Assalamualaikum ^^

adakah korang tahu yang pada hari lahir yuyu baru baru ini, yuyu telah mendapat sebuah banglo 78 bilik 600 bilik air dengan 65 ruang tamu? bagus korang tak tahu sebab tu semua dusta. tapi, korang kena tahu yang yuyu telah mendapat seekor POLAROID INSTAX MINI 7S dari seorang blogger yang sangat sangat baik hati ^^

Polaroid tu apa? untuk maklumam semua, polaroid bukan lah nama sentifik untuk kuih keria ya, bukan juga nama glemer untuk Char Koew Teow, tapi Polaroid adalah seekor benda yang adik beradik kamera juga, tapi, instant camera. tangkap gambar sekarang, tok sah nak g kedai print, terus dengan kadar segera natang kamera ni keluar kan gambar kita tanpa di suruh. hebakkkk~

siyes wa cakap lu derr, wa nangis sampai habis bekal hingus untuk tahun depan derr! sobbsobb.

mempersembahkannnnn! Polaroid Instax Mini 7s!


dah la natang Polaroid tu mahal nak mampos, sesuka hati dia je bagi yuyu. nak tahu tak sapa yang sangat budiman tu? ni haaaaa. pemilik belog A Bowl Of MeatBall. ehh. A Bowl of Soup. atau nama sebenar beliau adalah Ashraf Jalil.

sejurus yuyu telah mendapat Polaroid tersebut, siyes yuyu jadi batak tak ketahuan hala. almaklum lah, pertama kali pegang benda tu. siap ada bau peluh ketiak orang Canada. sebab musabab, dak Ashraf ni study di Canda.

dah study kat Canada, beliau pun beli la Polaroid tersebut dari Canada. siyes touching. Polaroid tu dah pernah pergi Canada, yuyu ni sekadar tenyeh kat map je :'( sebab beliau tengah cuti semester sekarang, beliau pun telah memberi by hand kepada yuyu.

abaikan paut jerawat yang mengada ngada lambat nak hilang

seronok sangat dapat Polaroid ni. rasa sayang je nak guna. nak simpan kat cicit la. biar cicit guna -..-' asik asik bagi kat cicit je kan. muak la cicit yuyu nanti. ada 20 filem nya. yuyu baru guna 2. satu dengan Ashraf Jalil, satu lagi dengan laki masa depan.

-..-' yang lain nak simpan kat cicit. siyes nak simpan kat cicit.

apa perasaan korang bila dapat sejenis benda yang korang tak pernah ada sebelum ni? mesti la batak kan? begitu lah Yuyu Zulaikha sedang mengalami proses batak. sampai sekarang terasa lagi kebatakan nya.

jeles tak? korang nak juga ke? hmmm. ye la. ye la. semua orang boleh dapat la Polaroid macam yuyu. sebab musabab Ashraf Jalil dan AX (blogger yang buat video sweet untuk yuyu) telah membuat satu kontes yang sangat sempoi!

dan pemenang nya akan mendapat Polaroid juga. best kan best kan  :') kalau beli kat kedai, kopak la poket korang tau. seekor Polaroid tu pun dah harga RM600. cepat pikir, nak beli kat kedai ke, nak join kontes, lalu korang hanya rampas milik Polaroid tersebut?

kalau sapa sapa yang berminat untuk dapat juga Polaroid tersebut, JOM pakat ramai ramai join SUNSHINE SMILE CONTEST!. bukan susah mana pun, tangkap gambar muka korang yang tengah manis sengeh, terus korang menang. heheh..

kepada yang berminat, jom terus ke LINK ini untuk rasa perasaan sangat teruja macam yuyu ye. best tau dapat Polaroid, rasa macam nak tayang satu Kampung Dusun je.

p/s : best nya birthday yuyu kali ni :')

terima kasih sudi bace :)
SHARE 79 comments

Add your comment

  1. oulsss.. rezeki rezeki rezeki. bestnyer cik yuyu. syuke2. style giler camera uh (eh camera ke ?) rekabentuk dia unikk sekali. haha. jage elok2. comel macam YUYU !

    ReplyDelete
  2. fuiyyoohh..ada bau ketiak orang kanada lah...

    kahkahkah !

    ReplyDelete
  3. wah bestnya yuyu!! bertuah badan kan...

    ReplyDelete
  4. untunglah kan,. nak jadi femes jgak la,.he3

    ReplyDelete
  5. wahh yuyu..beruntungnya.
    gmbar dalam tu boleh upload dalam blog tak?.
    hehehe

    ReplyDelete
  6. pergh! bestnyer.. bertuah yuyu haha

    ReplyDelete
  7. wahhh..untungnye yuyu ..polaroid tu comel laa,sesuai ngan yuyu :)

    ReplyDelete
  8. gila babeng?! murah hati betol orang tu.....waaaaa,kalau lah onie dapat seantero dunia onie nak persembahkan,wakakakaka....tahniah yuyu !simpan tu anak cicit tau :)

    ReplyDelete
  9. wahh..asyraf kasi kamera kat yuyu..bestnyer..so yuyu tak yahlah join contest dia tu

    ReplyDelete
  10. waaaa besnyaaaa hadiah bday yuyu...eka baru jer kenal ashraf jalil bila dia follow eka.....

    tahun ni hadiah paling bermakna eka terima adalah sehelai telekung.....

    ReplyDelete
  11. Wahhhh bestnya! Yuyu kawan dengan Ashraf tu eh?
    By the way, Cikmie baru je baca entry about that contest.
    Teringin nak join tapi hee tak yakin dengan smiley Cikmie huuuu :(

    ReplyDelete
  12. YUYU!!
    kita pun dapat polaroid jugak..tapi kanda tersayang yang bagi..

    tengok la kat blog kita ni :)
    http://hidayahsapidih.blogspot.com/2010/12/assalamualaikum-w.html

    ReplyDelete
  13. YUYU!!
    kita pun dapat polaroid jugak..tapi kanda tersayang yang bagi..

    tengok la kat blog kita ni :)
    http://hidayahsapidih.blogspot.com/2010/12/assalamualaikum-w.html

    ReplyDelete
  14. siyes sgt besh!!! ole2 kecik dari UK utk dik yuyu akak MZ ingat nak bagi by hand, tapi tak tau bila nak jumpa dik yuyu ni..

    ReplyDelete
  15. Bestnya yuyu dapat adiah !!! Dari canada pulak tuh ^^
    Untung badan :)

    ReplyDelete
  16. wah,,untung ad org bg present kt yuyu,,btw congrate,,smbil2 comment
    ni..

    singgah la ke blog sy ni..:)

    http://yaseilaizzat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah rezki yuyu dpt camera tu.hehe.bersyukur sgt2.andai kite baik kat org org pun akan baik pada kita.hehe.comel muka yuyu.he

    ReplyDelete
  18. oh may god kak yuyu..ni lah yg rose nk dr dulu polariod idaman...errrr bestnyaaa dpt polariod..untung kak yuyu

    ReplyDelete
  19. wahh.. bestnye yuyu... tahniah ya :)


    p/s: dni nak bagi hadiah pada yuyu tapi yuyu tak sudi lak ahaksss takpe2...

    ReplyDelete
  20. yuyu ni comel nye :)
    ramai orang sayang pulak tu:D
    wah! best tu hadiah burfday!:)
    Selamat Hari lahir Yuyu

    ReplyDelete
  21. waaa,bestnye yuyu...aisya dpt ape laa mlm ni...keke..hepy belated befday yuyu..:)

    ReplyDelete
  22. wahhhh bestnya yuyu...nak jugak! jeles nih!!

    ReplyDelete
  23. asrghhhhh..aku tertekan ni..kuit sgt ko ni..

    ReplyDelete
  24. Amboi YUYU, seronoknya dia. Best lah kalau saya dapat bende alah tu jugak. BTW, macam kenal je kan bilik tu. Dekat KUIS ek?

    ReplyDelete
  25. wahh bestnyer yuyu...satu lagi amik gambar dengan FS xnk??ehehe ^__^

    ReplyDelete
  26. huntunglahhh.. org famous de amous cam yuyu. semua org syg. best wooo. dpt hadiah gitu.

    ReplyDelete
  27. untunglah dpt hadiah mahal2 mcm tu . i xpnah dpt hadiah besday best cmtu . besday i smlam lak tu .

    ReplyDelete
  28. lol sampai nam ratus ?
    hari tuh baru je usha instax ni just rm300 saja . mcm2 kaler ada .

    ok mungkin harga kat canada mahal kot . heheh

    ReplyDelete
  29. mak oih! 600 kot!

    http://keleboqmaneh.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. pergh awesomee! :D Kamera tu pun comel lote :D

    ReplyDelete
  31. beruntunglah orang nama yuyu ni.dapat polaroid free.dari kanada pulak tuh.mahal kot.huhu

    ReplyDelete
  32. alarr jelesnye! ur lucky yuyu...

    ReplyDelete
  33. huish... huish. LOMO Camera!!! tidak... faveret saye! kanape yuyu boleh dpt dulu. huu... harga dia kalau tak silap rm350 je kot. :)

    ReplyDelete
  34. wahhh bukan sng dpt adiah ni kak yuyu ! :D hebatt!

    ReplyDelete
  35. auni pon nak bagi kak yuyu camera gak laaaa...nah ! amik dslr auni ! haha... ^,^''

    tak aci ! nak jugak itu polaroid !

    ReplyDelete
  36. kalo syg nk pakai.. meh kasi kakak simpan.. kakak leh simpan dengan betul dan cermat.. eheheh...

    http://www.my-shopping2u.com/2011/05/roti-canai-telur-satu.html yerk.. ada najis dlm roti canai!

    ReplyDelete
  37. best la kak yuyu dapat hadiah special , hehe :)

    ReplyDelete
  38. bestnya dapat hadiah dr jauh:DD camera yg sgt comel sm macam sist:)

    ReplyDelete
  39. rezeki u..:)..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  40. waah..sangat jeless laaa~~ huhuhuuuu nak jugaa! mintak2 semester ni dekan..ne tau ley mintak mak sbgai adiah~ ekeekeee

    ReplyDelete
  41. perh gile kentang! sape blogger tu? kang boleh rapat2 dgn die. tak pasal2 dapt polaroid time birthdaay! hihihih

    ReplyDelete
  42. Siyes wa tacing tengok lu hepi der..hahaha! ^_^

    ReplyDelete
  43. jom la join contest blog saya

    CASH prize until RM600 to be won!

    dun missed out

    http://ineedtoblogmyself.blogspot.com/2011/05/blog-contest-contest-saya-nak-menang.html

    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    ReplyDelete
  44. wahhhhhh bestnyeeee....cmburu tngok yuyu ^^

    ReplyDelete
  45. thanks yuyu leave a comment, terharunyaaaa :D ehe. wahhh, bestnye dapat hadiah tuuu. alya nak jugakkkk, nak jugakkkk. bg la menang, hehehe :D

    ReplyDelete
  46. amboih best gilakk..
    sha susah susah dok join kontes tuk dpt natang comel tu,kaka yuyu d dpt da..
    jeles kemain smpai nk nangis guling guling nih..sob

    ReplyDelete
  47. bestnya dpt palaroid..hpy bufday deh =)

    ReplyDelete
  48. bertuahnye yuyu, dpt free je :)

    ReplyDelete
  49. siyes.! best gile dapat menatang tuu!!! nak jugakkkk!!!!
    kak yuyu, jom la kite amik gambar sme2 gune tu....!!!

    ReplyDelete
  50. seriyes! teringin gila nk beli. tp bila pikir mahal pulak dy punye filem tu.. kensel jela.. tunggu da kaye sok baru beli.. hehe..

    untung lah ade polaraid~ :)

    ReplyDelete
  51. seriyes! teringin gila nk beli. tp bila pikir mahal pulak dy punye filem tu.. kensel jela.. tunggu da kaye sok baru beli.. hehe..

    untung lah ade polaraid~ :)

    ReplyDelete
  52. wahhhh~ (sambil mata bulat tengok)

    ReplyDelete
  53. bestnyer jd blogger tekenal seperti kak yuyu..
    *untunglah ade org sayang.:)*

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

© Yuyu Zulaikha · THEME BY WATDESIGNEXPRESS