December 30, 2011

Takkan Menyesal Untuk Semua Ini ♥

64 comments
Assalamualaikum
dewasa ini, lambakan tablets di pasaran. dan dewasa ini, yuyu sendiri heran kenapa yuyu harus guna ayat buku teks padahal nak buat entry saja. -.-'. okay. berbalik kepada entry super serius. sila tegangkan urat tensi tuan tuan dan puan puan sekalian.

ya. ulang semula. dewasa ini, lambakan tablet (bukan tablet sehari telan tiga bijik demi dapat badan langsing) yang boleh kita pilih di pasaran. macam mana kita harus buat pilihan tepat agar tak rasa menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tiada guna?

kriteria penting semasa nak beli tablet ni, harus di titikberatkan saiz kecik atau besar, ada atau tanpa wi-fi, nak itu atau nak ini. tapi, yang penting, wajiblah kita pilih tablet yang dapat update dengan e-mail kita, music, facebook dan banyak lagi hiburan yang perlu kita dapat.

tak kira di mana saja, atau pada bila masa sahaja. ya. itu yang perlu kita titikberatkan.

dan sekali ya kepada :

tablet yang paling ideal selama abad ini dengan saiz yang sangat sesuai. Samsung Galaxy Tab 8.9 ni juga dapat memuatkan pelbagai musik, fail, lambakan gambar, email dan pelbagai lagi.

tambahan dengan Samsung Galaxy Tab 8.9 ini adalah tablet paling ringan, paling nipis, dan paling laju. memang ini adalah yang tepat pilihan yang patut kita buat. tapi, ada yang akan lebih membuat pilihan kita tu lebih tepat.

apa apa?

Samsung Galaxy Tab + Celcom. ya. ini adalah yang paling ideal dan tepat. kerana dengan gandingan ini, kita akan dapat :
  • tablet paling ideal di alam semesta bersama jaringan paling luas dan paling laju di Malaysia ini. woaaa!
  • video streaming paling lancar dan pengalaman web paling hebat yang di sokong oleh rangkai terbaik di negara (Celcom). woaa lagi!
  • lebih jimat dengan tawaran hebat dan plan yang sempurna dengan apa yang kita inginkan! woaa lagi lagi!
woaa. boleh nganga kan baca? untuk sedikit informasi tentang Samsung Galaxy  Tab 8.9 ini :

  • Android 3.1 (Honeycomb)
  • 8.9” touch screen display
  • 1.5GHz dual-core processor
  • 2MP front camera, 3MP rear camera
  • lebih nipis (8.6mm)
  • lebih ringan (453g)
  • 16GB internal memory
  • Supports Wi-Fi and 3G

 maka, apa lagi? dapatkan   Samsung Galaxy Tab™ 8.9 baru dengan rangkain terbaik pada harga paling istimewa dari serendah RM1288 (RRP: RM1699):
gandingkan dengan Celom Broadband pilihan kita :


tapi mesti tertanya, kenapa Samsung Galaxy Tab 8.9 adalah lebih bagus dengan Celcom?
  • Celcom adalah telco provider yang paling bereputasi dalam Malaysia dengan menerima pelbagai anugerah the prestigious Frost & Sullivan’s Mobile Broadband Provider untuk selama 2 tahun.
  • Celcom adalah rangkai paling luas dan paling pantas di Malaysia.
  • Celcom Broadband juga menawarkan pengalaman video, web dan pelbagai lagi dengan rangkaian paling stable.
ya. ini sangat super benar. sebab itulah dah tiga tahun yuyu tak pernah curang dengan Celcom Broadband.

maka sekarang, Samsung Galaxy Tabs yang mana yang kita nak serbu ni? Celcom ada semua yang kita perlukan dalam kehidupan kita sekarang.

opss. tambahan lagi untuk Samsung Galaxy Tab 8.9 di atas, terdapat juga Samsung Galaxy Tab "7 dari serendah RM668, dan Samsung Galaxy Tab 10.1 dari serendah RM1468! woaaa!

layari www.celcom.com.my/smartphones  untuk lebih information tentan Samsung Galaxy Tab pilihan kita.

jomm!

December 21, 2011

Ini Soal Hati & Perasaan

83 comments
Assalamualaikum

tahukah anda yang harta benda kita sebenarnya mempunyai perasan dan naluri keibuan juga kebapaan. lagi lagi handphone yakni makhluk bernyawa bateri yang amat rapat dengan kehidupan seharian kita semua. pergi sana bawa handphone, pergi sini bawa  handphone, pergi sinun pun bawa handphone.

maka, disebabkan Sang Handphone amat sebati dengan diri kita, maka, beliau akan sentap tak ketahuan hala kalau memperkotakkatikkan beliau.

dan kesannya apabila kita mempermainkan perasaan henset kita, beliau dah tak nak berjasa mahupun bekerjasama lagi dengan kita. sebijik kes kalau bos herdik kita depan pekerja lain, mesti touching kan. kau ingat ko bos, aku tak leh sentap?

ooo. macam tu la.
p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuannya pun huduh

dah begitu juga kes yuyu sekarang. baru dua hari lepas , yuyu gurau manja manja dengan rakan taulan, konon konon nya, yuyu nak beli BlackBerry Bold 3. dah la masa tu cakap depan depan henset lama yuyu. maka, semalam, phone yuyu sentap.

screen putih berseri. jenuh yuyu tekan sana, tekan sini. sampai hilang kesabaran seorang wanita, rasa macam nak sepuk laju laju henset yuyu tu. tapi tuntas, tetap rosak. yuyu tahu. ni angkara yuyu yang tak mengamalkan peribahasa :

cakap siang pandang pandang, cakap malam dengar dengar

* oo. berguna juga peribahasa yuyu belajar masa Tingkatan 3 dulu kan. *

padahal dalam hati yuyu, yuyu tak nak tukar lagi henset yuyu. nak tukar bila dah Konvo. kononnya. dah kumpul duit Nuffnang. walaupun yuyu tahu henset yuyu henset Cap Baling Kambing Tak Mampus, tapi, wa guna duit wa sendiri kottt.

sekarang, yuyu tengah bersedih. bermuram durja. bergundah gulana. oleh kerana, henset adalah suku dari nyawa yuyu. aktiviti mesej dan talipon manusia terapat dalam hidup, terpaksa tergendala seketika waktu.

walaupun hati nak sangat BlackBerry, tapi niat di hati nak beli waktu Konvo, tetap akan cuba dahku meletakkan lebih kesabaran menunggu. tapi rasa macam nak beli juga masa terdekat ni. hikhik. opss. henset ada kat sebelah la! demmm!

yuyu pasrah dengan ujian ini. Redha itu ikhlas menerima, pasrah tu, berserah! kata Mila Ombak Rindu. oo. maaf. mood Ombak Rindu tak habis lagi.

terima kasih sudi baca :)

December 14, 2011

Mari Bersedekah Dengan Gembira dan Ikhlas :)

43 comments
Assalamualaikum


Kami kumpulan SATU untuk subjek Kaunseling dan Kerja Sosial (KKSB113) membawakan Kempen "Anak yatim permata masyarakat".


Kami menerima sebarang sumbangan ikhlas termasuk:

- Wang
- Pakaian terpakai
- Barangan dapur
- Dan sebagainya

Sumbangan ikhlas anda akan di berikan terus kepada rumah anak yatim yang akan kami lawati pada hari AHAD ini.

Antara program kami di rumah tersebut:

- Memberikan barang barang sumbangan org ramai

- Membersihkan kawasan rumah tersebut

- Survey kepada penghuni rumah terhadap pandangan mereka kepada program ini dan juga masyarakat luar
- Meneliti persepsi penghuni rumah terhadap masyarakat dan program ini
- Membuat pemerhatian kepada kehidupan penghuni rumah anak yatim tersebut


PM kami di Facebook atau terus hubungi kami di :
            013-3086260      (Hadzim) *ketua kumpulan*
             017-6540595     (Shahrul) 

Sumbangan anda membantu mereka yang memerlukan, seboleh bolehnya, sebelum AHAD.


***
tapi, rasanya, lebih baik terus berhubung dengan Hadzim atau Shahrul, sebab musabab, yuyu sangat busy berbanding dorang berdua ni. 

maka sekarang, yuyu mintak sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat *okay, penat taip dah* jasa baik semua untuk memberi sumbangan kepada anak yatim untuk kempen kami ni. 

sumbangan wang singgit dua pun dah cukup kami terharu buat leleh air mata tau. sebab musabab, bukan habuan beli stock cekodok sebulan, tapi membantu anak yatim meneruskan hidup dengan rasa gembira seperti kita semua. 

tapi, kalau ada lebih, boleh juga kasi lebih. apa yang ada, bukanlah harta mutlak kita, hanya milik Allah, agar kita dapat kongsi bersama dengan cara yang elok. 

hmm. ni nak nangis ni.

kepada yang rasa banyak baju, atau barang barang terpakai atau juga barang baru, dengan berbesar hati kami sangat sangat mengalu alukan semua tu. untuk cara hantar atau ambil barang, boleh terus PM Hadzim atau Shahrul. mungkin seperti ini:


hikhik ^^

jom jom merderma menambah amalan supaya amalan ini dapat menjadi peneman di kubur kelak!

"apabila mati seseorang anak adam itu .. maka akan terhenti segala amalanya kecuali 3 perkara iaitu sedekah jariah, ilmu yang memberi guna, doa anak – anak yang soleh"

terima kasih sudi baca dan silakan share dengan rakan taulan :)

December 7, 2011

Wordless Wednesday | Menatang Peliharaan Kecintaan Hati

95 comments


hmm. yang mana satu nak bela? *kata wordless -.-' *

December 6, 2011

Gotong Royong di Kenduri Kahwin Famili Yuyu Zulaikha | Entry Bergambar(s)

75 comments
Assalamualaikum

oh. lima hari tak update belog. padahal dah tanam azam masa Maal Hijrah hari tu nak jadi blogger tegar, update belog belungguk lungguk sehari. tapi tuntas. balik saja Langkawi, terus jiwa yuyu buat buat lupa yang yuyu ni ada tanggungjawab dengan belog. 

sebaik saja buat entry INI, ada seseorang yang post untuk yuyu :
"salam dik yuyu comel! (hrap dik yuyu reply) dik yuyu stay kampung kan? mesti buat gotong royong masa kenduri nnt! akak jes nak minta jasa baik dik yuyu snap pic gotong royong sepanjang majlis kawin nanti & buat la entry! akak jes pasti ramai y nak tau pasal gotong royong ni. Almaklumlah, akak jes orang Keramat. semuanya catering. harap dik yuyu sudi buat ye. have a safe journey dik yuyu sayang!"
ya. 10 markah untuk kak jes kerana dengan tepatnya main teka teka ni. memang kami buat Gotong Royong. 


***

seawal yuyu sampai 2/12/11 di Langkawi, yuyu dah tengok halaman rumah yuyu dah ramai dengan orang kampung sibuk itu ini. kumpul kelapa la, bersihkan halaman la, tebang pokok la, korek lubang la. semua nya gotong royong. 

kenduri diadakan malam 3hb hingga petang 4hb Disember. 2hb dah siap siap berkumpul gotong royong.

kenduri kawen kali ni, kami memilih Kerbau sebagai bahan santapan. "yu, family kau macam kanibal pulak makan kerbau".  kau tak tahu ke Kerbau tu sepupu Lembu. daging, tulang, tengkorak, juga bulu dada dorang sebijik sama. cuma kerbau lebih gemuk dan hitam. -.-'

Sang Laki kerja dorang sembelih, potong potong daging yang masih mentah tak masak. sanggup pulak hati Sang Laki. manakala Sang Pompuan, potong potong daging yang dah rebus. dan sambil makan daging senyap senyap-.-'

kerja gotong royong ini dibahagikan kerja samaadil dan saksama. di sini tiada penindasan umur, jantina atau kedudukan geografi. -.-'

masing masing berganding bahu naikkan khemah ihsan surau kampung. yang seluk poket tu yang akhirnya buat buat penat lebih. huhuhu. pakcik den ni haaa..

ini la permandangan yang ada di khemah di hening subuh. semua pinggang mangkuk elok tersusun. tapi permandangan tu nampak brutal bila hadirnya tengkorak kerbau tu. hmm. nak juga dia mencelah.

dorang men bedal je senyum dengan gigih. bukan tau pun nak masuk belog. -.-'

Alhamdulillah. kenduri hari tu berjalan dengan lancar bak lancarnya perjalanan dengan Petronas Primax97. semuanya puas hati bila guna minyak ni walaupun bayar lebih. apesal macam lari tajuk? demm.

di tengah hening subuh tak berapa nak buta la sangat. rakyat jelata kampung sanggup ketepikan niat untuk tarik selimut lepas subuh demi turun halaman kopek kelapa. sobbsobb. terharu. :'(

makanan hari tu banyak yang puji sedap. nak tau sedap tak sedap kena la tanya UJANG. sebab, beliau saja blogger yang gigih datang hari tu. makan dengan rakusnya.

warga terlibat :

emak, tok wan & paksu.
paksu : " hawat macam nak buat gambar pasport pi Siam ja ni? "

JeLo Zulaikha pun ada? woaaaaaa O.O

ni manusia paling gumbira di abad ini. terima menantu dah satu hal, terima poket tebal lagi la satu hal. hikhik. ^^

jelas lagi nyata nampak kemalasan yuyu nak edit gambar kat entry ni kan. ya. tepat sangat. ni dah sah sah tunjuk perangai hudoh ni. 

yuyu juga tak terlepas nak babitkan diri untuk jadi insan sibuk bergotong royong. buat buat rajin lap pinggang depan Sang emak beranakkan hensem. ahaks. tak lupa juga, yuyu juga sibuk sediakan makanan dalam dulang. sambil sedia, sedia makan. sebab tu la terpaksa jadi rajin.

ramai rakan taulan yuyu tak pernah terjebak dengan kenduri yang ada gotong royong. sebab, dengan arus permodenan serba canggih ni, semuanya nak mudah. maka, pilihan paling tepat untuk perkataan MUDAH adalah dengan menggunakan perkhidmatan katering.

tapi tak ramai orang kampung yang mampu bayar katering. termasuk juga famili yuyu. jadi, aktiviti turun temurun kerah tenaga di rumah kenduri orang, dah jadi sesuatu yang harus. err. wajib kot. semua turun halaman, banting tulang empat point dua kerat. #menbedal

tapi tapi, walaupun nampak macam kesian kat orang kampung buat gotong royong, salah, kami semua sungguh ceria buat semua ni. sebab musabab, semua di kampung dah macam adik beradik. semuanya antara kami nak majlis berjalan lancar. siyes ni! tak tipu!

apa apa pun, yuyu harap sangat bila yuyu kawen nanti, Gotong Royong ni tak pupus di mamah usia.

p/s : nanti yuyu kawen, korang datang tau! 

terima kasih sudi baca ye semua :)

November 29, 2011

Downtown Cheras Yaww!

107 comments
Assalamualaikum

Jumaat lepas, yuyu merempat tiga hari di rumah kawan baik sekampus yuyu di Bangi. Bee nama glemer beliau.  demi mendapat kebahgiaan perut choomel yuyu di hari cuti :') peti sejuk Bee ada banyak makanan sedap sedap. yaiy!

malam Sabtu lepas, selepas hampir bosan dengan seharian tanpa aktiviti, tengah malam nya, Bee talipon kazen laki beliau. dengan rancangan dalam kepala otak nak suruh bawa ke downtown. jyeah! tepat pukul 12.04malam, kami bertiga siap dengan amat tangkas sekali.

oh. kami bertiga? mana pulak datang pihak ketiga? pihak ketiga di sini bukan Setan Nirrajim. tapi Mek (budak Kelantan selaku adik angkat Bee). 

ya. kami bertiga.

bila dengar saja kami nak ke Downtown Cheras, hati yuyu berbunga mekar umpama bunga ros yang yuyu rembat kat rumah jiran pakcik yuyu tanpa kebenaran. siyes lawa kemain bunga tu. wangi tak ketahuan hala. rugi tak rembat banyak banyak -.-'

oh. sambung balik. sambil bersiap siap, yuyu dah sediakan sedikit list barang barang yang yuyu nak beli di Downtown nanti :
  • Susu Tepung
  • Sharpener Eyeliner
  • Make Up Remover
  • Clarin Cleanser
  • Novel (kalau ada)
  • Oligo
  • Conditioner Sunsilk
sejurus sampai di sana, yuyu belek sekeliling. jauh lagi ke mall kat Downtown ni? kenapa la parking tepi jalan, dalam Mall Downtown tu, selalu parking penuh ke?

mana Downtown nya?
tu la! besar tau tempat ni! (sambil tunjuk lokasi Downtown)

ohhh. T_T mati mati yuyu ingat Downtown tu adalah sebuah Mall yang jual macam selalu yuyu tengok kat MidValley, tapi buka sampai pukul 4 pagi. bapak jakun yuyu ni. masa tu yuyu diam saja, tak nak cakap banyak, takut kantoi akan ke-jakun-an yuyu ni.

bajet cool. tiba tiba segala senarai yang telah yuyu buat dengan semanagat tadi, rasa macam di kenyuk kenyuk sendiri tanpa arahan. sobbsobb. baru yuyu tahu apa makna Downtown selama 22tahun yuyu hidup di muka bumi ni.

dah la tak bawa duit banyak dengan harapan nak withdraw kat ATM yang tersedia di Downtown nanti. cehh. sampai saja sana, yuyu tak boleh beli banyak barang barang comel akibat sumber keewangan dalam poket hanyalah terhad.

bila dah bawa duit yang terhad, maka, banyak lah kos lepas yang terlibat dalam pengalaman ni. nak beli tu tak boleh, nak beli ni tak boleh. sobbsobb. lain kali nak mintak CIMB tepek ATM kat tengah tengah stall downtown tu la :'(

maka, dengan duit yang sungguh terhad, terpaksa la babitkan diri dengan beli benda yang murah. demi mendapatkan pengalam pertama jakun di Downtown. huhuhu. akhirnya, yuyu memilih untuk lukis lukis inai di tangan. RM5 saja. murah tapi cantik dan tangkas seperti belangkas cergas dalam bekas :)

tantik kan inai itteww! ♥ 

hanya mampu senyum. selamat tak overdress

auchakkk! hasilnya. cantik kan.

kiranya berbaloi la juga yuyu korbankan waktu tidur yuyu demi Downtown. dapat inai cantik dah satu, satu lagi lepas sebagai pengajaran hidup untuk yuyu : selalu selalu la geledah celah Kolompo. -.-'


terima kasih sudi baca :)

November 27, 2011

Kecintaan Ramai di Hujung Tahun :)

44 comments
Assalamualaikum  



YES! YES! Year End Sale! ini adalah saat kecintaan seluruh manusia di alam ini!

boleh tak nak buat entry pasal Sale, padahal belog dah 5 hari tak hapdet dengan satu habuk apa pun? boleh tak? boleh tak? sebab rasa, Sale dari ButikPinkKu ni, yuyu patut kongsi dengan semua. yuyu tahu, wajib banyak manusia akan gumbira dengan Year End Sale dari ButikPinkKu ni

sebagai isi penting pertama, yuyu nak bagi sikit harga runtuh yang akan buat kita nganga :')



Senarai items (custom made) .
  • Shawl Sateen, rm15
  • Shawl Vintage, rm12
  • Shawl Plain Lady Chiffon, rm18
  • Shawl Cassie, rm15
  • Shawl Thai Silk, rm18
  • Shawl Thai Silk Emboss, rm18
  • Tudung Super Ekspress, rm18
  • Inner Neck, rm12
  • Hijab Adra, rm55
Senarai items (Shawl) .
  • Shawl Cotton Plain, rm10
  • Shawl Jojet Plain, rm5
  • Shawl Chiffon Candy, rm8
  • Shawl Chiffon Tone, rm8
  • Shawl Alice, rm10
  • Shawl Dolly, rm10
  • Shawl Maria, rm15
  • Shawl Saarah, rm10
  • Shawl Tone Cotton, rm12
Senarai items (Pashmina, Inner dan Aksesori)
  • Pashmina Cotton Toned dan Emboss, rm18
  • Pashmina Cotton 4 Tone, rm18
  • Pashmina Rosalie, rm15
  • Pashmina Isabella, rm15
  • Pashmina Plain, rm12
  • Pashmina Tone, 18
  • Pashmina Wanda, rm10
  • Inner Cotton, rm5
  • Inner Awning Cotton, rm8
  • Brooch Karisma, rm4
untuk pengetahuan semua, ButikPinkKu adalah butik kecintaan yuyu. material yang sangat bermutu, harga yang murah dan penghantaran yang sangat cepat. mudah sangat nak berususan dengan owner ButikPinkKu ni.

seperti yang tertepek di banner di atas, YES ini akan berlangsung bermula dari 25November 2011 hingga 7Januari 2012. ya. betul apa yang ada dalam kepala otak korang. lek lu cok kok lu lambat lagi.

tapi tapi, jangan buat perangai huduh tu. nanti korang gigit jari. baru satu hari Sale ni, stock dah banyak yang nak habis. ramai yang berpusu pusu  untuk beli. termasuk yuyu. ya akur. yuyu adalah antara orang pertama yang tak nak lepas kan peluang dapat shawl ohsem dengan harga murah ni.

jadi, jom! cepat cepat, terjah Page ButikPinkKu! 

yuyu jamin, kualitinya sangat sangat memuaskan dan sedap di pakai! jommm pakat pakat rembat sehelai dua!

selamat beli belah di Butik Pink Ku!

November 15, 2011

Kecintaan Yuyu Bulan Ini

61 comments
Assalamualaikum ^^

sila set dalam kepala, tengah layan host Smart Shop promote blander buah boleh tukar jadi pemotong bawang besar yang macam dulu dulu selalu ada kat tivi. oh teringat nya. lepas tu ada iklan Tora datang lagi! 

okay, berbalik kepada mood host SmartShop.

tahukah anda, Sometime Boutique adalah onlineshop yang menyediakan pelbagai handbag yang awesome? ia juga menyedia handbag dengan harga yang murah, menggunakan material sangat berkualiti , dan mendapat sentuhan sendiri dari designer Korea, Taiwan & Thailand?

untuk pengetahuan anda, lebih dari beribu ribu handbad telah habis di jual dengan kadar masa yang sungguh pantas dan singkat. woaaa. tersembul bijik mata mengada ngada.


OLD SCHOOL MESSENGER BAG - CREAM

dan tahukah anda semua, Old School Mesegger adalah antara handbag yang panas dalam katalog Sometime. bermaterial sungguh kualiti, dan mempunyai empat pilihan warna, handbag ini telah menjadi juara dalam sanubari pencinta handbag ohsem.


di samping itu, yuyu sangat berbesar hati untuk memperkenalkan handbag pilihan Yuyu Zulaikha untuk bulan ini! 


2 in 1 Alessa Shoopper
2 IN 1 ALESSA SHOPPER - ORANGE

dua handbag yang boleh digayakan dengan pelbagai cara, sangat simple dan membuatkan kita akan kelihatan sangat sangat kemas. di jamin bermaterial bagus kerana yuyu sendiri penah tengok dan sentuh. sungguh tak sabar nak beli.

tapi tapi tapi, ada banyak lagi yang yuyu suka dari koleksi Sometime ni. hmm. macam mana ya? jom cepat cepat buat keputusan untuk pilihan hati sebelum orang lain rembat!

sama ada terus ke :

jom cepat cepat rambang mata!

November 14, 2011

Lima Hari Tak Update Belog. | Diary

104 comments
Assalamualaikum ^^

fuhh fuhh! ni bukan tiup semangat angin air dan tanah supaya yuyu terus bersemangat di hari mendatang. oh tidak sama sekali. ini tiup habuk terkepam hebakk kat belog yuyu akibat 5 hari biar dengan entry terakhir pasal EidulAdha. 

*ngap ngap makan DAIM  dengan muka tanpa rasa bersalah*


Beserta Alasan Kukuh


Tumblr_lnssxf9tdi1qfv5nko1_500_large

pada 6hb nak taip entry, tapi masa tidak mengijinkan. tetamu berpusu pusu datang ke rumah rembat lemang ketupat kuih raya dan rendang. hari raya kan. kumpul duit raya lagi. berkat gigih di hari ni, dapat la kumpul duit raya RM120 . hikhik

7hb pulak, dah siap buat senaman jari jemari untuk mula menaip, tapi tuntas harapan tu. terpaksa rela kemas kemas barang, malamnya dah nak balik Kolompo. hati sayu, gundah gulana, fikiran berkecamuk sebab musabab tak rela jauh dari famili.

korang sekalian kena paham la lagi. haish. teruk ni.

8hb memang hati terkinja kinja nak taip entry baru. siyes ni tengah buat muka ketat ni! tapi, sayang seribu kali sayang, sampai hostel , terus kerah tenaga zahir batin angkut segerombolan barang dari setor bangunan lama di pangkal dunia ke bilik baru di hujung dunia. -.-' sampai sakin badan badan tau. sobbsobb

9hb pula pagi pagi sejurus telan sarapan, terus berpeleseran di Nilai. cari stok nak menketedarah (makan) untuk seminggu, cari pula baldi, sabun basuh baju, dan sedikit buku buku demi membajet ulat buku depan roomate baru. baru nampak cool. cis. tak ikhlas rupanya yuyu baca buku.

petangnya terus register subjek, berfoya foya tepi tasik bersama kawan baik. sambil check kot kot ada junior ensem. ehh! ada la. macam TOP Big Bang la. maluw ittew! :')

10hb. hmm. nak bagi alasan apa pulak. oh. sibuk dengan sedaya upaya menyerap rasa bahagianya hidup tanpa masa sibuk. lepas ni dah tak boleh dah nak terbongkang atas katil dengan kuantiti masa yang banyak. jadual dah tengok. malam pun ada. hakhak. bapak cool.



*****


apa pun, walaupun tak hapdet satu natang habuk apa pun di belog yuyu ni, tapi yuyu nak berterima kasih kepada purata 3000 manusia yang sudi jenguk dan singgah ke belog yuyu ini selama 5 hari ni.. sobbsob. terharu kot. meh nak cium cium sikit.

lepas ni perlulah yuyu gigih balik menaip. tak nak dah rasa bersalah macam ni.

malam ni juga nak cari " Entry Pilihan Hari Ini " untuk esok. huh! kena godek godek semua entry korang yang best best tu. tunggu esok tau tau tau.

p/s : ngapp ngapp. makan DAIM lagi sambil layan PAGE yuyu. ni tak sibuk pulak. haihs

terima kasih sudi baca :)

November 6, 2011

Salam Eidul Adha Semua

85 comments
Assalamualaikum ^^


Salam Eid-Ul-Adha buat semua Muslimin dan Muslimat


Semoga hari ni semalam, hari ini dan sepanjang hayat kita diberkati ALLAH.

Silalah jangan segan silu bagi daging korban pada Yuyu Zulaikha. sudi je. hikhik. gelak sopan sopan.

kepada yang nak kasi duit raya kat yuyu, sila bank in ke 713769386872174268316892482081468182471-7772387183 ke akun Bank MyBond.

okay. nak siap siap iron baju lalu menikmati ketupat dan lemang. wahh lep lep hari ni!♥ 



November 3, 2011

Dania Afrina Birthday Party

82 comments
Assalamualaikum ^^

lepas Magrib, yuyu ada jemputan ke parti hari jadi anak kawan. jenuh himpun lidi banyak banyak. pergi ke tak, pergi ke tak, pergi ke tak. akhirnya membuat keputusan pergi. demam pun demam la. asalkan tak ada pihak yang terguris hati.

dengan membawa sisa sisa kederat yang ada, mood ni macam berkecamuk. padahal sekalian isi rumah yuyu eksaited. makan free memang kami suka. tapi yuyu masih ingat pada tilam empuk di rumah. Vono namanya. hok mahal tu. -.-' riak kan? padahal bukan beli. cabutan bertuah.

sampai sahaja di tempat kejadian, baru saja yuyu rasa nak saja mengesot selow selow ke meja tanda protest tak larat, terus mood bertukar, jadi cergas dengan kadar sungguh segera. ^^

waaa. atas meja makan ada Laksa Utara, Bihun Sup, Bihun Goreng, Satay, dan pelbagai juadah yang memulihkan tenaga zahir dan batin yuyu. ahaks. macam tau tau saja yuyu suka kan. :') nafsu serakah nak makan tak dapat di bendung.

sebab hidangan yang tersedia bukanlah hidangan biasa biasa di parti hari jadi lain. banyak kuih muih tahu. tekak berselera kampung macam yuyu, pasti suka.

jom jom tepek bijik mata kat hidangan kesukaan yuyu di sana.

kalau satey yuyu tak berapa berkenan sangat demi menjaga kesihatan untuk hari tua. menurut fakta yang yuyu baca, satay boleh menyebabkan kanser sebagaimana arang telah membebaskan gas ape ntah. tapi kalau satay buah sejuk lagi segar, tu yuyu suka. sanggup makan kuantiti banyak.

dengan harapan untuk mendapatkan balik Karbo yang telah hilang akibat hilang selera makan dari pagi membaca ke petang, Simple Cupcake ni telah berjasa pada yuyu. tanpa segan silu, makan sampai 21 cups. eheks. bilang. dah tahu nak buat entry :')

ni yang paling special buat yuyu semalam. Ubi Kayu cicah kelapa parut. hoi! dah setahun tak makan kot. nostalgiknya makanan ni buat yuyu teringat zaman zaman muda dulu suka rembat ubi kayu jiran bakar dengan kawan  kat belakang rumah. sedap!

Kuih Seri Muka. kuih kecintaan yuyu. makan kaya hijau, pulut bagi emak makan. hehehe.

doorgift dari tuan rumah kedaung. setiap tetamu dapat satu, tapi setiap yuyu zulaikha ambil 2 tanpa kebenaran.

ini lah Dania anak kawan yuyu tu. jenuh nak suruh senyum. -.-'  Sanah Helwah Dania Afrina!! nama! nak glemer je kan.

setakat situ sajalah keriangan. balik ke rumah, demam balik. haish. tapi syukur, hari ni cuma batuk dan selsema. haish. tak selesa.

terima kasih sudi baca :)
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.