June 25, 2011

Ini Sungguh Menggerunkan

117 comments
Assalamualaikum ^^

cak!

selepas dua hari tak hapdet belog hingga usang debu debu kasih membentuk di belog ni, boleh pulak buat tak bersalah pada korang kan, siap bercak cak lagi di awal entry. lepuk yuyu sikit. biasa dia.biasa lah, sibuk dengan kelas yang tak boleh belah sibuk nya kan.

terpaksa la gadai masa berbelog. sobbsobb. tapi hati yuyu ni perit sangat sangat. terasa macam belog yuyu terabai. abandon. tapi, sapa tahu, di hati ni. sambil makan cekedis kat kelas, tetap ingat belog. sambil buat keje sekolah pun tetap teringat kat belog. haa. bagus kan.

mulut kecik, nafsu menketedarah besar. maka, mengkanan yang besao gedabak ni, terpaksa purosok dengan penuh gagah.

cuma hari ni, rindu yang membuak buak sampai tak boleh nak bendung dah. walaupun tengah asyik makan Parmesan Origano kat SUBWAY tadi kat Mines, kepala otak tetap teringat kat belog. muka amoi kat SUBWAY pun dah nampak macam thumberlina kat header yuyu tu. parah dah ni.

punya la amik gambar, mana la tahu boleh tunjuk kat cicit nanti "cuuu, ni la tok mummy muda muda dulu menkedarah kat Subway dengan tok daddy. sweet". tapi, bila tengok kat kamera yuyu perasan sesuatu yang amat menggerun kan!

mempersembahkan!! pipi mampat terlebih sukatan isipadu terhebat abad ini!!

sobbsobb. tak ku minta lahir ke dunia dengan pipi mampat tak ketahuan hala sebegini. 

makin hari, makin terlebih sukatan pun pipi yuyu ni. memang la makan banyak demi menaikkan berat badan yang tak pernah tak underweight ni kan. tapi takkan la bertambah kat pipi saja. otot lain tak berfungsi ke? puihh. penat je jaga lemak yang ada. rupa nya pipi saja yang tamak haloba.

niat di hati nak muka bujur sirih cun kemain macam Korean, tapi bila dah sampai konfius mana satu bola mana satu muka sendiri, rasa dah give up dah. biarkan terus konfius menjadi konfius. bola pun bola la. sobbsobb. statement selepas rasa hampir putus asa :'(

jadi lepas ni, nak tangkap gambar berjuta lemon, terpaksa la kira berjuta lemon juga kan. nanti habis la hampa punah harapan tengok bola pakai tudung. sobbsosbb sekali lagi :'(

demi mendapat hasil dalam kamera seperti yang di ingin kan, posisi muka terpaksa di ubah. kena la pose dari sudut tepi. macam ni :

mempersembahkan seklai lagi -.-'

ini bukan ilusi optik. ni trick bergambar supaya korang tak nampak bola pakai tudung. -.-'

ada sapa sapa ada cadangan utuk mengurangkan isipadu pipi yang tak diingini tak? tapi tolong jangan minta yuyu kurang makan. boleh bawak gaduh dengan perut choomel sendiri nanti. tapi memang nak sangat kurang kan isipadu pipi. dah buruk sangat qhope nye.

p/s :  jumpa korang esok kat Dataran Merdeka 5 pagi, ada Marathon :)


terima kasih sudi baca ^^

117 comments

  1. yuyu ! kkita sama, lemak tmpat lain xnak muncul.pipi jugak jd mangsa T__T

    ReplyDelete
  2. hoh!! makan je keje nye!!








    nak muke bujur sireh?.. helek ngan tayar lori...
    insyaAllah berkesan..

    heheheh..

    ReplyDelete
  3. salu kunyah gula2 getah.....senaman utk pipi heheh

    ReplyDelete
  4. hik3..comel je 'bola pakai tudung' eh bukan..xpe yuyu, mkn je asal perut bahagia. ngee~

    ReplyDelete
  5. seklai. sawadikap, kap pung kap. hehe. xyah krg mkn. dh comel molek gitu dah ngan pipi gebu. hehe. ;D

    ReplyDelete
  6. bola paki tudung pun tetap comeyla yuyu...huhhuhu...=)

    ReplyDelete
  7. hahhaha..shomel ^^

    ReplyDelete
  8. ekekek you nak gi marathon ye? k smoga pipi tu dapat dipancit kan dgn sgera

    ReplyDelete
  9. yuyu, x kembong lngsung lar..nmpk biasa jer...trick kan dgn cara pky tudung ok..

    ReplyDelete
  10. yuyu tembam yuyu tembam!

    xpela, tembam la shomels :)

    ReplyDelete
  11. ala..yuyu tak tembam pun..makin comel ada la..

    ReplyDelete
  12. aloloooh, xpe sis, biar je pipi tu, comey oh pipi mampat :D

    ReplyDelete
  13. amalkan sebut e-vo-o
    pastikan sebut dgn kekuatn max.
    hiks

    ReplyDelete
  14. hehe... bola pakai tudung...

    kekekeke...

    adik... memang camtu ah kalo berat nak bertambah... jangan putus asa... memang sikit2 dia naik...

    kami dulu masa awai2 nak naik balik berat lepas turunkan berat pon naik ke pipi dulu... pastu sambung melantak dengan lebih gigih dan hasilnye dalam mase 3-4 tahun lepas tu semua naik dengan sekata...

    kui kui kui...

    sila makan dengan lebih gigih lagi. sekian.

    ReplyDelete
  15. Suka tengok gigi Yuyu..comel mcm Yuyu..Haha..^_^V

    ReplyDelete
  16. yuyu comel+tembam! :P

    dulu lisa pernah jugak cari krim buang lemak utk pipi muka. tapi tak bejaya,so.. give up dah smpai skg. huhu. yuyu tembam2 pun body still maintain slim!:):)

    ReplyDelete
  17. hihihi...cari alat exercise pipi dekat ogawa!haha.xpala kak yuyu,comel pa ada pipi besar tu,sian kat org yg tadak pipi langsung...hikhik ^^

    ReplyDelete
  18. okey apa pipi yuyu tuh , takde maknanya la mampan ke mampat ke . comel lagi ada la budak kecik neh . hehe jangan marah . ^__^

    ReplyDelete
  19. susah.
    kalau kt perut boleh pegi slim world, kalau kt pipi.....
    no komen.

    ReplyDelete
  20. samelah kitew..mesti pipi dulu yg gemuk..badan ttp kurus...muka chubby je,..x tau dah nk wat camne bg pipi kurus

    ReplyDelete
  21. terpaksalah gaduh ngan perut sendiri kalau nak kurangkan isi padu pipi tu hihi..

    ReplyDelete
  22. perghh....rajin pegi bersenam... :)

    ReplyDelete
  23. x terlebeh sukatan pon..good2 je pp sis yuyu yue..hik3

    ReplyDelete
  24. sedap kak yuyu makan tu . nak sikit buleh ? hehe :P

    ReplyDelete
  25. dapatkan pipi mcm telur...mesti cute mute yuyu nnt..^_^

    ReplyDelete
  26. heyyy yuyuyu si pipi booolat!!kahkah

    ReplyDelete
  27. yuyu, mata yuyu nampak sembam. u should get enough sleep. jgn asyik berblog tp xcukup tidur.

    ps: I baru start pasang widget follower and it's now 0. eh tibe2 terminta ehsan yuyu pulak :p

    ReplyDelete
  28. buat senaman pipi...sperti menyebut aaaa oooo eeeee uuuuu,...:D

    ReplyDelete
  29. ehehe..sumbat jangan xsumbat!!..ehehehe..cute meyh walaupown xmekap..like2 :)

    ader mase singgah blog tau :)

    http://www.pwencessyuyue.co.cc

    ReplyDelete
  30. alah.. xpe.. yuyu ttp choooomelll

    ReplyDelete
  31. pipi tu cute hapee.. bole cubit2 klu boring nnt.. hahahah :D

    ReplyDelete
  32. yuyu. hehe. kite ni lagi laaa pipi tembam. dah takleh nak tipu lagi dah bila amek gambar. sobssssss T.T tapi ok je pipi tembam nii. comel kan? kehkeh. *terperasan pulak. hehe

    ReplyDelete
  33. comel3 , :)

    wahh ada marathon...leyh kurang kan lemak tuh ^^

    ReplyDelete
  34. makan kt subway x ajak...

    kan da gemok kt pipi...haha..XD

    ReplyDelete
  35. bulat pon tetap cute ape!!yuyu comel

    ReplyDelete
  36. hmm saya pun teringan nak muka bujur sirih,,,, sob sob sob...

    ReplyDelete
  37. alolo kesian,,meh nak tlg cubit pipi tu meh,,keh3~

    ReplyDelete
  38. tapi yuyu tetap comel la.. kalo x cengkung x comel..hehe

    ReplyDelete
  39. mkn gula gula getah....senaman pipi tu tau ~

    ReplyDelete
  40. blog yuyu, tak terabai pun..hehe..
    even yuyu tak update pun,orang akn blogwalking lagi2 saya..hehe..
    anyway yuyu sangat comel,rasa mcm nak cubit2 pipi yuyu..^_^

    ReplyDelete
  41. alaaa, sama lah. sampai naik tension. asal naik je pipi =.= erk

    ReplyDelete
  42. comel la entry ni yuyu....pipi comel tu asset tu...boley tunjuk kat cucu cicit nanti...hehe...ups, tgk gmbar yuyu...comot la...ada mayonis cikit...x caya? tgk btul2...dkt second picture..comot n comel

    ReplyDelete
  43. alolololo,momeynyer yuyu dari jarak separuh dekat bijik mate CN ni,.ehhe,.xpe2,bukan cm bola lg,.comel lg ni,.

    ReplyDelete
  44. dalam magazine ade kot . teknik urutan . haha

    ReplyDelete
  45. rindu yuyu comey..
    meh nk tubit kit pp tomey tu :)

    ReplyDelete
  46. @Along Usop mmg nak buat cam tu pun... tengah hari lori yang budiman :P

    ReplyDelete
  47. bajet lawo le tu..dutaaaaaaa....

    ReplyDelete
  48. mam banyak2 naek dekat pipi bior ombam :)

    ReplyDelete
  49. haha kak yuyu mmg awesome ;)\
    tkyah kurus dah .
    just be yourself ;)

    ReplyDelete
  50. kak yuyu, mak saya kata, anak dara memang pipi tembam. saya pun macam tu jugak, lemak kat pipi je T.T

    ReplyDelete
  51. He3, selalu pi Mines layan movie ja...

    ReplyDelete
  52. yuyu.. comel la kalau pipi tembam2 ni.. siyes yuyu :)



    ^^

    ReplyDelete
  53. yuyu... nanti sedekah sikit kecomelan yuyu ea.. hehehe!!~



    ^^

    ReplyDelete
  54. buat senaman menampar muka sendiri..amalkan tiap2 mlm sebelum tido,insyaallah akan kempis..hahahaha..petua yg agak gila..jgn cuba kat rumah..hihi

    ReplyDelete
  55. ehh muka bulat lagi comel lah! :)

    ReplyDelete
  56. COMEL :)

    follow saya : http://cekbella97.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. roti tu lagi besar daripada muka yuyu..hahaha










































    http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/06/apabila-1st-time-dirotan-oleg-cikgu.html

    ReplyDelete
  58. xper yuyu..stil comel lote..geram2...ngaap3

    ReplyDelete
  59. aip...yuyu gi mines?? semalam misscha pon g mines. x terserempak plaks..

    ReplyDelete
  60. alaaa...apa nak dikisahkan??pipi mcm bola pun, still kiut miut...

    ReplyDelete
  61. samala akak dek..mkn terlebey sikit pipi yg over kembang..

    ReplyDelete
  62. Ya..ke dapat kisses!!..Makan ajalah selagi bernyawa..tembam tak tembam lantaklah asalkan bahagia..

    ReplyDelete
  63. hehe..leh lak amek posisi laen..yuyu2..hehe..takpe chubby pon tomey apeee..hee :p

    ReplyDelete
  64. skali tengok mcm Noraniza Idris la Yuyu...:)

    ReplyDelete
  65. jgn mkn roti slalu. mkn roti mmg naikkan pipi..

    ReplyDelete
  66. haaa,marathon tu nanti kan dapat kurang kan sikit

    ReplyDelete
  67. buat senaman pipi la pe lagi. ekeke
    ^^

    ReplyDelete
  68. tak perlu kata apa-apa.. senyum... :)

    ReplyDelete
  69. HAHA.. takpe lah yuyu... comel dah tu.. tu yg buat yuyu tmbh comel...

    ReplyDelete
  70. pp tembam takpe yuyu. makin chumill jew. :))

    ReplyDelete
  71. yuyu2, laki masa depan yuyu tu tinggi tak? *no offence tau. jgn terasa tau dear saje na tau *

    ReplyDelete
  72. marathon jam 5.oo a.m? xsanggup..hehehe =P

    ReplyDelete
  73. wahh.. sama ngan N, pipi jer yang naik :D

    ReplyDelete
  74. yuyu mkn byk2 leh jadi besar ke?hehehe...(^_^)

    http://rez90.blogspot.com

    ReplyDelete
  75. tak pe la akak yuyu.. comel je pipi akak tembam cam 2..tak keterlaluan pun.. tips : akak yuyu cakap banyak2 nanti surut la pipi 2.heheh..

    ReplyDelete
  76. hekhek..xpe,pipi tembam comel kot..kite pon tengah jaga lemak..sayang takot hilang..haha..brat bdn mudah turun tp susah naek..

    ReplyDelete
  77. cam saya ni baru mngerunkan ! hahahhahaa kengkawan..do visit my entry k.. http://nadiakiran.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. bnyakkan mengunyah chewing gum..jdi lemak2 dikawasan itu dpt dibakar..haha

    ReplyDelete
  79. ^^^^^
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | |
    | m |
    ^^^^^
    ~


    mulut besar tgh ngap subway.
    terliur la pulak.

    ReplyDelete
  80. bulat tu kan comel..hehe
    aset tu yuyu ..=)

    ReplyDelete
  81. sng je kak yuyu,buat senamann muke ari2..urut2 then kunyah cuinggam slalu..lame2 kecotlah.hehhehe

    ReplyDelete
  82. Cik yuyu,
    Nk eksesais pipi...kunyah cinggam...hheee...
    Walaupon mukamu macam bola tetap menjadi pujaan hati...hheee bola kiut...

    ReplyDelete
  83. yuyu tak yahla kurang kan isi padu tuuu nanti kureng cumils....eheheheee

    ReplyDelete
  84. yuyu lari marathon? respect!

    ReplyDelete
  85. hehehe..tak dapek nak nolong nye lah dik nonnn..
    ada org naik tang pipi ada org naik tang perut..peha..kena selalu kunyah chewing gum...
    ni petua org dulu2 eh..kalau nak makan baca selawat then niat dalam hati supaya makanan tu merata jadi daging disemua tempat..so, takdelah gemuk tak bertempat..
    erkssss:)

    ReplyDelete
  86. eh bola pakai tudung...hahahha

    ReplyDelete
  87. *terliur*

    Dekat Sabah xde subway pon. apa yg best ehh tgk yuyu mkn nmpak yummeh je

    ReplyDelete
  88. cara untuk kuruskan pipi, silalah pakai photoshop :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.