuyu meleleh tahan air mata mengantuk buat kerja. wuu T_T

sebab standardized Ginseng Extract G115 dirumus sekali dengan vitamin penting kan, lepas tu ada juga pelbagai mineral, jadi benda macam ni la membantu kesihatan dan tenaga kita. part ni la paling best.

lepas ni dah nak ambil master pula, student memang patut amik semua ni la kan. InsyaALLAH, dengan pengambilan konsisten, tahap pengfokusan lebih bertambah, tenaga pun bagus. kalau cakap pasal tenaga, mesti bagus sangat untuk orang berpuasa kan.

err. sekarang dah puasa kan. kena mula ambik Pharmaton dari sekarang ni! takde la masa puasa lembik lunyai je. ingat tak tadi kehebatan standardized Ginseng Extract G115 tadi? ingat kann :)

semuanya berlangsung secara santai yang amat amat. kau boleh makan sambil borak dengan sesapa kau mahu, kau boleh bergambar sesuka saat yang kau nak, kau boleh juga manicure sambil gelak terbahak bahak. tapi sebab perempuan ayu, yuyu cuma gelak kepit kepit kaki, kemut mulut je la.

lepas tu ada main "kenal diri". cari kertas yang describe pasal kita. tak suka game ni. sebab, yuyu dah tengok kertas yang betul banyak kali, tapi tak kenal kenal diri sendiri juga. dah sah sah tulis "Proud to be borne in Langkawi". bodo betul. orang lain pula yang kenal diri lebih dari diri sendiri. 

wuu T_T okay, lepas ni kena muhasabah diri lebih.

motif game diadakan sepanjang event, untuk mendekatkan kami-kami dengan apa itu "STRESS" sebenarnya. sebenarnya, stress ni bagus je contohnya stress dapat surprise orang meminang ke, dapat hadiah ke. gitu la.. kalau stress cenggini, yuyu sure, semua manusia nak..

tapi ada stress yang tak bagus. yang menyebabkan kita berada dalam keadaan bermasalah. contoh, "stressnya aku tak tau nak taip apa dah entry ni"  wuu T_T student lagi la kan banyak stress, kena hantar assignment lagi. sumpah tak suka. tapi, itu la life kan.

make it easy, Stressed is DESSERTS backward. :')

ini stress yang baik. happy tau dapat hadiah dari Pharmaton!

bila dapat arahan je. supriseeeeeeeeeeeee!

semua dapat kecintaan hati masing masingg. masa tu sampai mengalir air mata sebab yuyu dapat barang paling yuyu nak sangat. cuma cari tak jumpa. lip balm Hello Kitty. Ya ALLAH. thanks Pharmaton!

sanggup team Pharmaton baca belog kami satu satu, demi nak tahu apa kesukaan kami. wuu T_T tak pernah dapat keseronokan event sebegini. nanti nak cerita la pada cucu cicit.

  Set Lip Balm, Phone Chain, Body Lotion, dan Body Shower Hello Kitty. terharu siot masa tu. sampai balik rumah pun tak habis habis talipon orang cerita pasa semua ni. tahap over Yuyu Zulaikha terus mendadak tak semena mena. 

bagi yuyu, itulah event yang paling best buat masa sekarang. sangat terharu bila orang bersusah payah ambil tahu apa yang kita suka. sweet kan. amomomooooo :')

untuk experience dan knowledge lebih pasal Pharmaton, try check website ni. berguna sangat :


terima kasih sudi baca :)

July 14, 2013

Mesej Raya Untuk Yang Tersayang.

13 comments
Assalamualaikum

Yuyu dah kat Langkawi untuk bulan Ramadhan ni, sampai Raya, syoq sangat dapat beraya dengan family. Boleh berbuka sama-sama, beli kuih kat bazar Ramadhan, yang paling best dapat bersama family yang Yuyu sayang sangat!

Kan dah kahwen nanti lagi la kurang masa Yuyu dengan dorang! Sedih pulak kalau fikir tauu.. wuu T_T

Korang macam mana? Masa Yuyu student dulu dan duduk jauh dengan family, memang rindu sangat. Boleh la juga terpikir kalau tak dapat balik nak Raya, mesti sedihla kan kan?

Wall’s Selection ni sangat la memahami perasan korang yang tak balik beraya, biar bertugas ke,jauhke…

Bole je hantarkan Mesej “MintaMaaf” kat Wall’s Selection (link).  Yang paling best tu hantar mesej boleh menang aiskrim Wall’s Selection wehh, bukan kite yang menang tapi family yang dapat aiskrim free. Best kan best kan? tau dahh

Lagi lagi kalau la family tetibe menang tapi time tu kita tak dekat dengan dorang, mesti terharu sampai menangis sesuci lebaran. gituu. 

Kalau belum kenal website Wall’s Selection, biar Yuyu explain sikit. Korang boleh berpeluang menang aiskrim percuma untuk yang tersayang, takde la nak membeli produk ke, susah payah nak pikir benda kreatif. 

Cuma hantarkan mesej minta maaf kepada yang tersayang .Boleh je hantar kat sesapa korang nak, nak hantar kat Yuyu pon okay kot. Hehe. Nak aiskrim! Sedapp!

Mai biarYuyu buat example, senang je nak navigate tau website Wall’s Selection:

Chomel la website dorang ni! CianAiman tak dapat balik beraya.Tapi takpa! Kan ader Wall’s Selection?

Isi kan details korang pastu terus la menaip mesej jiwa-jiwa yang korang nak hantar.


mesej “minta maaf” untuk yang tersayang ni akan dihantar selepas kempen ini tamat! Wahh best la tak sabar nak tengok reaksi family Yuyu bila dorang dapat mesej ni! tu pun kalau dapat la. -.-' 


Yuyu memang suggest korang semua hantar mesej dekat family sebab Wall’s Selection  akan hantar 1000 aiskrim untuk free! FREE tau! Cepat cepat la nak tunggu apa lagi kan? Cepat la ke laman web dorang www.huntfortheotherhalf.com.my dan hantarkan mesej kepada yang tersayang.

Wall’s Selection menjadikan Hari Raya lebih istimewa dan hubungan keluarga lebih erat.

Terima kasih sudi baca :)

July 12, 2013

Mask Jenis Pompuan.

92 comments
Assalamualaikum 

selalu kita tengok mask kaler putih, hitam, putih, hitam, putih, hitammm. nahhh. boring kott. walaupun mask yuyu sebelum ni pun, memang kaler hitam je pun. heee. sebab tu la cakap, boring. tak fashionable betul. tapi baru baru ni, Amir suruh cuba satu mask baru.

kaler PURPLE bau Lavender kauu. sesuai untuk fashionista yang suka nauu jaga kulit. untuk yang feeling feeling fashionista seperti dahku pun boleh pakai. bhahaha. suka pula tengok mask ada color ni. tak B.O.R.I.N.G.

Dian Pixy's Peel Off Mask. sambil layan muka color ungu, sambil bau lavender. aww. product Halal Jakim ni pandai nak menarikkan wanita untuk menjaga kecantikan kulit la. 

kadang, orang pandai sebelah mata je fungsi mask, tak tauu, mask penting tau nak buang blackhead kat muka, untuk nyahtoksin lagi yang punca jadi jerawat. penting juga nak kawal lebihan minyak kat muka. sebab tu la nak tak nak, seminggu sekali pun kalau malas sangat, please la tenyeh mask kat muka sambil makan cekodok sekalipun.

yuyu try product ni, sebab kebaikan dia over sangat, ada 7 bahan bagus patut kita tak nyempat nak guna. Moisture Complex untuk elakkan muka kusam, Vit- A,B3,C dan E pun ada. ada juga kandungan untuk tegangkan kulit. paling penting, ada Hyaluronic Acid untuk perlindungan kulit. 

bukan main pakai je mask mana mana padahal buat nyakit hati je tanggung pedih masa nak tarik buang. -.-'

 
Sully versi blogger. huhu. nangis Sully (Monster Uni) tengok Sully Blogger ni. 

 
untuk 25minit tempel kat kulit, ni la hasil maha ngerinya. sumpah ingatkan kulit yuyu selama ni mulus tahap gaban. lepas zoom je mask yang yuyu dah tanggal ni, rasa nak muntah balik pulak Asam Laksa yuyu makan tadi. eww.

korang patut try la sekali dua, lepas pakai, rasa macam tak sabar nak pakai lagi. wuu T_T 

kalau nak try, cuba korang order kat sini : FB atau Website Dian Pixy ni.

terima kasih sudi baca :)

July 9, 2013

Selepas 7 Hari.

42 comments
Assalamualaikum

Ingat lagi tak posing maut ala ala Tyra Bank nak bersara ni? kalau ingat, mesti ingat 7Days Challenge (link) yuyu dengan Dove Deodorant kan?

mesti juga ingat pasal benda-wajib-ada-start-dari-sekarang ni kan?


wajib ada setiap individu tau lepas ni. 


secara personal, selepas menyahut caraban tujuh hari dengan Deodorant DOVE, yuyu memang yakin, memang lepas ni takkan tukar deodorant lain dah laa. hari pertama pakai, memang dapat rasa kelainan. jujur sekali ni, tahu.

awal sekali, yuyu memilih deorant Dove yang "Silky Dry", sebab teruja pulak tetiba. yuyu lebih selesa dengan "Siky Dry" deodorant dari Dove ni, lagi lagi masa tengah hari. kalau tak, cik Kety dah bau jamban kauu, tapi bila pakai Silky Dry deo, takyah nak jamban sangat la kan, mesti la bau roses.

itu paling best. selalunya, kalau bau jamban cik Kety dengan bau deodorant lain, campur campur ramuan dua bau tadi tu (cik Kety + deodorant lain), mesti dah rasa besar je tekak bau cik Kety sendiri. tu sendiri bau, kalau orang lain? ________________________ (sila isi tempat kosong tidak melebih 15patah perkataan)

lagi yang yuyu suka sepanjang 7Days Challenge dengan Dove Deo ni, bila nampak perubahan pada warna cik Kety itu sendiri. kalau dulu, warna tak sama, sekarang hampir sekata.

HAMPIR SEKATA DALAM MASA 7 HARI wehhh!

cuba pakai selalu? tak ke sama macam Kety si Salena Gomez masa redcarpet hari tu? gituu.

sekarang ni pulak, bila habis 7Days Challenge tu, yuyu try yang Original Deodorant Spray pulak. tahu tak, kita mandi pukul 7pagi, tapi kita tetap bau macam baru tadi je mandi walaupun dah pukul 2petang. sebab baunya sangat fresh 

korang try la lepas ni. bagus untuk cantikkan kulit di bahagian Kety, bagus juga untuk bau yang lebih meyakinkan. itu la rahsia untuk lebih seksi, yakni keyakinan yang semua orang idamkan. kan :)

dan, sedikit pesanan khidmat masyarakat yang penting dari Dove sendiri :


heee. personally, taajub wehh tengok 7Days Challenge amat berkesan. puas hati sangat la untuk share dengan korang semua. ingatkan propa brand je kan.

okaylah! selamat menjadi geng yuyu! sama sama lebih yakin dengan diri sendiri, untuk kelihatan lebih sekseyyyyyh! xoxo

terima kasih sudi baca :)

July 8, 2013

Beli Tak Boleh Belah.

41 comments
Assalamualaikum

semalam yuyu sensorang diri lepak Mid Valley. dari 2petang sampai la 8malam. sorang sorang wehh. apa korang tak petak ke kalau macam tu kat Mid Valley sampai 6 jam? tapi tu la, Yuyu Zulaikha kan dah habis internship, study pun dah habis juga.

yuyu mintak je onejet (tunang) hantar, lepas tu, silakan lah dia nak berambus mana pun. kalau shopping sorang, best lagi. nak belek 2 jam pun takde hal. tapi kalau ada orang ikut, adoi, lemah betoi, serba salah nak laqha lebih. 

sebab takde sapa ikut yuyu semalam, di Daiso atas bawa pun dah hampir sejam, lepas tu masuk Jusco, lepas tu jalan jalan Tomei, masuk pulak  S&J kat setengah jam jugak la. tak termasuk berkampung 2jam kat MPH lagi, lepas tu Sushi King lagi sejam.

hambekk. syurga nak mampos semalam. lama tak rasa macam ni. 

barang barang yang berjaya yuyu shopping semalam. beli benda biasa macam ni je dulu. 

beli juga hadiah untuk 2 lelaki tersayang. Pen Parker siap engraving lagi kauu. huhu. 

kalau untuk baju, shawl, selalunya yuyu shopping tiga bulan sekali sebab selalu online boutique bagi free, kalau handbag dah banyak juga yuyu dapat free, kasut je selalunya empat bulan sekali. ye kee? -.-' macam tak boleh percaya je bab kasut dengan beg tu. macam setiap bulan je yuyu beli juga. 

cumaaa, yang paling penting, barang make up, benda paling senang nak dapat, tak payah nak ke mall dah. sebab yuyu shopping dengan Hishop.my je. ihiks. lagi best. hari ni order, esok lusa sampai dengan jayanya. syabas betteyy. 

barang make up, facial skincare, hair treatment, semua cari dengan Hishop.my dah lepas ni. senang hidup.
 
siap sampai dengan report card lagi tauu. hee. Hishop dapat A semua sebab bagi perkhidmatan ohsem melampaui batas. :')


heee. sebab yuyu best, Hishop sediakan aktiviti best untuk korang juga. mulai sekarang sampai 15Julai ni saja, kalau nak dapat voucher RM20 untuk apa apa pembelian RM99 ke atas dengan Hishop. best kan kan kan. cuma guna code ni saja :

Code : KUPU2

jangan lupa shopping guna code KUPU2 tau, jangan lupa subscribe Hishop, dan like page (link) dorang juga! selamat bershopping!

terima kasih sudi baca ^^

July 3, 2013

Wedding Preparation : Survey Cincin.

119 comments
Assalamualaikum

dan, sekarang adalah chapter lain mengenai persiapan perkahwinan yuyu. banyak yang ingat yuyu dah nak  sat sat lagi je nak kawen, sebab dah buat facial treatment. padahal, semua persiapan yuyu buat awal awal, supaya tak kelam kabut bijik mata nanti.

bakal pengantin tak boleh kelam kabut tau. nanti naik kedut. tak mau tak mau. hee.

minggu ni, yuyu survery cincin kawen pulak. untuk kami (yuyu & tunang). sebab memang yuyu plan dari dulu, nak bagi pada bakal suami yuyu cincin, supaya dia boleh pakai mana mana saja. lagipun tahan lama kan. ada orang cakap benda tu bazir, tapi bagi yuyu tak salah kan kalau boleh tahan lama. :)

pulun habis tengok satu satu. berpinaq mata. nak pilih yang diamond besaq gedabak la. hee ^^

banyak yang suggestkan yuyu beli cincin emas, tapi yuyu tak berapa suka sangat cincin emas, yuyu lebih suka emas putih dengan satu diamond. walaupun banyak cakap nanti emas putih, jual balik, susah dapat harga tinggi, tapi bagi yuyu, dah nama cincin kawen, buat apa nak jual kan. 

banyak banyak kedai cincin yang yuyu masuk, alaa, pompuan kan, yang laki, ikutt ja. paling suka, My Diamond, sebab cincin dia simple je, tapi cantik nak nangis. tapi, kena survey banyak lagi la. kalau boleh dapat yang cantik, simple dan lagi murah, lagi bagus kan. 
tengok ni, nampak macam emas kuning lagi cantik pulak. -.-' takpe, banyak masa lagi.


untuk cincin laki pula, mula mula nak beli cincin suasa, tapi ada pulak yang cakap suasa haram sebab ada kandungan emas juga walaupun kecil je portion dia. pagi tadi, tanya ustaz, dia cakap boleh sebab kandungan emas dalam suasa memang dah sangat kecil. 

okay, confius. kalau nak beli cincin silver untuk laki, susah baq hang. ada pun, lopek pulak rupa dia. please la, kalau korang ada idea pasal cincin silver laki, share la dengan orang yang dalam kesusahan lagi kiut ini. wuu T_T

minggu ni survey, minggu depan nak beli terus! tak kira! tak kira!

InsyaALLAH, yuyu dan tunang akan beli cincin yang mampu je, dan tak membazir. cuma untuk tanda kenangan kami dalam perkahwinan. sama sama boleh pakai kan. cececeee. sweet la konon. best tau, bila cari cari cincin ni, rasa eksaited kemain nak cari yang terbaik untuk bakal suami.

sekarang tengah fikir lagi, nak pilih gold ke white gold. untuk laki, tengah buat research lagi, betul ke suasa tu haram.

kalau boleh, dalam masa ni, nak survey banyak banyak, lagi dua bulan nak kawen, baru nak beli. kalau boleh juga, nak tempah yang boleh ukir nama. tak banyak tempat yang boleh ukir nama di cincin. selalunya ukir nama kat rantai beras dengan keychain ada la. -.-' dah kenape.

terima kasih sudi baca ^^

July 1, 2013

Aktiviti Melantak di Hujung Minggu.

60 comments
Assalamualaikum

minggu ni, minggu makan secara besar-besaran dengan tunang yuyu. dan abang ipar. okaylah, dan band-mates metal tunang yuyu (Ballad For Layla). yuyu ikut je la, best wehh, orang laki kann, kalau bab makan, lain macam sikit. 

ikut je la. alang alang baru balik keje.

mula dorang teringin makan spagetti, lepas tu nak tengok wayang. okay la. yang sorang-sorang perempuan wujud tu, hanya ikut sahaja. ikut.. sebab, kalau tak ikut,spagetti kott. kang nangis sorang sorang masa orang lain tengah sendawa bau spagetti.

kendian, plan bertukar untuk makan di Rawang Burger Bakar. ehh. selalu nampak kalau nak tengok wayang kat Wangsa Walk. tapi tak pernah try. kali ni bila try, hambekkk, sampai rasa tak sabar nak share dengan korang gambar beger beger depa.

Kedai Rawang Burger Bakar. Burger bakar pertama di Malaysia. perantis la ni khonnn. banyak cawangan tau. seluruh Malaysia. 

sampai je sana, terus yuyu order menu paling legend di situ. kebetulan owner yang serve, jadi, macam-macam la kami tanya, dari sejarah hidup Rawang Burger Bakar, menu special, peristiwa pahit manis, hobi dan sukan kegemaran. 

jadi, menu untuk yuyu, burger yang paling special di situ. mempersembahkannnn...

Old School Burger atau Beger Lagenda! serius siap hentak kepala kat dinding, kalau korang datang sini, pleaseeeeee la order burger ni. memang korang takkan kenal erti penyesalan punya. dalam home-made patty yang tebal nak mampos tu siap ada cheese tau. roti pulak, lembut lembut garing.

Sedapnyaaaa. hmm. nangis dalam mimpi nak makan lagi. :'(

dan satu lagi, home-made Meatball Bakar. nyampah la tak habis habis hidang benda yang sedap ja. siap hidang dengan salad segar, ada pulak home-made garlic bread. kauu. menjadi jadi menangis kesyukuran.

dalam banyak banyak stall burger bakar, Rawang Burger Bakar lah yang paling sedap yuyu pernah makan. yang serius sedap. tunang yuyu pun cakap macam tu, band-mates dia pun siap nak datang lagi minggu ni. melampau tau. 

kalau tadi, pasal lagend punya menu, sekarang nak share pasal beger lain yang ada kat situ. huhu. gelak siap siap sebab nama kiut sangat. :D

ini antara menu burger yang tunang yuyu & band-mates dia order. okay la, kite senaraikan nama beger berikut tau. Valentine's, Madu Tiga, Hot Chic, Burgembira,  dan Ombak Rindu. bhahahujanahahuha. gelak bersepah dahh. 

kalau korang nak nampak lebih hot, silalah order Hot Chic. untuk yang moody, sila pilih Burgembira, untuk gembirakan hati yang gundah gulana. hee. setiap beger ada keistimewaan tersendiri. Ombak Rindu best juga, sambil kunyah beef bacon, sambil feeling Maya Karin. ihik ^^


dan hot menu di Rawang Burger Bakar. KLCC Burger! yang ni jahat sangat. cheese dah la melimpah ruah, patty tebal, sos banyak kemain. apa lagi kau nak. sedap sangat yang ni. makan satu, terus tersandar ni.


masing masing overexcited dengan makanan masing masing.

pipi bersinar *shingg!* beserta muka pasrah je. sebab mulanya dia nak order Burger Madu Tiga. tapi, dia perlu melalui option ni. nak rasa menyesal makan burger Madu Tiga ke, atau nak order burger lain? sensetip tau madu madu ni. -.-'

dan inilah abang Roy. owner Rawang Burger Bakar, merangkap abang yang sanggup melayan karenah kami yang ntah pape malam tu. dah la bising, banyak songeh pulak tu. 

hmm. benci tau. malam ni bila taip entry pasal ni, teringat pula nak makan lagi. takpe la, InsyaALLAH sebelum puasa nanti kot. sebab dekat je dengan rumah sewa yuyu. di Seksyen 5 je pun, kat Pusat Bandar Wangsa Maju.

kalau, teringin, dia betul betul dengan AffinBank. tapi ada 7pm sampai 2pagi je la. takpun, korang tengok la Instagram ke, tak pun Website dorang. yuyu check Facebook je, terus dapat info dorang. 


 selamat mengidam korang, dan terima kasih sudi baca ^^
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.