Dah Letih Dengan Semua Ni.

Tuesday, August 2, 2011

Assalamualaikum ^^

kihkihkih ^^

mula dahh. mula dahhh. dah mula rasa perot berkeriuk keriuk hebakk. tak bangun sahur. sapa suruh? bila dah jadi macam ni, tak tahu nak salahkan sapa. mula kan dengan list beberapa kesalahan. :

Punca Kesalahan Yuyu Zulaikha Tak Bangun Sahur 
  • bantal terlalu empuk, hingga susahnya proses buka mata kadar sungguh luas.
  • amatlah kenyang takkala sebelum tidur. telah pun yuyu lahap pisang 2 ketul, dan pasta tuang keju melimpah ruah
  • alarm tone yang tak sesuai. masih tak cukup annoying alarm berbunyi itik. 
  • faktor mimpi terlalu indah. mungkin.
  • yuyu? tak bersalah dalam hal ni -.-'
kalau kira kira balik, lagi 4 jam nak berbuka. lama tu. sempat la perut ni buat protest besar besaran. tapi takde la sampai pakai baju kuning kann.

dari kecik sampai besar gedabak panjang nya yuyu ni, yuyu adalah spesis manusia yang bersahur demi memulakan puasa yang cergas. kalau tak puasa hidup dahku umpama hidup segan mati tak nak. umpama juga persis mayat tak berapa sangat la hidup. teruk kan.

macam tu juga la jadi nya sekarang, akibat tak bersahur, yuyu tak bertenaga sangat. dah la petang tadi ada peperiksaan maut. macam malas je nak tenyek pensel 2B kat kertas jawapan. besok ada exam lagi. pun rasa malas sangat nak study.

bagi yuyu, sahur sangat penting untuk menjana tenaga bila mengikat perut esok hari nya. ia juga ya tuan tuan dan puan puan, amat penting supaya membantu organ organ kita yang lain menjalankan tugasnya dengan baik. paling tidak pun, yuyu akan lahap sedikit :
   
belilah Kurma Usop Tayap.

tapi sekarang, bila dah tak bersahur, entah la. tak tahu nak cakap apa. memang rasa lemah sangat. macam mana nak gerak ke Bazaar Ramadhan syurga perut yuyu entah la.

lepas ni kena buat persediaan bangun sahur yang rapi. letak speaker besar gedabak tepi telinga, tidur berbantalkan lengan, malas dah nak makan sebelum tidur. malas makan? macam mustahil je. hmm. masaalah betul bila dok sorang sorang ni.

p/s : doa kan yuyu menang Ipod Touch ye semua.

terima kasih sudi baca :)

111 comments:

  1. bagos..salahkan diri sendiri orang kol tak angkat..

    ReplyDelete
  2. Kalau tak bangun juga dengar bunyik alarm,yuyu suruh laki masa depan kejutkan yuyu ! Hehe :)

    ReplyDelete
  3. kuatkan semangat k.. hoho ^__^

    ReplyDelete
  4. ashraf jalil : nyampah! kol 4 kali je sape suruh! kol la banyak kali.. kan dah cakap yuyu susah bangun :'(

    ReplyDelete
  5. speaker besar gedabak tak tahannnnn~:P kelakar lah yuyu neh!:P selamat berbuka ye nnt!::)

    ReplyDelete
  6. khumaera : hmmm.. tak sedar.. sedar sedar dah pukul 7 :'(

    ReplyDelete
  7. pink velvet : kannnn.. dah la yuyu tak sahur :'(

    ReplyDelete
  8. alahai.kesiannye cik yuyu ni. len kali kasi volume alarm no 5 punye.paling high.biar satu banggunan yang bangun. heehhehe.
    mimpi indah?mimpi lelaki masa depan la tu kan kan?hehehe:P

    yuyu try ambil air semayang. insyallah segar balik. boleh la buat assignment dengan segar ria nye. :):)

    p/s:saje letak gmbar air tu awal2 kan. bikin kecur lagi je. grrrr...grrr

    ReplyDelete
  9. belog MTT : kalau orang tu kejut 4 kali je, mmg tak bangun la... kena la kejut 140 kali -.-'

    ReplyDelete
  10. buat ringtone bunyi org menjerit..pastikan akan terjaga nye

    ReplyDelete
  11. harap besok sempat bersahur!!!..insyaAllah~

    ReplyDelete
  12. Same la.. ida pun tak bangun sahur jugak !

    ReplyDelete
  13. zafirah : dahku tak bersemangat lagi.......

    ReplyDelete
  14. darkrose : jalan penyelesaian terbaik~ huhuhu

    ReplyDelete
  15. @y u y u Z u l a i k h a : Macam dah terkantoi jer ni yuyu sape laki masa depan yuyu tu.. Opss ! ^^

    ReplyDelete
  16. lissa : hahaha.. bukan lissa je, yuyu pun dah teringin dah ni :p

    ReplyDelete
  17. hackers : huhuhu.. dah pernah buat, tapi sakit hati sangat pulak :p

    ReplyDelete
  18. @y u y u Z u l a i k h ahehehe.sabar2.ade lagi 4 jam.bersamaan 240 minit lagi. huwaaa.lame kan.^^

    ReplyDelete
  19. kalo cik fadh punyer cara if mmg liat nk bgun sahur la kan, da sipa prepare sebotol air tepi katil . kalo nk lebey over, letak sepinggan sandwich . capai jer smbil mkn tpi mata lelap . kan heaven tu yuyu ? ngeeee ;)

    ReplyDelete
  20. salam kenal adik yuyu!!!


    alarm jam dengan lagu2 yang bingit!!!

    ReplyDelete
  21. tido baca doa... mintak mudah bngun :D peace

    ReplyDelete
  22. sobaaaaaaaaaaaaaa! tak lama lagi la yuyu, godek-godek blog tup tup tup kui 7,haaaaa...semangat !

    ReplyDelete
  23. alarm saya bunyi music cadbury yang angkat2 kening tu..berkesan..hehe :)

    ReplyDelete
  24. Sabo ek Yuyu.. Sendiri carik pasal kan.. Hehehe..

    ReplyDelete
  25. hehehe tu la badan kecik sangat lemak takde nak kasi kenyang...heheheee

    ReplyDelete
  26. wahh kite same la. kalau xbngun sahur, mula la rase pnt smcm. nk snyum pon kne buat2. hehe.

    ReplyDelete
  27. nampak nya terlalu banyak kesalahan dilemparkan ke atas objek lain selain dari yuyu.. yuyu nampak gaya nya telah mengaku tak bersalah dalam hal tak bangun sahur ni.. hehe

    ReplyDelete
  28. haha. tahan lagi sikit je cik yuyu. dah nak buke pon. ngehh. *sedapkan haty.

    ReplyDelete
  29. guna alarm azan.. mesti cecepat bangun.. moga moga pikir nak bebuka je terus.. :D

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. betul kan..if tak sahur msti ase letih sangat

    ReplyDelete
  33. haha. tahan la. kejap je lg. alarm sy pun bunyik itik dulu. sekarang dah tukar jadik siren bomba. hahahaha :D

    ReplyDelete
  34. @Lissa hoiiiii! tak yah la nak berminit.. jam dah la.. nampak sikit ^^

    ReplyDelete
  35. @cik fadh pehhhhh! terbaik laa! lepas ni nak kena try cara ni^^ lalala

    ReplyDelete
  36. buat macam mr. Bean . letak cungkil gigi kat mate . sangat efektif . sungguh .

    ReplyDelete
  37. buat alarm bunyi ayam berkokok sebab nak feel macam pagi2 dekat kampung nenek nun jauh beratus kilometer. sobssobs.

    ReplyDelete
  38. @MamaRifqy hye akakk senyum sangat menawann ^^ heheh.. ingat lagi ^^

    ReplyDelete
  39. @y u y u Z u l a i k h a : Ermmm haa,ermmm alaaa macam ada connectionnya di sini.. Nngeee~ Rasanya macam betol.. Hikhik :)

    ReplyDelete
  40. @y u y u Z u l a i k h ahahaha.saje nak menambahkan kesengsaraan yuyu menunggu waktu berbuka. hahaha.aik!mara nampak?jgn memarah.kurang pahala pose!!:P

    ReplyDelete
  41. dugaan second day berpuasa..bersabarlah

    ReplyDelete
  42. heheheee..kesian dia lapa..ida pon mmg spesis x bgn sahur..so dh biasa..huhu

    ReplyDelete
  43. baru baru pose memang susah nak bangun kot. hehe. esok jangan malas ! tido kat lantai je dah cukup ;p

    ReplyDelete
  44. baru baru pose memang susah nak bangun kot. hehe. esok jangan malas ! tido kat lantai je dah cukup ;p

    ReplyDelete
  45. akak yuyu ... len kli tydo awal .. senang na bangun ^_^ ..... www.purplepoci.blogspot.com

    ReplyDelete
  46. npe yuyu letak gambar yang menguji keimanan nie...heeeeeee :)

    ReplyDelete
  47. samalah kita,kalo xsahur lembik macam agar2..kekeke..gudluck kak yuyu untuk exam! ^_^

    ReplyDelete
  48. k.yuyu. sahur je pukul 7. sape suruh susah bangun. hahahaha :D

    ReplyDelete
  49. kak yuyu kene pakai alarm yang kasi pecah rumahla if mcm tu..hehe..guna lagu a little piece of heaven..;)

    ReplyDelete
  50. tdo awal bgun pon awl la yuyu (:

    pas trwih tu terus tidoq :D

    ReplyDelete
  51. meh sini bagi no tepon akak tolong kejutkan..hehe

    ReplyDelete
  52. Alahai siannye...
    Jangan do bayang2 makanan sangat, lg perut cepat lapar.. :)

    ReplyDelete
  53. xpe2..esok wat alarm tone bunyik harimau ke dinosour ke..bunyi itik x bgun..hehehe (^_^)

    ReplyDelete
  54. pasang 4 jam loceng lain kali kehkeh

    ReplyDelete
  55. hahaha.. yuyu kene letak 8 jam loceng lah kat sekeliling.. pastu tidur tak yah pakai bantal... niat dalam hati tanak mimpi indah.. ahhaa.. boleh cam tu?

    ReplyDelete
  56. jemput ke blog usahawan muda. http://biznesshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. yuyu , nanti suh asyraf jalil tue kejut 140 kali awww. jgn 4 kali je.. hehe.

    yuyu , bak num phone yuyu kat ain.. senang cket nak kejutkan yuyu. kikiki. ;)

    ReplyDelete
  58. aiyaaaakkk
    cian adek yuyu ye
    malam ni tido awal
    niat nak bangon saho
    insyaAllah mesti terjage..dah terjage jgn tido balik
    kompem x bangon dah..weee
    camat buka poce syg =)

    ReplyDelete
  59. rugi2...kalau bersahur takdelah terasa sangat:)

    ReplyDelete
  60. yuyu ni lapar2 boleh pulak tepek air yang sedap tu..:) tengok pun dah terliur..

    ReplyDelete
  61. alololo..sian yuyu kan....
    takpe yuyu kena set alarm bunyi azan baru sedor..hehe

    ReplyDelete
  62. akak kalau x bgn sahur alamatnya satu rumah terima akibatnya..(x bgn sahur juga)

    ReplyDelete
  63. hani pon liat bgun shur...mak col 3x baru bgun!

    ReplyDelete
  64. lpas ni nk letak bom kt bawah katil yuyu.. hek3

    ReplyDelete
  65. yuyu x bgon sahur??alololo..siannyer..make sure set alarm plus speaker besar gedabak duk sblh tlinge b4 tdo yea syg..hehe ^^

    ReplyDelete
  66. alalaaaa siannye.. yuyu letih sngat ni.. free2 lelap la kejap dik... ade lagi 2 jam lebih ni.. bertabah k! if sudi, singgah la jap blog akak yang tak seberapa tu ek ;)

    http://nashanadz.blogspot.com/2011/08/siapa-mengaku-ibu-bagi-5-ringgit.html

    ReplyDelete
  67. jangan lupa set kan jam :)

    ReplyDelete
  68. yuyu kena tido kat dapaur la pasnih...senang nak bgn...

    ReplyDelete
  69. wawhhh..alasan yuyu mmg boleh diterime hehehehe...tp rugi kalo xbgn sahur..xdpt phala sunat hehehe..
    btw, slmt berbuke yee syg :)

    ReplyDelete
  70. org kalau sahur makan kurma je. tak lali nak makan pagi2 buta. heee

    ReplyDelete
  71. yuyu comel, before tdo..tepuk2 bantal tu slama beberapa kali mengikut jam berapa yuyu nak bangun..insyaAllah, secara x langsung da set kan minda utk bangun time tuh

    ReplyDelete
  72. sabar ye kak yuyu.. da nak berbuka dah ni.. =)

    ReplyDelete
  73. yuyu,evryday kna set mind,kalo xbgun sahur nnti lapo.insyaAllah, yuyu akn bgun shur dgn sendirinya.hehe.sbb rin slalu wat cmtu :)

    ReplyDelete
  74. alaaa...kak yuyu syg...kejap je lagi da nk buka.. tabahkan hati eh.. sat g kite mam banyak2.heheh...

    ReplyDelete
  75. alololoooooo..cian ..kenapa yuyu tak ingatkan seluruh rakyat jelata supaya mengejutkan yuyu ?ishishhishhhh

    ReplyDelete
  76. sama laaaaaaaa kte susah nak bangun hihi :)) kak yuyu nape tak approve kte kat fb ? sedih laa gini :'(

    ReplyDelete
  77. Kalau tak bangun sahur tu mmg terpaksa la tahan kan. huhu. Tapi tahan lagi kat Malaysia! Kat England ni, up to 18+jam puasa tahun ni! And ain pulak first day puasa tu tak bangun sahur, memang mcm lemah-longlai-tak-bermaye kot. huhu.

    ReplyDelete
  78. tkar bunyi alarm..bnyi itik manja sgt tu haha

    ReplyDelete
  79. @hadinesta dah baca doa dahhh :'( tapi tak mudah bangun pun ~

    ReplyDelete
  80. @DaYaH JeLitA wuuuuu T_T tak tengok tivi.. tak tahu... adehhh~ rugi nya!

    ReplyDelete
  81. @Nurhasliza Jeffry tak takkk.. yuyu tak salah langsung dalam hal ini.~

    ReplyDelete
  82. siannye yuyu ! tape skrg dah buke makan lah sampai kembong perot. :P Sofea makan nasi ayam berempah tadi, wee

    ReplyDelete
  83. tula Yuyu..wan call tak nak angkat!!..

    ReplyDelete
  84. hahaha macam2 la yuyu ni, bangun lah sahur nanti ade tenaga sikit! btw, nk tnye mane yuyu beli tudung bunge2 yg yuyu pakai kat tepi ni? yg tlis thumberlina tuu osem gila tudung tu!

    ReplyDelete
  85. skrg meati tgh kenyang sgt3 kan??? hehe

    ReplyDelete
  86. Sama lah kita yuyu! Tapi ada maid dirumah so senang, kena bangunkan tapi seksa... dia tickle kaki sampai bangun T_T

    ReplyDelete
  87. eeee.komen dapat kisses.

    ReplyDelete
  88. record suara emak yuyu kejot bangun sahor.kasi garang sikit. pastu set as alarm. hehe :)

    ReplyDelete
  89. alaa..kalau tak larat pun yuyu tetap shomel laa syg :) selamat bersahur tw..kuatkn bunyi itki tuu

    ReplyDelete
  90. minnum air masak je yuyu =="

    You Will Get Back What You Give. True Story.
    (Ayat aku pedas. Jangan baca kalau mentaliti korang tak kuat)

    ReplyDelete
  91. ANYONYNYO.KESIAN KAK YUYU YE.LEPASNI GANTUNG SPEAKER EYH .HIKHIK :D

    ReplyDelete
  92. HAHA.TAK BOLEH BLAH.KURMA USOP TAYAP :D

    ReplyDelete
  93. KALAU YAN TAK BOLEH TAK SAHUR :D

    ReplyDelete
  94. salam. edy dah follow blog kat sini. jgn lupa singgah ke blog edy ya. selamat berpuasa

    ReplyDelete
  95. hahaha.
    terpaksalah kirim kawan murtabak lagi harini. kehkeh

    ReplyDelete
  96. hihihi beli jam loceng yang bunyik dier kuat giler tu

    ReplyDelete
  97. yuyu jgn lupa bangun sahur nanti tawww ! Nanti xde tenaga...contoh ade rakan blogger yg 18jam puasa coz kat uk..fuhhhh ...semoga kita yg kat msia ni dapat jalani puasa dengan sabar :)

    ReplyDelete
  98. kak yuy patut ltk iti je tepi telinga tuh.. haha

    ReplyDelete
  99. delete komen sy ke? sampai hati.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan