March 31, 2013

Lima.

75 comments
Assalamualaikum

jarang sangat nak tengok yuyu dengan benda benda yang zeriussss ni. selalu kalau dah nama Yuyu Zulaikha mesti sinonim sangat dengan benda terkinja kinja, chillek tah pape. tapi kali ni, yuyu ke event yang penuh keilmuan, serious dan kiut. pun boleh -.-' 

itu pun sebab dilahirkan sebagai anak jati Langkawi. product Langkawi, aku bangga gila gila baq hang. Langkawi wehh. apa apa pasai Langkawi, support hingga ke tulang sum sum. sanggup terus balik Langkawi sejurus sampai dari Indonesia.

start dari 26 sampai 30 Mac sat sat ni, macam macam spesis manusia melimpahi Langkawi. tak pernah pernah Langkawi jem mengalahkan tol Sungai Besi pada selepas office hour melainkan pada tarikh tersebut. semua ni sebab Langkawi International Maritime & Aerospace (LIMA 2013).

yuyu syak, kalian semua tahu. sebab iklan secara besar besaran di billboard, TV dan siap lagi muka depan paper. kawan kawan yuyu, semua berbaik secara tiba tiba sebab nak booked rumah demi bercuti dan tengok LIMA. amboi. 

LIMA '13 tahun ni lain macam ni, selalu buat pada Disember, tapi ni adalah kali pertama dalam hidup kalender Masihi, LIMA buat pada Mac. atas dasar Disember, peserta omputih sibuk dengan X-Mas. okay, bagi chance, buat cuti sekolah Mac. budak budak sekolah boleh menimpa ilmu disamping bercuti di pulau indah. hmm. malu la puji pulau sendiri secara berlebihan :')

sikit sebanyak untuk yang kurang inisitif meng-Google dan menyelak akhbar mengenai LIMA, LIMA adalah pertunjukan udara dan laut. tapi lebih kepada udara seperti jet pejuang gagah beraksi. ia adalah idea dari Tun Dr Mahathir, dan menjadi rutin sekali untuk dua tahun.

selebihnya, kita tengok gambar je ye :


LIMA Exhibition dari dalam Dewan Mahsuri
company luar dan dalam negara yang berkaitan dengan Aerospace & Maritime akan buat pameran mengenai company dan product dorang. tahun ni, jumlah company yang join untuk LIMA mendadak 300%. besar sangat pameran kali ni. 

pameran company dari Malaysia untuk Jet pejuang. walaupun yuyu tak tahu benda apa sangat, tapi tetap kagum. balik Google je. bhahaha.

nak berperang, tapi bersilang kaki, siap pakai jeans merah. K-Pop sangat tau masa nak bertempur dengan pihak lawan. takut pulak dorang menggoda yuyu disaat getir -.-'


jarang sangat nak ke pameran zeriuss macam ni, paling suka pun pameran Pengantin, takpun fashion event. tapi kali ni, siap bawa adik adik, mak dan abah sekali. bagus lah. memang dah boleh kawen dah ni. heee :')


setiap yang nak masuk ke Dewan Mahsuri, kena beli tag ni dulu, RM10 untuk dewasa, percuma untuk budak budak bawah 13tahun. alahh. RM10, ape ade hal kann. tapi yuyu masuk percuma... sebab. abang. jual .tag. ingatkan. aku. budak. budak. fine. -.-'


LIMA Exhibition dari luar Dewan Mahsuri
kalau dari luar dewan, pertujukan lebih kepada real punya. ikut suka hati kau la nak mencuba naik jet, plane, helikopter mana mana. boleh la nak tengok mana mana jet yang pejuang yang selalu sedia untuk menyelamatkan negara. bagus la mendealah ni.

pakai simple je masa LIMA hari tu, nasib baik la ada jeans merah. selamatlah dari di cop 'selengee'. kan sekarang musim jeans kaler kaler meriah cenggini. kalau korang nak, boleh try cari di De Sara Collections. ada 26 kaler! terbeliak bijik mata nak pilih satu satu.

yuyu pakai jeans longgar sikit, sebab malu lah nampak peha besar gedabak ketat ketat. tskk T_T korang beli, pilih yang longgar sikit tauu.

okay, berbalik kepada topik serius..

jet pejuang, dan abang pejuang. hensem juga. ihik ^^

jet dari luar negara. boleh selca dalam jet sampai lebam. tapi akibat yuyu malu waktu ni, terlepaslah moment selca itu. hmm. sedih la.


boleh feeling feeling pilot beberapa saat. lepas tu, nyah kau dari dunia fantasi kauuu. nyahhh!


Pertunjukan Udara LIMA '13
ini adalah perkara paling disukai semua. dari kecik sampai ke besar namun kiut macam ni, yuyu suka nauu tengok jet memekak melayang di awan siap keluarkan asap kaler kaler. dah macam kaler jeans De Sara Collections pulak kann.

pictures courtesy Google. sebab laqha tengok jet sambil sedut air limau lima posen, lupa nak snap gambar.

***

jadi tu sedikit sebanyak pasal LIMA 2013. kecik kecik dulu, kalau musim LIMA je, yuyu antara budak budak yang sanggup merentas kampung kampung kayuh basikal tengah panas ke airport dengan kawan kawan. semata mata nak berjemaah tengok jet beraksi di udara secara dekat. 

waktu LIMA, mesti tepi tepi pagar airport, atas tembok, penuh dengan manusia. kalau yuyu dulu, yuyu akan tengok jet dari quarters airport. jelassss. lepas tu macam nak menanah telinga dan kepala otak dengar bunyi jet nak naik. sanggupppp.

atok akan bagi RM1 buat beli jajan. air bawa sendiri. lepas tu kayuh basikal balik rumah, racing dengan kawan kawan. bhahaha. rindu pulak.

p/s : sape yang ke Langkawi tengok LIMA, kongsi meh, mehh.

terima kasih sudi baca :)

March 27, 2013

Tapi Tua, Tapi Kiut.

67 comments
Assalamualaikum

Beauty consciousness adalah sangat tidak boleh belah dari sisi perempuan. sikit sebanyak, kau adalah sangat aware dengan kecantikan kau. kan? malah jiran yuyu yang membuat self proclaim bahwasanya "elehh, aku tak penting cantik cantik ni, biar jadi diri sendiri dah"

namun, bila tunangnya datang rumah bawa ais krim goreng, tahu pulak dia touch up muka dengan bedak ruam bayi. mohon dapatlah putihkan sikit muka. hmm.

motifnya di sini, kita semua sangat pentingkan kecantikan. lagi lagi, kita ni yang perempuan. lagi lagi bab muka. sebab tu la yuyu buat entry ini untuk sama sama sedar bahawa, kita kena tahu satu benda baru untuk kecantikan kita, lebih lagi yang 20an. esok lusa 30an. lepas tu 50an.

yuyu dah jumpa sesuatu yang lagi bagussss dari yang yuyu guna sebelum ni, lagi bagus dari apa yang korang pakai sekarang, mungkinnn. :')

Februari : terpaksa guna foundation untuk samakan tone kulit & tutup garis kedut bawah mata.

dulu yuyu pakai pencerah, sekarang tak boleh dah. kulit ni dah demand lebih, makin dewasa, dengan event sana sini terdedah keburukan duniawi, tidur pukul 4 bangun 7, lepas tu study & buat kerja masa waktu diri kena rehat. no good yuyu!

sebab tu la kulit makin kusam, makin banyak kedut, pores terserlah dengan takabburnya. yuyu perasan semua tu. tskk T_T kenapa bukan selamanya muka macam umur 18tahun dulu? kenapa perlu ada nampak muda dan tua? kenapa tak nampak mudaaaaa selamanya?

kira orait la khonnn, tua tua pun boleh pakai shawl lace bagai. boleh selca. ihik ^^

dari situ, sedar, membanteras tanda tanda awal penuaan bukan bila kita dah tua, dari sekarang la! ya, sekarang masa 20an lagi. kalau tak, bila dah 30an, jangan harap la nak dapat keputusan bagus. tidak sama sekali!

semua kita perempuan, perlukan ini dengan pantas! Anti-Ageing Cream yang terbaik selamanya. tak pernah menyesal selama sebulan pakai. kalian juga harus cuba. haruslah kawal tanda penuan dan nampak cerah bermula dari sekarang :)

sebab tu sekarang yuyu guna Olay Total Effect Anti-Aging + Fairness Cream. dalam satu botol omey, buat kita nampak sentiasa muda, dalam masa yang sama bertungkus lumus cerahkan kulit. aloo. susah susah je tau. :')

bagus sangat la untuk pompuan macam yuyu. yang nak kesan terbaik tapi tak payah remeh remeh nak tepek muka. tak kuasa la.

lepas sebulan pakai cream ni, sekarang yuyu dah tak perlu pakai foundation untuk samakan tone kulit. sebab kulit dah lebih rata, dah sama tona. garis halus bawah mata memang tak boleh hilang, tapi tak nampak lebih kurang. 

tu pakai sebulan, kalau amalkan selalu? haaaa. boleh agak kann. kawan kawan pun dah perasan sekarang kulit yuyu nampak lebih sihat sekarang. tak nampak kusam lagi dah. bukan senang, tauu. kalau dulu, jumpa kawan je mesti ingat yuyu tak cukup tidur. tskk T_T 


Hujung Mac : alas dengan bedak tabur pun dah cukup

benda best, mesti la sama sama  cuba kan. cuba cari Olay Total Effect Anti-Ageing + Fairness Cream di rata rata supermarket. bertindak sekarang sebelum tanda penuan makin melampau. nanti 30tahun pun nampak macam 40tahun. hoi. peliss. sensetif tau salah umur ni.

p/s : masa kecik dulu, yuyu selalu tengok emak, emak sedara dan kakak kakak pakai. sekarang, yuyu pula pakai, dan yuyu yakin, mesti ia sangat daebak hingga mampu bawa generasi ke generasi.

terima kasih sudi baca :)

March 23, 2013

Dah La Putih, Menawan Pulak Tu.

83 comments
Assalamualaikum

minat yuyu terhadap Fazura dari tengok Pisau Cukur adalah sampai tahap tak boleh blah. pernah dulu kat kat saloon :
"u nak potong rambut macam mana?"
"entah, asalkan jadi cantik macam Fazura. heee"

nampak tak seorang perempuan obses terhadap seorang perempuan yang lain sampai begitu sekali? -.-'

yuyu suka tengok perempuan muka anggun melayu, berbakat dan berkeyakinan tinggi. ini ciri-ciri melampau susah nak dapat pada sorang perempuan. bolehlah tengok ciri ciri ni pada Nur Fazura dan Yuyu Zulaikha.

*krikk kriikk krikkk* kite tau kite wajah jawa jewww. 

tapi, Fazura tak bajet comel macam ni. uhuk uhuk T_T

dan tak heranlah sekarang beliau dipilih jadi official ambassador product terbaru Colgate . kalau tengok iklan TV, ads mana mana website, ada gigi putih, muka lawa, mulut merah makngah, tu la Fazura wajah kesayangan hamba . :')

Sabtu lepas, Colgate merasmikan satu "beauty secret" yang Fazura guna. hamai. hamai. yuyu join tau event tersebut. malah yuyu lah manusia paling bising dok "alaa, cantiknya diaa!" "hok alohh! puteh lepuk laa gigi dia! "kiutnyeww idung iyeww" -.-'

Kami berada di posisi bertentang. hmm. apalah mak beliau mengidam masa mengandung dulu ye. 

 rentetan daripada tema merah dan putih untuk lauching event itu, lipstick merah makngah haruslah menjadi pilihan yuyu. merah kau.

Mr Chris Pikounis dan Fazura, pecah rahsia! Ubat gigi Colgate Optic White adalah whitening formula untuk setiap intipati rumah zaman amat modern ini. Mr Chris Pikounis senyum buat kite cair tauu. lupa dah tunang ada kat mana masa ni. ihik ^^

sekarang dah faham, pehal Fazura lebih yakin dengan masyarakat sekeliling. faham dahh. fahamm.

jadi, sikit sebanyak, okay tipu, banyak sebanyak, yuyu terpanggil untuk tampil men-try juga. ye keee selepas seminggu. entah entah propa. (tampar mulut!) konon konon kan Ubat gigi Optic White boleh putih satu tona lepas seminggu kannnn. pengguna bijak, kena cuba!

Sebelum :

nak senyum pun nak tak nak. dah la gigi berterabur, elak kena herdik je, gigi kekuningan pulak tu walaupun fakta sains menyatakan bahwasanya gigi kuning adalah norma manusia.

Semasa :

haruslah buat ikhtiar sendiri untuk ada juga triplet ni. Berus gigi Colgate 360, ubat gigi Optic White, dan pencuci mulut Optic White. nak senyuman berseri seri tak? nak gigi lebih putih lepas seminggu tak? *_* 

Selepas :
Hipotesis : semakin putih berseri gigi kita, semakin mengada cara kau posing senyum di gambar. gigi lebih putih satu tona selepas hanya satu minggu. tskk. menangis opah-opah kita kalau dapat tahu ni, terlambat dah takde gigi nak guna juga :')

***

ramai yang pentingkan kulit cantik je, gigi, lantak kau la. Muka cantik orang lihat, gigi cantik orang terpikat. haa. gittew. penting juga untuk interview yuyu nanti. harap lepas ni senanglah dapat tempat nak praktikal. sadisnya cari dah sebulan tak dapat. *tekanan emosi*


p/s : yuyu dah try, korang bila lagi? kelik SINI untuk website Colgate 
p/s lagi : Ubat gigi Optic White menyerlahkan seri permukaan luar gigi kita lepas seminggu, tahu. tapi kena la ikut arahan kann. jangan la nak compare dengan jiran pulak, result beza ikut individu. 

terima kasih sudi baca :)

March 21, 2013

BFFs Getaway.

41 comments
Assalamualaikum

1. Passport = tak mahu la digelar pendatang asing tanpa izin di negara orang. mencemarkan nama Malaysia saja. jadi ni benda penting perlu kepit celah ketiak. [Checked]
2. Purse =  tak boleh buat gurau ni nak tinggal ni. duit, i/c, kad segala bagai kena la bawa. [Checked]
3. DSLR = salah sapa kalau dah balik Malaysia, tetiba takde gambar untuk buat tatapan kawan, jiran, dan lecturer Credit Management? pentingggg. [Checked]
4. Beg make-up = at least, negara luar akan kagum tengok rakyat Malaysia yang cun. [Checked]
5. Lotion Mustajab Pati Halia = kalau kaki lenguh pusing habis celah tempat, terkehel sana, bengkak sini, hilanglah mood nak bercuti dengan BFF. apa lagi boleh tolong kita kalau bukan losyen yang memang Mustajab ni. [Checked]

***

jadi, ini adalah BFF Jakarta-Getaway. dikala exam kunjung tiba, dikala kepeningan internship bagai tak boleh belah, namun, dahku nekad ke Jakarta juga macam ada-aku-kesah-pulak.

KLM atau nama sungguh glamorous beliau Royal Dutch Airline telah menjadi pilihan kami. Royal sangat tau u'olls. dan ternyata, betul la propa sebelum ni cakap KLM murah. sesak nafas tengok harga. lebih kurang AirAsia, tahu. thumb up, sambil kemut kemut senyum suka hati. 

3 steps online check-in? dah la murah, mudah pulak tu. tak sia sia kami berlima pilih KLM. lepas ni kita pakat pakat pilih KLM je, okay? "Berlima" "5"? yuyu tahu, mesti baca 'Berlima' siap hampir terkeluar bijik mata masing masing, kan? 

dan ini adalah seperaissss yang harus kalian terima. 


see you very sooooon Jakarta! kite ada bawa banyak peplum tauu! kite bawa checklist nak beli barang kawen juga. yeay! ^.~

Jakarta, kite bawa juga nota Taxation & Zakat nak baca untuk exam esok lusa. tskk. T_T

dan, semestinya, lepas berhempas pulas yuyu packing barang dah macam aku nak pindah rumah, lepas tu siap update entry bajet teaser ni, maka, tidur dan rehat yang cukup adalah amat penting supaya percutian seminggu ni akan kekalkan muka yang segar, dan badan yang sihat. seminggu kauu.

jangan lupa follow Instagram (@yuyuzulaikha), Page (facebook.com/kupukupukecik), dan twitter (@yuyuzulaikha89)  untuk terus BFFs Jakarta Getaway's update, ya. harap harap, percutian dengan BFF ni, adalah perkara daebak. amin.

terima kasih sudi baca :)

March 17, 2013

Perihal Bakal Exam.

64 comments
Assalamualaikum


tiga hari lagi (20Mac), yuyu akan start exam. hoi. cuak kot. walaupun nampak steady semacam je. memandangkan exam berikut adalah exam terakhir yuyu sebagai seorang student, well, kadang kadang benda macam ni boleh jadi riak.

tapi tetap rasa sedih. sebab lepas tu, yuyu dah grad. dengan grad, bermakna, lepas tu kita akan kerja, lepas tu hilang nikmat cuti semester tiga bulan, hilang lagi nikmat boleh bangun sesuka hati masa hari takde kelas, sebab lepas ni rutin harian kita kerja pukul lapan, menganga, lepas tu balik pukul lima.

bapak boring. *sia sia bapak dipersalahkan*. tapi best juga, dapat duit, kann :') InsyaALLAH, kalau ada rezeki, yuyu akan terus sambung Masters. Aminn. boleh jadi student lagi. okay, kali ni senyum siap keluar air mata banyak banyak. :') :') :')

sepanjang minggu ni, yuyu habiskan masa dengan study. kali ni yuyu buat revision lebih awal. rajin sangat apehal? rasa bersalah pulak dengan diri sendiri sebab rajin sangat. huhu




slip exam puaka. kalau tak bawa ni masuk exam, silalah pecah peluh balik hostel lepas tu masuk dewan balik 30minit lewat. kesiann.


dan ini pula adalah benda wajib ada atas meja sepanjang masa revision.
- Pensil Warna : yuyu akan guna untuk buat nota. sebab, yuyu akan ingat apa yang yuyu warna. lagipun, fakta pasal WARNA adalah menguatkan ingatan. tapi, selebihnya, nota akan semak dengan doodle yang ntah pape. 
- Handphone berfungsi sebagai pemecah hening sunyi. aku. akan. tidur. sejurus. suasana. sunyi. Zzzzz. jadi bila ada MP3 atau radio, baguslah sambil study, sambil perasan yang suara lebih sedap dari Salena Gomez. lalala.
- Lotion Mustajab Pegaga Cool & Refeshing : kalau rasa nak masa study yang berkualiti, haruslah pakai losyen ni di leher dan belakang badan. semangat sikit bila dah badan rasa segar bugar kan. bagus baq hanggg. lagi lagi sekarang Dunia Herb buat promotion, beli mana mana dua Pati Halia atau Pati Pegaga, harag cuma RM30. jimat tahu. try check sini (http://duniaherbs.com.my/dhz1/)
- Cekelat : because my belly rules my mind.. tskk. gangster nya perut yuyu.


tiada yang lain kita boleh berharap, melain ALLAH, satu satunya yang tahu kelemahan kita, dan satu satunya yang mampu mengkabulkan usaha kita. insyaALLAH.


masa ni pulak, macam macam offers yuyu dapat. rancangan tivi la, untuk majalah la, jadi model tudung la, talk di universiti la, Alhamdulillah, tapi terpaksa tolak baik-baik. bukan sebab tolak rezeki, tapi tak boleh tamak sangat. kena tengok kemampuan. InsyaALLAH, lepas grad ni, boleh la terima mana mana offers & invitations. 

p/s : doakan yuyu dapat jawab exam dengan lancar ye!

terima kasih sudi baca :)

March 12, 2013

Perkongsian Make Up.

71 comments

Assalamualaikum 

tahukah anda mengenai keterujaan yuyu minggu ni? please, cakap nak tahu please! huhu. syok sendiri sangat.   

sebelum ni, kalau nak make up, yuyu akan pakai terus bedak. sebab nak simple kan. lepas tu, beberapa saat kemudian, touch up balik. tskk T_T tapi tu dulu! sebab sekarang yuyu baru beli FCC All-in-One BB Cream!  Barang baek dari Farmasi Colour Cosmetics (FCC). K-Pop sangat tau siap pakai BB Cream bagai. 

terima kasih kepada classmate sebab suggest yuyu pakai BB Cream. kononnya rimas asyik tengok touch up sejurus sejam kemudian. korang touch up dlam KTM, depan Baskin Robbins, kat counter KFC takpe pulak kann -.-'

ingat tak entry yuyu pasal HiShop dulu? yuyu ada make over dengan FCC kan kan kan? masa tu, yuyu dah takjub tahap kamehamehaa dah. yuyu suka tekstur muka (tekstur pun bolehh) yang macam tak make up langsung. tak tebal, tak rasa rimas. padahal tengok cermin, dah confuse, Ayumi Hamasaki ke, Yuyu Zulaikha ni. bhaha. ini tahap perasan paling tinggi.


namun, hakikatnya, dorang cuma guna barang make up seperti biasa, tepek cukup-cukup kat muka, dan mulakan rutin make up seterusnya. ya, tu la rahsia tapi mekap, tapi macam tak mekap". Bermula hari tu, yuyu percaya, product FCC ni sesuai untuk kita semua. 

sebelum ni tak pernah tahu pun pasal FCC, masa di event haritu baru tahu. rupanya ni product import dari Istanbul, Turkey, oleh orang Melayu kita kita jugak. Product Halal tauu. ingat nak kena Halal dengan suami isteri je ke? elehh. malu tau citer pasal ni. huhu. barang make up pun kena la halal juga. 



balik dari event, terus cari outlets FCC kat Facebook PAGE dorang, serkup kepala pun tak buang lagi. jenis tak reti sabar -.-' . nasib la, harga tak mahal mana. yuyu pun terbeli eyeliner no:01, bedak no.08, dan blusher no:03 juga.  Sekarang dapat tahu ada FCC All-in-One BB Cream pulak, dengan segara beli pulak BB Cream.



tambah sikit contact lens hijau, terus jadi Taylor Swift. heee ^^ 

yuyu pilih medium to dark tone. masa touch up hari tu, make up artist FCC cakap, tone yang medium sesuai dengan kulit yuyu. BB Cream ni jugak multitasking. selain beliau bertugas sebagai make-up base, beliau juga menjadi pelembab (Macademia Oil), sun block, dan pencerah (Silk Protien). tahniah awak yang bekerja keras ni. teruskan usaha! Daebak!

yuyu syak, Lee Ming Ho pun pakai BB Cream FCC juga kot. tengok la kulit dia. -.-' opss! dorang ada cakap nak cari rakan niaga, kot kot korang nak try juga, boleh la call kakak tu terus, 03 - 51911510/2192, tak pun PM di Facebook dorang. senang sikit nak dapat FCC lepas ni! Yaiyyy! 

lepas ni, kalau korang beli BB Cream ni, jangan lupa share di belog juga tau. sama sama kita share rasa happy kita dengan masyarakat umum. tak baik tau kedekut.

terima kasih sudi baca :)


March 8, 2013

Best Friend Forever and Ever and Ever's Wedding.

66 comments
Assalamualaikum

sekarang ni jemputan kawen bersepah sepah atas meja. mampu pergi ke tak je akhirnya. yang tak dapat pergi, jangan berduka cita, jemput lagi dimasa hadapan. yuyu memang selalu sibuk. lagi lagi bila dah nak grad ni dah khonn. 

minggu lepas, Best Friend Forever kawin. tak kan la tak pergi, dulu masa zaman Myspace, sama-sama berangan nak kawen. lepas tu, sorang kena lamar, esok lusa, sorang ni pulak tau kena lamar. ihik. sorang buat persiapan kawen, sorang ni pun dalam persiapan kawen.

sorang dah kawen, sorang ni tunggu hari nak kawen. okay. kite tengah tutup muka rapat rapat ^^

merah makngah sangat. suka tau overshadow watak pengantin sebenar. 

aww~ cair hati tengok balik gambar gambar ni. semuanya sedara mara tolong buat. sampai kan hand bouquet cantik tu pun buat sendiri, heels lawa nak meninggal tu pun gam gam manik sendiri. menangis tengok manusia se-kretif ni. :'(

sekali lafaz, Alhamdulillah. Chukie & Apple dah sah jadi suami isteri. jenuh Chukie praktik tau. malam malam Apple mesej, tak boleh tidur sebab dia yang takut lebih. sekarang ni, sapa yang nak salam dengan tok kadi? -.-'

 
dah macam Ayu Raudah. SubhanALLAH. cantik sangat. mengalir tau air mata yuyu tengok Babey Chukie masa ni. yuyu memang selalu buat pergolakan emosi di tengah-tengah majlis keramaian. pftt.

pengantin-to-be & pengantin. ihik ^^

       
make up yang simple menjadi pilihan dahku hari tersebut, sebab tak nak menenggelamkan mata manusia dari tengok Plain Halfmoon merah makngah yuyu dari Hijabzone7

 
boleh tahan gak arr pengapit Chuk. hensem. huhu :') 

masa dah selesai majlis, yuyu dapat satu mesej dari Babey Chukie :

"sayang, macam main kawen kawen la."

-.-' comelnya dia. dah jadi puan pun nak main kawen kawen lagi.

Mr & Mrs ChukieSS. dah lama tunggu kalian jadi suami isteri yang sah, tahu. hadiah perkahwinan di tangguh dahulu. rasa macam nak bagi baju baby terus pulak. aci tak?

***

p/s : jangan lupa follow NuffnangX yuyu. boleh rasa fenomena baru baca belog dengan lebih pantas. lepas tu,  boleh la terus sign up & install di smart phone canggih masing masing untuk aktivi pengalaman baru cenggini. ♥

terima kasih sudi baca :)

March 7, 2013

Tidak Boleh Belah

51 comments
Assalamualaikum

memang kita tak boleh lari dengan perkara perkara tak boleh belah. ia bukan saja menguji kesabaran, kadang kadang menguji ketahanan diri untuk tampar diri sendiri.

1) Ne-Yo

"ko tau tak, Ne-Yo kan, mak dia ajar dia dari kecik untuk jaga pompoan, sebab tu banyak lagu dia pasal pompuan"
"ko tau mana weh?"
"opah dia bagitau aku

hmm. Opah Ne-Yo bagitau ko ek? -.-'


2) bila jumpa lecturer yang dah lama-lama semester mengajar. kau akan sangat eksaited untuk tegur dorang. 

"Salam madammmmmm!! hai!"
 *pause sepuluh saat, dan.. *
"err.. salam miss"

faham tak perasan bila kita salah status orang? lecturer sendiri pulak tu.


3) big boo mistake yang yuyu buat untuk permulaan internship

"Puan Alina, kan? yang untuk interview tu?" *sambil menunggu kepastian*
"ya, saya yang akan interview awak, tapi saya Puan Mahira" *senyum*

Bla.. bla.. bla..

"untuk pengetahuan Puan Anita, saya merupakan blaa. blaa... "
"puan Mahira la" *senyum juga, tapi dah lain macam *
"Ya ALLAH, maaf, puan Mahira!"

blaa.. blaa..

"terima kasih puan Zafira, apa apa boleh terus email atau telefon saya, ya"
"Puan Mahira!" *tak senyum*

dan, yuyu di reject untuk internship tersebut. lepas dah kena reject, baru reti ingat nama beliau. sadis betul la diri ni T_T


4) Pati Halia Mustajab

"eh, alang alang kau guna Losyen Mustajab, aku rasa, yang bau Rose tu paling sesuai dengan kau, yuyu"
"asal ehh"
"sangat berguna untuk orang-orang short-term memory lemah macam ko, aku dengar ko salah panggil nama orang yang interview kau, hari tu"

sangat tidak ada kesinambungan di situ. -.-'

***

p/s : facepalming...

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.