Yuyu Zulaikha

Lifestyle | Beauty | Parenting Blogger

Berkayak dengan muka tebal seinci T_T

Assalamualaikum ^^

walaupun mende alah ni berlaku semalam, dan ia dah agak agak nak basi, tapi, yuyu nak juga cerita kat korang. mulanya tak nak cerita, ye la, memalukan, tapi gagahkan juga hati ni nak cerita sebab rasa ni macam benda bodoh tak leh belah pernah jadi kat yuyu.
selepas join Vlog sessio…

Sinis Sang Ketam Dalam kehidupan Mengecapi Kejayaan

Assalamualaikum..

sari berita agak la penting. saye Zabedah Binti Usop pemberita tivi enam belas ratus korang. sila bace berita ni sampai ke titik terakhir. jika mengalami gangguan dari anak pinak ketika sedang saje membace berita ini, silalah jangan segan silu siku saja anak anak anda.

okay, cuku…

Bahasa ape la pulak ni. hmm T_T

Assalamualaikum ^^

hYe kOraM, wAtPeW jEw tUhH? eNtrY kAlih nIhH nAk CiTeW pAsaL sAyAm aKuW nAmeW kArIm! wEh kAriM, aKu sAyAm giLeW kAt kO dOo! aKuh jUmPe dIa tAt TesCo mAseW bEli kIcAp nAn mAk aKuW! kArIm pOn jUgaK! siYeS tErpiKat dOo nAn mIsai LeBaT kAriM! oHhh aBaNg mIsAi aKuW!
adehh.. terasa len…

Salam Maulidurrasul semua :)

Assalamualaikum ^^

salam maulidurrasul semua ye. memandangkan hari ini adalah hari kelahiran Rasulullah yang kita junjungi, sedikit kelebihan berselawat dan sunah sunah yang mearik untuk diikut terpanggial yuyu untuk berkongsi.

semua ni dari totally dari website ye anak anak. ada juga dari pengelam…

Pertama kali buka Nuffnang selepas register.

Assalamualaikum ^^

alhamdulillah. pertama kali buka account nuffnang yuyu. bukan nak cerita pasal duit. pasal UV. sebagai semangat diri untuk terus berbelog.

mungkin sikit dari korang. tapi sebagai orang yang masih baru, dan yuyu yang tak tahu apa apa pasal Blog, yuyu rasa gumbira terloncat loncat…

Yuyu Zulaikha Berkungfu di Alamanda

Assalamualaikum ^^
sangat lah busy dengan bersuka ria di Putrajaya kan. sampai balik, terus tergedang kat katil empuk yuyu. tak mandi, terus je tidur. bangun bangun dah pukul 10.30. best nya hari ni. tapi macam sama saja dengan hari keluar yang lain O.o
setiap kali keluar pun, benda sama juga buat ka…

Valentine Day hari yang di tunggu tunggu oleh bopren gelpren

Asslamualaikum ^^

Valentine lagi dua hari nak tiba. macam macam kempen kat belog dan fesbuk orang buat "Kami Tak Sambut Valentine" la, "Say No to V'Day" la, macam macam. tapi bagi yuyu, yuyu tak ambik port semua tu. sebab yuyu tak pernah celebrate mende alah tu.

satu, bukan…

Tanda kurang malunya.

Assalamualaikum  ^^

kekeringan idea umpama keringnya bumi padang pasir telah membuatkan dahku menaip tanpa semangat seperti biasa. bukanlah tidak dahku mencari semua idea itu, telah pun dahku berusaha hingga ke perosok dunia, tapi apakan daya, yang dapat hanyalah kata tanpa makna~

puihhh! dah maca…

Garis Panduan Mendengar Lagu

Assalamualaikum ^^

setelah yuyu silap menjawab satu soalan esei dalam peperiksaan tadi, berkaitan Garis Panduan Mendengar lagu dan Musik, yuyu rasa amat terpanggil untuk berkongsi dengan korang semua mengenai soalan ini.

berkaitan dengan lagu dan musik ni, terdapat dua golongan jurist.

 satu kelom…

Kening dah hampir pulih! gumbira hati kuh!

Assalamualaikum korang ^^

akhirnya, penantian yuyu akan kening sempurna seperti dahulu kala semakin berakhir. gembira sangat hati yuyu ni.


selama hampir dua bulan dengan kening bersepah lagi selekeh. dulu, kerja mencabut kening adalah hobi. mesti nak nampak nipis lagi cantik. ala ala lukis guna eyeb…

Baca Buku

Assalamualaikum ^^
hye~ hikhik.yuyu saje je menjeguk kejap belog ni. tanya kabar belog. sihat ke tak. hikhik! rilek arr. exam je pun. kejap lagi sambung la balik tatap mukabuku. eh. buku. tersasul pulak. :)
bahana study last minute. pening kepala tok sah cakap la. kalau tuhan cipta otak absorbable…

Zone "sila bace buku"

Assalamualaikum ^^
 tepat pada pukul 9 pagi besok, bermaksud exam yuyu bermula! oh gembira nya hati ini! ya! gembira! gembira! *paksa diri segagahnya untuk gembira*. bermula hari ni pulak, yuyu akan masuk ke zone "Sila Bace Buku Anda Yang Bertimbun". T_T
banyak buku lagi yang tak sentuh

Kisah Ah Po dan Baju Tampal. sedih nyaaa T_T

Assalamualaikum korang :(

sape ada tengok Bersamamu tadi? Ah Po dan Baju Tampal. sedeh nya. sebelum ni, yuyu tak da peluang tengok tivi segala. ye la, dok hostel la kata kan. henset pulak, boleh taipi "TV" je la. nak tengok tivi, jangan berangan la.

tengok pasal Ah Po tu. sedih nyaa. tuh…

pengalaman membuat kita matang

Assalamualaikum korang :)

yuyu mula berbelog dari Disember 2008. tapi masa 2008 hingga disember 2010, yuyu tak langsung aktif semua mende alah ni. siryes wa cakap lu, yuyu punya entry kebanyakan pasal geli geli je. yakni kisah cinta beruk beruk monyet. malu nye -.-'

start 27 Disember 2010, bar…