September 29, 2011

Rabu Bersama Kembar Yuyu Zulaikha | Entry 11 Gambar

139 comments
Assalamualaikum ^^

dahku dan kembar dahku...


Yuyu Zulaikha dan Yuyu Johanna. eh terbalik. yang kenit yuyu Yuyu Zulaikha

ni la kembar yang di canang canang oleh dahku sejak pagi tadi. kembar yang di tanya tanya oleh segenap blogger di twitter, page juga fesbuk yuyu tu. sebetulnya, kembar pada iras muka, bukan pada sumber tali pusat yang sama. tak tak. 

bukan yuyu yang sorang cakap hokeh. dah hampir lapanjutapatribuenampuluhratus orang cakap. tipu. mungkin kurang dari 20 orang cakap muka kitorang sama. dan kak Yuyu Johanna sendiri mengakui berita tersebut dan beliau sendiri ada membuat entry tentang ke'kembar'an kami.

mulanya yuyu menyangkal habis habisan, siap tepuk meja sekuat hati. mana ada! mustahil kak Yuyu Johanna muka sama dengan Yuyu Zulaikha. tapi bila semalam, PhotoG Fad Ali telah buat jejak kasih, sanggup amik kak Yuyu di Pahang bawa penat lelah habis minyak jumpa Yuyu di Kolompo....

...akhirnya, yuyu akur, ya, kami berdua memang agak 'kembar'. cuma muka kak Yuyu lebar, yuyu bujur sedikit,bibir beliau nipis, dan beliau memiliki harta cute wanita yakni dagu lekuk.

maka sekarang, apa kata biar gambar saja membebel, yuyu pulak kunyah gula gula getah...

Yuyu Zulaikha, Yuyu Johanna dan Fad Ali. terhutang budi sangat pada Fad Ali yang telah menjejak kasihkan dua ketol yuyu ni. sanggup beliau tau. bawa kami ke KLCC. KLCC je? tak tak.

gambar ini telah ditaja oleh Colgate White. sila dapatkan di pasaran.

jelas disini kegembiraan terjalin antara dua ketol Yuyu. 


kiranya Rabu semalam, seharian yuyu berpeleseran dengan Fad Ali dan Yuyu Johanna. walaupun penat melecet kaki di KLCC, tapi rasa tetap nak teruskan aktiviti hingga ke petang. gumbira nya kami hingga jasmani dan rohani buat buat tak kenal apa itu erti letih.

habis rasa nikmat best di KLCC, laju laju Fad Ali drive menuju ke Times Square. pulak. pun tak reti penat lagi. minum minum, dan membazir masa tanpa sedar. tengok tengok dah hampir 4 petang.

berfoya foya di Times Square. nampaknya kami sungguh berkongsi banyak benda yang sama.

yo! supp ya! 

paling teringat, kitorang beli baju yang sama di Times Square. punyalah beriya nak bajet kembar sejati lain tali pusat. baju apa? next gambar. baju habuan pakai di next tempat.

dah habis berjimba di Times Square, lepas asar, giliran Taman Botani pulak. dengan kadar sungguh laju kami tukar baju yang beli sama sama di Times Square, walaupun sedikit besar baju tu untuk yuyu, hape haku kesah.

Yuyu Zulaikha la yang ajar buat muka macam ni. sape lagi -.-'

               
jelas ke-ayu-an kak Yuyu Johanna. best sangat kalau dapat kakak seperti beliau.



loading...

eh. dah takde la gambar. sebenarnya banyak lagi gambar gambar cantik yang di shoot oleh PhotoG Fad Ali. menggunakan kamera superohsem beliau tu. tapi takkan la nak tepek semua di sini kan. maka, boleh terus ke PAGE yuyu untuk tatap gambar selebihnya. 

yang terlibat :
PhotoG : FAD ALI

p/s : apa korang rasa? ada rasa kembar tak??

terima kasih sudi baca :)

September 24, 2011

Belajar Pakai Stoking

142 comments
Assalamualaikum ^^

rasa lenguh kepala hotak lutut masih tak habis lagi. sakit sakit peha, sakit betis juga sakit hati tak reda lagi. ya. kes parah sikit. ni semua angkara kejadian semalam. alaa. yang beriya riya yuyu buat ENTRY pagi buat semalam tu.

semalam betul betul rasa macam seorang gadis kesepian berpeleseran di Nilai. padahal terpaksa pergi Bank Islam Nilai seketul diri.

nak di jadikan entry sedih hari ni, semalam sampai saja Bank Islam tepat tak lari langsung pukul 12.03minit. tiba tiba tengok sign "CLOSE", buka balik pukul 2.30petang. tahi betul. rasa macam dunia ni tak adil. ada 2jam 30 minit lagi.

maka, yuyu lepak kat Giant Nilai, dekat saja dengan Bank Islam. cukup jam, boleh terus berambus ke sana. harap masa tu takde rakan taulan yang talipon yuyu. tak sanggup nak jawab :

wehh, ko lepak mana hari ni. kitorang lepak Pavillion. Amerika sikit. cool.

ooh.. aku lepak Giant weh. cool juga. 

tak sanggup. T_T

makan KEPSI pun sorang sorang. wuuuuu. 

tepat 2.30 petang, terus berambus ke Bank Islam. terkedek kedek lintas jalan tengah panas. siyes rasa macam tengah hadiri program Survival.  dah la takut nak melintas.  mengucap 723625781 kali. kot kot terlenyek lori  Colgate.

tapi der, semua berbaloi. wa tunggu hampir lima jam, at last, wa dapat kad bank blink blink. pehh. wa rasa macam nak rapped lagu Lil Wayne. kalau shopping nanti pun, nak tayang biar semua jeles. dah tak mengantuk tengok kad Bank Islam yang baru ni. Debit Card woo. maju dah.  *popping collar*


huwarg! mengatuk tengok yang lama. -.-'

dah sampai KTM 5.30petang, dengan harapan, boleh balik awal. lapar macam nak mati dah. tapi tuntas tanggapan yuyu. KTM delayed 2jam. pukul 8.30malam baru sampai. cis. rasa macam loner sejati saja masa tu. 


siyes ada segerombolan manusia masa tu. nak masuk KTM yuyu terpaksa berpura pura kuat. SURVIVAL.

sampai saja bilik, niat di hati untuk hapdet belog, terpaksa di tangguhkan. memang tak terdaya. makan pun sambil baring. nazak dah ni.

tapi tapi, entry ni bukan nak cerita pasal seorang loner pergi Nilai, bukan nak cerita KFC tu sedap walaupun makan sorang sorang, bukan juga nak cerita pasal Bangla pakai baju hijau nampak hensem macam Shah Rukh Khan. tak. cuma nak cerita yang yuyu......

kaki dahku sungguh gojes masa ni. kan?

Alhamdulillah. yuyu berjaya pakai stoking sepanjang ke Nilai semalam. dari tengah hari, bawa ke malam, yuyu berjaya tak tanggalkan stoking. sobbsobb. kejayaan diri sendiri. walaupun pedih melecit berdarah ibu jari, tapi tetap tak tanggalkan stoking. festime pakai jalan jauh. wuuu T_T 

terharu atas diri sendiri. rupanya, awal saja kita akan rasa kurang selesa, sebab tak biasa. tapi lepas tu, InsyaALLAH, kita akan rasa sangat selesa. sampai saja bilik, tengok stoking masih tersarung. rasa macam air mata mengada nak keluar. 

walaupun penat hampir mati semalam, bila balik tengok kaki, terus rasa seronok kemain, hilang penat. rasa macam lega  jiwa dan raga. sebelum ni pakai dalam kampus saja, tu pun dengan Flat. tapi ni dengan wedges. 

jadi kepada rakan taulan yang lain, jom lepas ni berjinak pakai stoking pulak, lepas dah litup tutup rambut. wuuu T_T

p/s : simple kan background yuyu sekarang. hikhik. baru tukar. okay tak?

terima kasih sudi baca :)

September 22, 2011

Semoga Allahyarham Abah Yuyu Bersama Orang Orang Beriman. Amin

119 comments
Assalamualaikum ^^

19.9.1999. kalau hari ni, bermaksud, 12tahun 1hari sudah Allahyarham abah yuyu sudah tinggal dunia perhentian seketika ni *apesal rasa macam nak tulis novel ni*. dan ni juga bermaksud, yuyu telah dibesarkan tanpa abah sejak dari umur 10 tahun.

empunya anak siyes sebijik macam JeLo. *tipu*.


dalam tempoh nak membesar ni, yuyu tak sempat merasa fungsi seorang abah di rumah seperti:
  • membeli ikan di pasar         (diambik alih emak atau tok wan)
  • ambik yuyu di sekolah naik motor EX5 macam kawan kawan lain.       (tok wan je amik -..- )
  • membetulkan tiang garage kereta di langgar emak        (bila abah takde, emak langgar, pandai emak la betulkan sendiri)
  • banker seisi rumah. 
  • pen-tandatangan buku rekod sekolah.         (leceh bila emak yang sign. -.-'  )
  • dan selanjutnya fungsi seorang abah.

tu orait saja. semua tu boleh diambil alih oleh emak atau tok wan atau paksu atau jiran juga mungkin tok penghulu. semua di atas boleh di ambil alih oleh sapa sapa saja. tapi, bila besar, baru rasa, fungsi seorang abah sangat besar.

bila fungsi seorang abah mendidik yuyu sebagai seorang yang berdikari telah hilang, siyes, tu telah sedikit sebanyak yuyu membesar yang selalu bergantung dengan orang lain. itu ini takut. itu ini tak nak cuba. ada masalah, bergantung dengan orang.

fungsi abah lagi, bila nak couple, sepatutnya yuyu mencari ciri ciri seorang abah dalam jasmani dan rohani seorang boyfriend. sebab bagi yuyu, abah terbaik. tapi tak. yuyu tak sempat nak save kat kepala hotak. macam mana abah sebenarnya. 

cumanya, yuyu tahu abah seorang yang jiwang. sebab tengok diari cinta abah untuk emak. penuh dengan puisi, sajak, lirik lagu Metalicca, dan perancangan nama nama bakal anak. sweet kan.  .dan yuyu tahu abah seorang yang hardworking. walaupun abah ada kilang perabut kayu jati, abah tetap susah payah cari duit di Singapore.

dan yuyu juga tahu, abah sangat ingat keluarga nya, abah selalu ukir nama emak dan nama yuyu di kayu jati untuk dibuat perabut. double sweet kan. 

tapi masih bersyukur ada emak. emak lah yang memainkan peranan sebagai abah. tapi tak real. tak best. emak takde misai. macam fake sangat. emak lah yang ajar yuyu untuk terus kuat. buatkan yuyu selalu buat keputusan supaya Allahyarham abah di sana, bangga dengan satu satu anak nya yang ada.

bila semalam, tepat 12tahun abah sudah meninggal, yuyu susah pejam mata.

teringat abah yang dulu selalu buaikan yuyu buaian di bawah pokok asam. sambil nyanyi lagu Sudirman. artis kecintaan abah. ingat abah yang melambai lambai tangan di Airport Langkawi. abah pergi ke Singapore. cari rezeki. tu kali terakhir jumpa abah.

rindu sangat. sumpah yuyu rindu. kalau boleh dakap, mahu yuyu dakap rapat rapat abah. tapi. mustahil. cuma mampu tengok kawan kawan saja yang dakap ayah dorang. cemburu. tapi apa boleh buat. sudah ajal abah yuyu sampai di situ saja.

yuyu cuma berharap, Roh abah tenteram di sana. di lapangkan kubur dan Allahyarham abah di samping orang orang yang beriman. doakan juga yang semua

terima kasih sudi baca :)

September 21, 2011

Sungguh Tak Best Pagi Ni.

93 comments
Assalamualaikum ^^

pagi pagi, baru terlintas kat kepala hotak nak kumpul mimpi dengan bilangan sungguh banyak. niat di hati yang tulus suci lagi kudus ni, kalau zohor pukul 1.15petang, maka, 1.14minit 59 saat baru nak bangun. ya. akur. ia sungguh tak wanita sejati.

qadha balik waktu tidur akibat exam 5 hari berturut turut la kata kan.

tapi, memang dasar Yuyu Zulaikha short term memory kemain lemah. entah mana yuyu campak kad bank Islam yuyu. dah cari seluruh celah Bedah Ramlah juga Munah. siyes. tak jumpa. cuma jumpa kekesalan punggah habis barang, akhirnya, tempat bersepah. tu saja.

jadi, disebab musababkan diri sendiri lewa kat mana kad bank sendiri, pagi pagi ni, dengan terpaksa rajin, nak tak nak, kena juga ke Bank Islam Nilai. nak tak nak, kena juga gadaikan kualiti waktu tidur yang di impikan. hmm. kena juga buat entry berbaur minta simpat. hmm sekali lagi. -.-'

entah la kenapa cepat sungguh yuyu hilangkan barang. okay. jujur. entah kenapa la yuyu selalu lupa kat mana yuyu letak barang. ya. tu tepat sikit. 

lupa? nak kata selalu dinner semut masak kicap, tak pernah pulak. nak kata beli kepok kepala ikan. pun tak juga. nak kata tengok filem lucah. cis! jangan harap. mata masih suci lagi. *peliss! sila la percaya! yuyu tak sekeji tu*. tapi masih. tak tahu punca kenapa cepat lupa.

maka sekarang, terpaksa susahkan jasmani dan rohani bergegas ke bank. renew kad. kejadah. mak pulak bebel 673726234724 kali. gagah betul mulut emak. padahal hilang kad bank je pun. tak paham bila terpaksa tadah telinga dengar bebel pagi pagi.

sobbsobb.

tapi tapi tapi. hikhik. sebelum memulakan aktiviti, yuyu mulakan aktiviti kegemaran dulu. taraaaa!!

         
tangkap gambar 7247826 kali dulu. hikhik. gelak paling sopan abad ini.

sekarang, bila nak keluar jauh Amerika sekalipun, dah malas sudah nak belit belit selendang. dah malas sudah nak tenyeh tenyeh make up bagai. pakai eyeleiner bagi membendung eyebag. berambus keluar. 

terima kasih sudi baca :)

September 20, 2011

The Power of Words



disabled comment

Teaser: Rabu Bersama Kembar Yuyu Zulaikha

34 comments
Assalamualaikum ^^

cakkkkkkkkkkkk! 


please buat buat terkejut siap melatah hentak hentak kaki kat lantai sampai bengkak. hekhek. nak buat teaser pagi pagi separuh buta ni boleh tak? konon konon ada manusia di muka bumi akan menantikan dengan penuh harapan akan entry seterusnya.

ceh. -.-'

penat kaki masih tak habis lagi. walaupun penat kemain sampai tidur dengkur bising seluruh kawasan Bangi dan kawasan sewaktu dengannya *konon konon la*, tapi rasa hati gumbira tak ketahuan hala memang tak boleh nak taip kat entry ni.

berjumpa kembar. ya kembar. bukan gabungan kembara dan gambar. tapi twin amerika kata. banyak yang tak tahu yuyu mempunyai kembar. sampai bila hapdet status nak jumpa kembar, kemain lain berpusu pusu manusia tanya "haaa? kembar". 

ni bukan auta atau dusta lagi. tak tak kawan kawan sekalian. ni adalah kenyataan yang patut kita tak sangkal lagi. kenyataan yang ditaip dengan hati kudus tulus lagi suci. 

banyak kami bergambar semalam. cuma tengah tunggu PhotoG edit semua gambar tu. haish. jari jemari yuyu dah panas panas suam dah tak sabar nak upload. minum kopi cicah bisut kering pun dah tak bernafsu, asik fikir pasal gambar gmabr semalam. tak sabar nak tepek gambar besar gedabak sebenar nya. 

hmm. macam zalim sangat la pulak. baiklah, yuyu tepek satu gambar muka kitorang besar gedabak....


loading...


demm. loading pulak. kan dah cakap ni entry teaser saja. -.-' tunggu tau. sila semak dashboard anda setiap kiraan 72346178saat sekali. bukan semak macam semaknya hati tengah bercelaru putus cinta, tapi semak lgi satu. seperti semak kertas exam SPM dulu dulu.

terima kasih sudi baca :)

September 19, 2011

Selamat Kembali Yuyu Zulaikha

72 comments
Assalamualaikum ^^

header pertama. masa tu dah rasa hebakk kemain dapat buat header sendiri.

welkambek yuyu! welkambek!

exam dah habis. buku tok sah nak ngade sentuh. kelas? tok sah nak susah payah bangun pagi gosok gigi lalu berambus ke kelas. tak payah. maka, welkambek yuyu! welkambek ke dunia belog. dunia yang dahulunya kau selalu semakkan dashboard orang.

sampai bila blogger dengar nama yuyu zulaikha *siap ada love lagi tuh*, dah hampir muntah capati dah di buatnya. muak berserta loya sangat baca entry yuyu sehari sampai berjuta lemon nak hapdet. 

sekarang, dengan rasminya, nak merasmikan perasmian gigih berbelog balik. ya. percaya lah. ayat ni hanya mengandungi 40% auta. 60% lagi, memang tulus ikhlas, yuyu akan kembali menyemak dashboard. tapi, sebenarnya, masih tak pasti.



**********drum roll please **********


sila simpan segala tohmahan ye semua. *sambil cungkil sisa kek lapis celah gigi* tapi entah la, tengah banyak idea ni, memang la, menabur tebu di pinggir bibir. entah bila tengah takde idea, mula la cakap lupa password blog la, blog kena hacked la, Aaron Aziz tuka password la. mustahil betul. 

dah dah. perlu cari ilham balik untuk meneruskan kerjaya sebagai blogger sepenuh masa ni. tak boleh lewa lagi dah. siyes.

p/s : harap ni bukan sekadar tanam tebu di pinggir bibir.

terima kasih sudi baca :)

Lelaki Perlu Peka Dengan Perempuan.

93 comments
Assalamualaikum ^^

perempuan, lelaki kena tahu. awal awal kenal, kalau tanya suka laki macam mana, mesti jawab "tak kisah, asal dia pun sayang i, okay lettew" . tak pun ada juga yang mula list berkajang kajang "i nak, yang pandai, kaya, tinggi, sebijik aaron aziz, kumis comel, kulit putih lepuk, bla bla bla.. "


tapi sebenarnya tak.

perempuan punya kepala otak cepat berubah. saat 16 cakap ni, nanti pulak, saat ke 78 pulak, mesti nak macam lain. kiranya, tak tetap, jitu lagi teguh utuh walaupun di mamah usia (konpius, macam tengah promosikan kayu jati pulak). tak tak. jadi jangan risau.

fikiran perempuan cepat berubah bila :

tish tish awak kang!

tengok muvie. awal awal kenal cakap nak yang comel comel cam korean. senang nanti kawen boleh share selimut Hello Kitty sama sama. boleh main laga laga hidung. comey betul.  tapi cuba perempuan tengok muvie terulung abad ini ni :


jasmani dan rohani insaf dengan kadar segera. rasa nak cari boyfriend yang stock Azzam ni. cakap sikit bersembur hadis dengan ayat Quran. penyabar pulak tu. selamat dunia akhirat. InsyaALLAH.

tu baru tengok tivi.

kalau baca novel pulak? kat fesbuk masa kenal awal awal dulu, nak lelaki yang biasa biasa je. "dahku terima seadanya." .tapi bila berfoya foya kat MPH 4minit, baca sinopsis novel "Ombak Besar Rindu", otometik kepala hotak:

best nya kalau dapat pakwe romantik bagi bunga 16ratus jambak sehari, nak masuk kete tolong buka pintu kete seluas alam, hujung minggu ada saja nak bawa tempat tempat baru. romantik nya.

minggu depan pulak, berpeleseran kat Kolompo dengan rakan taulan, tengok pulak bopren kawan sejenis manusia yang spesis matured je. nak senyum pun macam nak simpan untuk bekalan masa tua. bila nak ajak berborak je, bopren dia penuh menyahut seruan Rukun Negara ke 5.

Kesopanan dan Kesusilaan

kiranya, laki tok sah nak serabut kepala la nak tackle perempuan. kalau masa nak ngorat dulu, dah terang lagi bersuluh pompuan cakap nak laki sekian sekian, mungkin 90% tu auta lagi dusta saja. esok lusa boleh berubah.  *ini berita bagus, desas desus Karim sendirian*

kalau boleh, perempuan nak bopren yang mempunyai kuasa sedut habis segala kebaikan kat dunia ni. jadi seorang yang gentleman, kaya, pandai, style kemain, berbudi pekerti, menghormati orang tua, romantik, suka bayi, pandai masak, dan selanjutnya yang takkan pernah habis.

jadi, pesanan kat laki, kalau nak tengok wayang, jangan tengok muvie yang hero kontra dengan karekter korang. masalah jadi nya nanti. sebagai contoh jelas, wa sendiri der:
tengok wayang dengan laki masa depan. hero style habis. lupa diri sat yang tengah duduk sebelah laki masa depan. 
kihkih *gelak paling sopan abad ini*

p/s : tapi wujud je pompuan yang jenis tegas pendirian.

p/s lagi : exam dah habis, lepas ni boleh menyemak kat PAGE dan blog selalu. 

terima kasih sudi baca :)

September 18, 2011

Video Yang Membuatkan Yuyu Menangis.

32 comments
Assalamualaikum ^^

taknak bebel memalut panjang kat entry kali ni, cuma nak paksa kalian semua *cehh kalian la sangat*, tengok video terbaik abad ini. ada sorang kawan post video ni di PAGE yuyu.



terima kasih kepada Hidayat Ahmad kerana sudi kongsi video ini.

p/s : di persilakan share ya semua.. 

p/s lagi : kalau ada video best lagi, silakan bagi link ya semua.

terima kasih sudi layan video terbaik abad ini :)

Yuyu Zulaikha Lah Manusia Paling Cool Abad Ini.

88 comments
Assalamualaikum ^^

mempersembahkan!


yeah. eksaited tak ketahuan hala.  

mempersembahkan jadual peperiksaan yuyu semester ini. dah ada enam garisan garisan cinta yang menghubungkan subjek lepas dan hati berbunga. bhahaha. okay. cuma nak bagitau, yuyu adalah manusia paling cool abad ni apabila berjaya kembali makan hingga terlentang tanpa perlu fikir exam mendatang.

demm. cool bai.

cuma tinggal satu paper saja lagi. rilek der. microeconomics kot. jawab sambil makan tempe goreng pun orait. pejam mata, tengok dah siap. ya. ini riak lagi takkabur lagi membangga bangga diri. sifat mazmumah jelas ternyata di perenggan ini.

sape tak eksaited, bila seminggu berturut turut berhempas pulas, bersengkang mata demi menjawab exam lima paper dalam empat hari berturut turut. tiba tiba, hari ini, YA HARI INI, yuyu dah hilang azab dunia semua ni sudah.

lega tok sah nak cakap la kan. siyes rasa yuyu patut lompat terkinja kinja dengan kiraan 7193612318 kali, dan jerit dengan kadar suara paling lantang seboleh mungkin. best tak best, rasa malam ni patut cover balik waktu tidur yang dah di sia siakan demi exam.

tapi, dalam garis garis merah tu, ada la nampak bunga bunga kekecewaan. sobbsobb. ni yang tak best nak bagitau ni. Financial Management *ngeri bila nampak warna merah kat subjek ni*. tunggu dah lihat sajalah keputusan. tu lah satu satunya subjek yang membuahkan kekecewaan lebih awal sebelum dapat result 

tapi, ape wa kisah. dah lepas.

maka di sini, kepada yang baru masuk semester baru, atau yang masih terkontang kanting membaca buku, bahahaha. opps tergelak pulak. selamat membaca buku ya semua. yuyu rasa macam nak tidur awal. hikhik. gelak paling sopan abad ini.

p/s : patut reward diri sendiri ni. perut choomel mula tampak gembira.



wordless wednesday tetiba.

terima kasih sudi baca :)

Ganjaran Untuk Diri Sendiri.

59 comments
Assalamualaikum ^^

setelah bergelut siang malam pagi petang dengan buku, tangan habis terconteng dengan pen (kalau tak terconteng pun, conteng sendiri, tanda rajin menulis), kepala otak terus tepu banyak sangat ilmu, maka hari ni tamat sudah peperiksaan.

ehem. yeeehaaaaaaaaaaaa! opps. lupa. kena control sikit.

kiranya tepat 5.30petang tadi, yuyu dah boleh tabalkan diri sendiri sebagai manusia paling bahagia abad ini. masa buat exam tadi pun, dah tak hirau dah jawapan betul ke salah. asalkan dapat keluar dari dewan. teruk tak teruk. tu kenyataan.



malam ni, cepat cepat geladah almari, cari masker kecintaan yuyu. Masker Tomato Mustika Ratu.  setelah tiga minggu yuyu tak ber-masker. sampai kulit pun dah tak licin dah. merajok agaknya. wuuu T_T minta maaf. salah peperiksaan. 

bagi yuyu, ni la waktu yang yuyu kemain tunggu. lepas penat kepala otak kerah puluh gagah lagi gigih tumpu kat exam bajet student tak penah lekang dapat dekan, dan malam ni, yuyu nak terlentang saja rehat saja. pakai masker, sambil bau minya aroma terapi kegemaran yuyu. Lavender.

sebab bau Lavender terbukti bagus redakan stress dan rasa letih. yuyu amalkan aroma therapy sejak tiga tahun lalu selain therapy makan dan tidur tak tentu waktu. cis. tok sah cakap yuyu je, korang pun sama kot. baik ngaku.

esok pula, nak buat aktiviti kegemaran yuyu. yuyu akan seharian di taman sekitar Putrajaya. terus yang tengah tenang ras terkinja kinja nak alih masa bagi cepat siang la pulak. -.-' 

kepada yang tengah tegang urat tensi baca buku, kalut buat presentation dan gagah nak ke kelas pagi pagi, harap makhlum lah ya, buku buku yuyu semuanya dah tersusun hebakk dalam kotak, dan pagi pagi mungkin yuyu masih kumpul mimpi indah. hakhak. keji.

p/s : happy tak ketahuan hala.

terima kasih sudi baca :)

September 12, 2011

Spontaneous Thursday | Fotocopy Copycat

168 comments



nak juga tegakkan benang yang tengah basah -.-'

Hormat Sesama Blogger

93 comments
Assalamualaikum ^^

manusia diciptakan dengan kelebihan mempunyai pelbagai pilihan. pilihan pula dibuat melalui minat, citarasa dan cara tersendiri. dan manusia mempunyai hak kebebasan memilih selagi mana tidak menggangu hak orang lain dan tidak menglanggar mana mana peraturan. 

begitu juga dengan dunia belog. manusia yang menaip. 

blog personal

blog berinfomasi

blog agama

blog kontest

blog... blog... blog.. macam macam jenis belog ada yang lepak kat dashboard korang sedia untuk dibaca. di komen juga.

ada blogger yang cenderong kepada personal blog. contoh terdekat,Yuyu Zulaikha sendiri. *sape tu*. lebih minat dengan personal blog. kalau boleh, banyak benda yang nak dikongsikan. nak cerita pasal beli kasut baru. pasal gumbira benak hati dapat jumpa rakan sejagat, da mungkin pasal lapar cekelat.

sebagai seorang pembaca, pun, ada pilihan sendiri. minat seorang pembaca boleh ke arah blog penuh informasi. dengan harapan ilmu di dada membuak buak. rasa tak rugi baca belog berinformasi ni. maka. teruskan.

tak paham, pehal yuyu pilih gambar ni untuk tepek kat entry ni. siyes.

kiranya, bila dah ada pilihan, maka, ada kepelbagaian dalam dunia blog. 

buruk, teruk mana penulisan blogger tu sendiri, sepatutnya bukan satu masalah sampai nak tidur pun tak boleh selagi tak hantar komen maki maki kan. siyes, ia takkan buat hidup orang lain kucar kacir pun. malah takkan pernah buat korang mati kesakitan. 

dan sepatutnya, kita menghargai penulisan orang lain. banyak sangat yuyu tengok blogger di kutuk pasal entry. dan yuyu sendiri pun kena. antara contoh komen yang buat sanubari menikan tersusuk sembilu adalah seperti berikut :

blog taik! takde isi langsung! aku tak paham pehal sampai 11k  followers! blogger sial!

kadang kadang teringin sangat tengok belog orang yang maki hamun tu. sungguh berinformasi ke? mana lah tahu kan, sebab maki kencang sangat. kalau maki yuyu, InsyaALLAH yuyu masih kuat lagi. tapi kesian pulak blogger yang baru, masih cari idea nak berbelog. kena maki juga.

maki? apa kata, kita buat satu rundingan di sini. dah tahu semua ada pilihan masing masing. pilih saja apa yang kita minat. minat pada belog kelakar, silakan cari belog jenis kelakar. best. yuyu pun suka. tapi bila tak suka belog jenis kontes ke, segmen ke, jangan la pulak maki.

selalunya, personal blog macam blog yuyu ni, memang tak ada isi. tak sangat bermanfaat kepada manusia di muka bumi. sekadar berkongsi. tapi, tak bermaksud tak pernah buat entry terselit ilmu. banyak saja. cuma bila dah tak suka, ada yang baik, memang terus tak nampak. mata buta kena lindung dengan hasad dengki.

sekali sekala, cuba letakkan diri pada diri orang yang nak di maki tu. macam mana kalau diri sendiri kena maki. agak, rasa marah tak?

p/s : entry ni berbaur marah.

terima kasih sudi baca :)

September 11, 2011

Dah Tersiksa.

129 comments
Assalamualaikum ^^

manusia paling  terpaksa rajin saat ini

sekarang ni tak leh dah nak post berjuta lemon entry setiap hari. dah tak leh dah nak jenguk belog kawan kawan yang lain. perhatian sekarang dah kena tumpu 102% kat peperiksaan yang bakal menjelma. nak tak nak, kena buat buat lupa diri yang diri ni ada belog

kalau tak. study seminit, jenguk belog sejam. dah selalu dah. -.-'

bermula esok 12hb, hingga 15hb exam datang bersilih ganti. tak ada langsung peluang sehari pun untuk terkinja kinja lagi. dalam tarikh tu juga lah dapat paper yang membunuh pelajar. padahal, 21hb dan 27hb,   paper yang boleh jawab sambil makan cekodok *hebakk kan wa*

masa ni yuyu tak paham, kenapa Kerajaan benarkan pelajar belajar subjek yang membahayakan mereka sendiri. boleh sawan tengok soalan sekalipun. dan tak faham, pehal aku kena salahkan Kerajaan. 

sejurus publish entry ni, bukan lagi masa untuk terlentang di katil makan cekelat, bukan lagi masa karaoke kat bilik memecah hening pagi, tapi terus bergegas, siap pakai cantik cantik, bukan niat ke MidValley, tapi ke kelas untuk group discussion lagi. 

semester lepas, rilek je. hari nak exam, hari tu lah entry paling banyak di post. hari tu la nak luah kat belog, exam susah la, happy jawab exam la, pengawas dewan periksa hensem la, pen jatuh la. semester ni nak buat entry cam tu? jadah.

mungkin ni habuan untuk dasar pelajar yang kalau boleh lagi seminit nak exam, masa tu la baru kalut nak buka buku, waktu tu juga la kalut nak maki. 

sobbsobb. nak sangat semua ni berlalu dengan super pantas. tapi result, pointer dapat 4.0. kihkih. kan best kalau macam tu. goyang kaki, makan cekodok, jawab exam, amik result, lompat jerit jerit sebab musabab dalam pointer 4.0.

p/s : PAGE yuyu akan sunyi la lepas ni. huhuhu

terima kasih sudi baca :)

September 8, 2011

Mood Tak Stabil.

32 comments
Assalamualaikum ^^


selamat pagi ! selamat tak berapa pagi sangat la sebenarnya. matahari pun dah bersenam nak terpacak tengah tengah kepala.

hari ni saja yuyu blogwalking secara pukal. lepak kat belog orang lama lama. tapi sekadar lepak tanpa tinggal kesan tapak kaki. malu diri dahku ni. bukan nak cari jodoh. tapi cari ilham buat entry dan saja tengok tumbesaran dunia belog.

banyak sungguh entry nak buat hari ni. tapi tapi. bila di tapis demi keharmonian jiwa pembaca sejagat juga menghindar dari anasir jahat komen berbaur minta yuyu doa bukan bukan, ada la dalam 3 entry saja yang patut di taip. 

hari ni juga, dah list dah macam macam benda kena yuyu selesaikan untuk kepentingan diri yang selalu tangguh kerja :

  • study Risk Management
  • basuh sebaldi baju.
  • delete belog *tipu je*
  • beli stock makan untuk seminggu.
  • clear cheque kat Maybank.
  • pilih tempat best untuk berbuka puasa.
  • kemas bilik.
dah siap tulis kat organiser dah. 

tapi, sebenarnya, ada yang lebih penting yuyu nak buat hari ni. untuk seseorang yang telah 12 tahun pergi dari dunia ni. seseorang yang sangat penting dalam mendidik yuyu menjadi seorang yang berdikari. seseorang yang penting untuk amik yuyu setiap petang di sekolah. sepatutnya. 

nanti la yuyu cerita. mood pun tengah tak stabil sekarang. rindu.

terima kasih sudi baca :)

September 7, 2011

Hari Gumbira | Cheque Nuffnang Sampai + Cash Out Lagi.

116 comments
Assalamualaikum ^^

pagi pagi macam ni, macam tak kena pulak nak korbankan masa untuk tepek dua ketol bijik mata kat buku. study. waktu macam ni  sepatutnya kena habiskan dengan makan sampai terlendang, membazir masa di fesbuk juga blogwalking. 

dasar pelajar dah nak exam baru kalut nak baca buku, jadi macam ni la. 

tapi bukan nak cerita pasal exam jadah semua ni. malas kacau mood. cuma tadi dapat panggilan dari emak :

kakak, ada surat sampai

surat apa mak? (dah dapat agak)

surat dari HSBC, macam hari tu juga, ada cheque RM****.**

oo.. post mai sini la mak. nak balik lambat lagi.



Alhamdulillah. dapat sekali lagi dari Nuffnang. lepas Raya pulak tu. suka nya! eleh tipu la tak suka. dapat duit singgit pun dah suka, kan?

dah tahu dah sampai cheque bulan lepas, cepat cepat hari ni yuyu cash out pulak sekali lagi. Alhamdulillah. waluapun tak sebanyak bulan lepas, sebab tak banyak masa dengan belog, asik sibuk dengan study, tapi masih bersyukur. boleh la beli barang keperluan untuk bulan ni dan bulan depan.

terus I Nuffnang bila dapat duit. cuba kalau dia buat haram jadah sikit.......

sepatutnya, cheque tu sampai 14hb ni, awal seminggu pulak yuyu dapat. terbaik betul Nuffnang ni. 

dulu selalu terpikir, bila masa la boleh rasa duit sendiri selain dari duit Raya setiap tahun. takkan la nak tunggu bila dh kerja. tapi Alhamdulillah sekali lagi, sekarang dah boleh rasa la juga duit sendiri. walaupun tak mahsyuk macam blogger lain kan.

buat masa sekarang, ada enam Buffered Earning (BE) yang masih aktif dan sebab yang lain dah jadi Metered Earning (ME) dan yuyu sendiri dah cas out tadi. harap harap, esok dapat lagi la BE baru. heheh. boleh kumpul buat beli lampin anak, botol susu, bawang juga TORA.

terima kasih la kepada semua yang sudi support penulisan yuyu. belog naif yuyu ni.walaupun baru saja yuyu aktif dengan semua ni, dah syukur sangat. yuyu nampak juga, banyak yang support yuyu. terima kasih semua. semoga korang pun rasa apa yang yuyu rasa sekarang

Aminnnn.

wuuu T_T terharu ni. tapi harus ingat, yuyu takkan guna untuk diri sendiri saja. yuyu gunakan untuk diri yuyu, dan orang yang perlu juga. apa pun, yuyu selalu pesan kat diri sendiri bila tahu orang lain dapat rezeki :

bila kita dapat tahu orang dapat rezeki, berdoa lah untuk kebaikan dia dan berdoa lah supaya di murahkan rezeki kita, bukan dengan berdengki, dan busuk hati.

p/s : kudus kan entry ni -..-'

terima kasih sudi baca :)

September 6, 2011

Kenapa Kejam Sangat Dengan Yuyu Ni?

88 comments
Assalamualaikum ^^

mempersembahkannnn! jadual peperiksaan yuyu !

kelik demi penglihatan super jelas


tak paham ape salah yuyu dengan kampus yuyu sehingga menghukum yuyu susun tarik peperiksaan dengan begitu kejam. 12, 13, 14, 15 & 15hb sekali lagi. 

berikut adalah subjeck sakit kepala semester ini :

  • Statistics 12September. dah la subject kurang di gemari kepala otak yuyu
  • Malaysian Studies 13September. bab Sejarah? sejarah hidup pun tak terurus lagi
  • Financial Management 15September, lebih 50 formula yang yuyu kena hafal. terbaik. -..-' 
semua dah ready. cuma, macam tak kena pulak tarikh nya. rapat rapat sungguh. minggu depan la exam nya. takut nya sampai dah tak stabil pundi kencing yuyu. tadi dah kencing, enam saat kemudia pun nak terkencing lagi. bulu roma dah tak reti nak longlai lagi. tegak sentiasa.

semester 3 baru. entah macam mana dengan semester depan. 

Alhamdulillah, walaupun CGPA senarai Dekan, tapi tak nak semester ni buat hal. boleh bawa gadoh tarik rambut kot dengan diri sendiri. kemalangan jiwa jadi nya. bukan senang la nak maintain CGPA. teruk dah  berperang pagi pagi pergi kelas.

apa pun, doa kan yuyu ya semua. nak mula study malam ni. tak try lawan nafsu serakah yang tak leh tak tengok belog setaip saat. tengah malam, tak mau tidur! nak mogok study lama lama biar cekgu nampak mata lebam teruk dari panda. protes nak exam. sobsob. (tipu)

kepada yang ada tips atau doa doa yang bagus untuk dasar pelajar macam yuyu ni, dengan tadah tangan luas luas, sila la bagi! wuu T_T

p/s : protes! nak telan cekodok pat bijik sekaligus!

terima kasih sudi baca :)

Kenapa Ramai Sangat Dah Tak Semangat Nak Berbelog Ni?

92 comments
Assalamualaikum ^^

dulu dulu ( awal tahun hingga bulan 5), kalau check saja dashbord, satu minit, dah mesti berpusu pusu entry baru sedia untuk tatapan bijik mata. dah siap boleh tadah air untuk di minum, penat blogwalking dari pagi bawa ke pagi. tengok blogger semua bersemangat waja.

tapi sekarang (bulan lepas & bulan ni) ?

semalam yuyu tunggu hampir setengah jam, baru terjojol satu entry baru. lepas tu, selalunya, akan akan entry tengah tengah pagi buta. sekarang, nak cari memang dah susah la. bangun pagi, check dashboard, baru ada tujuh entry baru. tujuh. bukan tujuh puluh atau atleast tujuhbelas macam dulu.

sampai banyak pulak blogger buat entry ramai dah tak bersemangat. entry nak cari idea. entry dah malas berbelog dan entry nak tutup blog. pulak.

berbalik pada diri sendiri. kenapa sekarang dah malas nak berbelog bagai. padahal dulu, siap kena maki kononnya gila traffic. kejadah. waktu tengah syok taip entry kena maki pulak. okay okay. banyak faktor buat sekarang ni bukan masa ideal untuk bersemangat waja macam dulu.

sama la dengan orang ni. dah tak ada mood nak mesej dengan yuyu. dia tau melayan anak buah dia. sobbsob. yuyu kurang kasih sayang. *tetiba*


masa itu emas
memang masalah manusia yang utama adalah nak kendalikan masa. macam tu juga nak berbelog. sekali nak buat entry dah makan banyak masa. yuyu ni kalau awal yuyu berbelog, memang selalu taip entry, sebab tak ada masa kerah kepala otak dengan belajar. 

sekarang tak lagi. masa ni la nak study, masa ni la nak berbelog, masa ni la nak balas komen. masa ni juga la nak makan cekodok sampai terlentang. macam mana? 

persekitaran sekeliling
kalau tengok blogger lain dah tak bersemangat nak berbelog, macam mana diri sendiri nak bersemangat kan. kalau dulu tengok orang ramai pulun taip entry, rasa diri ni tak nak kalah. mesti la hatuk hantuk kepala kerah nak cari idea juga. 

bila sekarang tengok ramai yang dah tak ada mood nak taip entry, meskipun idea mencurah curah pun rasa macam lebih baik habiskan masa dengan makan tempe goreng cicah sambal kicap. sedap bhai!

musim
kalau musim raya macam ni, lagi la liat nak nampak entry baru. yuyu sendiri sibuk 26jam sehari habiskan kuih raya buatan sendiri. sibuk menketedarah lemang dengan kadar sungguh tinggi. rasa sayang sangat kalau tak habiskan masa sebulan raya dengan baik. -..-'

sibuk lagi pergi rumah terbuka, rumah tak terbuka, rumah tertutup buka sendiri pun sibuk juga. 


tapi bila pikir pikir balik, semua tu alasan saja. kalau nak buat sesuatu tu, mesti banyak je caranya. tapi kalau tak nak buat, banyk pula alasan nya. yuyu sendiri tak nak nafi, yuyu ni berbelog bila yuyu suka. kalau dulu, tengah mood nak berbelog, sanggup bangun pagi nak taip entry. tak nak miss tu.

sekarang pun suka juga nak berbelog, tapi banyak lagi yang yuyu kena buat. lebih penting. nuhhh! final exam start 12hb ni sampai 29hb. ha? mana lagi penting?

nak seru kepada seluruh blogger sekalian, jom lah bersemangat balik.susah pulak nak cari mood nak taip entry sekarang ni. adeh. padahal meraban kat fanpage boleh pulak kan. haish. jom jom taip entry 74871748971 sehari.

tapi tak tahu la korang perasan ke tak semua ni? ke yuyu je yang perasan? mustahil. sebab banyak buat entry macam ni dah.

apa pun, nak ucap terima kasih sangat kepada semua yang masih lagi sudi singgah belog yuyu. waluapun 8 hari yuyu tak update belog, purata yang singgah ke belog yuyu lebih dari 1000. terima kasih juga yang sudi baca entry lapuk yuyu. sobbsobb.

p/s : sambung kuis kuis kelumumur. bapak banyak T_T

terima kasih sudi baca :)

Tentang Sarapan

68 comments
Assalamualaikum ^^

bercerita pasal sarapan pagi idaman perut perut chomel sekalian. nak ikut nafsu serakah ni, list makanan boleh lawan list beli belah barang raya kat Tesco. siyes banyak. tapi tapi. nak list yang paling utama dalam kepala hotak je.

berikut adalah pemenang sarapan yang mencairkan hati yuyu :

Nasi Lemak Turun Temurun Kegemaran Ramai.
walaupun nasi lemak merupakan juara bagi sekalian sarapan. boleh bergaduh dengan bos kalau tengah makan saja nasi lemak, bos suruh berenti. kacau line wa ni. tapi, yuyu tak memilih nasi lemak walaupun sungguh pada beliau. sebab terlalu berat bagi yuyu.

berat bukan bererti nak bawa pinggan sampai tersungguh cium bontot kawan. tapi berat sebab kalori beliau tinggi sungguh. kesian perut choomel dahku. baru nak warm up pagi pagi, dah kena bekerja keras nak proses kalori yang siyes bhai tinggi kemain tu.


Roti Canai Idaman Manusia Abad Ini

makan time hujan, orang belanja pulak tu, rasa macam nak makan sampai keras perut. hoish. memang layan la roti canai. (tapi yuyu lagi suka roti telur). tapi tapi, pun yuyu tak memilih sebagai menu sarapan yuyu walaupun yuyu reti buat roti canai (main lenyek lenyek ja, jadi juga).

sebab berminyak. ni yang paling wa tak suka. baru nak makan sampai stim. dah ada minyak jadah penghalang rasa nikmat sarapan. kang tersumbat salur darah yuyu, sapa nak tanggung? pun tolak tepi. nak makan pun sekali sekala.

Cekodok Oh I You

ni paling tak leh yuyu tahan.kalau tengok belog yuyu pun dah tahu, betapa cekodok dah tertepek hebakk kat hati yuyu ni. dah sebati sebagai anak orang kampung yang di jamu setiap hari dengan cekodok. tak cekodok ikan bilik, cekodok pisang, cekodok kelapa pun orait juga. 

tapi pun sama. berminyak sungguh. sebagai gadis sopan santun kerap bermastautin kat ceruk dapur, mesti tahu, bila dah tapis cekodok ni pun, minyak belia masih banyak. jadi. tolak tepi dulu. makan pasti makan. 


jadi takkan la yuyu tak makan semua tu? rugi nikmat dunia tu. tak tak. yuyu tetap makan. mana boleh tak makan. tapi tapi, yuyu akan makan lambat sikit. makan yang lebih ringan daripada segala di atas tu

Bijirin Sarapan 

yap. macam omputih pulak makan natang ni kan. tapi ni la yang yuyu pilih setiap hari. lepas Subuh, yuyu akan amik CornFlakes, atau Oat, atau Nestum, tuang susu tanpa gula. simple pun sangat sangat simple. tapi bagus untuk perut pagi pagi yang masih lemah untuk bekerja.

tak kesian ke kat perut kita?

kalau ada pisang, yuyu akan makan pisang. bagus untuk pencernaan. bila dah pukul 10pagi lebih ke, baru yuyu memilih untuk makan makanan kecintaan sanubari yuyu tiga terhebakk di atas tadi tu. baru la rasa tak bersalah dengan perut.

sebab yuyu ni sangat sangat berpantang bab makan. setiap pagi memang susu jadi pilihan. segelas susu pun dah cukup untuk sarapan. tengah hari lain cerita. melantak la sesuka hati. pagi pagi ni, rasa belas kasihan kat perut tu tinggi sikit. perut kita juga kan.

p/s : sape la yang pasang lagu Falling In Love__Dato Siti kuat kuat ni. dah la berulang ulang. hilang idea nak taip entry.

terima kasih sudi baca :)

September 5, 2011

Sempat Lagi Ke?

74 comments
Assalamualaikum ^^

sempat lagi tak nak buat entry pasal raya? orang lain dah siap buat entry raya part ke lapan ribu lemon, siap dah nak buat entry pasal Thaipusam, yuyu baru terkedek terketar tangan nak taip pasal raya. sobbsobb. siyes   macam dah lupa diri, rupanya diri ni ada belog.

tapi nak cerita juga.

muka basi untuk tontonan umum.

raya kali ni adalah raya yang paling sibuk di alam semesta buat yuyu. selepas balik ke kampung 26hb malam tu, nak niat tengok laptop pun susah. apa kan lagi nak taip entry baru. 27hb pagi, yuyu baru sampai kat rumah. 2 hari lagi nak raya tu!

Kuih Raya

tak sempat nak tidur, sebab ingat lagi dua hari nak raya, ajak sepupu pergi pasaraya untuk beli bahan untuk tujuh jenis kuih raya. lepas zohor terus buat tiga kuih raya sekaligus. ni baru Amerika derr. berani amik risiko mati cepat. penat penat balik kampung, terus tak rehat, pegang tepung uli uli buat kuih. 

esok nya 28hb pulak, yuyu buat Cekelat Chips, Popiah Gulung. cukup sudah enam jenis kuih buatan yuyu. sebab musabab, kat rumah, atok, emak, dan dua lagi emak saudara yuyu dah buat Kuih Sepit, Kuih Siput, Kacang Goreng Tepung. banyak bukan?

29hb pulak, kami sekeluarga sibuk dengan buat lemang, tapai , ketupat dan rendang. ni part paling tak syok sebab tengah posa, kena kerah kederat nak angkut lemang, nak tahan dengan api, nak isi santan bagai. tapi hasilnya? demam sampai tak leh nak berubat. padan muka.

Mercun & Bunga Api

walaupun yuyu adalah manusia paling sopan santun abad ini, tapi setiap kali raya, mercun wa tak leh tinggal der. boleh cacar air kalau tak main mercun. sampai sampai saja rumah, dah bagi list kat adik suruh beli mercun mercun yang ada di Rajah Namploh di atas. bunga api? puihhhh! budak kecik boleh la main. -..-'

tapi Alhamdulillah, tak ada kes kudong jari kaki mahupun ibu jari atau rumah terbakar akibat leka bermain mercun. selamat lagi. cuma berlaku kemalangan jiwa akibat tahun ni tak banyak pilihan mercun yang ada. hmm. tak best.

Malam Raya
tepat malam raya, kat kampung yuyu macam ada satu perlawanan tembak bunga api besao gedabak tu. rumah ni tembak. rumah tu tembak. rumah yuyu? wajib la tembak setiap kali raya. punya penat kusyuk biji mata tengok bunga api, tapi tak snap sekor pun bunga api.

 
hasil manusia takda darah seni tangkap gambaq

gambar sepatutnya. ihsan Google.

Hari Raya

tahun ni tahun terbaik. sebab musabab, tahun ni satu keluarga boleh sembahyang raya. seronok rasa nya. bangun kemain awal, pergi masjid. syahdu sungguh dengar takbir raya. padahal entah puasa ni di terima Allah atau tidak.

tahun ni juga, ramai yang datang beraya. duit raya tok sah cakap la. pasti la yuyu menang dalam pertanding mengumpul duit raya terbanyak. dah banyak tahun berturut turut yuyu kalahkan adik adik dan sepupu yuyu. best bhai.

rumah terbuka pulak berselerak kat kampung yuyu. sini buat, sana buat. perut adalah organ paling gembira hari tu. keje menketedarah je. beraya rumah sedara mara pulak dapat makanan paling enak di dunia, memang balik rumah, perut naik ke atas la.



sikit saja gambar raya tahun ni. tak macam tahun lepas. tahun ni yuyu tepek gambar paling sikit sebab musabab tak berkepit dengan kamera. sibuk situ sibuk sini. kamera pulak tak bawa balik charger. hmm. sayang betul.

apa apa pun, yuyu mintak maaf kepada semua kawan kawan belog yuyu, minta maaf zahir juga batin. Selamat Hari Raya ke entah dah berapa hari dah.minta maaf kalau tersalah cakap, terguris jiwa raga, dan terlebih mana mana la. halal kan semua ya.

p/s : maleh den nak hapdet panjang berkajang.

terima kasih sudi baca :)

Di Fitnah Gedik Dengan Suami Orang :(

93 comments
Assalamualaikum ^^

eh eh kawan kawan yuyu semua. entry ni tak memerlukan langsung taip panjang cecah lantai. cuma nak bagitau. dah ramai yang konpius, mana satu real account yuyu. bukan account Maybank supaya mudah korang transfer duit raya, tapi account Facebook. 

untuk memudahkan korang tertipu oleh pensalahguna siber, yuyu akan mempersembahkan (aku tak tau natang ayat ape yang patut aku tarok kat sini) untuk perhatian korang semua :

semua ni, account yuyu yang benar lagi tulus ikhlas maaf zahir batin, selamat hari raya :

PERSONAL FACEBOOK


selain dari nama YUYU ZULAIKHA atau nampak muka yuyu tapi nama Paris Hilton ke, cepat cepat bagitau kat kepala otak, tu bukan yuyu. tapi di sebabkan fb yuyu dah full, maka lebih molek lah kiranya tuan puan sidang hadirin sekalian, menge-LIKE page yuyu yang tak seberapa tu.

yuyu aktif di sini sangat. apa apa nak tanya pun boleh tanya di sini.

FACEBOOK PAGE
                                  

TWITTER


Follow yuyuzulaikha89 on Twitter

EMAIL
yuyuximici@yahoo.com


bukan apa, kadang kadang, ada yang email yuyu, cakap yuyu gedik dengan suami beliau kat facebook, mula la kepala otak tak dapat terima kenyataan. bila buat sesi soal jawab, siap dah rugi hingus berbaldi baldi, baru tahu, tu bukan facebook yuyu

cis. kejadah. -.-'

tu la bila salah guna hak orang, habis rumah tangga orang kelam kabut. sape yang susah? ni ni! yuyu yang tengah makan cekodok tanpa rasa bersalah yang jadi mangsa. sobbsobb. sedih betul.

p/s : sambung makan almond london. ngap ngap.

terima kasih sudi baca :)

Jangan Sampai Tergigit Jari.

51 comments
Assalamualaikum ^^

kalau cakap pasal shopping handbag, mesti tak lekang Yuyu Zulaikha dengan Sometime. dah kira selari dengan jiwa raga jasmani dan rohani dah online shop seketul tu. nak cari tempat lain, dah tak mnepati citarasa. Sometime juga menjadi piihan kalbu.

yuyu pun dah tahu, ramai yang dah jatuh hati dengan handbag yang di sediakan oleh Sometime. siyes, memang berkualiti, mampu beli, dan sangat style wa cakap lu der.

sebelum kehabisan stock, sebab terlalu sangat panas jualannya, apa kata, korang cepat cepat beli dua beg yang sungguh ohsem ni. baru berapa hari keluar, dah berderet deret orang order. tak kan nak tunggu geget jari kot :

 
              OLD SCHOOL MESSENGER                                                       3 IN 1 DAY TO DAY

yuyu dah tengok sendiri semua handbag yang tersusun hebat di Boutique dorang. material yang sangat berkualiti, yuyu jamin, korang akan berpuas hati. harga? jauh lebih murah dari apa yang korang sangka.

kena selalu check website SOMETIME, sebab kadang kadang dorang buat SALE tanpa pengetahuan. haaaa.habis bab kualiti dan harga. design? sungguh style la yuyu boleh cakap. rasa seronok nak kumpul sifat keji, tayang kat kawan keliling kampus. biar kecur air liur dorang. jadi apa lagi? 

sebelum jadi macam kawan kawan yuyu yang selalu geget jari tengok stock dah habis, lebih baik korang cepat cepat buat tindakan! check SOMETIME sekarang, tarik seloww seloww duit raya emak kasi, dannn, jom shopping!

Banyak lagi antara pilihan bag idaman kalbu yuyu, atau korang boleh terus terus macam macam jenis lagi di SINI :
  

  

sebab saja nak bagi korang jeles, sampai nak online pun, tak nak lekang mata nak tengok handbag baru yuyu. ececehhhh :
i  you sayang.

selamat membeli belah dengan berhemah!
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.