December 30, 2013

Maybank 2 Card

14 comments
Assalamualaikum

baru-baru ini, yuyu di invite oleh Maybank untuk campaign terbaru dorang #LiveLifeAmplified . dengan hashtag berikut, dapatlah memberi kesedaran kepada kita mengenai pentingnya kita enjoy kehidupan kita hingga ke titik terakhir. gituu.

sebab sekarang ni, kita tak banyak masa untuk menikmati kehidupan kita, kita lebih banyak menghabiskan masa untuk masalah kita. sedih hoi. tak payah la nak tengok kehidupan orang lain, kita tengok kita sendiri. banyak tak masa kita habiskan dengan menikmati kesedapan hidup. 

hmm. kesedapan hidup. macam lagi okay guna ayat nikmat hidup je. -.-'

sebabnya, campaign Maybank #LiveLifeAmplified dengan Maybank 2 Card, kita akan lebih banyak benda untuk menikmati kehidupan yang indah dari fikir masalah! yes, semuanya dengan :

Maybank 2 Card

dengan kad Maybank 2 Card, banyak kemudahan yang kita akan dapat tanpa kita impikan sebelum ni. kita nak tolak lagi ke kalau dengan kad ini, tak payah nak kumpul-kumpul point bagai pun dah dapat :
1. EzyPay bayar balik sebanyak 0%. (0% EzyPay)
2. Pendapatan Tahunan yang minima : RM30,000 untuk Maybank 2 Gold Cards & RM60,000 untuk Maybank 2 Platinum Cards
3. Lifetime fee waiver. tak payah dah bayar yuran bagai setiap tahun.
4. 5X TreatsPoints bila kita berbelanja di dalam dan luar negara.
5. Travel insurance coverage, retail protection dan banyak lagi (dengan Maybank 2 Express American Card)
6. 5% cashback untuk hujung minggu setiap kali kita menggunakan Maybank 2 American Express Card.


best kan? sebab tu la bila dapat invitation, yuyu tak melengah makngah untuk join. 

demi untuk meng #LiveLifeAmplified kan kehidupan kita semua, Maybank 2 Card sekarang buat satu kontes di mana, kalau menang je, settle weh hidup. boleh buat macam macam, sebab RM10,000 CASH untuk pemenang utama dan RM100 Petronas Gift Card untuk pemenang mingguan. 

sekarang, bayangkan dulu apa benda kita boleh buat kalau menang RM10,000 tu? okay lah, honeymoon kat Paris macam Che' Ta la. haaa. :')

yang penting, kita cuma perlu share je dengan Maybank macam mana kita nak #LiveLifeAmplified hidup kita dan follow beberapa step yang sumpah simple gila ni:


Step 1: pergi ke ( www.maybk.co/M2CAmp ) dan LIKE. kalau tak LIKE tak boleh join okay.
Step 2: register details kita supaya dapat join kontes ni. once dah  register, kita akan dapat SMS code dari phone untuk registration confirmation. 
Step 3:  tekan "I WANT IN"


Step 4: share dengan Maybank, cara  untuk #LiveLifeAmplified

Step 5: invite sebanyak kawan-kawan Facebook kita untuk join kontes ni, sebabnyaaaa, semakin banyak Facebook friends kita join, semakin banyakkkkk peluang  untuk kita menang!


ingat RM10,000, ingat juga untuk invite sebanyak mungkin untuk orang join kontes ni. janji?

good luck!

terima kasih sudi baca :)

December 10, 2013

Save-The-Date (Pre-wedding Photoshoot)

96 comments
Assalamualaikum

tak sangka hoi, dah sampai tahap tengok gambaq pre-wedding sendiri. tahun lepas, asyik berangan photoshoot pre-wedding dengan bakal suami. tu pun, pinjam muka Aaron Aziz untuk berimaginasi sebagai bakal tunang. loser gila. T_T

mulanya, kami tak rancang pun untuk buat apa-apa pre-wedding photoshoot. ala. nanti-nanti lepas kawin pun orait kan. tapi, bila dah ada offer dari Official Photographer kami ( The Puteh Production ), eh, best juga ada pre-wedding bagai ni. kenangan kan sebelum kawin. baru la dua-dua gelabah sedar diri sikit lagi berapa hari lagi majlis.

bertemakan putih, kami sedondon pakai jeans dan baju putih. lokasi photoshoot, semuanya di Putrajaya (Masjid Besi & Taman Hijau). banyak yang buat photoshoot di sana. kiranya macam tempat wajib la kot kan. antaranya Che Ta. haa.

tak nak bebel boleh? korang tengok gambar je la ye

tak sangka, dulu cuma kawan, sekarang seminggu lagi kami akan jadi suami isteri. 

dari dulu sampai sekarang, selalu yuyu tanya diri sendiri. kenapa dia pilih yuyu? kenapa mesti yuyu? 

awal awal photoshoot, Onejet ni macam kekok sikit, kebanyakan gambar, semua sama je pose dia. ala, terlebih bedung kot. -.-'


you are my perfect definition of complete life. 

okay lah, asalkan dia tak kisah yuyu renek, yuyu pun tak kisah la dia ada double chin. ihik ^^


free-style pose dari Onejet. tak habis-habis Kamen Rider dia, terpaksa redha je ikut. T_T

satu-satu ujian Alhamdulillah, kami berjaya lalui. semua ujian tu, mematangkan kami untuk ujian selepas berkahwin. InsyaALLAH, dia penyebab yuyu lebih kuat sekarang. :)


dari rasa benci, lepas tu rasa senang hati, berkawan, bertunang, makin rasa lagi senang hati. yuyu paksa diri untuk terima dia. Alhamdulillah. sekarang, ada pula rasa bahagia. 

semoga yuyu dapat menjadi isteri yang senantiasa cantik di mata, mampu menjaga telinga dia dengan berita gembira, mampu menjaga lidah dia dengan makanan penuh selera, mampu menjaga hati dengan memberikan dia selalu rasa bahagia, malah, mampu menjadi isteri di dunia dan syurga di sana. Amin. 

Save The Date : 13.12.2013 Langkawi


dannnn, banyak lagi sebenarnya. tapi takpe la, nanti yuyu update lagi kot. takpun buat tatapan kami berdua je. hee.




seminggu lagi. TUJUH (7) hari lagi. asyik bangun tidur, eyebag sekilo je sebab goodies bag tak habis-habis lagi isi barang. macam mana nak cantik ni. tskk.

***


bekerjasama dengan team The Puteh Production sangat sempoi. dorang tau macam mana nak buatkan kami selesa untuk photoshoot. yang kayu macam Onejet pun, nampak sangat natural dalam gambar kan. dorang sendiri sempoi sampai rasanya macam kawan-kawan je. buat lawok paceqhoh!

InysaALLAH, team The Puteh akan jadi Official Photographer & Official Videographer sepanjang majlis perkahwinan yuyu nanti. ya ALLAH, terima kasih banyak banyak tau.

terima kasih untuk The Puteh please like dan follow dorang tau. (Instagram : ThePutehProduction), (Page: ThePuteh Production & The Puteh Production KL Photography ). 


terima kasih sudi baca & doakan keberkatan majlis nanti. :)

December 9, 2013

Ephyra Untuk Kali Ke-empat.

44 comments
Assalamualaikum

yuyu antara perempuan yang kurang percaya dengan supplement apa bagai lagi entah. bagi yuyu, makan sihat, tidur cukup, kurangkan stress, minum air banyak, InsyaALLAH semuanya akan okay. banyak juga yang offer yuyu untuk try, tapi kecundang, memang tak juga akhirnya.

tapi tu dulu la.

lepas tu, tiga bulan lepas, bila tengok IG orang ni, review pasal result best lepas minum Ephyra ni, tengok pulak belog orang lain review best best result, aku. pun. mula. terrrr. pengaruh. -.-'

macam biasa, try satu kotak dulu. pasal kata-kata manis tak nak minum supplement dulu, terkubur begitu saja. yuyu percaya yang setiap orang ada tempoh untuk nampak result tersendiri. ada yang minum hari ni, esok lusa dah nampak. ada yang minggu depan baru nampak okay, ada juga yang lepas ambil mana-mana supplement, tiga bulan lepas tu baru dapat result okay.

macam tu jugalah yuyu. nak tak nak, sekotak dah ada kat rumah kena habiskan. dalam hati, minta-minta tak jadi lagi teruk muka ni. kita cuba kan. sebelum tu, doa banyak-banyak kat ALLAH untuk result terbaik atas usaha kita. haa. nak ambik supplement cara Islamic gittew.

dalam seminggu apa yang jadi kat yuyu lepas minum Ephyra, muka macam naik banyak whitehead. stress gila. tapi yang best, selalunya masa lepas Zohor, mesti rasa nak tidoq, letih. tapi lepas minum Ephyra, dah tak pun mengantuk lagi.

tapi takpa, walaupun whitehead, nak juga try untuk sekotak.

Alhamdulillah. lepas satu kotak dengan Ephyra, dapat rasa yang kulit makin lembab. whitehead tadi, dah hilang. :')


start dari tu, sampai sekarang, dah TIGA kotak dah yuyu minum. sekarang kotak ke empat. walaupun result untuk muka yuyu, muka tak semakin cerah macam result kat orang lain, tapi yuyu dapat rasa kulit makin lembab. tu paling best. tak berminyak, tak kering. faham kan apa perasaan bila dapat result macam tu.

satu lagi, energy, sampai sekarang, lepas Zohor pun ilek je tak mengantuk. kalau tak, lepas lahap lunch, rasa macam nak tepuk tepuk perut je atas katil malasnya.

ni guna effect glossy camera360. memang la nampak tampan semacam. -.-'

kotak ke EMPAT yuyu. 

sekarang kalau make up nipis pun, ilek je dah. siap boleh posing poyo macam ni sorang-sorang dalam bilik.

makin yakin untuk terus dengan Ephyra bila dapat jumpa terus dengan pengasas dia. yuyu dengan onejet mati mati ingatkan kak Amiza ni baru 25tahun. rupanya dah 34. T_T gila balik rasa macam nak telan Ephyra sekotak terus.


masa kotak pertama yuyu ambil Ephyra ni, kuat hati untuk cuba, sebab bila nak pi internship je, selalu nampak iklan depan terpampang besaq kat Bangi. huhu. lepas tu, blog abang Ben ada cerita, abang Eyriqazz pun ada cerita, semua bagitau result baik tu.

lepas buat sikit research di facebook dorang ( facebook.com/oceanlife2u ). tengok testimoni, tengok kebaikan dia. selebihnya, doa je yang terbaik supaya dapat effect bagus sebelum wedding nanti. Alhamdulillah. tak sia-sia cuba. walaupun sebelum ni macam kau paham la macam mana kannn..

yuyu share ni, mana tau kalau korang pun teringin perubahan kan. sebab dah banyak yang tanya pasal supplement yang yuyu ambik untuk kulit yuyu. kita try. lain orang, lain result. untung-untung kulit korang makin gebu ke, rambut makin sihat ke. try tau.


terima kasih sudi baca :)

December 4, 2013

Wedding Preparation : Wedding Rings.

63 comments
Assalamualaikum

enam bulan sebelum tarikh majlis nikah, benda yang paling serabut kepala adalah cincin. untuk majlis nanti, yuyu dan bakal suami decide untuk sama-sama ada cincin kawin. jadi, yuyu belikan untuk dia, dia belikan untuk yuyu. cincin kat mana? kami pun tak tau lagi. sama-sama cari.  

lepas tu, lagi empat bulan, lagi tiga bulan pula pun hal cincin still tak settle lagi. kau ingat cincin kawen boleh buat main beli je mana mana lepas tu sarung je masa nikah nanti? hati pompuan hoi. lagi lagi yang lembut macam yuyu ni. -.-'

habis geledah satu-satu tempat. tau lah kalau guna cincin keropok AliBaba selagi rukun nikah cukup, nikah tu dah sah. tapi alang-alang nak beli, biarlah beli untuk sejukkan hati sampai beranak cucu nanti. kan?

 
akhir sekali, kami ke Showroom Poh Kong di Petaling Jaya. besaq gila nak mampos. semua collections depa ada di sini. puas hati. 


sebelum untuk membuat decision penting tu, yuyu banyak survey dari website. satu satu website yuyu tengok. tapi yang jadi lama sikit tu, sebab yuyu punya taste lain sikit. yuyu lebih suka white gold instead of yellow gold biasa. walaupun white gold lagi murah dari gold biasa, tapi yuyu suka bila nampak lebih style. 

sebab yuyu suka English Theme. gituu. itu yang susah nak cari tu.  

perempuan kan. dua jam dalam Poh Kong tu, kira kejap laa.

tapi yang laki pun sama rupanya. dia pun gigih jugaaa -.-'

bagi yuyu, Love Collection Wedding Ring dari Poh Kong adalah yang terbaik untuk peminat white gold + diamond macam yuyu. simple tapi cantik sangat. faham tak macam mana tu?

range harga yang affordable. kalau nak bawah RM1000 ada, kalau bajet lebih sikit nak RM3000 lebih pun ada. tapi, semua cantik.


Hemera Collection. cantik sampai rasa nak tersungkur lalu nangis teresak-esak. 


ada juga yang pandang tak best bila tahu yuyu cakap yuyu lebih memilih untuk white gold dengan alasan, nanti nak jual balik takde harga. tapi bagi yuyu sendiri, dah nama wedding ring, tak payah la nak jual balik. kenangan kot awal awal suami sarung masa lepas ketaq lutut salam dengan tok kadi. 

tak mau la kata lebih kan. pendapat masing-masing. yuyu memang dari zaman UIA dulu lagi suka white gold. terpengaruh dengan Brides War la ni. :'(

 selepas dua jam wehh. selepas DUA jam. tu pun apabila dipandang sinis oleh bakal suami. amboi. takut yuyu pilih yang mahal lettew. 

 dua-dua dah ada pilihan masing-masing. masing-masing dah happy. tunggu nikah nanti la. hee.


selalu cincin laki akan jadi masalah, sebab laki tak boleh pakai gold hatta white gold pun tak boleh. nak cari silver, susah pulak nak cari yang cantik, jadi, platinum paling best buat masa ni. onejet pun pilih platinum wedding rings dari Poh Kong. nampak macam lebih matching dengan white gold ring yuyu. 

bagi yuyu, untuk wedding ring, carilah yang sesuai dengan kemampuan kita. kalau ada lebih, tak salah beli yang gila babas best lagi.

apapun, wedding yuyu tinggal lagi sembilan (9) hari. idea semua terhad. entry tak boleh selalu update sebab tangan dua dua penuh dengan bunga hantaran. korang datang tauu majlis nanti. dah jemput dah kan di entry lepas.


terima kasih sudi baca :)

November 29, 2013

Officially Penulis Majalah ♥

73 comments
Assalamualaikum

masuk minggu ni, dah empat kali dah penulisan yuyu terpampang di Mingguan Wanita (MW). yeah! Alhamdulillah. sekarang yuyu dah jadi penulis (columnist) untuk Diari Blogger Mingguan Wanita. terima kasih sangat untuk pihak MW sebab sudi bagi peluang besar macam ni.

awal-awal tu masa dapat email dari kak Netty untuk offer ni, ya ALLAH, terkejut tau, dah reply, lambat pulak respond dia. lambat pun dua hari weh. jenis tak nyabar kan. -.-' jenuh resah kehulu kehilir setiap sudut rumah. 

jangan lupa baca setiap minggu tau. :)


start dari hari tu, setiap minggu, kerja yuyu sekarang adalah untuk mencari idea untuk tajuk baru. diari baru. khas untuk tatapan semua pembaca belog yuyu, juga untuk pembaca setia MW. aww. sweet kan konon-konon.

semuanya bermula dengan menulis belog, lepas tu awal tahun ni pun yuyu tengah berjinak dengan menulis buku, insyaALLAH, siap nanti, dah publish, yuyu bagitau okey. sekarang pulak, berjinak dengan penulis di majalah. tapi tajuk lebih serius la kann.

bagi yuyu, semua ni pengalaman dan peluang baru. kadang-kadang, walaupun sibuk sangat, tapi tetap enjoy. sebabnya, yuyu memang suka berkongsi cerita dengan orang ramai. seminggu sekali okay la kan. sebab. blog. aku. pun. tak. selalu. update. sekian.

apapun, janji okay? setiap minggu beli Mingguan Wanita! RM3.30 boleh baca Diari Blogger dari Yuyu Zulaikha. haa. gitu promote diri sendiri di persada dunia kauu. ada topik fesyen, ada tips motivasi, ada juga share pasal pengalaman. ala. kite baru nak berjinak-jinak.

jumpa di Diari Blogger setiap minggu di Mingguan Wanita tau.  :')


***

oo lupa, nak bagitau. reward diri sendiri untuk peluang baru ni, tau tak apa? hee. shopping barang online sampai RM300 di website HiShop.my . huhu. lepas shopping, terus rasa bersemangat nak buat kerja keras lagi. cececeyyy.




lepas ni, wajib subscribe website HiShop, sebab dorang selalu ada offer best best. yuyu beli sampai RM300 pun sebab tak tahan sangat dengan promotion dorang. heh. untuk korang, siap dapat RM20 cash voucher kalau korang beli atas RM99 menggunakan code :

KUPUHS

sampai 31/12/2013 je okay. sekarang, jadikan HiShop website kita shopping okay? (facebook.com/hishopmy) . bagus lah untuk reward diri sendiri setiap bulan supaya lebih motivasi bulan depan. :D



terima kasih sudi baca :)

November 25, 2013

Trip to Australia I : Beyonce The Mrs. Carter Show

40 comments
Assalamualaikum

I look and stare so deep in your eyes 
I touch on you more and more every time
When you leave i'm beggin you not to go 
Call your name two, three times in a row 
Such a funny thing for me to try to explain 
How i'm feeling and my pride is the one to blame 
Yeah, cause i know i don't understand 
Just how your love can do what no on else can


ingat lagi tak lagu Beyonce yang ni? Crazy in Love feat Jay Z. yuyu baru form2 masa lagu ni tengah top. punya la suka, nak download tak boleh, balik dari tusyen je, pukul 6 dah tencangak tengok Hitz.Tv semata-mata nak dengar lagu Crazy in Love. start dari tu, setiap lagi Beyonce, mesti menjadi favorite yuyu. 

dia punya hardwork, memang nampak dari setiap lagu dia. gitu.

awal November ni, yuyu dapat offer dari Pepsi untuk turut serta dengan para pemenang peraduan SMS Pepsi. bercuti di Australia sambil tengok duta Pepsi perform adalah satu perkara kau akan tak lepas sepenat dan sesibuk mana pun kau dengan preparation wedding kau tak lama lagi. siyes takkan lepas.

jadi, untuk entry pasal Australia Part I ni, yuyu nak kongsi dengan korang pasal konsert Beyonce The Mrs Carter Show dulu. selamat menjamu mata!

Perth Arena, 0700pm. walaupun baru 7malam, tapi manusia dah penuh di sana. semangatnyaa. Perth Arena adalah tempat khusus untuk segala jenis konsert di Perth. jadi, lepas ni kalau Justin Bieber ke nak buat konsert besar besaran di Perth mahupun Jalil Hamid, haruslah buat di sini ya. sekian.

underdressed. sedih gila. rasa macam nak blah terus je dari situ. style orang Malaysia, kalau nak ke konsert pakai macam nak lepas KLCC je. ilek. tapi style dorang kalau nak pergi konsert, dah macam nak pergi dinner dengan Dato' K pulak.  

ingat tau, lepas ni kalau nak join mana mana konsert luar dari Malaysia, sila pakai bling-bling habis. 

simpan buat bahan cerita untuk cucu-cucu nanti. gitteww.

walaupun konsert tak mula lagi, korang boleh bayang kan macam mana kalau dah tempat tu penuh? gila arhh. jauh beza gila-gila dengan konsert kat Bukit Jalil hari tu.  

konsert sepatutnya pukul 9 malam. tapi dari 7malam lagi, penonton dah bersorak nama Beyonce. terharu gila la kalau yuyu ni Beyonce. ada yang siap nangis sebab dia, ada yang sanggup bayar $1630 semata-mata untuk dapat tempat paling best masa konsert ni. gila arhh sampai tahap tu. yuyu punya tiket pun baru $189 (RM604.80), tu pun Pepsi sponsor.


pembukaan konsert dengan lagi Run The World. suara live Beyonce, best sangat sangat sangat. memang patut la dia dapat peminat dan sanjungan yang tinggi. 

masa mula mula Beyonce perform pun, memang kami ni jerit-jerit. gila tengok semangat gila dia. kami yang jerit ni pun rasa penat. dia menari tak berenti, nyanyi kuat pun, orait je atas stage. mana la dia dapat energy  lebih tu. 

dari seat yuyu, nampak macam ni la. walaupun tak zoom kamera. best kan? sound perfect, lighting gempak. apa lagi kau nak.


 
zoom sikit. thanks Simonce :')


di sana ada dua stage. dari stage utama, Beyonce terbang okeh ke stage lagi satu tu. terbangg! terbang dengan tali la. -.-' masa tu orang sorak, macam nak runtuh Perth Arena. berdoa je semoga mampu kahwin juga tanpa cacat cela dek runtuhnya stadium. haa. 


zoom lagiii. hehe. jeles pulak tengok VVIP audience. Beyonce siap sign siap lap peluh, bagi kat dorang. peluh pun takpe la. asalkan Beyonce. kannn.


konsert kali ni dengan penampilan  Beyonce yang terbaru. style rambut yang baru. pendek paras bahu. awww. lagi cantik! ekslusif kami dapat tengok dulu okay.

apa pun, gila puas hati la malam tu. dapat experience tengok konsert luar Malaysia, tempat pulak best, memang sampai hari ni teringat lagi dalam kepala otak. bagi yuyu, Beyonce sangat friendly. dia pandai ambil hati peminat. banyak buat lawak, bagi kami rasa tak muak nak tengok dia sampai dua jam. 

balik dari Australia, terus yuyu download habis lagu Beyonce. setiap kali dengar lagu dia, mesti teringat Perth. aww. insyaALLAH tahun depan, plan nak datang lagi. Amin.  

para pemenang contest SMS Pepsi dan para media. blogger pun media tau. ihik ^^


tahniah buat pemenang-pemenang contest SMS Pepsi. usaha dorang selalu join kontes, siap ada yang pernah ke Grammy Award memang hadiah tau. sorang pakcik tu, bulan depan pi UK pulak tengok bola. pun menang hadiah dari Pepsi. next time, mana mana contest dari Pepsi, kita join okay? janji?

mesti selalu buka website Pepsi ( www.pepsimalaysia.com ) atau page Pepsi ( facebook.com/pepsimalaysia ), untuk update kontes dorang. sebab selalunya hadiah dari Pepsi, mesti best best. 

apa pun, terima kasih buat Nuffnang sebab sudi pilih yuyu sebagai salah seorang media. terharu sampai rasa nak terjun bangunan empat tingkat :'( terima kasih juga buat Pepsi untuk peluang ni dan untuk layanan sangat baik di sana. lepas ni janji minum satu tin Pepsi!


terima kasih sudi baca :)

November 24, 2013

Walimatul U'rus Yuyu Zulaikha & Izwan Safuan (Onejet) ♥

198 comments
Assalamualaikum

p/s: serius entry ni mengundang rasa nak muntah. tolong tahan atau cepat cepat beli asam.

Macam tak percaya pulak 24hari saja lagi yuyu dah nak bernikah. padahal, baru-baru ni saja kami (yuyu & tunang) kira lagi 200hari nak nikah. alaa. cepat gila. yuyu pun tak tau sempat ke tak lagi nak buat preparation?

tup tup dah nak setahun kami bertunang. tup tup orang ni dah nak jadi puan. cececey. takut tau. siang malam tidur tak cukup. ingat by mid December, masa nikah, nak lah BMI normal sebab orang underweight mesti la takut nanti masa nikah nampak macam mayat pakai veil. tapi, terpaksa juga. underweight, tetap underweight. lepas kawen kot baru nak bertambah berat. ehheeeee. :')

jadi, entry kali ni, nak cerita serba sedikit pasal start perkenalan kami, sampai la saat saat nak jadi suami isteri.

Berkenalan
semuanya bermula dengan Myspace (2008). masing-masing kami kenal dari Myspace. Onejet ni budak Metal, sorry bro, i'olls layan budak Club je. budak-budak baru nak up la katakan. tegur-tegur kat Myspace, lepas tu buat sign-name pic. lagi pun, Onejet dulu hensem, muka jambu habis.

tapi, setakat tu je la, dalam beberapa hari berkawan. lepas tu, masing-masing diam.

zaman baru kenal di Facebook. tak perah jumpa lagi. Dia ex-bassist Massacre Conspiracy dan Vocalist Ballad For Layla.


dalam tahun 2010, masa yuyu di KUIS, masing-masing berkenal balik melalui Facebook. rapat sangat. tapi masing-masing dah couple. lepas habis couple, rapat kami, sampai gatal tahap wajib kamehame-haa dah. yuyu panggil dia "suamiku", onejet panggil yuyu "isteriku". atas dasar saja-saja padahal couple pun tak.

kamon yuyu. kamon laa. gatalnyaa -.-' *muntah kacang buncis serta merta*

kemudian, dalam beberapa minggu kami rapat, tiba-tiba masing masing lost contact. sumpah tak contact. Onejet PM di Facebook pun, macam errr.. budak Metal la. bla. bla. bla. dia selalu mengadu macam-macam di Facebook yuyu. heran pulak aku masa tu.


Fasa Serius
pertengahan 2012 pula, onejet contact yuyu balik. elok pula masa tu yuyu baru frust gila-gila. yuyu cuma fokus kepada study dan kerjaya yuyu. tapi kali ni dia macam amat serius. siap ajak jumpa. banyak kali juga yuyu reject. sampailah masa hujung-hujung Ramadhan tahun 2012, dia ajak juga berbuka puasa sama-sama.

prinsip yuyu, mana-mana lelaki yang nak keluar dengan yuyu, wajiblah minta kebenaran emak yuyu sebelum keluar. bila suruh dia minta kebenaran emak yuyu, dia "okay je". terkejut tau, ilek  je, berani la pulak. mak pun okay. bila dah jumpa, masih anggap kawan. dengan rambut panjangnya lagi.


Onejet selepas sehari kami berbuka puasa sama-sama. Ingat lagi tak? kita berbuka di OldTown. macam biasa, yuyu makan nasi tak pernah habis. :')


masa ni banyak benda lagi yuyu nak fikir selain couple-couple ni. takde masa dah untuk semua benda mengarut tu. ya ALLAH, kalau la boleh putar balik masa, memang tak nak couple couple ni. buang masa, menyiksa diri sendiri. please sapa yang tak couple, couple lah selepas berkahwin. lagi indah!

jadi, yuyu tetap dengan prinsip yuyu, malas couple. onejet pula setiap hari menunjukkan dia serius dengan yuyu. bila dah setiap hari tengok orang berusaha untuk kita, macam mana pun, mesti hati kita tersentuh. waktu birthday dia, onejet bawa yuyu jumpa dengan family dia. senang hati sangat bila semua family dia dapat terima yuyu.

kali ke-dua kami berjumpa. siap dating dengan family. malu tauu. esoknya terus dia potong rambut. ala. teringin rambut dia yang sumpah lemah longlai tu. awek betol la.


dari situ kami mula untuk serius.


Bertunang
tanpa melamar dengan bunga-bunga melutut bagai macam omputeh. satu hari, masa yuyu attend kursus kawen di KUIS. wajib hadir kalau kau nak grad. dengan hujan lebat ya Rabbi nya, dengan onejet baru balik keje lagi, dia datang bawa Subway untuk yuyu. sebab yuyu tak sempat makan. habis dia kuyup..

ya ALLAH, tersentuh pula hati yuyu. dalam seminar, orang tengah cerita pasal bab nikah, kami tengah merancang untuk bertunang. kami terus buat keputusan untuk bertunang. masing-masing bertanya pendapat mak bapak sendiri. emak yuyu on je. emak dia pun on sangat-sangat siap bagitau plan lepas kawen. kemain makcik ni :')

soal hati, takpe, insyaALLAH, boleh belajar untuk menerima dia kan.

lepas tu, kami banyak habiskan masa dengan perancangan bertunang. 17Disember2012, bertema pink pastel, rombongan dari lelaki dengan lima dulang berbalas tujuh dulang. mula-mula plan untuk nikah dulu pada Februari, enath macam mana ada banyak yang tak setuju, jadi kata sepakat Disember2013 akan berlansung.

the happiest girl in this universe.

syukurlah, walaupun tak nikah lagi, tapi masing-masing keluarga dah diikat untuk ke step seterusnya...step membina rumahtangga. amomomomooo

***

tak sangka pulak yuyu kahwin umur 24. sebab rancang nak bagi ada Master dulu. takpe, best juga, nanti amik Master, suami hantar ke kelas setiap hari. ihik. ingat lagi kan perenggan sebelum ni pasal yuyu takde hati pada onejet? tapi selepas bertunang, mula lembutkan hati untuk terima Onejet. dah nak jadi suami hoi.

sekarang, Alhamdulillah, dah makin dapat terima dia dan bersedia untuk terima dia sebagai suami. padahal dulu, selalu yakin je dengan ALLAH. bila sama-sama buat persiapan kawen, kau akan rasa benda tu lahaiii sweet sangat tau.

dulu rasa macam nyampah tengok, sekarang dah sejuk hati sangat. budak Metal dah potong rambut weyyy. pakai pun acah acah Aaron Aziz. dia punya sifat gentleman, buat rasa yuyu ni princess dalam dunia sendiri. dari situ, ada hati pada onejet, walaupun tak pernah yuyu cakap kat dia perkataan "I Love You"

dah boleh jadi suami dahh.


dia selalu tahu apa yang yuyu suka. :')



Walimatul U'rus
  Our Official Photographer : ThePuteh Production


InsyaALLAH 13Disember2013 (Jumaat) ni, kami akan bernikah di rumah yuyu di Kampung Lubuk Setul, Langkawi. malamnya akan ada kenduri. 14Disember2013 (Sabtu) adalah majlisnya. semuanya yuyu buat di rumah ja. secara gotong-royong. orang kampung kann.

di sini, yuyu dan mewakili keluarga yuyu menjemput pembaca belog yuyu semua untuk memeriahkan Majlis Pernikahan yuyu nanti. datang la jangan malu. di Langkawi nanti, cari je Kampung Lubuk Setul, kecik je kampung tu, jumpa la nanti.

kad jemputan dah banyak yang edar, kalau ada yang tak terpanggil lagi, maaf, sumpah sangat sibuk sekarang. datang je kalau lapang ya. doakan semua berjalan lancar dan rumahtangga kami diberkati ALLAH. amin.


terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.