Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Ferry ke Langkawi bertukar menjadi Kuda ganas

Assalamualaikum ^^

plawook plawook plawook plawokkk. ni bukan nak cerita ada bomoh tengah mantera ferry langkawi telah bertukar menjadi kuda kuda. bukan juga nak cerita  ferry berhatu tiba tiba betuka jadi kuda, bukan juga nak cerita penumpang penumpang takut kemain, hingga buka Kuda Kuda. bukann..

tapi nak cerita satu kejadian ngeriiii~ eee. ngeri nyeee -.-' serius, kalau korang dalam situasi yuyu, korang akan kata macam ni "eeee... takut nya"

baiklah, begini cerita nya. semalam yuyu ada menghadiri satu perjumpaan bersama Blogger Utara di Pulau Pinang dari pukul 10pagi yuyu sampai di Kuala kedah, terus ke Penang. best? sangat best wooo. okay, tak nak la cerita mengenai makan makan satay sambil makan ayam bakar sambil makan nasi goreng sambil makan sosej, sambil makan Cadbury kan. nampak lahap. tapi nak cerita...

tepat 7 petang, ferry yuyu bertolak balik ke Langkawi. bayangkan lah, pada masa tu, air sangat bergelora dan hujan lebat sangat. dah la malam kan. bayangggkan lah macam mana?

bagi yuyu yang dah biasa dengan ombak segala ni, okay je la. sambil usus terasa berada di awangan akibat ferry melambong lambong, penumpang lain yang tak biasa, semua nya muntah. eeee. busuk sangat masa tu T_T

macam ni la gambaran nya. umpama Fery itu Kuda dan Kuda itu Ferry. sama saja. Ferry melompat lompat, kuda juga melompat lompat.
=

=
=
 
ni Kuda, bukan Keldai jadian. lukisan udoh tak bermaksud tuannya pun udoh

yuyu pula, sambil menghayati kejadian ombak bergelora pehhh gila teruk tu, sambil dengar lagu tutup hidung sebab tak tahan dengan bau muntah. hmm. tak suka part tu.

kalau la korang kat sana, pasti dan mesti korang akan muntah teruk. hmm. 2 jam dalam ferry. sebab ferry tak boleh laju. hujan lebat dan ombak sangat kuat. malam pulak tu. yuyu banyak mengucap ja, takut takut ferry tu menjadi bangkai macam kapal Titanic.

bila sampai je kat jetty Langkawi semalam, pakat pakat jalan terhoyong hayang? yuyu? maintain jalan bagus. siap catwalk lagi *popping collar*

jaid di sini, satu pengajaran, kalau korang tak nak hadapi kenangan seperti di atas, sila jangan naik ferry pada malam hari dan jangan naik di waktu hujan.

terima kasih sudi bace ^^

Comments

  1. cewah . haha. siap catwalk ><

    comel lah 'keldai'.HIHI
    gemokk .

    ReplyDelete
  2. haha..boley lak feri jd kude...wakakkaka..kalo yuyu jd kuda sesuai la gak..
    haha

    ReplyDelete
  3. feri jadi kuda ea?
    hehe
    xD

    x suke nek feri..
    mabuk laut...
    huk3
    ;)

    ReplyDelete
  4. hanisa sabrina : haishhhh! tu Kuda laaa T_T

    ReplyDelete
  5. koh koh koh ambik u... tu bru ekstrem..

    ReplyDelete
  6. huh , dahlah bot2 kat sne tuh semuanya dah jadi kuda tua . inikan pula nak jalan masa malam . menakutkan !

    ReplyDelete
  7. yuyu..siannye kuda tu gondol kpalanye..kehkeh:P

    mntp la yuyu x muntah..

    ReplyDelete
  8. fiq : lepuk kanggg! fiq jadi keldai ^^

    ReplyDelete
  9. Eazy Izzuddin: hahah.. yuyu akan mabuk laut kalau ferry tu lembab T_T

    ReplyDelete
  10. jom baca dan komen Nak kawen dengan anak Ketua Kampung!

    pagi tu mmg ujan..smpai la kol 12.baru berenti

    ReplyDelete
  11. lani mmg musim ujan... ptg je ujan..ptg je ujan..kan

    ReplyDelete
  12. wakakaka..maw2..sbb yuyu nek atas blakang..wakakakka

    ReplyDelete
  13. selamat muntah je, kalau ada orang takut sampai terkenci** lagi lah ..hahaha .



    smileasuwant.blogpsot.com
    singgah2 la kalau ade mase.hehe :)

    ReplyDelete
  14. aritu naik pun camtu gak..lumpat2..best gak..leh hancurkan lemak..haha

    ReplyDelete
  15. Fuh,kuda rupenye,ingatkan makhluk asing.haha

    ReplyDelete
  16. alhamdulillahhhh...laling tak ape2 kan..baca kejap nak gelak kejap kerut kening kejap ghase nak muntah..adohai lah adik...mengucap banyak2 huhuhu

    ReplyDelete
  17. nk g lgkawi jap lg nie..yuyu dtg amek k..hehe..

    ReplyDelete
  18. as salam..
    haha..
    alam dah tak singgha blog yuyu. ada la 5 bulan kot.
    wah! yuyu semakin maju! bagus! teruskan usaha!
    hoho~

    eh? mabuk laut ke? ekeke~
    ala...kuda ganas tu belum terbalik. pelampung kan ada~ berenang! yeah!!
    er..gurau je

    =_="

    kalau dalam keadaa macam tu, bersiap sedia pegi ke pintu kecemasan. kalau saya, saya memang buat macam tu. langkah berjaga2. sebab dah banyka kali kena. mujur samapi sekarang, masih bernafas. alhamdulilah

    =)

    ReplyDelete
  19. errr..kuda ke tu yuyu? awat kaksha tengok macam UNTA ja? hahaha..

    alhmadulillah..selamat jugk yuyu smpai langkawi eh..

    bapak kecik la yuyu ni..kaksha rasa macam giant je diri sebelah yuyu amik gambo semalam..hahah..

    ReplyDelete
  20. ceyy cayalah yuyu kelua2 je terus catwalking hhee

    ReplyDelete
  21. akak..kuda tu dh tadak telinga ngn rambut cantik dia..mesti akak dh lahap kan..pa rasanye ye kak??bhahahaha..

    ReplyDelete
  22. baiklah cik yuyu.. kemungkinan utk naik feri tu amatlah jarang sekali ..

    ReplyDelete
  23. yoooo scary nyeeee.......

    tp yuyu dah biase xpe hehe

    ReplyDelete
  24. pengajaran yang amat berguna. hiks. tak moh dah naik ferry, pening tahap melampau.

    ReplyDelete
  25. hikhik..kuda ku berlari...

    dudu pun xbape suke nek ferry..
    mabuk laut..hikhik

    ReplyDelete
  26. yuyu...mmg pening kepala naik feri kalau keadaan camtu.huhu.apa pun.lg pening kalau ditambah bau muntah

    ReplyDelete
  27. perhhh..

    gile sempoi la yuyu ek...siap popping colar mase catwalk..hahaha

    ReplyDelete
  28. chewahhh.. kira Yuyu nk gtau nadh yuyu steady la ni.. hahahaha..tapa2.. nasib okeh.. tak okeh nadh nak propose pindah jgn dok pulau . :P

    ReplyDelete
  29. WAAAAH.TAKUTNYA KALAU FERRY MACAM TU.RASA NAK TERJUN JE

    ReplyDelete
  30. tak mau la naik feri time laut bergelora cam tu ...

    yuyu , tu kuda eh??? hahahaha..

    ReplyDelete
  31. naik feri time dilambung ombak, mmg menakutkan..tp bley jadi pengalaman paling berharga.. :)

    ReplyDelete
  32. hehe.
    takot sgguh kalu naik dlm kdaan mcm tu.
    syukur kak yuyu sampai lgkawi gak.

    ReplyDelete
  33. yuyu cinonet !!!!!!!!

    nasib baik selamat sampai ! :D

    weehee~sukak la yuyu ! :P

    ReplyDelete
  34. pnh gk jd gini time g lgkawi dlu2 kala..dh la lebih muatan..cuak giler!

    ReplyDelete
  35. kuda ke lembu tu ? cam zirafah je ? hahahaa, dandan*

    ReplyDelete
  36. cantik lukisan yuyu...huhu
    meh tengok ni..
    ade orang tak puas hati dengan yuyu !!!

    http://cirasigadiscilik.blogspot.com/2011/03/syafiq-rosli-dan-yuyu-zulaikha-aku.html

    ReplyDelete
  37. laa... ingtkn tapir hahahaah.....
    :) pape pn alhamdulilah sempat sampai langkwi

    ReplyDelete
  38. hehehe...nizam pernah jugak kena macam tu masa odw ke Langkawi...but nizam dah biasa kot sebab selalu naik bot...

    p/s: kepala kuda yuyu tu cam kepala unta la... hehehhee

    ReplyDelete
  39. comel nya yuyu lukis keldai hahah,,,kelakar la kamu

    ReplyDelete
  40. yuyu yuyu..nk p langkawi lah..leh jmpa ampa dak? hihi

    ReplyDelete
  41. kuda ke tu yuyu? confirm kuda? hehe
    dahtu kalau dah beli tiket tetibe ujan takkan tak naik. bukannya yuyu nak blanje next tiket tu kann. :)

    ReplyDelete
  42. hehehehe comel jek semua gambar tuh..mesti bau masam kan ferry tuh..siannya yuyu..huhu

    ReplyDelete
  43. comeyy gila la yuyu..ferry jadi kuda..klakor la~ hahaXD

    ReplyDelete
  44. hahahaha. apehal kuda tu lain macam je.

    ReplyDelete
  45. hehe... kiut nya lukisan 2... mcm tuan pnya bl0g nie jg... :)

    ReplyDelete
  46. Kunjungan Perdana Buat sahabat di malaysia dari pengunjung Indonesia. www.ainisastra.com

    ReplyDelete
  47. entri ntuk yuyu

    http://mrsgforgg.blogspot.com/2011/03/yuyu-zulaikha-nak-lawan-dengan-miss.html

    ReplyDelete
  48. ku fikirkan UNTA..
    rupanya KUDA
    hahahahhaha !
    :D

    ReplyDelete
  49. pengalaman yang menarik tapi menakutkan...hehehe

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. pelik jeq kuda cm2..haahhaa

    ReplyDelete
  52. KALAU YAN LAH,MAU PENGSAN DUK DALAM FERI MACAM KUDA TU :D

    ReplyDelete
  53. btw..yuyu..sab amik pic yuyu tau kt blog nie..hehhe..sorry :)

    ReplyDelete
  54. akuwanblur90 : oooo.. gelak yee ^^

    ReplyDelete
  55. Izamir Ridzwan : hahahaha.. rollar costarrrr ^^

    ReplyDelete
  56. x pernah naik feri..kuda lagi la x pernah..anyway nape kuda tu xde rmbut ngan telinga ekk hehe...:)

    Entri Segar: Mentaliti Made In China

    ReplyDelete
  57. kental r k.yuyu xmntah pon..klu sye ade kt ctu pon,rse cam mau lri lju2 je..

    ReplyDelete
  58. sYafIk-wAy : wuuuu T_T seramm tauuu~ takott sangattt!

    ReplyDelete
  59. alexa yussida: wellllll... yuyu kannnn ^^ hahahaha~

    ReplyDelete
  60. shahjiehan : taooo punnnn.. yuyu macam nak mati ja masa tu T_T

    ReplyDelete
  61. shahjiehan : hahahahaha.. cuba bace balik ayat.. kelakauuu ^^

    ReplyDelete
  62. fiq: hahahha.. yuyu nek, dan lompat lompatt! padan muka ^^

    ReplyDelete
  63. Mohd Zakwan : hahahaha,... ada kot orang kecing.. dorang g toilet la :p

    ReplyDelete
  64. d_LA: jangannnnn! sila bagi yuyuuuu!! wuuu T_T

    ReplyDelete
  65. haizzz..patah la tulang ku..sengal yuyu...

    ReplyDelete
  66. nazirulhazwan~ : hahahaha.. jahatt nooo! lompang kangggg ^^

    ReplyDelete
  67. risa : hehehe/.. saye idop g kak! jangan risau :P

    ReplyDelete
  68. comlenya yuyu lukis...cute jer...lalala

    ReplyDelete
  69. erra syahira : hahaha.. sila kannnn ^^ yuyu bawa nek kuda ya ^^

    ReplyDelete
  70. Apple Sweet : hehehe.. besttt sangat sangat! rasa macam nak selalu join ja ^^

    ReplyDelete
  71. ... : heheheh.. awak sombong tak singgah belog yuyu ^^

    ReplyDelete
  72. GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr : hahahah.. jahat niii! tu kuda laa! tak pndai lukis!

    ReplyDelete
  73. ♥CIK SHA♥ : hahahahah.. kak sha niiiii!! saye mamng kecik laa! 140cm je ^^

    ReplyDelete
  74. farah wahedda : bhahahhaah... hebakkk kanggg yuyungg ^^

    ReplyDelete
  75. *47!k@# : hahahahah.. suka kena kan orang yee! haishhh! nak kena niii!

    ReplyDelete
  76. Bella Ayub : hikhiuk.. jangan nek ferryy.. terok nanti :P

    ReplyDelete
  77. mynameismy : hahah.. orang langkawi la kate kannn ^^

    ReplyDelete
  78. napa kuda tu semacam je hehe

    ReplyDelete
  79. sarah mohamad: hahaha.. sebab melambung lambung kannn ^^

    ReplyDelete
  80. Dudu : hahaha kalau boleh g alor star naik flight, dah yuyu buat dah ^^

    ReplyDelete
  81. Lydia Miza(Aidyl Azim): bau muntah buat kita nak muntah juga T_T

    ReplyDelete
  82. fad ali : wellll.. yuyu kan hebakkk :P

    ReplyDelete
  83. fRaMe+LenSeS : hahah.. tok sah mai langkawiii! tak sudi berjiran ;P

    ReplyDelete
  84. Izyan Masri: sila terjun untuk menjadi mangsa makan sang buaya :P

    ReplyDelete
  85. eyna azmi: wuuuuu T_T yee.. tu kuda la kak eyna T_T

    ReplyDelete
  86. NoRMa aZurA iSMaiL: hahahah.. berharga kenape pulakkk???

    ReplyDelete
  87. cik fza : Alhamdulillahh~> tak de kemalangna jiwa berlaku ^^

    ReplyDelete
  88. tomatokering :) : hahahahaah... terok tol semalam buli yuyu kann ^^

    ReplyDelete
  89. nadiemsharmz: selamat la tak karam kannnn ^^

    ReplyDelete
  90. Azza Firza : wuuuu T_T touchingg arrrr!

    ReplyDelete
  91. cira nd: ehhh.. tak leh buka pun url tu T_T

    ReplyDelete
  92. Blogger HOuse Of Love : wuuuu T_T finee! tahu la yuyu tak pandai melukis :(

    ReplyDelete
  93. yuyu..aritu pernah naik gak..time laut tu bergelora..sumpah xmo naik dahss..tp teringin nak pi langkawi..adess!!

    seramkan..
    duk tgh laut2 camtu..
    adess..dah ler xpandai berenangg..
    cuakkk!!


    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  94. yuyu, awal bulan 4 ni musim hujan lgi x? ingat nk bercuti di lgkwi..

    ReplyDelete
  95. hehe. sekali tengok macam keldai . dua kali tengok pun macam keldai ^^

    ReplyDelete
  96. apa2 pun doodle tu sgt cute!!!!!!

    ReplyDelete
  97. sy pernah mgalami mcm 2 gak.. huhu
    p/s: kuda ke? mcm kldai jer?
    hehehe

    ReplyDelete
  98. waaaaaaaaaaa~takutnyerrrrr.....
    =.=

    ReplyDelete
  99. saya penah naik feri p langkawi. tu 1st time. yg tu pun dah muntah berlambak2, ni kan kalau naik feri mcm kuda. ekekeke

    ReplyDelete
  100. ish ish ish....
    dahsyatnya...
    takutnya OE...
    kalau OE mesti dah pengsan punya dekat situ...
    mabuk laut...
    huhu....

    ReplyDelete
  101. lukisan comel! tergelak baca smbil tengok lukisan..tp hati hati len kali!^^

    ReplyDelete
  102. mak aihh! beraninye yuyu naik ferry malam2....

    ReplyDelete
  103. baru baru ni miza pi langkawi gitu gak. tapi bertolak dari kola perlih. HAHA.

    sepatutnya 45minit ja tapi sampai nak dekat sejam lebih. terhuyung hayang. dah lama tak naik feri nasib baik tak muntah. HAHA

    ReplyDelete
  104. entry yuyu comel comel. suka baca! ;)

    ReplyDelete
  105. ekekeke...memang le idop lagik..kalo idak takkan sampai kena tegur ngan makcik tu..kan kan kan hampehhh

    ReplyDelete
  106. euuw.. plg x suka tgk org muntah. . eyek. .

    ReplyDelete
  107. TA CUKUP BMI LAH SIS YUYU.BOYE PON TANAK MAKAN :D

    ReplyDelete
  108. tak suka naik feri..
    lagipun akak mabuk laut..
    heheh:p

    ReplyDelete

Post a Comment

terima kasih sudi komen :)

back to top