Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Apa Yang Semangat Sangat Ni?

Assalamulaikum ^^

kira jam saja dah nak balik ke Langkawi kampung halaman tercinta. tercinta sebab ada cekodok emak. lagi la tercinta. semua barang dah di isi dengan padat lagi mampat dalam bagasi besar gedabak. padahal bukan ada apa pun. biar nampak semangat seorang anak perantau.

kerana terpengaru…

Pengalaman Dengan Hujan.

Assalamualaikum ^^
seronoknya belum sempat nak celik bijik mata, tetiba, hujan turun mencurah curah lebat. ni la masanya untuk tarik seloww seloww selimut gebu yang ada, kendian, tutup seluruh jasmani, dan kebil kebil mata sensorang dalam selimut, lalu buat buat tanya kat diri sendiri : ehh! aku kat …

Buang Tebiat Sekali Sekala.

Assalamualaikum ^^

mempersembahkann! nenek kepada yuyu bernama Sepiah Selamat!


buang tebiat sekali sekala. dah lama rasanya yuyu tak camwhore sebegini rupa. pegang kamera,muncung muncung mulut itik, mem-bajet comel sorang sorang. rasa nya, last, adalah pada bulan February. huhu. lama bukan? konon da…

Untuk Yang Ingin Kelihatan Super-Cantik & DIVA.

Assalamualaikum ^^

malas nak perkenalkan sapa ANNAS EASKEY kat rakyat Malaysia. dah tahu. wajiblah seluruh pelusuk manusia kenal sangat sangat sapa beliau. photographer paling mashur abad ini. dah macam macam jenis artis dah beliau shoot. 



Memey & Norman Hakim? Dania Danielle? Heliza Helmi? macam…

Adakah Hari Ini Hari Terakhir Kita?

Assalamualaikum ^^
berhari hari tak hapdet belog. rasa serba salah pulak kalau tinggal lama lama. wuuu T_T rindu.
bangun bangun tidur tadi, emak talipon yuyu. *yes, mesti nak cakap, tahun ni dapat duit raya lebih* tapi, tuntas, baru semangat nak list barang barang bakal shopping dengan duit raya extr…

Dah Menggelabah Dah...

Assalamualaikum ^^

tiket bas ? check!assignment? siap!bagasi besar gedabak? ada! penuh baju dah!study untuk exam lepas raya? err. belom.
dua minggu saja lagi yuyu dah nak balik ke Langkawi. sambut Hari senyum telinga ke telinga buat semua umat Islam. 26hb malam, yuyu kan bertolak bersama bas kampus y…

Macam Ni La Perangai Blogger Kan.

Assalamualaikum ^^

3 hari tak hapdet belog.

macam ni la korang kan, berpusu pusu komen yuyu mintak yuyu hapdet belog penuh sawang ni? *bajet hot habes la masa ni, siap kembang hedung sebelah*. korang tak tahu yuyu sedang melawan rasa perit jasmani dan rohani.
update ringkas tapi padat. cuma nak bagit…

Apa Yang Best Bila Dah Nak Raya?

Assalamualaikum ^^

ni la kerja yuyu kan. tak hapdet namplohjuta hari, lepas tu dah hapdet keje memperabih duit orang saja. well well well, benda best haruslah di kongsi bersama kan? takkan la yuyu nak senyap kepit ketat celah ketiak sorang sorang. keji.

jom tengok! apa yang bua yuyu terkinja kinja n…

Lepas Tension.

Assalamualaikum  :'(

penat nya titew buat kijew cekulah! sampai berlatus latus titew tulis dari pagi campai petang campai malam pulak! Statistics! kita calah kira Mean! kita pergi tambah cemua! calah!! wuuu! malam baru titew tau kena tambah cemua dan bahagi "n" nya!
sobbsobb! titew maca…

Alhamdulillah. Masih Hidup.

Assalamualaikum ^^
masih mampu "peace" di khalayak ramai.
ya semua. yuyu masih hidup sihat walafiat tanpa kemalangan jalanraya mahupun kemalangan jiwa. yuyu masih sihat disini. masih mampu berbuka puasa lahap murtabak sampai terlentang, masih mampu gelak hentak hentak kaki dengan rakan taul…

Saat Paling Bahagia!

Assalamualaikum ^^

ni yang eksaited kemain bila Raya nak mai ni. ini discount 977%, ini sale 109% , itu pulak ada promotion beli 1 percuma namblas. masa ni la nak tabur tabur duit dengan budiman nya kat Online Shop sekalian alam. bahagia betul kat kat nak Raya.
demi meng-kongsi rasa terkinja kinja ha…

Yuyu Zulaikha Menagih Simpati

Assalamualaikum ^^

boleh tak nak buat manifesto dalam belog? dah cukup dah umur yuyu. 21tahun ke atas, dan yuyu juga berwarganegara Malaysia. tapi ni bukan manifesto macam nak dapat kerusi Parlimen macam selalu buat lima tahun sekali tu.
tapi tapi, ni manifesto untuk dapatkan hadiah utama juga pengal…

MYNEWSHUB

Assalamualaikum^^

yuyu sekarang mengalami ketakutan amat dahsat. memikirkan kata kata Christine Lagarde mengenai ekonomi dunia  kalau hal macam ni berlaku, habis la dengan ekonomi negara kita juga. habis juga la dengan poket hampir rabak yuyu ni.
yuyu berkemungkinan besar akan mengalami masalah, sus…

Obsesi Untuk Kelihatan Sungguh Ohsem.

Assalamualaikum ^^
kalau dulu, nampak saja eyelashes dan contact lens baru, juling terus mata. berpinar pinar tak mampu nak mengucap dah. kemain obses yuyu dengan mendealah tu. nak cerita sikit, yuyu ada 56 jenis eyelashes yang sempat di kumpul sejak mula mula tanam tebiat, dan 14 jenis lens pelbaga…