Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Hari Raya Saya | Entry Bergambar

Assalamualaikum ♥

Dah seminggu lebih dah kita raya kan. oh. bukan baru raya ke dua ek? baru ingat nak kutip duit raya lagi. tskk tskk. Alhamdulillah. sekarang cuma nak curik sikit masa untuk ganti balik puasa yang wajib kena tinggal tu. kalau boleh, nak juga buat puasa enam. InsyaALLAH.
Sebenarnya k…

Winter di Malaysia.

Assalamualaikum ♥

konon-konon, plan bulan Februari lepas nak lepak Korea. fine, ayat dah riak dah. agak-agak dapat tangkap gambar tengah main salji sekali dua habuan upload fesbuk pun jadi la, lagi la riak tambah takabbur. muhahaha. tapi, kemain dahsat onar melintang membujur. clash dengan kelas la…

Kecik Hati Vs Kecik

Assalamualaikum ♥
dah dah la tu biar belog berkulat kan. tak payah la sampai entry last orang khatam patplohtujuhratus kali kann. kan kan kan. well, kalau lebih seminggu tak update entry baru tu maksudnya dah boleh masuk spesis luar biasa buat yuyu. nak cakap takde masa, semalam kemain lagi iftar …

Kembali Segar.

Assalamualaikum ♥
Perempuan sekarang, Alhamdulillah, masing-masing dah suka berhijab. mana-mana kalau kita lepak, dah tak macam dulu, ramai sekarang dah bertutup rambut. suka! suka! ramai juga yang memberi sokongan buat kita kita yang berhijab ni kan. makin hari, makin ramai kita tengok walaupun b…

Pesan untuk Diri. Pesan untuk Semua.

Assalamualaikum ♥

"Apabila aku terkenangkan janjiMu
Terasa gerunnya di hatiku
Betapa fakirnya fitrahku padaMu
Betapa jauhnya diriku dariMu

Sepanjang aku dibuai mimpi
Telah kulupakan janjiMu oh Ilahi
Lenaku masih belum terjaga lagi
Ya Allah sedarkanlah daku

Oh Tuhan kini ku telah jaga
JanjiMu takkan mun…

Bersama Hijabista Cantik-Cantik di Iftar Sunsilk & Scarflet | Entry Bergambar

Assalamualaikum ♥
kalau korang perasan la kan, banyak entry yuyu pasal yuyu dapat invitation itu ini. ini itu dan ini ini itu itu. (bapak best merepek awal awal entry ni). Alhamdulillah, macam-macam jenis event yuyu pernah pergi. dari sini, banyak yang yuyu belajar.
sebenarnya, pergi sana sini, be…

Celcom First WiFi

Assalamualaikum ♥
nak cakap yuyu pengguna tegar Celcom, agak la. mula-mula guna henset pun, yuyu dah dengan number Celcom. mak la yang pilih. kiranya yuyu membesar dengan telco ni. eceh. lepas tu, bila da masuk UIA, mula guna plan U.O.X. celcom juga. kendian, bila ada laptop pertama yuyu, broadban…