Hari Gumbira | Cheque Nuffnang Sampai + Cash Out Lagi.

Wednesday, September 7, 2011

Assalamualaikum ^^

pagi pagi macam ni, macam tak kena pulak nak korbankan masa untuk tepek dua ketol bijik mata kat buku. study. waktu macam ni  sepatutnya kena habiskan dengan makan sampai terlendang, membazir masa di fesbuk juga blogwalking. 

dasar pelajar dah nak exam baru kalut nak baca buku, jadi macam ni la. 

tapi bukan nak cerita pasal exam jadah semua ni. malas kacau mood. cuma tadi dapat panggilan dari emak :

kakak, ada surat sampai

surat apa mak? (dah dapat agak)

surat dari HSBC, macam hari tu juga, ada cheque RM****.**

oo.. post mai sini la mak. nak balik lambat lagi.



Alhamdulillah. dapat sekali lagi dari Nuffnang. lepas Raya pulak tu. suka nya! eleh tipu la tak suka. dapat duit singgit pun dah suka, kan?

dah tahu dah sampai cheque bulan lepas, cepat cepat hari ni yuyu cash out pulak sekali lagi. Alhamdulillah. waluapun tak sebanyak bulan lepas, sebab tak banyak masa dengan belog, asik sibuk dengan study, tapi masih bersyukur. boleh la beli barang keperluan untuk bulan ni dan bulan depan.

terus I Nuffnang bila dapat duit. cuba kalau dia buat haram jadah sikit.......

sepatutnya, cheque tu sampai 14hb ni, awal seminggu pulak yuyu dapat. terbaik betul Nuffnang ni. 

dulu selalu terpikir, bila masa la boleh rasa duit sendiri selain dari duit Raya setiap tahun. takkan la nak tunggu bila dh kerja. tapi Alhamdulillah sekali lagi, sekarang dah boleh rasa la juga duit sendiri. walaupun tak mahsyuk macam blogger lain kan.

buat masa sekarang, ada enam Buffered Earning (BE) yang masih aktif dan sebab yang lain dah jadi Metered Earning (ME) dan yuyu sendiri dah cas out tadi. harap harap, esok dapat lagi la BE baru. heheh. boleh kumpul buat beli lampin anak, botol susu, bawang juga TORA.

terima kasih la kepada semua yang sudi support penulisan yuyu. belog naif yuyu ni.walaupun baru saja yuyu aktif dengan semua ni, dah syukur sangat. yuyu nampak juga, banyak yang support yuyu. terima kasih semua. semoga korang pun rasa apa yang yuyu rasa sekarang

Aminnnn.

wuuu T_T terharu ni. tapi harus ingat, yuyu takkan guna untuk diri sendiri saja. yuyu gunakan untuk diri yuyu, dan orang yang perlu juga. apa pun, yuyu selalu pesan kat diri sendiri bila tahu orang lain dapat rezeki :

bila kita dapat tahu orang dapat rezeki, berdoa lah untuk kebaikan dia dan berdoa lah supaya di murahkan rezeki kita, bukan dengan berdengki, dan busuk hati.

p/s : kudus kan entry ni -..-'

terima kasih sudi baca :)

116 comments:

  1. seronoknya dapat duit raya!1 heeee..... blog kita xde buat pon nuffnang... xtaw r bile nak buat...

    ReplyDelete
  2. fuhyooo hehe.
    Alhamdulillah. :)

    ReplyDelete
  3. duit rayaaaaa... open table la yuyu :)

    ReplyDelete
  4. al_hakim : duit raya kot :P



    Yuna : buat la yunk.. tak rugi pun :)



    taupik : mana duit raya yuyu?? -..-'

    ReplyDelete
  5. WAAAH.TAHNIAH KAK YUYU.NANTI DAH MAKIN BANYAK,BOLEH BELANJA KITORG YE.KIHKIH

    ReplyDelete
  6. KALAU NAK BUAT ILOVE NUFFNANG SKRG DIA NAK BAGI DUIT BERIBU LEMON TAK ? ;P

    ReplyDelete
  7. wah. bertambah lah total duit raya yuyu kan. haha ;p

    ReplyDelete
  8. sangat kudus dan suci..bilala dpt merasa cam yg yuyu ase...hik3

    ReplyDelete
  9. yuyu dtg blog taupik pulak. kalau dpt nuff ribu riban, baru yuyu dpt duit raya. hehe

    ReplyDelete
  10. meaw : Alhamdulillah.. nak ROTA tak?? :P


    Adylia : hahah.. bowling jom :P

    ReplyDelete
  11. bestnyer..share2 la cket wit raya tu.. hehe

    ReplyDelete
  12. yuyu lom bg ayda wet raya kan...kan...kan... :P

    ReplyDelete
  13. Al-Hakim : ehhh.. bak duit raya yuyu dulu :P


    misskecik : yuyu nak kuih raya, baju raya ^^

    ReplyDelete
  14. bestnyer tahniah..tahniah..dah dpt semula mOod nk berentry nie hehe...

    ReplyDelete
  15. Tahniah dik , cek akak juga x sampai² lagi..mungkin esok lusa kot , think positif huhu..

    ReplyDelete
  16. Yeyy,ble blanje eyriqazz IKEA meatballs...Nyum2...

    ReplyDelete
  17. wahh..tahniah yuyu..
    masyukkk..hihi

    ReplyDelete
  18. rezeki kak yuyu..kami ni bila lah agaknya :)

    ReplyDelete
  19. ape agy yuyu...duit raye ahhh cket :D

    ReplyDelete
  20. seronok yuyu dapat duit raya ye...alhamdulillah...murah rezeki kan...oshin ni x cukup lagi nak cash out hahaha

    ReplyDelete
  21. tahniah...simpan duit bg beranak2 jugak...jgn asik enjoy je kay...

    ReplyDelete
  22. tahniah yuyu, blh la sedekah kt kitorang ni, hehe

    ReplyDelete
  23. Tahniah !! Bila nak belanja akak (",)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  24. wah best nye...nak skit

    http://phatthegreat.blogspot.com/2011/09/cerita-raya-lagi-raya-kedua.html

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah~~ best la yuyu//.. sentiase ade durt je ni.. jimat jimat ye^^

    jgn lupe beli ceklat daim juge^^

    ReplyDelete
  26. aha..yg tue kena bagi yg mude..=P

    ReplyDelete
  27. wah bestnye dapat duit raya, nk cikit ^_^

    ReplyDelete
  28. tahniah yuyuuuuuuuuuuu..

    yuyu kad raya smpai dak

    ReplyDelete
  29. bestnyee yuyu....murah rezeki yuyu...Alhamdulillah...:)

    ReplyDelete
  30. wah!! congrate2.. alhamdulillah.. =D

    ReplyDelete
  31. wah..tak pernah dpt lg...sedihny...

    ppe pn gembira utk yuyu...tahniah...blh blnje sy kn??heheh

    ReplyDelete
  32. hehehhe
    huduuuus je
    hihihihi
    yay!
    conoknye die...hihihi

    ReplyDelete
  33. tahniah yuyu...semoge murah rezeki lagi..doa cik may dpt macam tu jugak..hehe...sebab tgl 2 BE je tgh running ni..tp belum penah cashout lagi...

    ReplyDelete
  34. sama lahhh. aya pun dh dpt cek dr nuffnang jgk. tp tak byk mcm yuyu :P hehe

    ReplyDelete
  35. by the way u appreciate ur readers.ur fans.
    for me u deserve that money.
    alhamdulillah.
    =)

    ReplyDelete
  36. WELL THAT'S A GREAT NEWS WAITED BY ALL BLOGGERS. CONGRATS TO U. KEEP IT UP N MAKE MORE OF THOSE GREEN STUFFS... (nak duit raya cikit~!! boley?? hehe)

    ReplyDelete
  37. salam yuyu...wah bestnya asyik dpt cek dr nuffnang...

    mama ucapkn selamat hari raya aidil fitri maaf zahir batin buat yuyu ...:)

    ReplyDelete
  38. wah.. best nye.. blh bg duit raya nie.. hehehe

    ReplyDelete
  39. tahniah yuyu...betul2..kalau dapat singgit pown rasa happy giler..inikan pulak 4 angkakan..huhu...tahniah...support cik kupu-kupu ni...

    ReplyDelete
  40. whoa. bestnya dah cashoutkan nuff. kte ni bile la nak banyak -__-" ;p

    ReplyDelete
  41. congrats dik yuyu :) memang masyuk tu heheeh

    ReplyDelete
  42. yuyu ! nak jumpa yuyu n amik gmbr raye2 bebanyak. hahaha. pastu yuyu lahir 89 kan ? so yuyu kene bagi duet rya kat sofea laa. hehe

    ReplyDelete
  43. best nye macam yuyu kan slalu dapat duet dari nuffnang...hehhebila la agaknya aku lak dapat hehhe

    ReplyDelete
  44. kak yuyu! nak duit raya boleh? heheheh :P

    enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. alhamdulillah laa yuyu..da dpt 1k ++ mmg masyuk da la..lgpn yuyu kn study lgi..tak plu bkerja da masyuk kn..jelessss.. nk kena baca semula la tipss naikkn earning yuyu..hehehe

    ReplyDelete
  46. alhamdulillah rezeki yuyu sentiasa murah... :-)

    ReplyDelete
  47. tahniah yuyu..sonyum lebar la...huhu..=p

    ReplyDelete
  48. bestnye yuyu... syukur Alhamdulillah :)

    yuyu,nk duit raye!! :D

    Jom Terjah Sini :)

    ReplyDelete
  49. tahniah yuyu...shoping TORA banyak2 ye.. ehhehe

    ReplyDelete
  50. salam....nk tglkn link untuk tlg direview kn bleyh? join la skli klu ase x keberatan...masih newbie lg.. http://www.facebook.com/groups/276065675738963/

    ReplyDelete
  51. wah...bezznya kak yuyu...congrates :)

    ReplyDelete
  52. wahh,best nye kak yuyu dpt hadiah,.hurm,kita xdpt pon lagi hadiah akak uw..lme daa tggu kak :( ..

    ReplyDelete
  53. hoho..jelesnye..hehe.tahniah yuyu:)

    ReplyDelete
  54. huhuhu... terima kasih naaa semua.. semoga ni jadi semangat buat korang untuk terus berbelog!

    ReplyDelete
  55. yuyu....nk jugak!!!!..best nyer lah dapat duit...ajar kite boleh???

    ReplyDelete
  56. x penah cash out lagi duit nuffnang sbb cket sgt lagi, hahaha~~

    ReplyDelete
  57. wahhh..bestnya.alhamdulilah..aisy tak fhm la mcm ne buat nuffnang nie..tak fhm pe sbnrnye..huhuhuu...paling suka dgn jam TITUS tu..pink22...

    ReplyDelete
  58. wahhh..bestnya.alhamdulilah..aisy tak fhm la mcm ne buat nuffnang nie..tak fhm pe sbnrnye..huhuhuu...paling suka dgn jam TITUS tu..pink22...

    ReplyDelete
  59. tahniah,murah rezeki kak yuyu ^_^
    haha...sunggoh kudus :p

    ReplyDelete
  60. alhamdulillah...rezeki lepas raya!
    spend wisely ;D

    ReplyDelete
  61. hati kak yuyu sedang girang la ni ^_^

    ReplyDelete
  62. congrat yunk..alhamdulillah..rezeki..rezeki :)

    ReplyDelete
  63. bile lah nak dapat BE byk2 mcmtu :(

    ReplyDelete
  64. bestny adik yuyu ni...berusaha banyak2 lagi ya!! cahyo...gud luck tuk xam

    ReplyDelete
  65. Ohsem nya rasa kan. Fie entah bila dapat hasil. Sebb tak promote sangat blog. Heee.

    ReplyDelete
  66. akak x pernah dapat cheq dr nuff.. be akak sehengget dua hengget jeee

    ReplyDelete
  67. wahh nuffnang yuyu smp beriban2 tu.byknye.hope to be like u one day :)

    ReplyDelete
  68. yup! yuyu suka qoutes kamu yg last sekali tu.setuju! ^_^*

    ReplyDelete
  69. wahh mesti bestkan ..Yuyu dah selalu cash out.. MTT nak simpan dulu bagi jadi berjuta limau ketol2 dulu..Hehe :)

    Tapi kadang2 mencikk bila BE tukar jadi ME dengan kejam ! :(

    ReplyDelete
  70. be n me tu apa????

    ReplyDelete
  71. yuyu blog una tk pernh dpt duit .. nk thu x? dpt rm 3 jer xpernh naik2 sedih2.. nk tinggikn trafik xthu cmne.. untungkan org femes?

    ReplyDelete
  72. best nye yuyu dapat duet nuffnang ag... ain tak dapat dah pownnn. nak blogging pown makin malas sekarang.. siyesli malas gile... best je tengok yuyu makin berjaya dengan dunia belog.. tahniah yuyu comel.. ain doakan yuyu terus berjaya.. :)

    ReplyDelete
  73. macam mna kita nk naikkan trafik nuffnang tu yunk,meh aja akk ckit.huhuhu..

    ReplyDelete
  74. untunglahhhhh! boleh belanja kitorng makan cokodok! :D

    ReplyDelete
  75. akk like ayat akhir tu.. :) tahniah!! smg berjaya dlm exam nya nnati...all the best!! :-)

    ReplyDelete
  76. rezeki
    bahagianya yuyu
    momoy tak boleh cash out lagi nih
    sikit sgt

    ReplyDelete
  77. best nye dpt cheque dari cik Nuff Nuff...

    saye pun dapat juga...tapi biasa2 aja...hehehe...

    walaupun sikit tapi rezeki tuuu..

    ReplyDelete
  78. wah bestnya yuyu dh cashout! hihi ijah mls lg nk cashout. heheh

    ReplyDelete
  79. quotes yg bold bawah sekali tu best.. moga2 dapat tempias rejeki kamu.. (^.^)

    ReplyDelete
  80. wah bagus tul selalu dapat cash out..

    ReplyDelete
  81. mesti yuyu punya income banyak masyuk kan?? ie best nya...

    ReplyDelete
  82. Dengan baik hatinya, Yuyu doakan lah earning Eyra naik. Heeee

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan