Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Di Awal Semester Akhir.

Assalamualaikum♥

marilah beramai-ramai dengan terpaksa eksaitednya mengucapkan tahniah-akan-datang buat Yuyu Zulaikha. muhahaha. sebabnya, ini adalah semester dan tahun terakhir yuyu untuk Ijazah Kewangan Islam (Perbankan) (Kepujian) di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor. *kekembangan hedo…

Figura Fesyen Hijabista dan Kasut

Assalamualaikum dan Salam Ma'al Hijrah ♥
kahkahkah. sila la gelak secara berjemaah akan tajuk tak boleh belah tu. kali ni kalau korang gelakkan yuyu pun, yuyu tak siku kepala korang sorang sorang. -..-'
sebenarnya ceritanya macam ni. selain dulu hobi dahku adalah mengumpul setem(tu pun mas…

Entry untuk Bakal-Bakal Duta.

Assalamualaikum ♥
Baiklah. Sekarang, sapa yang teringin jadi duta, angkat tangan! Sapa pulak rasa boleh jadi duta, pun angkat tangan. Maka, yang angkat tangan dua dua kenyataan tadi tu, sila baca entry yuyu dengan penuh eksaited di dada. Sila eksaited ya.

Well, yuyu tahu, banyak yang masih baru denga…

Kejutan Disember bersama Jennifer Lopez

Assalamualaikum ♥
boleh tak kalau macam ni poyosnya nak bagitau. JLo Zulaikha sedang menaip entry manakala JLo (Jennifer Lopez) nak datang Malaysia. nampak tak apa apa kesinambungan antara JLo dan Yuyu Zulaikha. bhahaha. aku memang suka membajet Jlo dikhalayak pembaca belog.
hari tu, yuyu dapat ta…

Rentetan Kisah Itu...

Assalamualaikum ♥
Tuan tuan, dan puan puan. 
Hari ni, hari Ahad kan? kan? padahal yuyu buat counter money transfer di Bank Islam Jumaat lepas. heh. -.-' sepatutnya yuyu taip entry ni dua hari lepas. selalu buat entry untuk cerita yang dah ketinggalan arus permodenan. heh sekali lagi. -..-'

Membawa Mesej Keamanan.

Assalamualaikum ♥
Salam Ma'al Hijrah. yuyu tahu. lewat dua kan kan. tapi, paling asas kita kena tahu ialah Ma'al Hijrah bukan sekadar cuti umum tahunan kerajaan bagi, maka bolehlah plan untuk repair pagar rumah rentetan failed reverse kereta (ayat ini ditujukan untuk emak, muhahaha).
kalau …

Emak Sakit.

Assalamualaikum ♥

semalam emak sakit. emak ni dari anak dara banyak berpantang makan. memang kami satu keluarga bab makan memang berpantang. cuma yuyu ni kadang kadang pantang juga, pantang jumpa makanan, pantang dilarang, panjang tok nenek moyang aku orang panggil aku ohsem. 
jadi nak dijadikan ce…

RM248 Voucher Crocs untuk 4 Pembaca Bertuah.

Assalamualaikum ♥
UPDATED : 4 pembaca bertuah telah pun yuyu email. Tahniah sangat sangat. yang tak terpilih minta maaf. kalau boleh nak je pilih semua. tapi kena pilih empat (4) saja. tskk. next time yuyu buat lagi. InsyaALLAH. email 4 bertuah adalah:

hai@kirinselamaperak.comannissahuda@yahoo.comfr…

Selamat Ber-SPM & Tips ♥

Assalamualaikum ♥


entry khas dari hakak yuyu sayang kome sume tauu :)
Hari ini hari pertama adik yuyu, Akmal, menduduki SPM. walaupun sebelum hari-hari nak SPM, yuyu tengok rilek je dia layan game, mandi air terjun, daki bukit, dan macam macam lagilah aktiviti yang tak ada kesinambungan dengan SPM b…

5 Rutin Penjagaan Kulit Muka

Assalamualaikum ♥
awal January 2011. make up. jerawat, parut, kulit berminyak
apakah rutin penjagaan muka anda semua? make up sahaja tidak mencukupi.*sila baca dengan membajet SmartShop habis* amboi. kemain kan yuyu zulaikha.
sebenarnya, bila masuk umur mak mak ni kan (yuyu termasuk golongan mak bud…

Doa & Pintu-Pintu.

Assalamualaikum ♥
Salam Jumaat kengkorang. seperti sedia maklum paklum, selain hari ni dilipatgandakan ganjaran amalan, hari ni juga antara hari yang ALLAH berkenan sangat untuk memakbulkan doa para hambaNya. bila kita dah usaha sehabis kederat yang mungkin, sekarang ni, penting untuk kita berdoa.