August 26, 2011

Apa Yang Semangat Sangat Ni?

94 comments
Assalamulaikum ^^

kira jam saja dah nak balik ke Langkawi kampung halaman tercinta. tercinta sebab ada cekodok emak. lagi la tercinta. semua barang dah di isi dengan padat lagi mampat dalam bagasi besar gedabak. padahal bukan ada apa pun. biar nampak semangat seorang anak perantau.

kerana terpengaruh dengan nasihat Kementerian Pengangkutan dan Jalan Raya, bas telah menjadi pilihan hati untuk setiap tahun. *padahal no choice, kereta sorong sendiri pun takda* selamat sikit. boleh godek godek tidur sambil nyanyi lagu Dendang Perantau.


tapi tapi, macam mana dengan orang yang balik dengan kereta/ van/ pancuan emapat roda sendiri? tak selamat ke dorang? selamat selamat. InsyaAllah selamat


sedikit tips untuk anak anak perantau sekalian yang sanggup kejar ilmu atau mencari sesuap nasi jauh nun dari kampung halaman,  perlu lagi wajiblah peka dengan tips ini :



  1. pastikan tidur sungguh cukup sebelum memandu. taknak terlalu common, ia penting supaya beraya tanpa mata umpama mata panda di tumbuk rakan sekelas.
  2. sediakan air mineral di sebelah supaya dapat membekalkan oksigen. bagus juga untuk mata.
  3. isi minyak dengan isian penuh. tengah highway jangan bawa gurau la nak buat minyak empty. kang balik dengan dukacita duit raya patut bagi kat anak sedara kena rompak.
  4. kalau berlaku kemalangan kecil melibatkan kereta lain, pastikan jangan berbincang di termpat sunyi, bukan takut kena tangkap khalwat, tapi takut tu cuma taktik orang curi kereta. buka sedikit tingkap, dan ajak beliau berbincang di tempat orang ramai. *tak sayang kete ke*
  5. jangan spoiled kan mood beraya dengan tertinggal barang barang penting. *pengalaman lupa bawa balik kasut raya*
dah dah. malas nak taip panjang panjang. dah tak sabar nak bersiap ni! 

InysaAllah, kalau jalan tak jam, 6pagi, tercacak la yuyu kat jetty Kuala Perlis. paling tak best. naik ferry. tahniah kepada diri sendiri sebab tak book flight awal awal.

terima kasih sudi baca :)


Pengalaman Dengan Hujan.

84 comments
Assalamualaikum ^^

seronoknya belum sempat nak celik bijik mata, tetiba, hujan turun mencurah curah lebat. ni la masanya untuk tarik seloww seloww selimut gebu yang ada, kendian, tutup seluruh jasmani, dan kebil kebil mata sensorang dalam selimut, lalu buat buat tanya kat diri sendiri :
ehh! aku kat mana ni? asal gelap! arghh! tolong tolong!

hikhik. gedik kan? macam tu la yuyu kecik kecik dulu. masa zaman main lap lap hingus hijau dulu, kalau hujan turun saja, tu la nikmat menjadi kanak kanak. banyak perkara yuyu akan buat bila hujan turun :

Mandi Hujan:

bila dah dengar hujan bagi warning kat Leha angkat kain kat ampaian, cepat cepat yuyu dah tanggalkan baju *seksi wehh! kecik kecik dah macam Jessica Alba* . kelip kelip mata mintak kebenaran mandi hujan dari atok. sejurus hujan turun, yuyu lah manusia paling awal terpacak di pancur atap rumah atok

bila dah kat main hujan, toksah la dusta yuyu duduk sopan tersimpuh malu tengah halaman rumah kan. mesti la terkinja sana sini. teringin nak balik ke zaman dulu. boleh mandi hujan. last yuyu mandi hujan, April lepas. tu pun dah rasa macam gajah sangat.

Lawan Selipar:

paling best, bila ada Paksu yuyu. wajiblah yuyu ajak paksu mandi juga. tak kira tua bangka ke apa dah. sebab lawan selipar tak mengenal usia. taruk selipar kat laluan air hujan, lepas tu, tengok, selipar mana paling handal membawa diri ke garisan penamat.

tapi yuyu ada sifat mazmumah. tak boleh tengok kalau selipar yuyu jauh kebelakang. otometik yuyu pijak kasut paksu, amik kasut yuyu letak kat depan. huhuhu. ni bukan main kotor. tapi, bijak menjadi pemenang. kan kan.

Tengok Pelangi:


yuyu teringat kata atok
jangan tunjuk jari kat pelangi, nanti jari kudung

satu hari,  yuyu nampak tiga pelangi. bapak ar hebakk. kecik besar dan sangat besar. yuyu eksaited panggil kawan kawan, cakap ada pelangi, bini pelangi dengan anak pelangi. siap tunjuk tunjuk lagi.

selepas mungkin dua saat kemudian, teringat pesan atok. pehh. rasa macam jantung tak wujud dalam jasad. terus masuk bilik, pegang jari kuat kuat sambil nangis. lalu mengenangkan nasib yang akan kudung jari. tapi hampa, sampai sekarang ada je jari.

siyes yuyu tak paham kenapa atok memperkotakkatikkan kepercayaan yuyu. sampai hati atok. mencik.


walauapun ia sungguh selalu dibuat oleh kanak kanak sekalian, tapi siyes siap buat mua ketat dengan harapan korang percaya, ia sungguh best sampai bila dah besar pun yuyu teringin nak rasa semua tu balik. tu antara nikmat menjadi kanak kanak dalam hidup yuyu.

ada juga kawan yuyu yang tak pernah rasa semua. sipa bila yuyu cerita kat dorang, dorang tanya "tak demam ke mandi hujan?" "ehh, kitorang main paper boat je, tu pun dalam kolam" rugi nya.

mandi air hujan di pancur atap, rasa macam kena sekeh dengan cikgu displin. main lawan selipar, buatkan yuyu sedar ada banyak cara kotor nak jadi pemenang dalam dunia ni. di perkotakkatikkan oleh atok pasal pelangi, buat yuyu tahu,kena subjek sains menjadi subjek teras. kudus kan ^^

ada banyak lagi yang yuyu buat bila hujan. nanti yuyu cerita lagi. siap kena marah dengan seisi keluarga. hmm.

p/s : kemas kemas baju balik langkawi. weeee >.<

terima kasih sudi baca :)

August 25, 2011

Buang Tebiat Sekali Sekala.

161 comments
Assalamualaikum ^^

mempersembahkann! nenek kepada yuyu bernama Sepiah Selamat!


buang tebiat sekali sekala. dah lama rasanya yuyu tak camwhore sebegini rupa. pegang kamera,muncung muncung mulut itik, mem-bajet comel sorang sorang. rasa nya, last, adalah pada bulan February. huhu. lama bukan? konon dah retired la dari dunia "tangkap gambar muka sendiri" ni.

      




sebab umur dah menjangkau 22 tahun, patut amik gambar, sopan sopan, tertib lagi bertatasusila. nak tangkap muka sendiri, rasa macam zaman Myspace menghatui fikiran yang dah dewasa ni. siyes wa rasa macam tua sangat pulak.

tapi sebab bosan kemain buat esaimen tak pernah reti nak habis, entah tiba tiba, men bedal tangakap gambar dengan specs baru beli semalam. berjuta lemon juta la yuyu tangkap gambar tadi. esaimen tak siap siap juga. yang penting, mem-bajet comel dulu.

ingat dulu, masa muda mudi main belon terlompat sana sini, pantang ada henset kamera. terus dengan kadar sungguh segara yuyu tangkap gambar banyak tak ketahuan hala. lepas tu upload kat Myspace atau Facebook satu album, berpuluh gambar yang sebijik sama je posing-nye. -..-'

dengan harapan, album di Fesbuk, boleh kekal sampai ada cicit nanti. dah cicit besar, boleh tunjuk kat cicit sekalian :

cicit cicit, ni la tok mummy muda muda dulu. tangkap gambaq pesen ni, glemer. gambaq macam ni la tok daddy jatuh cinta kat tok mummy. 

eheh.

dah dah. makin banyak melalut, makin banyak masa buat esaimen di rugikan. sobbsobb. ni tak best ni.

p/s : gastrik perut bila tengok Cadbury atas meja. cis.

terima kasih sudi baca :)

Untuk Yang Ingin Kelihatan Super-Cantik & DIVA.

59 comments
Assalamualaikum ^^

malas nak perkenalkan sapa ANNAS EASKEY kat rakyat Malaysia. dah tahu. wajiblah seluruh pelusuk manusia kenal sangat sangat sapa beliau. photographer paling mashur abad ini. dah macam macam jenis artis dah beliau shoot. 



Memey & Norman Hakim? Dania Danielle? Heliza Helmimacam macam lagi la. Blogger cantik kemain macam Maqhia Elena, Fatin Liyana, Cik Epal . kang berjela pulak list kat sini. semua dah pernah dapat sentuhan make up dan shoot dari beliau. terbaik. leleh air mata tengok. 

pendek kata, kalau nak tengok hasil beliau, terus je ke ALBUM beliau.

tapi tapi, bukan nak cerita pasal Annas Easkey entry ni. tak tak. sebab dah tahu, korang lebih tahu dari yuyu. cuma nak bagitau berita super-gembira saja. Ya! BERITA SUPER GEMBIRA!

okay, tarik nafas. bajet Amerika demi dapat mood eksaited kejap lagi.


tak jelas lagi??

promotion yang dibuat kali ni, korang hanya perlu bayar RM450 termasuk termasuk make up! mana nak dapat lagi shoot dengan photographer femes emes dengan harga sangat sangat murah termasuk make up yang siyes cun kemain kan.

bila lagi korang nak ada koleksi gambar gambar yang buat korang nampak lebih cun dari artis. masa ni la korang! untuk promo ni korang akan dapat 5 fully retouched photos+free makeup by Annas Easkey+1 session photoshoot (indoor)+CD (termasuk yang edited and yang tak edit)

antara soalan yang Annas Easkey dah jawab di SINI :

1.bila annas nak shoot untuk promo ni?
 nama pun december dik, mestilah annas buat on december, tarikh? akan dinyatakan selepas confirm booking!
2. annas ada sediakan baju tak untuk shoot ni?
ishhhh! peliklah soalan awak, saya ni photographer, bukan kedai pengantin! hahahahaha! tak dik, saya tak sediakan baju, cuma makeup and shoot je
3. boleh tak saya bawak bf, gf, nenek, atuk and keluarga masa photoshoot?
NO, tak boleh, why? memang tak boleh...xde nak why why lagi.fullstop

korang jangan nak lengah lengah masa tau. sebab hanya terhad untuk 25 orang yang terawal saja. pasti la banyak yang berpusu pusu nak grab promotion ni. jangan korang geget jari sudah. ingat! Photoghaper yang shoot artis femes emes buat promotion RM450 sekali dengan make up tau!


korang hanya perlu bayar RM150 untuk booking, dan baki bayar lepas photoshoot. wah! sempat kumpul duit raya ni! jangan lepas peluang ni tau! last promotion dari Annas Easkey! lepas ni beliau dah tak buat dah. kalau tak promotion, lebih dari RM1k tau. 


kalau korang berminat:
  • sila rujuk SINI atau
  • tanya di FANPAGE beliau atau
  • twitter belia @AnnasEaskey
  • email ke  : farick_annas@yahoo.com (untuk booking sahaja)
selamat merasa seperti Diva semua! :)

August 19, 2011

Adakah Hari Ini Hari Terakhir Kita?

84 comments
Assalamualaikum ^^

berhari hari tak hapdet belog. rasa serba salah pulak kalau tinggal lama lama. wuuu T_T rindu.

bangun bangun tidur tadi, emak talipon yuyu. *yes, mesti nak cakap, tahun ni dapat duit raya lebih* tapi, tuntas, baru semangat nak list barang barang bakal shopping dengan duit raya extra, emak terus cakap pasal hal yang terjadi di kampung yuyu.

seorang budak sekolah, mati dalam eksiden sungguh tragis.

tak tak. bukan nak bercerita mengenai Allahyarham berjela jela entry cecah lantai. tak.

Alahmdulillah. kita dah tahu Allahyarham pergi pada usia sungguh muda. PMR pun masih belum sempat. se-tragis mana pun cara Allahyaryam pergi, tapi syukur, sudah selamat Allahyarham dikebumikan. InsyaAllah, pemergianya di tempatkan di tempat orang orang beriman. Amin.

tapi, kita yang masih hidup ni? terfikir tak bila masa kita akan mati? bila masa ajal akan bertemu kita? bila masa kita akan menghela nafas terakhir? pada umur berapa? 100 tahun? 89 tahun? 61 tahun? atau umur muda sekarang? 

terfikir tak macam mana pulak cara kita pergi? eksiden juga kah? atau semasa enak tidur tarik selimut gebu kemain. sedang makan cekodok mungkin. tak pun sedang berbelog. macam macam cara boleh jadi. sedangkan terkena duri pun boleh mati kalau dah sampai ajal.

bila terfikir balik, apa saja amalan dibuat yang boleh dibuat teman di alam sana. mampu ke yuyu ke syurga yang di impikan semua. kalau dah tahu amalan lebih sikit dari dosa, mampu ke tahan dengan azab neraka yang siyes wa surrender tak mau.

terfikir juga yuyu, adakah ini last entry yang akan yuyu taip? adakah ni sahur terakhir yuyu? adakah hari ni hari terakhir yuyu akan rasai? atau semuanya tu akan berlaku masa yuyu tua kelak? kerja Allah. hanya Dia saja yang tahu.

kalau kita tahu esok kita mati, yuyu yakin, dah bertahun tahun lagi kita tak terkinja kinja. setia di tikar sejadah.  lebam lebam dahi kita solat tak henti. habis duit di sedekahkan pada yang berhak daripada dihabiskan main bowling tak pun makan Meatball sampai terjojol pusat. kenyang terlebih.

hmm. terfikir kan semua tu. apa yang harus kita buat, bukan hanya termenung terfikir semua tu. tapi, banyakkan amalan dan doa supaya kita mati nanti, mati dalam iman. sedikit doa yang yuyu nak kongsi :

amin. sampainya ajal kita nanti, maka bermulalah kehidupan kita yang sebenar. kehidupan yang kekal abadi. maka, di dunialah tempat untuk persiapan di kehidupan hakiki nanti. jangan sampai orang lain susah di dunia, tapi dunia sana nanti, dialah yang paling gembira. kita?

p/s: hanya untuk renungan diri sendiri dan saling ingat mengingati.

terima kasih sudi baca :)

August 18, 2011

Dah Menggelabah Dah...

139 comments
Assalamualaikum ^^

  1. tiket bas ? check!
  2. assignment? siap!
  3. bagasi besar gedabak? ada! penuh baju dah!
  4. study untuk exam lepas raya? err. belom.

dua minggu saja lagi yuyu dah nak balik ke Langkawi. sambut Hari senyum telinga ke telinga buat semua umat Islam. 26hb malam, yuyu kan bertolak bersama bas kampus yuyu ke Kuala Perlis. walaupun nampak macam siyes tak cool balik dengan bas kampus, tapi hape yuyu heran, asal sampai sudah.

tapi tapi, belum sempat nak menikmati rendang ketupat lemang buatan keluarga sendiri, yuyu dah kena balik ke kampus demi mengharungi medan peperiksaan. lagi tak cool. orang lain beraya sampai terlentang makan ketupat, yuyu pulak ?

masa tu la nak beraya, masa tu la nak makan lemang, masa tu la nak cungkil almond london celah gigi, masa tu la nak pura pura baik dengan sanak saudara demi dapat lebih duit rasa, dan masa tu juga lah nak study. STUDY. bukan tengok muvie korea. study. perkara yang kurang di sukai manusia sejagat.

sebab musabab, seminggu lepas raya, terus ada jadah exam. sampai hati. walaupun cuti raya kami adalah selama dua minggu, tapi masih tak cukup. kalau boleh, nak empat minggu. hikhikhik. ni la dasar manusia tak pernah cukup dengan apa yang ada.

haruslah nanti menjawab soalan Risk Management, yuyu hanya tahu tulis bab Tart Nenas juga Rendang tok enak kemain. macam mana ni? 

jadi rakan taulan sekalian, bermulanya detik juga saat ini, yuyu akan berusaha sungguh sungguh buat revision seluruh 8 subjek yang di ambil sebelum balik ke kampung. agar dapat terkinja kinja di hari raya tanpa rasa bersalah kepada 8 subjek tersebut. 

habislah belog lepas ni. usang di mamah usia lagi la. tapi tapi, kalau bab belog ni, sekadar tanam tebu di pinggir bibir je la. cakap taknak hapdet, esok esok, penuh dashboard dengan entry Yuyu Zulaikha je kan. tahu dah. -.-'

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye.

terima kasih sudi baca :)

Macam Ni La Perangai Blogger Kan.

112 comments
Assalamualaikum ^^

3 hari tak hapdet belog.

macam ni la korang kan, berpusu pusu komen yuyu mintak yuyu hapdet belog penuh sawang ni? *bajet hot habes la masa ni, siap kembang hedung sebelah*. korang tak tahu yuyu sedang melawan rasa perit jasmani dan rohani.

update ringkas tapi padat. cuma nak bagitau la kan. macam mana la nak update belog dalam masa sekarang.

kalau nak tidur pun, terpaksa menguis nguis katil mencari sejemput ruang untuk baring, kerana bersebab musabab buku buku tebal kemain, kertas kertas juga alat tulis dah amik tahta di atas katil. diri yuyu terpaksa tidur seciput penjuru katil. sobsob. assignment banyak tak ketahuan hala punya pasal.

jangan kata nak online la. tenggek sikit saja kat meja selalu online, dah tak ada nafsu nak teruskan online. atas meja yang selalu licin boleh main rollerskate , pun dah boleh konpius meja ke setor simpanan harta benda awam. semak.
dilarang mengutuk dalam hati.

sibuk nya sampai membawa kepada migrain. last yuyu migrain masa yuyu di UIA dulu. sekarang dah tak pernah nak migrain. tapi ya tuan tuan dan puan puan hadirin majlis sekalian, hari ni yuyu migrain teruk. rasa macam tak adil.

apesal la migrain menghinggapi manusia yang kalut dengan assignment, terkial kial cari masa nak masa baca buku exam setiap hari. tak adil tak adil. sampai kan mata yuyu sebelah kiri tak boleh nampak hampir setengah jam petang tadi. migrain membawa separa maut.

jadi di sebabkan berbelog bukan lah perkara utama dalam hidup yuyu sampai boleh bawa koma kalau traffic turun setiap hari, maka, yuyu dahulukan masa perit buat assignment. tengah sibuk macam ni, banyak hingga membawa melimpah ruah pulak idea datang.

ape pun, pesan yuyu kepada kalian, Berhati Hati Lah Di Jalan Raya!

p/s : like la yuyu kat SINI! yuyu join kontes. hikhik!

terima kasih sudi baca :)

Apa Yang Best Bila Dah Nak Raya?

52 comments
Assalamualaikum ^^

ni la kerja yuyu kan. tak hapdet namplohjuta hari, lepas tu dah hapdet keje memperabih duit orang saja. well well well, benda best haruslah di kongsi bersama kan? takkan la yuyu nak senyap kepit ketat celah ketiak sorang sorang. keji.

jom tengok! apa yang bua yuyu terkinja kinja nak share dengan korang :

yang ni terbaik. bab makan memang paling number satu. tapi kalau dah sedap kiut miut tapi murah macam ni,terus jadi number satu kepada satu.  My Sugar & Spice yang best nya, ada menyediakan tempahan pelbagai Muffin, Cookies, Cheese Tart, Almond Rocher, dan pelbagai lagi. 

siyes memang sedap kemain. dah kat kat nak raya, lebih elok, tempah lah, Rempeyek dan Popia Bunjut comel buat hidang untuk tetamu. memang sedap dan murah! jomm!




sempena Raya, belungguk tanya yuyu. mana nak dapat shawl cantik kemain, ada promotion lepas tu lain dari lain. supaya boleh tayang kat jiran sampai kembang hedong sebelah. apa kata, korang try singgah ke Shawlistaa Beauty Scarf. siyes terbaik! siap ada shawl RM8. sapa tak nak? yuyu kalau boleh nak beli semua. jommm singgah juga!


ELHIRO-Fashion


paling best! terbaik! ELHIRO Boutique! tengah buat promotion! dress dress comel di atas sekalian di tawarkan dengan harga yang sangat murah sempena nak Raya ni! bayangkan, semua di atas bawah dari haraga RM21. murah tak? murah tak?? 

banyak lagi korang patut tengok di SANA. memang tak rugi! jomm! jom!


ni yang best bila nak Raya ni. macam macam yang murah tapi best. habis la duit korang lepas ni. banyak lagi nak tayang kat korang. hehehe.

selamat membeli dengan berhemah :)

August 14, 2011

Lepas Tension.

89 comments
Assalamualaikum  :'(

penat nya titew buat kijew cekulah! sampai berlatus latus titew tulis dari pagi campai petang campai malam pulak! Statistics! kita calah kira Mean! kita pergi tambah cemua! calah!! wuuu! malam baru titew tau kena tambah cemua dan bahagi "n" nya!

sobbsobb! titew macam nak lempang kepala titew! fenat nya buat. cekarang titew kena buat cekali agi. takpe lah. titew memang cuke buat kije cekulah lapan puluh juta kali. titew memang cuka main liquid paper campai habis! T_T

tengok la betapa rajin nya titew ciap buat awan awan lagi walaupun tulisan titew cam taik kambing.kita tetap besemangat buat sampai belatus muka curat kita tulis!

tapi cebab kita buat pasal ANOVA, titew salah kira Mean je. habis jawapan SSE, SS Total, SST titew calah jugak! tuh yang mulat merah tu lah pucuk pangkal calah nye tawan tawan! haish. titew memang suka pun! habis titew kena padam dari E campai Z. merah jari mari titew tawan tawan T_T

betapa titew gigih nak buat kije cekulah, buka posa pun atas katil! semua buat atas katil sebab nak minimizekan masa yang ada. tak sangka semua ini terjadi! arghhh!

dah dah. terliat lidah

rasa macam nak makan kuaci enam bungkus saja sekarang! tension gila kepala otak yuyu ni. sobbsobb. mengelinang air mata ini kerana kije cekulah yang macam nak kena koyak tu. tolong lah hamba-Mu ini ya Allah.

punya la penat nak habiskan semua esaimen yang ada. soalan yang yuyu buat tak boleh salah dari awal. kalau tak, soalan soalan berikut pun akan salah. sobbsobb. maka, ini lah yang jadi kat yuyu. hangus kalkulator yuyu kerja kan demi tunjuk protes kena kira berjuta kali.

sobbsobb lagi sekali. baiklah nak berundur diri buat semula esaimen yang mintak bakar tu. nak mulakan tenyeh tenyeh liquid paper yang dah nak habis. masa ni la nak habis. nak mulakan tekan kalkulator selaju mungkin. semakin laju, semakin jelas rasa nak mengamuk.

wuu.. T_T. hilang stress dapat mengamuk kat belog.

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye.


terima kasih sudi baca :)

Alhamdulillah. Masih Hidup.

78 comments
Assalamualaikum ^^

masih mampu "peace" di khalayak ramai.

ya semua. yuyu masih hidup sihat walafiat tanpa kemalangan jalanraya mahupun kemalangan jiwa. yuyu masih sihat disini. masih mampu berbuka puasa lahap murtabak sampai terlentang, masih mampu gelak hentak hentak kaki dengan rakan taulan.

sobbsobb. kebelakangan ni yuyu asik belakangkan belog. ye?

tak tak. bukan. yuyu sekarang amat sibuk dengan menjadi pelajar gigih mentelaah 8subjek demi final exam yang sangat dah nak dekat ni. masa tu nak raya, masa tu juga la nak exam. 8 subjek yang yuyu ambik bukan semudah  amik kursus kawen. ceceh. ape kaitan?

yesterday....

bayangkan lah kalian semua. Sabtu yang baru lepas semalam ni, takkala manusia lain berperang tarik selimut terbongkang tidur di katil, yuyu pulak pagi pagi pukul 9 lagi dah menuju ke kelas tambahan. demi mencari ilmu sesuap dua. sobsob. 

dah la kelas pukul 9 mula, habis pukul 4petang. tanpa rehat. macam nak lepuk je lecturer tu. -.-'

belog yuyu ni hanya mampu approve komen dan try sikit mana mana yang  baru follow belog naif ni. hmm. ada juga yang sudi follow kan. terima kasih la. harap, entry entry lapuk yuyu akan menjadi penyeri hidup korang. ceh.

tengah orang lain berpusu pusu siap tarik tarik rambut nak masuk LRT menuju ke Kolompo, yuyu pulak hari ni gigih study balik pelajaran yang banyak yuyu tertinggal sebab musabab tak masuk kelas siapkan esaimen dan presentation. sampai macam tu sekali la.

yuyu rasa, mulai lusa, baru boleh nak bermanja manja dengan belog balik. dah tak la sibuk sangat. hari ni macam macam yuyu nak buat :
  1. buat esaimen Statistics
  2. hafal Yasin & Sajdah untuk subjek Hafazan.
  3. basuh sebaldi baju.
  4. basuh selonggok pinggan dan belanga
  5. harap Formula untuk subjek Financial Management. ada la dalam 30++ formula. sobsob.
banyak ka? semoga yuyu menjadi insan yang sungguh tabah.

p/s : hensemnya pisang yang tersergam indah dalam meja yuyu. makan kang.

terima kasih sudi baca :)

Saat Paling Bahagia!

35 comments
Assalamualaikum ^^

ni yang eksaited kemain bila Raya nak mai ni. ini discount 977%, ini sale 109% , itu pulak ada promotion beli 1 percuma namblas. masa ni la nak tabur tabur duit dengan budiman nya kat Online Shop sekalian alam. bahagia betul kat kat nak Raya.

demi meng-kongsi rasa terkinja kinja habis seluruh ginjal juga trakea yuyu, marilah yuyu mempersembahkan Online Shop yang terbaik untuk jenguk:

dah nak raya kan. takkan la nak beraya dengan muka kusam tak bermaya kan. mesti la nak nampak paling anggun di hari raya. apa kata cuba product Catalyst ni yang bagus bukan hanya untuk muka, tapi kesihatan badan. product ni dah sangat femes. 

tok sah ragu ragu ya semua. lagi best bila De Idelyst buat promotion. free postage tu! jimat RM7 tau. jom beli! jom jom beli. yuyu juga pengguna product Catalyst ni. sangat berkesan.



banyak yang tanya kat yuyu pasal Contact Lens. dah banyak dah orang jual Lens ni. tapi, yang lagi best bila Pretty Lens buat promotion setiap lens yang ada woo. siyes siap muka ketat, murah kemain! patut singgah tau. bayang kan ni la, untuk RAYA Promotion :
  • Dolly Eye RM28 sahaja
  • Bubble Lens RM28
  • Barbie Doll RM20
  • Barbie Series RM18!
ape lagi? jomm serbu Pretty Lens! yuyu dah beli Bubble Lens ( Blue ). tunggu raya nanti yuyu pakai!




untuk yang ada anak kecil kuit miut macam yuyu *ehhh*, atau yang nak beli kat adik atau anak penghulu juga bayi Guru Besar, apa kata singgah PreLoved Clothing! baju baju yang ada di sini sunggu comel dan murah. yuyu macam nak beli semua pulak. lagi lagi baju bayi perempuan. wuuu. koyak kang! 

tapi tapi, lagi sangat best bila PreLoved Clothing buat promotion! Buy 1 Free 1! jimat gila sekarang ni! jomm singgah! cepat habis tau!



wah. habis la duit tabung korang kan. rilek rilek. tak rugi kalau korang beli sekarang. sekarang je ada promotion bagai ni. esok lusa dah Raya, jangan harap la nak murah murah macam ni. jomm singgah Online Shop pilihan yuyu tu !

Selamat Membeli Dengan Berhemah :)

August 11, 2011

Yuyu Zulaikha Menagih Simpati

67 comments
Assalamualaikum ^^

boleh tak nak buat manifesto dalam belog? dah cukup dah umur yuyu. 21tahun ke atas, dan yuyu juga berwarganegara Malaysia. tapi ni bukan manifesto macam nak dapat kerusi Parlimen macam selalu buat lima tahun sekali tu.

tapi tapi, ni manifesto untuk dapatkan hadiah utama juga pengalaman kali ke-dua men-joinkan diri dalam lembah kontes kontes ni. yuyu tanpa segan silu dah join kontes LIKE LIKE dari Tudung People. yang memerlukan jumlah LIKE terbanyak untuk merangkul sebagai pemenang Utama.

orang lain dah beriban dapat LIKE, yuyu pulak baru nak terkinja kinja promote diri sendiri. Almaklumlah, asik sibuk kepit assignment ketat ketat celah ketiak. belog tinggal usang di mamah usia. ni baru nak mulakan promote habis habisan. sobbsobb.

jadi kepada kali semua, nak menagih simpati dan sedikit masa korang, marilah menolong Yuyu Zulaikha yang dhaif jumlah LIKE. tak susah mana pun korang. cuma :

Step 1 : LIKE  sini


Step 2 : LIKE gambar yuyu . tekan SINI. atau kelik gambar ini :

Omamutotokobugurobbroo! *jampi bagi korang LIKE patloh kali* hikhik. ^^


pastikan LIKE gambar yuyu tau tau.

malu nya suruh suruh orang ni. tapi nak buat macam mana. nak cuba la konon nya. nak juga tahu macam mana kalau join kontes LIKE ni. ada rezeki ke tak. kalau tak ada rezeki dah tahu macam mana sepatutnya. yang penting ada usaha dan kalau kalah itu bukan rezeki, kalau menang Alhamdulillah.

itu saja yuyu boleh cakap. tapi, bila tengok jadual ketat lagi mampat sampai nak kedarah cekodok pun tak sempat, macam tak ada harapan saja. hanya mampu buat manifesto di belog. nak tarik pengundi jiran sebelah rumah, penghulu kampung juga tok mudim, siyes, tak ada masa.

apa apa pun, mintak sedikit masa korang semua untuk tolong LIKE ya. mintak tolong saja. yang sudi LIKE terima kasih, yang tak nak, tak apa. tak paksa pun tau.

p/s : sambung balik buat esaimen Statistics. teringin nak maki.

terima kasih sudi baca :)

MYNEWSHUB

133 comments
Assalamualaikum^^

yuyu sekarang mengalami ketakutan amat dahsat. memikirkan kata kata Christine Lagarde mengenai ekonomi dunia  kalau hal macam ni berlaku, habis la dengan ekonomi negara kita juga. habis juga la dengan poket hampir rabak yuyu ni.

yuyu berkemungkinan besar akan mengalami masalah, susah beli cekodok dengan kekerapan yang tinggi.habis la lepas ni perot mogok. nak beli surat kabar demi dapat tahu keadaan sekeliling pun susah. habis la sekali lagi. 

mesti rasa macam dungu tak ketahuan hala. mesti malu jumpa kawan kawan takut nanti di tanya "wehh, ape perkembangan negara kita sekarang?". ha. nak jawab ape? surat kabar pun tak boleh nak beli.

tapi bila sekarang yuyu dah buat pilihan paling tepat. demi menjimatkan expenses cost setiap bulan akibat beli surat khabar tinggi KLCC, sekarang dah tok sah payah dah. terus yuyu bersemgat balik bila dengar ramai kawan kawan yuyu war war kan ada website yang boleh mengangani semua ni.


                           
SATU PERUBAHAN DALAM SAJIAN BERITA ONLINE. NEWS PORTAL TERHANGAT DI MALAYSIA

MyNewsHub. ya. ia pilihan tepat bagi semua manusia yang sedar akan kepentingan tidak berada di zaman batu. tanya ni tak tahu, tanya tu tak tahu. di samping, kesedaran perlunya aplikasikan paper-less dan wajiblah berjimat demi menjaga wang beli tiket wayang hujung bulan.

bila dengar kawan kawan asik cakap MyNewsHub ni terbaik untuk dibaca setiap hari, mula mula mushkil. sebab tak cekidaut lagi. tapi, bila tengok sendiri. ya ya. yuyu akur. yuyu tak boleh tipu lagi. yuyu dah siap "bookmark" . sobbsobb. 

cakap lah nak tahu tentang apa? semua ada. ni bukti nya :
  • Dunia Hiburan? Tekan SINI
  • Ekonomi? Tekan SINI la pulak
  • Isu Dalam Negara dan Luar Negara? Tekan SINI atau SINI la.
  • Sukan? tekan pulak SINI
  • Nak join kontes setiap hari? check kat SINI.
  • dan banyak lah lagi. Politik, Agama, Rencana, Wawancara....
nak apa lagi? satu website ni dah cukup. jadi sekarang, apa yuyu pening dah? kepala hotak dah setuju dengan pendapat yuyu ni. suka gamaknya. benda yang best, mesti la kena kongsi kan. lepas ni boleh la teruskan beli cekodok berjuta lemon. 

p/s : lagi BEST nak kongsi. 

Obsesi Untuk Kelihatan Sungguh Ohsem.

61 comments
Assalamualaikum ^^

kalau dulu, nampak saja eyelashes dan contact lens baru, juling terus mata. berpinar pinar tak mampu nak mengucap dah. kemain obses yuyu dengan mendealah tu. nak cerita sikit, yuyu ada 56 jenis eyelashes yang sempat di kumpul sejak mula mula tanam tebiat, dan 14 jenis lens pelbagai bentuk.

ni la orang panggil obses membuang duit. beli ja tapi tak pakai. kumpul dengan harapan kot kot bulu mata pelesu tu boleh bertukar jongkang emas.

tapi sekarang tak, obses yuyu bukan dah kat dua benda tadi tu, tapi tak boleh kalau tengok hangbag. itu nak ini nak. itu nampak cantik, ini nampak style. haish. sungguh obses dengan handbag jelita sekalian. tolong la jangan tayang depan bijik mata.

paling best bila ada Online Shop yang sediakan handbag lawa kemain, memenuhi citarasa yuyu, murah dan pelbagai. pehh. memang kali ni bukan juling mata dah. terjojol terus bijik mata yuyu. apa Online Shop yang di gempar gempurkan tu?

SOMETIME BOUTIQUE la semestinya!

baru baru ni, yuyu ada beli satu handbag super ohsem di sana. sebab pemilihan yuyu akan handbag ohsem tu atas dasar reka bentuknya yang unik tak ketahuan hala. tahu tak, kaler kuning menyenangkan sanubari, bukan kuning yang buat orang buta takkala tengok kita 2 meter di hadapan.

 

lagi best pabila ada dua style kita boleh guna, jadi kecik macam gambar rajah di atas, atau jadi besar gedabak supaya muat bantal busuk, botol susu anak, kad kerja suami, IPad2 dan kicap. memang best handbag baru yuyu ni wa cakap lu. 
  

yang uniknya, tempat buka tutup dia. entah tak tahu ape nak panggil buka tutup pun boleh kan. part ni di reka dengan cangkuk yang kemas dan boleh juga lekap dengan magnet. wahhh. terbaik ni!

ni baru beg yang yuyu ada, kalau korang tengok beg beg yang di sediakan di website SOMETIME, memang tersembul terus bijik mata korang. siyes sungguh cantik dan berkualiti. tak caya, cuba beli, tengok material yang di gunakan. 

walaupun berkualiti, harga murah sangat! yuyu dah ada 21 koleksi handbag. nak beli untuk raya lagi. haish. tapi memang puas hati la. apa lagi korang nak ha? nak berkualiti dah memang berkualiti, nak yang murah, memang sungguh murah. beli la beli la.

lagi best kan korang, sempena nak raya ni, SOMETIME ada buat promosi untuk raya! waaah! boleh la beli belungguk kat sana lalu pakai di hari raya  tayang kat kawan sejagat raya nanti. "derr, wa pakaui handbag super ohsem la, lu ada? ".

banyak handbag baru segar dari ladang. lebih baik tengok cepat. sebab musabab, cepat sungguh habis stock. fast selling omputeh kata.

jadi, jom jom tutup sat api masak kurma kat dapur, tinggap jap basuh baju, tinggal sat anak bagi kat mak mertua, sekarang, jommm singgah :


selamat membeli dengan berhemah :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.