March 31, 2012

Pentingnya Menjadi Wanita Solehah ♥

84 comments
Assalamualaikum


tersentuhnya hati yuyu..


SubhanaALLAH

Terima kasih sudi baca :')

March 30, 2012

RESEPI Onde-onde Kuih Buah Melaka Mudah

101 comments
Assalamualaikum

kalau yuyu balik kampung, wajibal qunnahlah Sang Emak akan sukarela letak jawatan sebagai official tukang masak kat rumah. memang yuyu akan kuasai dapur dengan rakusnya. wahahahaha *gelak macam orang jahat botak ada misai panjang* .

selain yuyu suka menjahit baju sendiri demi menyahut cabaran Perdana Menteri yang menggesa rakyatnya berjimat cermat, yuyu juga suka menyemak cerok dapur untuk tujuan masak, buat kuih dan kek. setakat semak dapur menketedarah cekodok, takde la sampai nak buat entry ni.

rasa macam kepuasan jiwa dan rohani bila dalam telan mendealah yang yuyu masak sendiri. tapi disebabkan membesar dengan terjun sawah, tangkap ikan di sungai dan teman Sang Atok di kebun getah, maka, yuyu lebih suka masak benda benda yang berbaur kampung.

masakan kampung yuyu belajar dari tengok tengok Sang Atok masak. makanan omputeh dan siam yuyu belajar dari Sang Abah sebab musabab Sang Abah adalah chef. kalau masakan Italy, yuyu selalunya tengok resepi. boleh la masak, nak kata hebakk kemain tu, tak la.

entry kali ni teringin nak kongsi resepi kuih paling senang di abad ini yakni Kuih Buah Melaka atau nama sentipiknya Onde Onde Diberi Nama, Saudara Saudari Cikebom Cikebom. hakhak. dah start dah. tampor sekali bagi hilang sikit merapu ni


March 29, 2012

Cerpen Buat Yuyu Zulaikha ♥

113 comments
Assalamualaikum

tajuk tak boleh belah. kalau boleh nak buat tajuk "Cerpen Ikhlas Buatmu Dindaku Yuyu Zulaikha", tapi yuyu rasa macam nak mati sebelum ajal je. hakhak (gelak tak ikhlas) entry kali ni, nak korang rilek kepala hotak je. sila regangkan urat urat tensi yang menegang tak ketahuan hala punca.  

cerpen ni orang yang buat. beliau bagi kat yuyu. lepas ni nak mintak royalti la. -.-'

YUYU ZULAIKHA.

"Ayi.
aku tekad.
aku nak ngorat jugak.
biarlah orang nak kata muka aku macam penunu Bunsen sekalipun.
aku nak jugak "adjust" yuyu zulaikha tu".

Kamal Mat Piah semangat cerita niatnya pada Akhir Ashaari.

"kau ni Mal.
kalau aku lempang.
baru kau beransur menjadi beriman dan bertaqwa agaknya."

Akhir Ashaari menyirap.

sambil menyirap.Akhir Ashaari terus memerah boxer bertatah gambor spongebob beliau.

"ketis.ketis.ketis".

air perahan boxer menitis.
dikibas-kibas nya boxer.
lalu dijemur di bahu tingkap.

"Aku bukan nak merperlekeh kau Mal.
tapi berangan tu biar berbutir sikit boleh?".

Akhir Ashaari sambung ayat.
selepas menyidai boxer kesayangan nya.
Ashaari membuka peti ais.
dicapainya sebatang aiskrim asam boi buatan sendiri yang dikeraskan di dalam uncang plastik panjang yang ada gambor King Kong.

eskrem sebegitu memang pemes masa tahun 80-an dulu.
masih terngiang-ngiang di telinga Akhir Ashaari.
Mak Jemah Ohsem pernah claim yang dia mampu beli cincin juta-juta.
hanya dengan meniaga eskem begitu dari umur lima tahun.

bapak lah power nya Mak Jemah ni.
orang lain jual eskem.takat dapat buat modal main kutu je.
dia boleh beli cincin juta-juta selambe.
"Apa kurangnya aku Ayi.
Aku lelaki Ayi.
punya jiwa.perasaan.
Aku juga ada akaun fesbuk.

Aku siap jadi ahli team kompang orang kawen lagi".

-Kamal Mat Piah memecah suasana.

Kamal Mat Piah tak puas hati.
Entah kenapa dia begitu obses dengan Yuyu Zulaikha tu.
Memanglah Yuyu itu kiut orangnya.
kecil molek.
blog power.tulis sakit perut nak berak pun.
Orang komen berjela.
tapi kalau nak banding dengan Kamal Mat Piah.
macam kain sutera dengan sehelai spender.
jauh bezanya.

"Aku niat ikhlas Ayi.
aku nak buat dia jadi isteri."

Kamat mat Piah eksplen lebih.
sambil itu tangannya ligat mem'plucking' gitar kapok pusaka abah nya.
lantas satu persatu irama Be Mine Tasha Manshahar keluar.
pernah juga Kamal Mat Piah tanya ibunya.
kenapa abahnya tinggalkan gitar sebagai harta pusaka.
dan bukan sebiji banglo di USJ. atau Nissan Sentra 1.6.
atau mungkin seutas jam tangan Le'Con.

kenapa mesti gitar. kenapa.
tidak kah abahnya bimbang kalau-kalau gitar itu mampu jadi najib.
Ah.maksudnya najis.

"Sudah lah Mal.
malas aku nak melayan.
kang elok-elok orang makan satay kajang.
kau makan penerajang."

Akhir Ashaari buat endah tak endah.
plastik eskrem tadi dikeronyok.
lalu disemat rapi di celah lantai kayu rumahnya.


"Ahhh.
kau memang dasar member yang tak bes!
aku niat ikhlas nak kahwin.
aku mengejar cinta suci.
Cinta hakiki.cinta yang diberkati!

kau. Drama Vanilla Coklat. PTPTN. Dafi.
semua tak bes!
Gampa..".


PANG!

tak semena-mena.
sekuntum penampor naik atas muka Kamal Mat Piah.

" cinta suci pungkoq anda!
dia tu umur dah doploh lebih.
kita ni UPSR pun belum habih.
kau berkhatan pun postpone kan.

nak kahwin kejadah apa.
bulu pubis pun belum ada!"

Kamal Mat Piah mengangguk tanda setuju.
Yelah. ada pula mengangguk tanda membangkang.
Kamal Mat Piah sandar semula gitar kapok di tepi dinding.
Mereka sambung buat kerja sekolah.

Buku Sains darjah lima dibelek satu-satu.
perlahan-lahan juga soalan pemboleh ubah dimanipulasi Kamal Mat Piah jawab.
muka Akhir Ashaari pun dia dah tak berani pandang.

malu semulajadi.

masa tu kalau nak banding muka Kamal Mat Piah dengan anjing baka tiahuahua.
Muka Kamal Mat Piah jinak lagi.


 ***

bhahaha. terjojol halkum yuyu baca cerpen kopipes dari fesbuk Hafizudin Jalil. Sang Emak baca pun sampai hampir tercabut gigi pelesu beliau. padahal dak Hafizudin ni dah lama inbox yuyu (PM), baru semalam yuyu baca. maap maap. diva. biasalah. buat buat sibuk.

p/s : tetiba lapar eskem potong plastik cap KingKong.

terima kasih sudi baca ^^

March 28, 2012

Saja Nak Bagi Orang Jeles

62 comments
Assalamualaikum


*STICKY POST, lastest entry di bawah entry ini*

yuyu tak nak macam orang Melayu selalu cakap "makan sorang" atau maksudnya kalau Dewan Bahasa & Pustaka teringin tepek dalam senarai kamus adalah "menikmati benda best sensorang. bapak tamak". tak tak tak. yuyu tak nak jadi macam tu.

kalau cakap bab Celcom, rasanya setiap isipadu di Malaysia dah tau yang memang hobi dak Celcom ni kejutkan kita dengan mende mende hebakk kemain kan. reward bagai, event itu ini, dan selalu menjadi kecintaan Celcom nak dedahkan kita dengan henset tak pernah tak canggih.

henset canggih. kan senang daripada dok merepek tulis henset tak pernah tak canggih. -..-'

tapi lagi best, kita semua tak patut terlepas mendealah ini :

v
v
v

*buat buat tengah dengar drum kena ketuk kuat kuat pelisssss*



Venue : Concourse, Low Yat Plaza, KL
Date   : 26 March  - 1 April 2012
Time    : 10.00am – 10.00pm


di sini, kita semua berpeluang untuk dapat offer untuk Tablet terbaru, dapat rebate, ada juga berpeluang untuk menang cabutan bertuah macam cikgu Salmah selalu buat masa hujung tahun tingkatan lima dulu. haa. ingat tak? ingat tak?

cuba bayang ye, yuyu nak tayang sikit sikit kan korang, antaranya, padahal banyak lagi :


hikhik. teruja sampai nak mengada ngada lari  pusing kusyen emak kan. tau pun. murah betul. eh. murah kemain betul.

kejap kejap. yang ni pulak?
 Beli Sony Xperia S serendah RM1,218  lepas tu  dapat pulak.  2nd HD Voice-enabled smartphone (boleh pilih antara Nokia N9, Sony Xperia PLAY, atau Blackberry Torch 9810), pada 50% OFF  RRP!

ahak. teruja sampai nak lari pusing kusyen emak pat kali pulak tak? hikhik. tapi tapi. kalau yang ni pulak! yang ni! macam mana?




hikhik. saja nak bagi korang keliling kusyen emak namratus kali.

sebab tu la yuyu nak buat entry ni, nak tepek gambar gedabak buat tatapan umum bijik mata korang. kalau kita pergi ke I Tablet Fair 2012 tersebut, selain dapat gendong dengan takkaburnya henset idaman, di sana  ada super-special-surprise deals yang kita tak patut terlepas. 


pada 31/03/2012,  Celcom ada buat HOURLY LUCKY DRAW  di Tablet Fair tersebut. takkan la kita nak lepas peluang dapat habiah best best kat masa tu. wajiblah kita terpacak di sana dari sebelum ayam kokok lagi kan.


setiap jam dari 12:30pm membawa hingga 9:30pm satu pemenang bertuah berpeluang mendapat SAMSUNG GALAXY TAB 7 PLUS @ HANYA RM397 + PERCUMA 1 BULAN Celcom Broadband Advance bernilai RM98! woaa. terbeliak bijik mata pat saat. tapi wajiblah sign up dengan mana mana plan dari Celcom di Tablet Fair tu dulu tau tau.

semuanya suprise. saje je celcom nak bagi kita nafas sekat sekat tau. 

biasalah, Celcom kan. Telco terhebakk abad ini, streaming terbukti bapak laju, dapat award dua tahun berturut turut, dan semuanya Celcom lah yang menawarkan pengalaman bersama Telco yang terbaik.

untuk maklumat lebih lanjut tanpa merepek macam yuyu, silalah jangan segan silu buat macam rumah sendiri, ke SINI

p/s: agak agak suprise yang dak Celcom buat apa ya? mana tau, sapa beli seketol Tablet, dapat free seketol lagi. bila? hari apa? tak tau. korang agak, apa suprise dorang lagi?


p/s lagi : T&C apply (*Purchase of device without plan subscription not qualified) 

terima kasih sudi baca ^^

March 26, 2012

Alhamdulillah. Rezeki ♥

146 comments
Assalamualaikum

entry kali ni, yuyu nak cerita pasal malam hepi hepi kuasa namblas. ya ya ya kawan kawan sekalian. yuyu happy sampai senyum telinga ke telinga. sakit rahang yuyu tak boleh kembali ke kedudukan asal rahang dan gusi. hmm. senyum punya pasal.

eh. I-Film Bijak Mengurus Wang dari SIDC punya pasal la. sumpah terharu tau tau tau. sedut sedut hingus hingga ke titisan terakhir malam tu. sobbsobb. mencik betul.

ingat tak video ini?


ingat lagi tak yuyu pernah lima kali buat manisfesto besar besaran di belog yuyu yang tercinta ni (sape lagi nak cinta cinta kalau bukan tuan belog kan), kat Page yuyu, juga tak lupa di Facebook yuyu. paksa manusia pakat pakat LIKE video yuyu. a'ah. video yang orang selalu korang

"dafuq. asal macam budak budak. lagu kelaut, idea bersepah, kombinasi usia dan idea ibarat panggang dengan ayam panggang" sampai hati. touching yuyu siap lari lari majok sembunyi balik pintu tau. namun, video pertama kali yuyu buat tu la membuahkan hasil :

Yuyu menang MOST LIKE  & 2nd PLACE

siyes, jantung yuyu mengepam sepantas kelajuan Pak Cik Leman lari masa kena kejar dengan natang anjing. sampai yuyu rasa nak buat buat pitam. tapi disebabkan tak pernah pitam, maka, tak reti macam mana nak beraksi pitam ni. cis. lepas ni kena praktis pitam demi praktikkan disaat getir.

masa ni yuyu sampai lambat sangat. orang dah umum pun untuk award "MOST LIKE". sempat tenggek montot pat saat kat kerusi dewan tu, tetiba orang umum kan yuyu tempat kedua. dapat bayang tak macam mana situasi peluh penat naik KTM tak sempat kering tetiba keluar pulak peluh nebes. -..-'

dah la yuyu baru habis exam pukul 5.45pm. terus drift KTM pergi Security Commission. event start pukul 8.00malam, yuyu sampai 9.00malam akibat jenuh tahan teksi, dorang buat dekk je. amik Trophy dengan muka tak mekap, dengan baju jubah kedut kedut muka mak. 

spot me. a'ah. yang kecik tapi ohsem tu la :') 

Yuyu bukan ayam yang tuahnya nampak kat kaki. tau. Alhamdulillah. dah. tak payah nak buat buat baik. cheaque tak sampai lagi. -Oo-

                       
ni Yna, group dorang dapat number 3. video dorang best. Yna gojes. jeles.

bapak hepi. nak nangis, takut keluar maskara. sobsob. nangis dalam hati je la. 

ni la peneman yuyu sepanjang naik KTM, lari lari bersama di saat getir cari teksi. tangkap gambar kemain banyak dalam jamban bersama, makan pudding bersama, naik kete abang SIDC bersama, lari dari mak guard bersama, dan bawa hadiah bersama. T_T terharu.

Terima kasih kepada semua yang sudi LIKE video yuyu, tanpa korang, takde la yuyu nak tayang tropy berat abad ini atas almari kaca tivi emak siap emak lap lap dengan kain baik dia tiap tiap hari tau. tipu. Terima kasih sudi like tanpa jemu.

ini lah orang panggil REZEKI. kita tak tahu pasal rezeki kita. walaupun kita nampak mustahil, tapi kalau ALLAH tetapkan untuk hamba-NYA rezeki itu, semuanya tak mustahil, asalkan ada usaha.

p/s :  Rezeki sedikit disyukuri, rezeki banyak dikongsi

terima kasih sudi baca :)

March 21, 2012

Selamat Tinggal Kolompo.

108 comments
Assalamualaikum


Brupppp. sendawa bau nasi lemak timun kecik kecik, sambal pedas nak mampos, kacang tanah bapak besar, telur macam nak tak nak kasi. hehehe. emak buat.


Alhamdulillah syukur ke hadrat Maha Esa kerana limpah kurnia-Nya mengijinkan dahku jejak kembali kaki comel dahku di bumi Langkawi dengan rasa kemain selamat dan ohsem. terharu akan kejayaan mengharungi cabangan dan rintangan sepanjang Kolompo ke Langkawi. sobbsob, leleh hingus hijau.

a'ah. Langkawi hok orang selalu pesan "yuyu, tolong belikan kita DAIM ek". -..-'

dengan meninggalkan Kolompo, yuyu berharap sangat, selama tiga bulan cuti semester ni, boleh la yuyu merealisasikan impian tanam tebu di pinggir bibir yakni update belog dengan kekerapan siyes tinggi. konon kononnya nak la jadi blogger sepenuh masa la. hakhak. tolong lah doa.

kalau orang tanya "best tak Langkawi", opkos la cakap best. mana ada tempat lain yuyu pernah terjun sawah tangkap ikan, mandi sungai nangis nangis kena geget dengan lintah, main galah panjang sampai berdarah hidung kena siku orang. huh. nostalgiknya.

tapi bila dah kat Langkawi, kepala hotak asyik teringat kengkawan. walaupun kengkawan kat Langkawi bersepah umpama cekedis di Kedai Runcit Pak Man. bhahaha jadah la peribahasa aku. tapi kebanyakkannya dah kawen. tak sanggup nak kacau rumahtangga orang. sobbsobb.


sehari sebelum balik Langkawi, terus ajak Bunga, Ida dan Iena jumpa yuyu. sobbsobb. gigih jumpa juga sebab bulan enam baru boleh jumpa lagi. cuti semester ni panjang kemain. nasib la dorang sanggup bermuafakat membawa berkat masing masing turun MidValley

sebab masa ni idea yuyu mengada tepu tak tau nak bagi hadiah jiwa jiwa untuk  dorang tiga ketul, maka, sekadar bagi gambar Polaroid kami berempat. habuan tenyeh tenyeh cuci mata sambil tengok dengan cicit number namblas tua bangka nanti. 

Jadah O.o

Belungguk manusia tanya yuyu mana nak dapat maxi dress untuk petite tapi ohsem macam yuyu *ape ape? tak ohsem ke? *, padahal, senang tak ketahuan hala yuyu dapat. cuba geledah PRETTY PLEASE, dah saiz besar sampai ke saiz macam yuyu. semua ada. 

terima kasih Pretty Please. kalau takde Pretty Please, memang susah lah nak mengembangkan lobang hedong  patblas cm persegi pakai MaxiDress di khalayak ramai. huh. terharu.

dah dah, nak sambung makan pengat pisang atok buat. peberet sejaman. dulu kalau atok buat, mesti curik makan pisang saja. ubi bagi orang lain makan. lepas makan, nak siap siap balik Kolompo sekali lagi. Khamis ada meeting dengan TuneTalk, Sabtu casting dengan Al-Hijrah. 

jumpa lagi Kolompo.

terima kasih sudi baca ^^

March 13, 2012

Naluri Keibuan Mengalir ♥

118 comments
Assalamualaikum

manusia akan berubah-ubah. macam omputeh selalu sebut "people always change". kalau dulu suka pink, dah tua bangka suka pulak warna warna orang tua, kelabu asap. dulu suka makan cekedis, dah meningkat umur, layan pulak lempeng. minat pun nak serasi dengan usia. kan?

dulu suka Manap, sekarang suka Junib. dan sekarang, ada satu benda yang berubah dalam diri yuyu. hidup yuyu. jelas. siyes tak tipu siap buat muka ketat.

yuyu dapat rasa hormon mak mak dah mengalir kemain mengada laju ke dalam jasmani rohani yuyu. kalau dulu, mak pernah cakap "nak adik lagi dak??" terus sentap "tak mau! menyemak!". korang tak rasa menyemak rumah ke malam malam asyik terpekik? cekup dengan sarung bantal kang.

berdasarkan perenggan di atas, ia adalah antara satu contoh sifat "tak sedar diri kau sendiri pernah terpekik dan nangis tak hengat waktu" sekian. terima kasih. 

bagi yuyu dulu, bayi adalah makhluk yang tak la secomel mana pun. Yuyu Zulaikha lagi comel -..-' kembang lobang hedong hakuh.

tapi sekarang, bila dah meningkat awal dewasa (yuyu 23tahun ya, bukan 12tahun ya tuan puan sekalian), kalau tengok baby , rasa sejuk tak ketahuan hala perut lepas makan laksa ni. tenang jiwa raga. tenangnya tengok baby tidur, tuhan saja yang tahu.  

demm. terus emo, larik larik cari Aaron Aziz ajak kawen.  

ni lah makhluk choomel, Aimy Zafirah. comel je dia tidur. tish tish Aimy patratusbelasnampuluhtigamepat kali

Ahad lepas, yuyu melawat anak kawan blogger yuyu. Nyah Ujang.  sebulan lebih dah anak beliau. tapi baru ni saja ada peluang, tu pun sebab Kak Nadiah jemput di kampus. tak nak la naik KTM, cair mekap i. gedik kan i. hakhak gelak sambil sedut sirap lima posen. sroot srooot.

masa yuyu sampai, tengok sepupu bini ujang (KAK YANA) tengah kehulu kehilir bawa Aimy ni. tak nak tidur. dia nak jalan jalan ngorat ngorat kot. terus yuyu amik dukung. tak cerewat, sopan je Aimy dengan yuyu.  mungkin ikut perangai yuyu kot. Sopan Santun. :')

kata Nyah Ujang, Aimy hari tu tak nak tidur, tapi bila dengan yuyu, asal yuyu dukung je, kemain senang pulak dia tidur. terharu siot. tengok Aimy asyik nak tidur dengan yuyu. leleh ingus tau. 

Hasil daripada yuyu dukung. beliau terus diulik mimpi super-indah. huh. lepas ni sape tak boleh tidur, tolong contact yuyu, nanti yuyu dukung. tenang nya yuyu tengok Aimy ni tidur. teringin nak ada baby sendiri. bau masyam masyam baby. 

mempersembahkan! Parut Jerawat seketul! a'ah. malas mekap.


sepanjang di rumah Nyah Ujang, yuyu memang mengaplikasikan sifat tamak haloba. tak nak kasi Aimy kat sapa sapa pun. yuyu je dukung. kak Nad pun sempat dukung 14saat je. lepas tu, yuyu ambik balik. sampai muak dak Aimy ni, muntah muntah dia dengan yuyu.

sampai hati Aimy. habis madu, muntah di buang . sroot sroot. sedut hingus. nasib muntah baby bau Ambi Pur. 

kiranya, lepas balik tu, muhasabah diri sendiri. fikir fikir, memang rasa dah layak dah nak jadi ibu orang. wuu T_T tolong lah Aaron Aziz minang yuyu. yuyu dah bersedia ni. sobbsobb. tak dapat Aaron Aziz, Enrique Iglesias pun jadi lah.

tapi fikir fikir balik, bukan senang jaga baby, tengah malam terpaksa bangun, nak sumbat susu. kena cukupkan diri dengan ilmu supaya dapat berikan didikan terbaik untuk anak anak. kena sedia macam dari mental juga. cabaran. kerana :

anak anak adalah rezeki dari ALLAH untuk sebuah rumahtangga. disebalik rezeki, ALLAH letakkan ujian sebagai pengukur iman. orang yang kuat imannya akan bersabar dengan ujian dari Maha Kuasa.

p/s : ada ciri ciri jadi ibu tak? hikhik. cepat cakap ada!!

Terima kasih sudi baca ^^

March 8, 2012

Men-DIVA-kan diri dengan PRADA ♥

82 comments
Assalamualaikum


entry kali ni, saja nak bagi bijik mata korang terjojol keluar, halkum tersembul dan jantung korang gigih mengada ngada nak pam lelaju. saja mengejikan diri sendiri kat korang. hikhik.

Jumaat lepas, sejurus habis exam Islamic Banking & Finance pukul 2.45pm hingga 5.45pm, kalut kalut yuyu meng-transformer-kan diri sendiri. dari baju kurung, tukar pakai jeans dan dress. tudung main bedal je lilit. sobbsob. sebab 6.30pm kena ada di  The View, G-Tower Hotel. 

untuk event dari Nuffnang, CELCOM LG PRADA. nasib sebab PRADA tau. kepala otak tak sempat hadam  pasal exam lagi pun, tetap dahku gagah jua rempit ke sana. huh. semangat. 

dan MEMPERSEMBAHKANNNN.... *ketuk drum kuat kuat pelissh*

muka tak mekap, dan baju tak iron bukan penghalang untuk terus men-diva kan diri di sana. siyes yuyu cakap, kalau dah ada henpon LG PRADA tu, tak perlu dah nak mekap mekap bagai. terus nampak ohsem tau. -.-'


sampai sampai sana, memang malu, sebab musabab, ni lah julung julung kali nye yuyu menyemak di event Nuffnang. ya ya. tahniah buat diri sendiri. tak tahu nak suaikan diri. rasa noob. rasa macam hina. rasa hmm. sedapnya Kuih Keria lekat celah gigi ni.

tapi Alhamdulillah. semuanya berjalan lancar. yuyu paksa Abang Eyriqazz jemput depan pintu -.-' a'ah paksa beliau sewaktu beliau sedang makan. tapi semuanya berjalan super lancar, Alhamdulillah Alhamdulillah (punya la bersyukur), kitorang diberi layanan macam VVVVVVVVVVVVIP

Model cantik lagi baik, crew yang cantik lagi baik lagi baik baik, dan makanan terbaik. siyes rasa tamak gila yuyu makan sampai terjojol pusat. hebakk.

event tu sangat sangat happening. padahal petang tadi kepala otak tak dapat hadam soalan exam, malam nye sampai di event tersebut, terus rasa macam tetiba kepala otak mengada ngada hadam segala ilmu yang telah di curahkan masa exam.

duduk sama sama dengan Hanis Zalikha, Red Mummy, Farah (stuff Nuffnang), Abang Eyriqazz, Elia & Kak Emy, dan makan sama sama dengan Cik Epal, Nisa, Wawa. fewhh. lap peluh dahi serta merta. 

Nahhh! ambik nah LG PRADA seketul. inilah henpon paling ohsem lagi seksey abad ini. sumpah teringin nak beli seketul. seketul pun jadi la. 

mesti la semua nak kalau dah tengok henpon se-ohsem cenggitu. kalau rasa nak beli, dipersilakannn. tapi tapi, kalau korang nak dapat free, pun boleh. dah la boleh dapat seketul PRADA free, boleh dapat Voucher sampai RM2,500 tau tau tau.

sebab sekarang, LG PRADA ni tengah buat contest. contest VLOG untuk semua Nuffnangers. Contest yang mudah, cuma  :
  1. kerah kepala otak buat VLOG "Celcom and Prada, the perfect match” kretip kretip.
  2. Upload kat YouTube atau kat belog kita je.
  3. Hantar penyertaan (URL YouTube/ Blog)  kepada Nuffnang sebelum 28Mac2012.
  4. Doa banyak banyak. buat solat hajat kot kot korang boleh menang. 
mana tau, boleh dapat seketul hasila titih peluh dapatkan View VLOG paling banyak:


Grand Prize: RM2,500 voucher + PRADA Phone
2nd Prize: RM1,500 voucher + PRADA Phone
3rd Prize: RM1,000 voucher 



korang tak nak ke si hitam itu menawan ni? 

tapi, bila dah guna LG PRADA, Telco paling patut korang pilih adalah CELCOM. yep! gandingan hebakk CELCOM dan LG PRADA. sebab CELCOM la Telco paling luas coverage, paling laju dan jimat sesangat. korang boleh pilih plan yang disediakan oleh CELCOM. 

yuyu ingat nak guna CELCOM Exec la. :') 

 ehhh! ada SHAH dan SHAKIDDO!

malam tu, yuyu betul betul enjoy. seronok dengan event yang happening macam tu. nak nak lagi dapat pegang sendiri LG PRADA tu, rasa macam tak sabar nak beli sendiri.

jom la kta tamakkan diri join kontest Celcom and Prada, the perfect match tu! 


p/s : untuk maklumat lanjut, sila terus ke SINI 


terima kasih sudi baca :')

March 7, 2012

Kawen Kawen bersama RinaSalleh, FatinLiyana, CikEpal, Datin, Ida & Iena Mansor dan sebagainya

152 comments
Assalamualaikum

Sabtu lepas Yuyu Zulaikha kawen. eh. salah pulak. Sabtu lepas kak Rina Salleh kawin. banyak sungguh retis kawen tahun ni.  bila dah dapat jemputan dari kak Rina, tunggu lagi la yuyu tak pergi. fakta yuyu ke sana, satu sebab nak tengok kak Rina, satu lagi sebab nak makan free. yuyu tahu, mesti banyak makanan sedap.

walaupun rintangan dan halangan cuba mengada ngada melintang di hari tu, dengan ribut taufannya, dengan tak tahu cerok mana Taman Botani Negara Shah Alam, dengan perasaan malu tetiba waktu la nak menebal,  namun akhirnyaa....

sampai juga sejurus pengantin pun dah lunyai penat layan orang, jemputan lagi siap sendawa gulai ayam. kami sampai terus gagah ke bahagian makanan. "kami" yang yuyu maksudkan adalah Yuyu Zulaikha, Ida Mansor dan Iena Mansor. selamat ada dorang. :'(

ini Yuyu Zulaikha. dia ohsem. hikhik. yuyu sendiri tak faham, kenapa suasana bergelimpangan kasut menjadi pilihan yuyu nak tangkap gambaq. -.-' padahal banyak lagi suasana yang sedia menunggu. cis.

banyak sungguh manusia di wedding kak Rina hari tu. semua cantik cantik. kepala otak yuyu tak dapat men-detect mana satu pengantin mana satu jemputan. maka, akhirnya, yuyu akur, yang pakai Crown wajiblah pengantin.

ni Ida la punya keje ni. yuyu tak sempat senyum telinga ke telinga, dia dah snap. hmm. mencik Ida ni. 

belom sempat nak mencekik ayam masak kurma (kot), yuyu nampak pelbagai manusia yang selama ni yuyu tak pernah jumpa depan depan. manusia paling terpantas yuyu jumpa adalah Cik Epal. hoi, rasa macam nak jerit sampai tercabut halkum tau tak. hensem gila Cik Epal hari tu. 

peramah nak mampos, cantik, tapi tak sempat snap pic banyak kemain. beliau perlu beredar awal daripada masa *cis, ayat mana la aku guna ni*

barisan wanita wanita cantik. siyes, rasa nak culik sorang sorang. antaranya, Kak Nadia Bayu, Kak Ain, Amoi Hexza, dan sebagainya.

dalam kamera yuyu, muka muka ni saja la yang penuh. huhuhu. first time jumpa Fatin Liyana, Datin dan Azar Nazirah. rindu pulak nak kena sakat dengan dorang. -.-' dah macam bayi pulak dorang layan yuyu. 


Gambar Pasport
1: Fatin Liyana, kuat menyakat! tengok depan depan, Ya ALLAH, lawa nyaaaaa..
2: Cik Epal, ramah nak mampos, tapi tak sempat borak banyak, kalut sungguh dia nak balik. haish.
3: Kak Ika Radiusite, lawa kemain. macam nak photostat muka tampal kat muka yuyu.
4: Iena Mansor, baik sangat sangat. cantik sangat sangat sangat!
5: Ida Mansor, kembar ida. mesti la cantik sangat sangat sangat juga kan. hehe. ni banyak cakap ^^
6: Datin, bestfriend Fatin Liyana. baik sangat sangat. lepas ni nak jumpa lagi la

konon konon pergi wedding kak Rina Salleh sebab nak tengok Kak Rina sendiri bersambil makan makanan free, kot kot boleh tapau. tapi, lain pulak jadinya, macam majlis tangkap gambar dengan pompuan pompuan cantik. happening sangat sangat petang tu. macam tak nak balik pulak rasanya.

sejurus solat Asar, kami yakni Yuyu, Iena dan Ida, terus rempit ke Mid Valley. melahap sekali lagi, sebab tadi kenyang dengan tangkap gambar je. masing masing mencekik Sizzling. 

seketul manusia bermuka Bola, bersama twin. huhu. bulatnya muka yuyu.

omeykan! omeykan kitorang ^^ ngehngehngeh

tapi, gumbira hati yuyu tau hari tu, tidur pun mimpi mimpi dorang. lepas ni harap harap, boleh la jumpa lagi. Aminn.

jutaan terima kasih kepada kak Rina Salleh, sebab sudi jemput yuyu, kepada Iena dan Ida yang sudi menempuhi dugaan dan onar sepanjang hari, kepada emak, yang telah membesarkan yuyu, kepada Cikgu Hamidah, kerana tak jemu mengajar saya erti senangnya Matematik.

apa pun, Yuyu doakan Kak Rina Salleh dan suami bahagia hingga ke akhir hayat, dan perkahwinan, diberkati ALLAH. semoga cepat cepat dapat baby. hikhik

terima kasih sudi baca ^^

March 6, 2012

Main Mekap Mekap ♥

81 comments
Assalamualaikum

kecik kecik dulu masa selalu main mekap mekap dalam bilik emak. kalau emak keluar bilik, otometik fikiran cergas nak masuk bilik buat agenda rahsia. hikhik. mak dah lali dah, lali nak marah, lali nak main sembunyi sembunyi dengan yuyu. sembunyi barang mekap.

kedekut la mak ni.

dulu, perasaan bersalah akan sifat keji cungkil lipstick emak tenyeh tebal tebal kat bibir, tak wujud lagi. tak sempat belajar dengan ustaz yang anak anak wajiblah ikut cakap mak bapak. sebab tu bebal. emak marah larang tak bagi main eyeshadow dan lipstick, ape yuyu kesah.

dah besar, sifat tu menjadi tak keji dah. dah reti simpan duit sendiri, hujung bulan beli barang mekap hok mahal mahal tu. lagi mahal dari emak. -.-' kedekut sangat emak dulu ye. tak yah share!

bila dah masuk 23 tahun ni, malas pulak nak tenyeh sana tenyeh sini. tapi, sifat suka jadah semua  tu, masih menebal. cuma perangai malas pulak mengusai diri. tak ke leceh, nak tenyeh tenyeh mata tengok pakwe hensem, nanti sememeh pulak eyeliner, nak solat pulak, kena remove pulak sebab nak amik wuduk.

leceh leceh. senang sekarang, yuyu lebih suka muka togel je. lagipun rasa lebih selesa. 

tapi tapi tapi tapi..

Ahad lepas, yuyu, Nisa Kay, dan Bunga ada photoshoot untuk SELENDANG CHIFFON terbaru dari Ara Lee Boutique. maka, nak tak nak, kena la mekap sikit. kali ni, bukan yuyu yang mekap. tapi dak Bunga yang mekap. sebab musabab, dia ni sejenis MUA. (Make-up Artist).


                 
maka, hari tersebut, beliau telah conteng muka yuyu, konon konon Gyaru-look. habis berubah patratus peratus muka yuyu. -..-'

JeLo Zulaikha dengan Gyaru-look, dan Nisa Kay dengan Dolly-look. cantik dak Nisa ni. masa ni, tengah siap siap nak photoshoot tudung dah. dah nama perempuan, nak mencekik pun sempat lagi tangkap gambar. kan kan kan?

Bunga, Yuyu dan Nisa bersama Selendang Chiffon dari Ara Lee Boutique. selesa sangat pakai. senang bentuk, tak panas dan simple tapi lawa. 

mempersembahkan muka kami bertiga lagi. tapi tambah sorang kak ARA LEE, owner Ara Lee Boutique. cantik kan kak Ara ni. patut la masuk Gadis Melayu. 

dah habis semua photoshoot dalam beberapa jam, cepat cepat kami berambus ke Alamanda pulak. menternak lemak yang makin pupus akibat lemak tepu telah bertukar menjadi tenaga untuk sesi photoshoot. penat tau! wuuu T__T

telan sekor dua ayam goreng bersama nasi lemak sampai buncit kat Old Town White Coffee, lepas tu tangkap gambar lagi. perempuan kann. 

dak Bunga jolos dengan yuyu. sesuka hati dia je nak cocok cocok lobang hedong yuyu

masing masing penat dah. ehh. kitorang dah buang mekap la. hikhikhik.

jadi, di hari bahgia itu, manusia yang turut serta adalah seperti berikut :

Yuyu Zulaikha : http://kupukupukecik.blogspot.com (perlu ke yuyu promote diri sendiri di belog sendiri? dafuq)
Nisa Kay : www.nisakay.com
Pen Merah : www.penmerah.com ( takde gambar dia, semua dengan orang lain je T_T )


maka nya, kalau ada yang terkejut tengok yuyu mekap tu, maksud nya bukan saja saja la. a'ah betul apa dalam kepala hotak korang, yuyu dah malas mekap, padahal dulu, sampai separuh mati kalau tak mekap. berak pun mekap. -.-'

tapi sekarang, mekap kalau orang tolong mekap je la. huhuhu. 

p/s : lenguh pulak tangan lama sangat tak menaip.

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.