Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Blogger Dari Kanada Mana kah Yang Budiman Bagi Polaroid (RM600) Sempena Hari Lahir Yuyu?

Assalamualaikum ^^

adakah korang tahu yang pada hari lahir yuyu baru baru ini, yuyu telah mendapat sebuah banglo 78 bilik 600 bilik air dengan 65 ruang tamu? bagus korang tak tahu sebab tu semua dusta. tapi, korang kena tahu yang yuyu telah mendapat seekor POLAROID INSTAX MINI 7S dari seorang blogger yang sangat sangat baik hati ^^

Polaroid tu apa? untuk maklumam semua, polaroid bukan lah nama sentifik untuk kuih keria ya, bukan juga nama glemer untuk Char Koew Teow, tapi Polaroid adalah seekor benda yang adik beradik kamera juga, tapi, instant camera. tangkap gambar sekarang, tok sah nak g kedai print, terus dengan kadar segera natang kamera ni keluar kan gambar kita tanpa di suruh. hebakkkk~

siyes wa cakap lu derr, wa nangis sampai habis bekal hingus untuk tahun depan derr! sobbsobb.

mempersembahkannnnn! Polaroid Instax Mini 7s!


dah la natang Polaroid tu mahal nak mampos, sesuka hati dia je bagi yuyu. nak tahu tak sapa yang sangat budiman tu? ni haaaaa. pemilik belog A Bowl Of MeatBall. ehh. A Bowl of Soup. atau nama sebenar beliau adalah Ashraf Jalil.

sejurus yuyu telah mendapat Polaroid tersebut, siyes yuyu jadi batak tak ketahuan hala. almaklum lah, pertama kali pegang benda tu. siap ada bau peluh ketiak orang Canada. sebab musabab, dak Ashraf ni study di Canda.

dah study kat Canada, beliau pun beli la Polaroid tersebut dari Canada. siyes touching. Polaroid tu dah pernah pergi Canada, yuyu ni sekadar tenyeh kat map je :'( sebab beliau tengah cuti semester sekarang, beliau pun telah memberi by hand kepada yuyu.

abaikan paut jerawat yang mengada ngada lambat nak hilang

seronok sangat dapat Polaroid ni. rasa sayang je nak guna. nak simpan kat cicit la. biar cicit guna -..-' asik asik bagi kat cicit je kan. muak la cicit yuyu nanti. ada 20 filem nya. yuyu baru guna 2. satu dengan Ashraf Jalil, satu lagi dengan laki masa depan.

-..-' yang lain nak simpan kat cicit. siyes nak simpan kat cicit.

apa perasaan korang bila dapat sejenis benda yang korang tak pernah ada sebelum ni? mesti la batak kan? begitu lah Yuyu Zulaikha sedang mengalami proses batak. sampai sekarang terasa lagi kebatakan nya.

jeles tak? korang nak juga ke? hmmm. ye la. ye la. semua orang boleh dapat la Polaroid macam yuyu. sebab musabab Ashraf Jalil dan AX (blogger yang buat video sweet untuk yuyu) telah membuat satu kontes yang sangat sempoi!

dan pemenang nya akan mendapat Polaroid juga. best kan best kan  :') kalau beli kat kedai, kopak la poket korang tau. seekor Polaroid tu pun dah harga RM600. cepat pikir, nak beli kat kedai ke, nak join kontes, lalu korang hanya rampas milik Polaroid tersebut?

kalau sapa sapa yang berminat untuk dapat juga Polaroid tersebut, JOM pakat ramai ramai join SUNSHINE SMILE CONTEST!. bukan susah mana pun, tangkap gambar muka korang yang tengah manis sengeh, terus korang menang. heheh..

kepada yang berminat, jom terus ke LINK ini untuk rasa perasaan sangat teruja macam yuyu ye. best tau dapat Polaroid, rasa macam nak tayang satu Kampung Dusun je.

p/s : best nya birthday yuyu kali ni :')

terima kasih sudi bace :)

Comments

  1. oulsss.. rezeki rezeki rezeki. bestnyer cik yuyu. syuke2. style giler camera uh (eh camera ke ?) rekabentuk dia unikk sekali. haha. jage elok2. comel macam YUYU !

    ReplyDelete
  2. fuiyyoohh..ada bau ketiak orang kanada lah...

    kahkahkah !

    ReplyDelete
  3. wah bestnya yuyu!! bertuah badan kan...

    ReplyDelete
  4. untunglah kan,. nak jadi femes jgak la,.he3

    ReplyDelete
  5. wahh yuyu..beruntungnya.
    gmbar dalam tu boleh upload dalam blog tak?.
    hehehe

    ReplyDelete
  6. pergh! bestnyer.. bertuah yuyu haha

    ReplyDelete
  7. wahhh..untungnye yuyu ..polaroid tu comel laa,sesuai ngan yuyu :)

    ReplyDelete
  8. gila babeng?! murah hati betol orang tu.....waaaaa,kalau lah onie dapat seantero dunia onie nak persembahkan,wakakakaka....tahniah yuyu !simpan tu anak cicit tau :)

    ReplyDelete
  9. wahh..asyraf kasi kamera kat yuyu..bestnyer..so yuyu tak yahlah join contest dia tu

    ReplyDelete
  10. waahhh untungnya yuyu...comelll

    ReplyDelete
  11. waaaa besnyaaaa hadiah bday yuyu...eka baru jer kenal ashraf jalil bila dia follow eka.....

    tahun ni hadiah paling bermakna eka terima adalah sehelai telekung.....

    ReplyDelete
  12. tangkap gambaq i sekeping buleh?

    ReplyDelete
  13. Wahhhh bestnya! Yuyu kawan dengan Ashraf tu eh?
    By the way, Cikmie baru je baca entry about that contest.
    Teringin nak join tapi hee tak yakin dengan smiley Cikmie huuuu :(

    ReplyDelete
  14. YUYU!!
    kita pun dapat polaroid jugak..tapi kanda tersayang yang bagi..

    tengok la kat blog kita ni :)
    http://hidayahsapidih.blogspot.com/2010/12/assalamualaikum-w.html

    ReplyDelete
  15. YUYU!!
    kita pun dapat polaroid jugak..tapi kanda tersayang yang bagi..

    tengok la kat blog kita ni :)
    http://hidayahsapidih.blogspot.com/2010/12/assalamualaikum-w.html

    ReplyDelete
  16. awww ! bestnyaa :D nak jugak T_T

    ReplyDelete
  17. siyes sgt besh!!! ole2 kecik dari UK utk dik yuyu akak MZ ingat nak bagi by hand, tapi tak tau bila nak jumpa dik yuyu ni..

    ReplyDelete
  18. Bestnya yuyu dapat adiah !!! Dari canada pulak tuh ^^
    Untung badan :)

    ReplyDelete
  19. wah,,untung ad org bg present kt yuyu,,btw congrate,,smbil2 comment
    ni..

    singgah la ke blog sy ni..:)

    http://yaseilaizzat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah rezki yuyu dpt camera tu.hehe.bersyukur sgt2.andai kite baik kat org org pun akan baik pada kita.hehe.comel muka yuyu.he

    ReplyDelete
  21. oh may god kak yuyu..ni lah yg rose nk dr dulu polariod idaman...errrr bestnyaaa dpt polariod..untung kak yuyu

    ReplyDelete
  22. wahh.. bestnye yuyu... tahniah ya :)


    p/s: dni nak bagi hadiah pada yuyu tapi yuyu tak sudi lak ahaksss takpe2...

    ReplyDelete
  23. yuyu ni comel nye :)
    ramai orang sayang pulak tu:D
    wah! best tu hadiah burfday!:)
    Selamat Hari lahir Yuyu

    ReplyDelete
  24. waaa,bestnye yuyu...aisya dpt ape laa mlm ni...keke..hepy belated befday yuyu..:)

    ReplyDelete
  25. rezeki masuk!

    best tol XD

    ReplyDelete
  26. wahhhh bestnya yuyu...nak jugak! jeles nih!!

    ReplyDelete
  27. asrghhhhh..aku tertekan ni..kuit sgt ko ni..

    ReplyDelete
  28. Amboi YUYU, seronoknya dia. Best lah kalau saya dapat bende alah tu jugak. BTW, macam kenal je kan bilik tu. Dekat KUIS ek?

    ReplyDelete
  29. wahh bestnyer yuyu...satu lagi amik gambar dengan FS xnk??ehehe ^__^

    ReplyDelete
  30. huntunglahhh.. org famous de amous cam yuyu. semua org syg. best wooo. dpt hadiah gitu.

    ReplyDelete
  31. untunglah dpt hadiah mahal2 mcm tu . i xpnah dpt hadiah besday best cmtu . besday i smlam lak tu .

    ReplyDelete
  32. lol sampai nam ratus ?
    hari tuh baru je usha instax ni just rm300 saja . mcm2 kaler ada .

    ok mungkin harga kat canada mahal kot . heheh

    ReplyDelete
  33. mak oih! 600 kot!

    http://keleboqmaneh.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. pergh awesomee! :D Kamera tu pun comel lote :D

    ReplyDelete
  35. beruntunglah orang nama yuyu ni.dapat polaroid free.dari kanada pulak tuh.mahal kot.huhu

    ReplyDelete
  36. alarr jelesnye! ur lucky yuyu...

    ReplyDelete
  37. huish... huish. LOMO Camera!!! tidak... faveret saye! kanape yuyu boleh dpt dulu. huu... harga dia kalau tak silap rm350 je kot. :)

    ReplyDelete
  38. wahhh bukan sng dpt adiah ni kak yuyu ! :D hebatt!

    ReplyDelete
  39. auni pon nak bagi kak yuyu camera gak laaaa...nah ! amik dslr auni ! haha... ^,^''

    tak aci ! nak jugak itu polaroid !

    ReplyDelete
  40. kalo syg nk pakai.. meh kasi kakak simpan.. kakak leh simpan dengan betul dan cermat.. eheheh...

    http://www.my-shopping2u.com/2011/05/roti-canai-telur-satu.html yerk.. ada najis dlm roti canai!

    ReplyDelete
  41. best la kak yuyu dapat hadiah special , hehe :)

    ReplyDelete
  42. bestnya dapat hadiah dr jauh:DD camera yg sgt comel sm macam sist:)

    ReplyDelete
  43. rezeki u..:)..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  44. waah..sangat jeless laaa~~ huhuhuuuu nak jugaa! mintak2 semester ni dekan..ne tau ley mintak mak sbgai adiah~ ekeekeee

    ReplyDelete
  45. perh gile kentang! sape blogger tu? kang boleh rapat2 dgn die. tak pasal2 dapt polaroid time birthdaay! hihihih

    ReplyDelete
  46. Siyes wa tacing tengok lu hepi der..hahaha! ^_^

    ReplyDelete
  47. jom la join contest blog saya

    CASH prize until RM600 to be won!

    dun missed out

    http://ineedtoblogmyself.blogspot.com/2011/05/blog-contest-contest-saya-nak-menang.html

    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  48. wahhhhhh bestnyeeee....cmburu tngok yuyu ^^

    ReplyDelete
  49. thanks yuyu leave a comment, terharunyaaaa :D ehe. wahhh, bestnye dapat hadiah tuuu. alya nak jugakkkk, nak jugakkkk. bg la menang, hehehe :D

    ReplyDelete
  50. amboih best gilakk..
    sha susah susah dok join kontes tuk dpt natang comel tu,kaka yuyu d dpt da..
    jeles kemain smpai nk nangis guling guling nih..sob

    ReplyDelete
  51. bestnya dpt palaroid..hpy bufday deh =)

    ReplyDelete
  52. bertuahnye yuyu, dpt free je :)

    ReplyDelete
  53. siyes.! best gile dapat menatang tuu!!! nak jugakkkk!!!!
    kak yuyu, jom la kite amik gambar sme2 gune tu....!!!

    ReplyDelete
  54. seriyes! teringin gila nk beli. tp bila pikir mahal pulak dy punye filem tu.. kensel jela.. tunggu da kaye sok baru beli.. hehe..

    untung lah ade polaraid~ :)

    ReplyDelete
  55. seriyes! teringin gila nk beli. tp bila pikir mahal pulak dy punye filem tu.. kensel jela.. tunggu da kaye sok baru beli.. hehe..

    untung lah ade polaraid~ :)

    ReplyDelete
  56. wahhhh~ (sambil mata bulat tengok)

    ReplyDelete
  57. bestnyer jd blogger tekenal seperti kak yuyu..
    *untunglah ade org sayang.:)*

    ReplyDelete
  58. ni hadiah Polaroid? biar betul! 0_0

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi komen :)

back to top