August 29, 2012

Hari Raya Saya | Entry Bergambar

116 comments
Assalamualaikum

Dah seminggu lebih dah kita raya kan. oh. bukan baru raya ke dua ek? baru ingat nak kutip duit raya lagi. tskk tskk. Alhamdulillah. sekarang cuma nak curik sikit masa untuk ganti balik puasa yang wajib kena tinggal tu. kalau boleh, nak juga buat puasa enam. InsyaALLAH.

Sebenarnya kan, raya kali ni, yakni raya tahun 2012, yuyu menobatkan tahun raya tahun 2012 adalah sebagai pemenang bagi anugerah Raya yang paling tak best. haa. tahniah ya buat Raya Tahun 2012. tak payah bagi ucapan dah. blah -.-'

semuanya sebab esaimen dan raya silih berganti, keji sesama sendiri. fine. sampai hati. bayangkan yuyu balik Langkawi, dua hari saja lagi sebelum raya. sebelum balik, siapkan esaimen yang macam tak puas hati dengan yuyu, dah sampai Langkawi, terbongkang dulu sejam dua. tipu. berjam jam.

lepas tu kemas rumah lagi, lepas tu shopping raya untuk family lagi, lepas tu cari barang kek, lepas tu paksu & paklang ajak shopping, fine, buta buta ikut demi dapat duit raya lebih seperti yang dijanjimaniskan, lepas tu jahit manik baju, lepas tu shopping raya habis habisan dengan family sekali lagi...

lepas tu? macam mana kuih raya? macam mana baju raya? macam mana?? macam manaaaaaa? *tolong buat emo macam Rosyam Nor selalu buat kat tivi*

jyeah. sebab tu la yuyu menobatkan 2012 sebab Raya paling tak best. Kuih Raya tak pernah pernah main tunjuk tunjuk, tapi tahun ni, kami sekeluarga terpaksa menggunakan sistem tunjuk tunjuk untuk dijadikan santapan mencekik tetamu rumah. kalau bab baju raya, raya ke dua baru baju raya yuyu siap. raya pertama, ilek je gua bedal baju ulang alik dah patjuta kali pergi kelas.

kek pun tak buat. tepung, telur, mentega, cekelat rice, esen vanilla, acuan comel comel yang yuyu beli di Mid Valley gagah bawa balik Langkawi, tersadai sopan sopan tepi meja makan. tskk. habis beratus demi semua tu, akhirnya tak guna. tak berguna! tak de guna! tak guna punya budak! *detak hati yuyu tipu tipu*


Alhamdulillah. kelainan tahun ni, cuma, ini tahun pertama yuyu mula bagi Duit Raya untuk adik adik & budak budak yang datang rumah. oh. lupa. Duit Raya + Lolipop. ngaaa >.< rasa happy balik ingat pasal ni.


kalau nak cerita semua yang tak best pasal raya yuyu, macam sadis sangat la pulak kan. maka, entry kali ni, yuyu nak cerita sikit pasal Jamuan Raya Alumni Ma'had Mahmud Langkawi. kiranya macam reunion sekolah la. menyingkap kembali nostalgia Ma'had. eceh.

maka dengan ini, yuyu serahkan kepada gambar untuk bercerita mengenai detik detik reunion tersebut. tadaaaaaaaaaaaaaa....

sementara tunggu kawan lain sampai. muka takde feel. edit seboleh mungkin nak nampak macam Cinderella. muhahaha. 

masing masing berdiri untuk nyanyi lagu sekolah. tskk. pernah tercekik chewing gum masa nyanyi lagu sekolah di perhimpunan. nostalgiknya lagu sekolah ni. T_T

lautan bekas pelajar Ma'had Mahmud Langkawi bersama teman dan keluarga. 

Bekas Ketua Pengawas Pusat Sumber Maktab Mahmud Langkawi. huhuhu. takabbur tetiba.

siap dah ada anak. fine. rupanya yuyu umur dah sampai tahap wajib kawen ni. 

 

 
candid. siyes candid la. yang baju serba hitam tu, emak yuyu, yang baju purple tu adik yuyu, yang baju hijau kuning & baju oren tu sepupu yuyu. yuyu angkut habis rakyat jelata kat rumah. 


cari yuyu!
Clue : seketol yuyu di celah manusia.



Para Muslimin


Para Muslimat 

jangan terperdaya dengan kuantiti makanan dalam gambar ni. realitinya, korang paham paham la kan.

dulu masa sekolah, kami selalu lawan Matematik. masing masing nak highest dalam kelas. kan Nadia kan. :)

Yuyu Potter. sekian.

kan dah cakap, yuyu akan edit sehabis Cinderella la. huhuhu.

Alhamdulillah. bila dah attend reunion macam ni, sikit sebanyak buat kita kenal balik orang yang pernah kita kenal dulu dulu. banyak juga yang yuyu terkejut. eh! dia kawen dengan dia ni? eh! dia dah ada anak? eh! bambam nya dia sekarang! eh! dia ni jadi ustazah kat sekolah sendiri!                        o.O

huhu. ehh! dia tu la blogger tu! ayat dorang untuk yuyu. -.-'

____________________________________________________________________________


haaa. ambik. sekali update entry, terus taip cecah cecah lantai. kira ni boleh la kita consider entry qadho balik selepas berjuta kurun yuyu tak update entry. well, buat buat sibuk lebih. plus, yuyu tengah ada conflict jiwa sekarang ni. yuyu harap alasan ni, nampak sangat munasabah.



p/s : walaupun sekarang bukan lagi bulan Ramadhan yakni bulan kita gagah lipatgandakan amalan, tapi tak bermakna kita perlu stop banyakkan amalan.

p/s lagi :  share la pulak raya korang kali ni. share la link entry korang tu tau.

terima kasih sudi gigih baca entry ^^

August 28, 2012

Winter di Malaysia.

82 comments
Assalamualaikum

konon-konon, plan bulan Februari lepas nak lepak Korea. fine, ayat dah riak dah. agak-agak dapat tangkap gambar tengah main salji sekali dua habuan upload fesbuk pun jadi la, lagi la riak tambah takabbur. muhahaha. tapi, kemain dahsat onar melintang membujur. clash dengan kelas la, kawan yang dok korea dah balik Malaysia la, duit tak cukup la.

kenapa Korea, bukan negara kita sendiri? kenapa!? kenapa?! (emo seketika).

sebab kat Malaysia takde salji. tskk. tskk. T_T (emo lagi sekali) lepas kawan kawan selalu cakap, tak yah la buang duit sampai ke Korea bagai. pergi je SnowWorld First World Plaza. duit lebih buat amal jariah. hehehe. kudus pulak perenggan ni.

tahun lepas pergi Genting, semata mata nak makan Strawberry. boleh tak kali ni nak pergi semata mata nak main salji? muka pun spesis budak budak lagi masa ni -.-'

Selain Malaysia ada Dato' Lee Chong Wei dan Pandalela, Malaysia kini turut juga ada salji. eceh.

lepas tanya kawan kawan demi membuat persiapan ke sana, dan belek belek website SnowWorld sendiri, rasa macam tak sabar pulak. hati, kepala otak, sanubari, jiwa dan raga masing masing bersatu padu untuk terkinja kinja ke sana. hoi. ape semua ni?

The Winter Downtown + World Heritage Concept
sepanjang perjalanan kita dalam SnowWorld, bijik mata kita akan disajikan dengan English Tea Shop, French Bakery, Italian  Pizzeria dan macam macam lagi. perasaan macam melancong banyak negara dalam satu tempat akan terpancar. hehehe. kawan yuyu la cakap.

tak sabar nya nak pergi juga :'(

LED Light Animation Scheme
dalam masa yang sama, kita boleh rasa suasana winter pada waktu malam. hmm. padahal kat realiti di luar dari SnowWorld, mak Leha dan jiran nya sedang sibuk menyidai baju sambil ngumpat sepam dua. yuyu ingat yuyu nak buat buat mengantok la masa ni. hehehe. ZZzzz. Good night everybody.     -_-

Lookout Point 
selain kita boleh membajet tengah melancong di negara omputih, kita juga boleh membajet Snow White sebab musabab, sekeliling SnowWorld dah macam dalam fairyland. suka suka! harap harap nanti, yuyu jumpa Prince Charming yuyu, siap dia naik kuda putih dan bawakan yuyu roses pun kaler putih 


Warm House

satu lagi attraction di sini, ada bukit buatan yang diselaputi salji. macam kuih suji tuu. hehehe. bayangkan ye, tengah kita sejuk main baling salji, boleh la lepak di Warm House. tskk. rasa macam selalu tengok dalam citer omputih je ni. tak sabar je jiwa raga ni. T_T


Ice Sculpture + Play Slide + Cresta Run Slide + Snowball Time

kalau yang suka game yang adventurous, boleh la lepak sini. boleh main Cresta Rund Slide! weeeee ^^. tapi yuyu tak boleh, tak cukup ketinggian dan berat minima. fine. korang main la game, yuyu nak buat orang salji dulu. lepas main nanti, panggil yuyu tau. tskk :'(

_____________________________________________________________________________________

hmm. dah la, kemain lagi yuyu berangan.  bila nak pergi entah la. dan, nahhh, untuk memudahkan kita semua berjemaah meikmati ke-ohsem-an SnowWorld, ambik ni details yang kita kena tahu. huhu. gigih pulak yuyu paste kat sini ye ^^


Tempat : Level T2A, First World Plaza
Suhu : -6°C
Area    : 22.8k sq ft. (Biggest Winter Wonderland in Malaysia)


dengan ini yuyu ambil keputusan muktamad! Hujung minggu ni, yuyu akan ke SnowWorld!

p/s : kalau sape yang pernah pergi sini, share la dengan yuyu pengalaman kat sana!

terima kasih sudi baca :)

August 15, 2012

Kecik Hati Vs Kecik

85 comments
Assalamualaikum

dah dah la tu biar belog berkulat kan. tak payah la sampai entry last orang khatam patplohtujuhratus kali kann. kan kan kan. well, kalau lebih seminggu tak update entry baru tu maksudnya dah boleh masuk spesis luar biasa buat yuyu. nak cakap takde masa, semalam kemain lagi iftar kat Spaddle House Bukit Kiara.

haa. gitu.


short update. cuma nak cerita pasal Iftar semalam. tak tak. ni bukan nak cerita makanan yang yuyu lahap siap tersembul pusat. tak tak. nak cerita satu dialog antara yuyu dengan sorang uncle (Bangla) yang bancuh Teh Tarik semalam, di sana. 

Uncle : ya adik kicik. mau Teh Tarik satu kaa?
Yuyu : ye! Teh Tarik satu tau, tapi nak buih buih banyak banyak banyak banyak tau uncle.
Uncle : tara hal la adik kicik. u puasa ka?
Yuyu : mesti la uncle! 
Uncle : puasa penuh ka adik kicik?
Yuyu : eh! mesti la puasa penuh uncle ni. tak tinggal lagi.
Uncle : waa. banyak bagus haa adik kicik ni. kicik kicik dah pandai puasa penuh macam orang besar!
Yuyu : haaa???! (kelu hati nak cakap lebih)
Yuyu (yang betul betul tersirat dalam hati) : seohsem macam aku dia ingat kecik lagi. doo uncle, gua dah 23tahun kott. 

Teh Tarik empunya Yuyu Zulaikha 140cm. tak tak. tu pun selepas dibundarkan. padahal 139cm.


kira ni entry warm up la selepas 10 hari tak update entry. esok ada lagi nak update banyak banyak banyak!

terima kasih sudi baca -..-'

August 14, 2012

Kembali Segar.

61 comments
Assalamualaikum

Perempuan sekarang, Alhamdulillah, masing-masing dah suka berhijab. mana-mana kalau kita lepak, dah tak macam dulu, ramai sekarang dah bertutup rambut. suka! suka! ramai juga yang memberi sokongan buat kita kita yang berhijab ni kan. makin hari, makin ramai kita tengok walaupun berhijab, tapi masih lagi yakin untuk berfesyen.  
                      

lebih yakin untuk berfesyen waluapun bertudung. 

walaupun banyak onar kena tempuh oleh kita-kita warga berhijab ni, tapi, kita kena atasi semua tu. kalau tak, kita kita ni mesti nampak lesu dan tak bermaya. hmm. tak suka la! baru nak bajet diva tauu! T_T

kalau bab kena ejek tu, ilek la. penat mulut dorang, pandai la dorang diam. tapi kalau masalah rambut bau kepam, kulit kepala gatal-gatal, tu yang paling tak best. tapi yang ni yuyu expert. selama yuyu bertudung, yuyu tak alami masalah ni. 

zaman kecik-kecik dulu, atok yuyu selalu tenyeh limau purut kat kepala yuyu supaya yuyu selalu segar. hoi. best tau. tapi, dah besar ni, tambah duduk Kolompo, nak cari limau purut lagi, nak potong lagi, memang bapak la leceh. 

tapi sekarang dah senang dah.

Thanks  Dr. Francesca Fusco untuk semuanya kenangan dengan atok dulu dah ada dalam Sunsilk Lively Clean & Fresh♥ sekarang dah boleh kekal segar untuk masa yang super lama!

banyak-banyak shampoo Sunsilk hijau ni je yang betul betul beri kesan yang ohsem, yuyu guna untuk hilangkan bau busuk rambut sekaligus buat rasa kepala rasa segar. setakat ni, bau fresh limau purut memang bagi kesan lama. rasa lebih yakin nak berfesyen. 

Hijab tambah yakin samadengan fesyen. kan kan kan? :')

sekarang ni, dengan kolabirasi Sunsilk dengan Scarflet (geng hijabista yang super ohsem), ada buat kempen Hijabku Gayaku demi memberi inspirasi kepada para hijabistas untuk terus kekal bergaya, dengan keyakinan daripada rambut bau limau purut sepanjang hari. wangi! segar! kan kan? :')

Kempen Hijabku Gayaku ada dua fasa. Fasa Satu baru saja lepas, minggu dimana kita vote style hijab kecintaan kita. sape menang, boleh berbuka sama sama dengan geng Scarflet & Sunsilk. haish. sayang. tu la, tak alert dengan semua ni. 

sekarang ada Fasa Dua yakni minggu Cubalah Sendiri! haa. yang ni tak boleh tertinggal lagi. kalau tak, terlepas la kita kita untuk menang RM1,500 tambah dengan 5 jemputan eksklusif ke Bengkel Hijab Sunsilk bersama Scarflets! takmo! takmo! buat puppy eyes sikit *-*

6 Ogos - 31 Ogos, 2012 saje tauuuu!!

dah dah. sekarang tunggu video tutorial! lepas tu sama sama buat gaya yang sama. sama sama menang hadiah! SINI tauuu!

p/s : sape peminat Sunsilk, angkat tangan sambil say "heeeee" pleasee!

terima kasih sudi baca :')

August 3, 2012

Pesan untuk Diri. Pesan untuk Semua.

73 comments
Assalamualaikum


"Apabila aku terkenangkan janjiMu
Terasa gerunnya di hatiku
Betapa fakirnya fitrahku padaMu
Betapa jauhnya diriku dariMu

Sepanjang aku dibuai mimpi
Telah kulupakan janjiMu oh Ilahi
Lenaku masih belum terjaga lagi
Ya Allah sedarkanlah daku

Oh Tuhan kini ku telah jaga
JanjiMu takkan mungkir
Pada hamba yang ingkar
Diriku tidak kan terlepas
Kesalku makin menekan
Insafku kian meningkat

Apakah masih tersisakah titisan rahmat
Moga diriku dikurniakan berkat
Tidak tertahan diriku oh Ya Allah
Menanggung azab siksaanMu

Tidak sanggup merasa diriku
Ya Allah Menanggung kemurkaanMu
Ya Allah ampunlah kesalahanku
Ya Allah ampun keterlanjuranku
Ku memohon rahmat daripadaMu
Semoga dihazafkan dosaku"

Lagu: Ku damba keampunanMu


 __________________________________________________________ 


Ya Allah, kadang-kadang yuyu rasa ruginya kehidupan yuyu selama ni. tanpa motif, tanpa arah tuju hidup yang betul. semuanya untuk dunia. semuanya untuk kejar keseronokan dalam kehidupan sementara. padahal, dunia ni bukanlah kehidupan yang sebenar. 

alpa. lalai. lupa diri. 

untuk akhirat. bekalan untuk akhirat apa yang yuyu boleh bawa? kalau bab agama, itu tak tahu, ini tak tahu, kalau bab dunia, serba serbi tahu. 23tahun yuyu hidup, berapa kerat saja yang kehidupan yang yuyu guna sebaiknya. bukan yuyu saja. tapi KITA.

kita mungkin rasa kita cukup bagus dalam segala hal. mungkin memang cukup bagus. tapi orang yang betul betul bagus, takkan rasa dia cukup dengan semua tu. semakin dalam ketaqwaan dia pada Maha Kuasa, semakin dia akan rasa betapa naif diri dia untuk dipersemabahkan pada Penciptanya.

manusia. yuyu. kita. ada masa rasa nak taubat itu ini, tapi esok, kita buat lagi. hmm. ada masa kita rasa menyesal dengan perbuatan selama ni, tapi esok, rasa macam dah bebal dah. ada masa kita kalau boleh nak tamakkan diri buat kebajikan, buat amalan, buat bekalan untuk akhirat, tapi, esok hati kita tak lagi rasa semua tu.

Ya ALLAH. boleh nampak bukan macam mana iman kita? mungkin yuyu sorang yang macam ni. apa kata, mulai saat ni, kita cuba sedaya upaya minta pada ALLAH untuk tetapkan iman kita, supaya lebih kuat lagi rasa sayang kita pada Nya. supaya lebih takut kita dengan masa sia sia kita.

Bismillahirrahmanirrahimm...

يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوْبِ، ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِيْنِكَ

Yaa Muqallibal Quluub, Tsabbit Qalbi ‘Ala Diinik 
Ertinya: “Wahai Dzat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama-Mu.” (HR. Ahmad dan at Tirmidzi)

اللَّهُمَّ مُصَرِّفَ الْقُلُوبِ صَرِّفْ قُلُوبَنَا عَلَى طَاعَتِكَ

Allaahumma Musharrifal Quluub, Sharrif Quluubanaa ‘Alaa Thaa’atik 
Ertinya: “Ya Allah yang mengarahkan hati, arahkanlah hati-hati kami untuk taat kepadamu.(HR. Muslim)


Amin.

baca. semoga usia kita bukan saja memberi manfaat kepada diri kita, tapi pada agama kita juga. InsyaALLAH, kita bukan antara golongan yang terlambat.

Terima kasih sudi baca :)

Bersama Hijabista Cantik-Cantik di Iftar Sunsilk & Scarflet | Entry Bergambar

94 comments
Assalamualaikum

kalau korang perasan la kan, banyak entry yuyu pasal yuyu dapat invitation itu ini. ini itu dan ini ini itu itu. (bapak best merepek awal awal entry ni). Alhamdulillah, macam-macam jenis event yuyu pernah pergi. dari sini, banyak yang yuyu belajar.

sebenarnya, pergi sana sini, berjumpa dengan pelbagai spesis manusia, tempuh onar rintangan halangan ujian dan cabaran (over kan yuyu. muhahaha! ) akan buat kita lebih matang dalam sesuaikan diri dengan dunia. semua ilmu dari pengalaman tu, kita takkan dapat di kelas, malah, yuyu tak rasa emak kita nak sangat melayan karenah kita untuk ajar semua. ceh. suruh solat awal waktu tu tak ikut ikut. -.-'

dan Sabtu lepas, yuyu dapat invitation untuk Majlis Iftar bersama Sunsilk & Scaftlet. hoi. bapak best. thanks Kak Ain (Living Doll versi pakai tudung) sebab sudi bawa yuyu ke JW Marriot, drive tengah malam walaupun tengah pregnant 6bulan setengah tujuhharipatjamlimasaat. 

berkali-kali kitorang sesat renteran kak Ain degil tak nak dengar cakap GPS beliau, last last, GPS beliau yang ada hati dan perasaan tu siap diam terus, belok kanan ke kiri ke, buat dekk je. ceh. tepat pukul 6.30pm kami sampai, tu pun dua dua dah gelabah masuk Al-Halabi Lounge. padahal orang lain dah chillek kat kerusi masing masing. 

.
 
Living Doll yang digempargempurkan tadi. cun kan. tapi sori bro, awek ni dah kawen arr.

kami disediakan simple game untuk memupuk ikatan silaturrahim. cari owner barang dalam gambar polaroid yang kami dapat. lepas tu amik tahu serba serbi pasal dia. tinggi, kandungan lemak, jenis darah, makanan feveret jiran pun boleh tanya. tipu.
"ya tuan tuan dan puan puan, ini adalah partner saya ya. Nana name dia.berumur 26 tahun. dia cantik, tapi saya kiut lagi ohsem. sekian" kata Yuyu Zulaikha kepada Teh Suhadah selaku emcee event tersebut.

muka mintak gule gule sebijik. well. yuyu zulaikha memang selalu eksaited dalam segala keadaan.

geng Scarflet. kak Uyun & kak Sheryll. cuba teka lokasi kami? (A) toilet (B) jamban (C) دور المياة

kami semua berbuka dengan makanan arab. mungkin anak tekak yuyu dah bebal dengan makanan kampung, jadi kali ni, yuyu rasa macam nak tambah belacan je dalam setiap hidangan. picit sambal petai ke. sedap. cuma tak serasi dengan anak tekak.

lepas berbuka, ada beberapa tutorial shawl oleh geng Scarflet. kusyuk kami semua tengok satu satu langkah, sebab musabab, lepas tu kami kena pakai sendiri untuk menang Voucher Spa. hamagad. ni yang suka ni. pulun paksa kak Ain supaya jadi lebih kreatif seboleh yang mungkin.

ini team satu. model yuyu, fashion designernya kak Ain. buat la gaya apa pun, asalkan lebih kretif dari tutorial yang Scarflet buat. dan yeahh................. (please buat buat suspen



Team Satu yakni team yuyu dan kak ain menang game ini. tskk. rasa terharu gila malam tu. berkat idea kak ain, malam tu kami dapat voucher untuk spa treatment. hoi. best tau. lobang hedong tak habis habis kembang sampai ke Subuh. 
   
   
DoorGift untuk setiap jemputan. mewah, bukan? thanks Sunsilk. aloo. sweet!

lepas event habis, kemain yuyu senyum telinga ke telinga. rasa gumbira macam dapat TORA empat kotak pulak. dari sini, yuyu kenal ramai lagi Blogger Hijabista (eceh, ada gelaran pulak). Lizza, Nana, Wani, Mediha, dan belungguk lemon lagi. kalau boleh, tak nak balik, nak borak banyak!

apapun, billion-an thanks kepada Sunsilk sebab sudi invite yuyu, dan kepada Kak Ain sebab sudi bagi nama yuyu dan drift bawa yuyu ke JW Mariott. tskk. terharu siap hingus hingus hijau sikit kuning sikit tau. T_T

____________________________________________________________________________________________________________________________


see, best kan pengalaman yuyu kali ni. macam tu juga dengan korang. kalau ada apa apa peluang, terus grab, supaya tak lepas benda benda yang sweet macam ni. once kita lepas, belum tentu kita dapat lagi. kalau tak dapat, apa salah kita berusaha. kan kan kan.

terima kasih sudi baca :)

August 2, 2012

Celcom First WiFi

49 comments
Assalamualaikum

nak cakap yuyu pengguna tegar Celcom, agak la. mula-mula guna henset pun, yuyu dah dengan number Celcom. mak la yang pilih. kiranya yuyu membesar dengan telco ni. eceh. lepas tu, bila da masuk UIA, mula guna plan U.O.X. celcom juga. kendian, bila ada laptop pertama yuyu, broadband pun dari Celcom.

haa. kira macam tu la tegarnya yuyu dengan Celcom. sepatutnya dorang patut la bagi penghargaan buat yuyu sepam dua kan. muhahahahahahahahahahahaha! (ape motif hahaha panjang ni? ape motif?) kalau tanya yuyu sebab musabab yuyu dengan Celcom bukan telco ayam juga siput yang lain, adalah seperti sedia maklum. coverage luas alam, laju tok sah nak cakap la dan connection yang chilek je. kan kan?

dan sekarang, kemain kan Celcom. dah ada Celcom First WiFi. The WiFi that powers the nation. cececee. semua orang sekarang dah boleh online dengan sesuka hati guna laptop, smartphone, atau tablet. jyeah. paling penting, Celcom First Wifi ni adalah CCP :
  • Control : boleh kawal kadar penggunaan data Wifi, dan boleh reload manually atau autoreload. 
  • Convenience : enjoy rangkaian Wifi paling luas abad ini, dimana jua kita berada, lepak Pavi, layan mamak, tak pun masa tengah tunggu turn untuk photoshoot. semua informasi hujung jari saja. siyes tak tipu.
  • Priority : Wifi paling laju kalau nak compare dengan yang lain, dan paling best, boleh dapat macam macam jenis reward dan bonus. hoi. ni yang suka ni. 
_____________________________________________________________________________

sebagai halwa mata, nah yuyu tepek seketol dua gambar. fikir la betul betul, dah besar panjang dah :

plan yang disediakan. kalau yuyu, mesti yuyu pilih Celcom Prepaid User. nak pilih yang Monthly (1GB) la.


haa. kemain kannn. 

__________________________________________________________________________

tengok. sekarang dah faham dah kan kenapa kita kena mula guna Celcom First WiFi? sekarang yuyu nak ajar pulak macam mana nak subscribe:

Langkah 1: sms ON WIFI ke 22188
Langkah 2: balas dengan WIFI DAILY YES, WIFI WEEKLY YES atau WIFI MONTH YES
                        (Celcom First Data Pro/Advance customers can activate their FREE 1GB monthly access by replying with WIFI FREE YES)
Langkah 3: kita akan dapat WiFi IDpassword
Langkah 4: sekarang dah boleh surf internet dah! ^^ yehuuu!


maklumat lanjut, jangan segan silu check sini : http://www.celcom.com.my/first/wifi/

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.