July 31, 2010

Ini Kisah Kawan Saya Yang Kahwin Dengan Dendam

13 comments
Terok bukan? Nasihat yuyu, pastikan kahwin bila dah memang sedia kenal pasangan. boleh? (angguk angguk jangan geleng).

pukul 11, sambil check balance credit, ade panggilan masok terjah phone yuyu. dah macam abang Nas Ahmad pulak. tak bagi salam, main bunyi je phone ni. terkejut? ya, sambil melatah "setan!".

owhh.. kawan lama yuyu dari langkawi. malas nak jawab, selalu nya, nak pinjam duit. hmm. jawab je la..
rupe nye, dia tengah menangis.(*STOP) biar yuyu introduce dulu saipa dia.. kawan sekolah yuyu, orang langkawi. baru je satu tahun lebih kahwin. dengan kawan yuyu jugak :) dorang pernah couple masa sekolah, tapi bila kawan perempuan yuyu ni curang, couple dengan kawan suami dia jugak. dah couple lebih dua tahun, kawan perempuan yuyu pon clash la dengan kawan si kawan laki yuyu ni. nak dijadikan cerita, kawan perempuan yuyu ni (A), berkawan la rapat dengan kawan lelaki yuyu ni (B). selama hampir setahun dorang kawan, mula la jatuh cinta, wahhh.. macam tue pulak. dah couple, clash, couple balik? hmm. macam macam. lepas SPM, masin masing kerja.. A punya gaji, agak best la. B punya gaji pon best, seab kerja restoran dengan ayah dia sendir..

lebih setahun A & B couple, B masok meminang A. konon nye.. bulan 12 meminang, bulan 3 tahun depan nye, kahwin. macam bahagia.. lepas kahwin , bulan 6 A & B berbulan madu d Thailand.

TAPI! balik je dari bulan madu, A asyik menangis je. selalu mengadu, B selalu bawa balik perempuan kat rumah dorang. memang selalu gadoh. Tapi B buat tak tahu je. dari B bawa balik perempuan selalu, sampai la, B mula pukul pukul A. cekik, pukul dengan belt, tarik rambut, sepak dan macam macam lagi. kesian kan :) bulan 9 tahun lepas yuyu dapat tau A dah mengandung. weeeeeeeee!! happy sangat!! nak tarok nama ape ya?? (opss, sape yang mengandung sekarang ni?).

ok, balik cerita asal, dah mengandung pon, B masih pukul pukul, bawa balik perempuan, minum arak, & macam macam lagi la. nafkah pon tak kasi, batin & zahir. terok bukan? hmm. selalu A mengadu dengan yuyu. dah g pejabat agama, tapi, tak dapat buat apa apa. sampai la A kena buang kerja, sebab alahan, mengandung kan. duit pon tak ada. macam mana pon, kalau dia mintak cerai, dia fikir anak dia nanti, jadi A tak pernah mintak cerai.

setiap hari, benda yang sama jadi, pukul & bawa balik perempuan. tak malu ke perempuan tu? sampai la satu hari, yuyu sendiri call B. yuyu tanya, kenapa dia buat semua tu. sikit je dia jawab "aku kahwin sebab aku balas balik ape dia buat kat aku dulu, biar dia rasa lebih terok dari aku".

rupe nya,semua nya atas dasar dendam. yuyu pon cerita la kat A. memang nangis la. bayang kan, A pergi klinik sorang sementara orang yang mengandung lain, pergi klinik dengan suami diorang kan :) A takda duit nak beli baju untuk anak dia, dia mintak dari parent dia, tapi tak bagi, suruh mintak B. kesian sangat. sampai la satu hari, dia bersalin, yuyu dah kat bangi masa tu.

susu anak pon tak da, tapi B pulak happy dengan perempuan lain. & hari ni, dia menangis sebab, B cerai kan A, TALAK 3. hahah... gila kan.. kesian A sangat, parent A memang jenis tak kisah dengan A. baru je lepas pantang, dah pergi cari kerja. sekarang, tunggu keputusan mahkamah kate nyerrr~

keputusan apa?? yuyu pon tak tahu.. yuyu cuba tenang kan dia..tapi, yuyu tahu, tenangkan dia saja, memang tak cukup. tapi, tu aja yang yuyu mampu selain doa. :( anak A, Nurur Riyanna Binti B

sekarang yuyu fikir, apa yang jadi kat baby tu? kesian A, lepas pantang dah cari kerja. yuyu pon tak tahu dah dapat kerja atau tak. malam nanti baru ingat nak call. dah la dia terpaksa bayar sewa rumah, kereta dah la nama dia, tapi B guna. dia dah mintak kereta tu, tapi B bagi banyak pula alasan.

all in all, jadikan kisah complicated ni sebagai pengajaran, & jangan la ada dendam. faham? (ala ala cikgu normah, cikgu bahasa melayu yuyu dulu, gile skema cara dia cakap).

July 30, 2010

MERDEKA RACE FOR FBM '10

0 comments
gamat! gamat! gamat! best sangat program kali ni.

pagi pagi yuyu tak pergi kelas, uruskan sesuatu yang lebih mustahak dari kelas. yang melibatkan nyawa & harta. cewahhh~ macam nak berperang pulak. ye la. ada la..

tepat, tak lebih sesaat pon, 2.30petang,semua students FBM (fakulti banking&muamalah) di jemput hadir ke Auditoriom Pentadbiran. ade Merdeka Race la kate nye. Ingatkan tak best. ye la, yuyu tak suka nak berpakain sukan segala. dah macam sukaneka kate nyee~

tapi, bila start je aktiviti nye, SUMPAH best sangat sangat. :) di bahagikan kepada banyak kumpulan. dan yuyu merupakan ahli kumpulan 12. kumpulan yang agak sopan. hahah.. tugas nye:)

1. balut mumia, & bawa mumia ke setiap check point. dan mumia dalam group 12 adalah yuyu, hahah.. disebabkan saiz yuyu agak memudahkan kerja orang kan.. (paham?)
2.buat sandwich cepat cepat, & makan sampai habis. (sandwich itu pedas tahap DEWATA)
3. masok air dalam botol tanpa tunduk
4.main batu seremban
5.buat 1 poster pasal malaysia (merdeka)


haha.. nampak senang. tapi tak sebenarnya. memandangkan yuyu tak dapat lead group tu, di sebabkan yuyu dah jadi mumia, yuyu dapat satu konklusi dari apa yang yuyu perhati dalam gorup tu.. ya, memang dorang satu kumpulan yang bagus. tahniah :) tapi, segelintar dari tu, belagak DIVA la pulak, orang suruh sorak tread mark group, boleh pulak dia kata "mane i hafal, malas la nak sorak" fuck!(maaf, salah taip). benci sangat. kebanyakan dalam group tue tak da semangat sepasukan. masa task diberi, ade yang duduk duduk saje, ade yang berborak, padahal, pengadil sekeliling kita. hmm..memang tak boleh hidup bermasyarakat nanti. (ye ke?)

tapi, ape ape pon yang lain, terima kasih ya..sebab sudi bersama group 12.. :)

dalam 6petang, kitorang berkumpul semula di dalam AUDI. untuk penutup & penyampaian hadiah.. yang memang tak sabar sangat sangat :)

lucky draw pon ada, untuk tempat ke 23, number 44 terpilih, dan number itu, adalah number bertuah yuyu hari ni :) apa yuyu dapat? haha.. almari. sumpah berat sangat. sampaikan, yuyu letak je kat stage. macam orang bodoh pulak. terima kasih Ashraf, kerana bawakan semua hadiah yuyu ke hostel yuyu :)

ape ape pon, hari ni hari gembira yuyu.. terima kasih sape yang terlibat :)

July 29, 2010

Selamat Pagi Matahari

3 comments
Mengikut ramalan semalam, yuyu dijangkakan akan bangun pada pukul 2 petang.. tapi, pukul 7 yuyu dah bangun.. owhhhhhh! tidakkkkk! tidurlah balik wahai mata ku!

awal awal pagi ni, kalau phone yuyu sihat walafiat, boleh la gedik gedik snap picture kan.. snap ramai ramai, lepas tue edit sampai tak nampak lubang jerawat pon. hahah.. tapi, apakah malang nasib yuyu ni..

yuyu tengok luar tingkap. hayati.. cewahhh.. dengar bunyi sungai, dengar bunyi burung yang baru je keluar beli dinner & tapau sekali lunch untuk anak ini dia, yuyu tengok tumbuh tumbuhan hijau yang rajin kan diri untuk hidup, tapi, yuyu tak nampak satu. mane sang matahari? sembunyi balik bukit bukau ke? atau sebalik awan awan gebu macam cotton candy kat time square tue ke??

mana kamu sang matahari?? ye la.. awan sangat sangat gebu, kalau tidur atas awan tue, pasti yuyu bawa bantal busuk yuyu, supaya tidur lebih aman.. tapi, kenapa sang matahari sembunyi?? hmm.. moody kot? tak pon sebab dia malas bangun lagi, owhh.. awn awn gebu tolong back up dia ya?? nakal..

yuyu suka tengok matahari pagi (alaaa.. sunrise la, kata omputih nye), macam lawa sangat.. tapi hari ni tak beruntung, tak dapat tengok.. tak pe lah.. yuyu malas kawan dengan sang matahari dah..

PONTENG KELAS SATU HARI

3 comments
dengan ini, saya ASMIDAYU ZULAIKHA BTE ESWAN, Pelajar Bachelor of islamic Finance majoring Banking mengishtiharkan bahawa :

SAYA TIDAK AKAN MENGHADIRKAN DIRI SAYA KE KELAS PADA BESOK HARI DENGAN ALASAN "saje la"


selepas dua minggu yuyu mengorbankan jiwa dan raga yuyu untuk exam, presentation, & asignment, kini tiba lah hari untuk yuyu celebrate kemerdekaan diri sendiri ni.. (kalau bukan sebab ni pon, yuyu memang tak nak g kelas, malas) lolxD

sangat nikmat bila hidup tanpa seksaan dunia tu. cuba la bayangkan dengan gambaran jelas macam kita tengok LCD 80inci kan, Toshiba plak tue.. cuba bayang ya :

-satu minggu yang lalu
isnin : exam aqidah
selasa : exam computer
rabu : exam banking system
khamis : presentation arabic
jumaat : asignment accounting

sabtu : gedik gedik dengan laki masa depan
ahad : picnic di salah sebuah taman di Putrajaya (bersama laki masa depan)

isnin : aqidah
selasa : presentation english
rabu : presentation banking, submit asignment, presentation Legal Maxims

hmm.. tak dapat lagi ya gambaran nya?? yuyu tolong, cuba bayangkan ni :
"sorang pakcik tua menaiki basikal tua berwarna biru muda (macam kaler awan la), laju laju ala drift la kate nye~ ke pekan untuk siapkan baiki atap rumah orang selepas di upah, sambil cari kedai untuk beli susu cucu nya yang tak minum minum susu , cari jugak bekalan ikan sebab hati dah malam kan, sambil cari hammer nya yang tercicir tepi jalan, duit untuk beli susu pulak tak cukup, masa untuk beli ikan pon dah nak habis"



wahhhh.. dapat tak gambaran nye?? atau nak lagi?? dahhh.. melebih ni..

yipiiiiii^^ happy nya bila hidup dengan semua di atas ni kan?? kan?? kan?? (sape yang setuju dengan semua ni, hentuk kepala kat dinding bilik opah korang ya, korang mungkin ade masalah hidup yang kritikal)

bila dah dapat gambaran yang jelas dan jitu tentang seksaan yang yuyu rasa tu, patot kan yuyu ponteng kelas besok?
yaa.. terima kasih kawan kawan, yuyu tahu, kawan kawan simpati.. ok ok ok.. tak pa, yuyu ponteng la.. jangan risau ok?? hahah..

bila semua ni jadi, baru la yuyu terasa "kan bagus kalau kita diciptakan tangan sebanyak sotong kurita, otak sebanyak sebanyak otak udang(ye ke), tenaga macam baru lepas minum kacip patimah anak harun sebelah umah pian, mata gagah perkasa tanpa rasa mengantok". hahah.. bersyukur lah yuyu masih lagi hidup..

bahagia bukan?? esok tak nak pegi kelas, & yuyu nak bangun lambat sangat. mungkin pukul 2 petang adalah waktu yang paling sesuai yuyu bangun.. o... awal sangat?? ok ok la.. pukul 3?? haha.. dah dah.. yuyu bangun pukul 6.30 pagi la (duduk sopan santun, cuba jadi muslimah sejati)



jadi sekarang, keputusan yuyu muktamat. yuyu tak pergi kelas untuk satu hari esok.. terima kasih kawan kawan kerana bagi sokongan.. yuyu akan dalam bilik je besok sambil gedik gedik kaki dengar lagu..

July 16, 2010

Demam Yang Sangat Terok

2 comments
Share
hari ni yuyu sangat tak ok. demam panas yang melampau lampau (takde la melampau sangat). yuyu tak g kelas, usra, ape ape pon.. semlam, dalam pukol 2, yuyu terjaga, muntah banyak sangat.. :( dah la yuyu sorang dalam bilik.. tak tau nak call sape.. nak call bee, dia ada exam pagi nya, tak nak ganggu.. nak call laki masa depan, tapi takot dia dah tidur.. akhirnya, kacau jugak laki masa depan, tapi dia pon mamai mamai. tak pe la..

yuyu rasa macam nak pengsan je semalam.. nak bangun tak boleh,pening sangat. tekak macam dah kembang je.. yuyu pon makan la pil tidur 1/2biji (mintak maaf, kawan yuyu yang bagi, ni 1st time yuyu makan). sekarang baru terjaga.. wohahah.,.sumpah tak nak da makan pil tidur.. pening bila bangun..


sekrang je baru boleh bangun siket.. yuyu nak lawan rase lemah ni.. yuyu bangun teros kemas bilik, lari lari setempat, yoga, & yuyu nak cuci baju jup g.. harap harap yuyu sembuh, sebab nye, besok yuyu ade ko-ko.. fitness test.. wohahah..

tapi betol jugak kan, bila kita saket, kita kena lawan rasa saket tue, macam sekarang, if yuyu tak lawan rase lemah ni, yuyu akan teros lemah.. so sekarang, yuyu buat buat kuat.. walaupon, otak yuyu macam nak pecah,badan yuyu sangat sangat ketar (macam pak cik pak cik tue),.

yuyu online the star, & bace gossip. subuh tadi yuyu tak bangun.. tak pe kot??? (ekk??)

yuyu nak terima kaseh jugak kat bee, sebab datang bilik yuyu buat susu, amek towel basah tarok kat dahi, dia bawa ubat selsema & demam, bawa air panas, & tidur tepi yuyu, walaupon dia ada exam jup lagi.. i love you.. <3

yuyu ingat nak g klinik, tapi, kunk ade pulak yang bersepah tepi jalan tue. hmm. tak pe la.. ade ubat kan.. pasal MC pulak, tayah la kot.. yuyu tak penah ponteng kelas kan.. :P heheh.. sekali je baru.. :)

hmm.. tetiba teringat mak yuyu :( if yuyu ada kat langkawi dengan mak sekarang, mak mesti jaga yuyu sangat sangat.. best nya demam kat langkawi.. :( pernah dulu yuyu demam terok sangat sangat, mak sanggop tak tidur malam, nak tengok yuyu.. walau pon, esok pagi, dia banyak keje.. hmm.. besar nye pemngorbanan mak kita kan (tak sedia pulak nak jadi mak orang)..

July 15, 2010

H1N1

1 comment
baru je tadi mak yuyu call.. sebab yuyu soroh call. heheh ^___^ save kedit la kate nyeeeee~ mak dah tao dahh.. ape lagi yang yuyu nak kalau sroh dia call, bank in duet, tak pon topup..

baru je nak reject call, mak jerit "kakak!! kakak!!" waaa... nanah telinga.. mak pon cerita.. bapak sedara yuyu kena H1N1.. tak bole g keje.. lemah sangat.. kesian nya.. :( dok bagi ubat untuk bagi dia kuat.. yuyu tak pulak di bagitao secara detaill.. tapi. tue la ynag mak kate..

rupe nye.. ade lagi menda alah tue kan.. ingat kan dah hapus... errr~ takot la...

semoga bapak sedara yuyu tue cepat semboh & kuat.. aminn.. same same la kita doa ya...

hari yang agak bosan

4 comments
boring sangat hari ni.. semua kerja buat tak menjadi.. mungkin yuyu tak solat subuh kot..

petang nanti pukol 1 ada perjumpaan usrah.. sumpah yuyu tak suka sangat.. pukol 1?? pukol 2 ada kelas sampai 6.. korang fikir tak ape yang yuyu fikir?? yuyu dah bagitau semua kat naqibah (ketua usrah)..boleh ke dia jawab macam ni "alaa, tak pe, yuyu kan jenis tak sembahyang" WTF!! mentang mentang la yuyu ni free hair! pakai sexy. tapi tayah la estimate yang yuyu tak solat..

yuyu tak suka sangat.. selfish betol.. mentang la dorang free.. yuyu banyak kelas. :( yuyu banyak asignment kena buat.. grouping presentation untuk macam macam subjek, asignment, midterm lagi.. exam month kann..

macam macam yuyu rase sekarang..

ni pulak pasal sorang kawan yuyu.. pinjam duit yuyu $400.. banayk kan?? yuyu tolong dia sebab tak nak dia kena halau dari rumah sewa.. kesian kat dia. nak keje susah, semua la.. makan pn susah.. tapi, bila mintak je, dia bagi banyak alasan.,. tengah bulan la, hujung bulan la, tak de cash la, adik xcident la, kawan saket la. macam macam.. yuyu nak sangat cerita kat orang.. tapi kat sape?

yuyu tak rase ada orang nak dengar semua masalah yuyu.. so, yuyu cerita je kat blog ni..

ape lagi yuyu nak luah ya?
hmm.. pasal PTPTN.. yuyu kena reject tao. ntah kenapa.. nak kate gaji parent yuyu tinggi, orang laen dapat je.. hadohh.. takkan la yuyu nak nyusah kan parent kan.. dah umor 21.. pandai la hidop sendiri.. :(

ape lagi ya?? ntah la.. pasal study.. yuyu nak sangat semester ni, yuyu punya pinter, sangat sangat bagus.. yuyu study sampai tak ingat diri yuyu.. :( macam mane if yuyu tak dapat pointer yang baek huh?? :( yuyu kan suka pk negative..

entah la... kalau boleh nak je yuyu g mane mane.. tenangkan sikit otak ni.. yuyu da jerit kuat kuat dah dalam bantal.. yuyu nak dengar music kuat kuat.. dah makan ape yang yuyu tak boleh makan.. tapi yuyu still tak ok.. yuyu nanges je selalu.. ye la.. dalam bilik tak de orang.. tak malu sangat kalao nages pon kan..

yuyu memang tak tao nak uat ape sekarang..yuyu just nak share dengarn orang. yuyu tak tao je ngan sape.. ngan mak?? mak saket sekarang.. takkan la nak berat kan otak dia kan .. ngan kawan?? sape?? apple?? keje.. ayin?? malu.. bee?? dia tengah tak ok sekarang.. laki mase depan?? selalu bz.. yuyu selalu je cakap dengan bantal yuyu.. tapi takde respond..



hmm.. mintak maaf la.. entry kali ni, pasal sedih sedih siket.. ye la.. kadang kadang kita hapy.. kadang kadang kita sad sangat sangat..bila kita appy, kita kena pk yang jup lagi kita mesti nak sad.. tapi bila kita sad, jangan la sad sangat, kita mesti tau, jup lagi mesti kita happy..
setiap yang susah, ade je senang nye.. kannnnn~ (ustazah yuyu la pulakkkk)

July 14, 2010

English Presentation 28july2010

0 comments





petang tadie untuk kelas english, lecturer yuyu dah decide tajuk untuk presentation kelas yuyu.. yupp.. sukaa.. :) hehe.. grouping..

soklan nye :
there are many unsual costums around the world such as "blakening the bride" in scothland, and many more. use the internet to look up these and other unsual traditions/fashions/customs around the world by searching under the unusual (odd). based on your research, write about one of them and share it.indicate which website(s) provided the information for your presentation.



wohahahah.. suka nya.. tengah je sir hasrol bercakap, tak habis lagi ayat penamat dia, zaapppppppp! kat otak yuyu teringat GYARU! hahah... one of the most odd but superb fashion in this world.

walaupon fashion nie dah lame lame lame sangat sangat sangat dah.. tapi bagi yuyu, dia sangat unik. kannnn~ comelcomel je.. tak sabar la nak buat research pasal ni.. tak pon, yuyu nak buat pasal korean tradition..


(korean tea ceremony) tapi takde la odd mane pon kan.. tak pe. yuyu wat bagi dia nampak interesting..

kawan yuyu ada yang nak buat pasal adat kat indonesia.. ye la.. dia orang indonesia..yuyu pon tak tau nak pilih sape group yuyu..

yuyu ingat nak amek nang (kedahan) & awo (somalian) je.. rasa nya, macam tue la kot.. tak pe la..yuyu dah siap semua.. ready sangat sangat.. :) weeee~ tak sabar!




SAYA TAK PUAS HATI!!!

3 comments





hahaha.. nak report takot, nak g serang kat atasan, memang la tak kan.. so, wat protest bsar besaran kat blog je la.. teheeeee ^___^


ok ok.. serious mood.. :P (cehhh, macam tak siyes je)

DENGAN INI SAYA ASMIDAYU ZULAIKHA ESWAN, PELAJAR BAC.ISLAMIC FINANCE MAJORING BANKING INGIN MEMBUAT PROTEST TERHADAP PENGURUSAN DI KAMPUS SAYA BELAJAR NIHHH!!!

wahhh.. penuh semangat.. berkobar kobar...
sape tak marah.. kalau orang yang dilahirkan jadi sorang yang penyabar pon, tak leh sabar!! dah la semua nya mahal!! KOTOR! busuk! macam macam lagi la...

1.Angkatan Kucing Sekampus
pagi pagi lagi dengan mood gumbira nak g kelass.. baru je nak nyanyi lagu litle lamb! dah spoiled mood yuyu! bau **** kucing!!! babik la! hari tue register nampak kucing.. sekarang dengan bapak kucing, mak dia, anak pinak, cucu cicit, siap berjiran .. sekarang nie bertambah lagi, dah ade pulak society dorang.. mak cik kucing, jadi timbalan president, ntah banyak lagi la pasal kucing.. kalau **** bau paco rabbane XS(perfume yang buat yuyu juling mate) tak pe jugak!! ni, paham paham la bau **** cam ne!!! tak de mood nak belajar!!! malas g kelass!!

2.Lalang
mula mula masok, woaaaa! bersih nya tempat nie.. sekarang?? lalang dah tak macam lalang.. tinggi nye dah same tinggi ngan pokok balak! bila ntah nak tebang lalang ni.. hmmm.. tak pon, hiasan kan.. wahhhhhh.. cantik nya (ewhhh~)

3.kotor
sumpah yuyu cakap, sini memang kotor.. cafe kotor.. nak makan pon tak selera.. bila makan, rase macam tekak tengah bersusah payah buang makanan dari cafe ni dari hidop dia . tak mao kawan.. kotor... dah la masak guna kaki!! guna la hati... baru sedap kannnnnnnn~

4. mahal
ni memang tak leh kate apa.. mahal gila.. semua la.. fees, makanan, denda ape ke.. mahal..bukan nya sini semua anak sultan.. bengom la.. cekik darah! riba! harammmmm! wahhh.. masok dah hukum.. heheh...


hmmm.. lega siket... walaopon protest kat sini, dah rase macam protest depan hidong dean ja..


July 13, 2010

Semoga ........

5 comments






tadaaaaa (roll drum pleaseeeeee*) hehe.. peca rahsia.. nak gak share semua ni.. :) serba sikit tentang impian yuyu.. cewahhhhhh.. tetiba post entry pasal impian.. ye la... yuyu dah tua. nak la jugak pk pasal mase depan.. :P heheh... ape ya impian yuyu??

nahhhhhh~

yuyu nak sangat happy kan family yuyu.. tulang belakang yuyu la.. yang selama ni selalu dengan yuyu.. I love you ma, abah, akmal & hani.. semua la.. yang penah jaga yuyu.. atok & tokwan yuyu.. :) angah yuyu yang selalu ajar yuyu ngaji, & kepada penduduk kampong semuaa, dengan ini~~~~ errr.. sorry sorry.. dah rasa macam kat stage oscar pulakkk...


yuyu nak sangat nanti yuyu dapat hidop dengan laki masa depan yuyu ni.. sorang yang telah wat yuyu jadi semakin YUYU.. :) i heart you laki masa depan..

laki masa depan yang mithali.. :) amin... semua orang nak kann.. :) hahah.. tapi boleh ke?? laki baek untuk perempuan baek, yuyu ni jahat.. err.. tak kan la dapat laki jahat?? tamaoooo :(

so, untuk dapat laki masa depan yang macam yuyu ada sekarang, yuyu kena la berubah banyakk.. jadi perempuan solehah.. hmm.. kan best kalau yuyu jadi macam nie.. tak pe.. some day.. :)
yuyu dapat cute curly baby.. awww.. suka nya.. nak nak!!!! gedik!! lantak la...da dahh.. yuyu ni kuat berangannnn... :P
yuyu nak sangat jadi islamic banker (kuwait finance house, maybe) tak pon, mane mane bank la.. :) usaha dah ada, doa sentiasa, insyaAllah, ada rezeki, ada la kan :)
cewahhhh.. nie cam gedik je kan .. ishh.. malu la nak gitauu :P (^____^) blushing dahhh
yuyu dapat true love.. dah dapat kot sekarang :) cewahhhh... tengah hangat bercinta la ni... :P


yuyu ada family sendiri.. woaaaa.. lambat lagii...

yuyu berjaya dalam study yuyu..& yuyu dapat manfaatkan ilmu yuyu dengan semua.. yuyu tak nak riak dengan apa yang yuyu dapat.. :) wahh.. ni dah macam cerama agama ni.. nasib la tak buat hujah2, diiringi dengan dalil dalil jugak nas nas.. hahah .. aminnnnnn...

heheh.. semua orang ada impian sendiri kann.. tipu la tak de.. (tipu berdosa masok neraka!!) huhu.. dah dah.. korang punya mesti lagi bes best kann.. tak pe.. kita usaha je untuk dapat semua ynag kita nak ya.. :)


tay tay punya pasal

2 comments
U like this entry?






what a amazing creature on earth.. tay tay.. tahu tak!! sebab kau la tadi yuyu moody sangat sangat.. yuyu tidur.. mimpi tay tay pegang tangan.. tetiba ter jaga.. ASBESTOSMONESPOOSTOSSOTOSPOS!!! bengom betolll.. terjaga pulakk.. sakit nya hati. bia la yuyu sempat kiss body dia yang mantap tue jup ke.. ni baru dia pegang tangan dah ter jagaa.. grrr!!!!


tengok la.. betapa aku mengkagumi susuk tubuh mu.. ahah.. lucah lucahh..!! mane de.. sape kate lucah.. biase la tue.. hmm.. tay tay... pinang lah daku cepattt <3 <3

My Name Is Khan

6 comments





yuyu baru habis tengok citer bollywood meliwoot ni..memang la dah lame citer ni kuar kan.. agak ketinggalan la.. tapi takpe, tak nyesal la tengok citer ni.. gahhh~ bukan fan bollywood pon.. tapi kawan yuyu kate, best sangat.. yup.. siyes cakap.. best la!! 5stars ok!! heheh.. siap nanges, gelak gelak, golek golek, hahaha.. cerita pasal Khan sorang Islam, berkahwin dengan isteri nya manduri (hinduisme).. cerita ni banyak betol kan balik otak otak orang bukan islam yang kat luar sane, konon nye Islam ni agama yang terok lagi kejam la.. baguss.. heheh..


Shah Rukh Khan as razwan khan.. huhu.. pic ni mase dia nak ngorat manduri. hohoho.. gataiiiii noooo~ walaupon dalam citer ni dia maen watak bodoh bod0h cerdik (saket ape ntah, susah nak ngeja), tapi dia nampak sangat sweet wooooooo~ tengok citer ni, yuyu pulak berangan ngan laki mase depan yuyu.. cewahhh ( kantoi).. dia bagi choclate, pkai pink same ngan manduri, & macam lagi la... sweeeeeettttttttttt~


ni pulak,.. hmm... menusuk kalbu ni... :( mase ni, khan tak de duet sangat.. dia on his way to meet OBAMA.. woaaaa~ demi binik tercinta dia la.. nak gtao kat Obama (my name is Khan, im not terrorist). hahah.. kalau obama nak dengar laa... ngarot tol citer ni...khan ni ada kebolan repair macam.. kat bank dia tinggal $2 je.. so, dia repair la, so that dapat duet lebih.. (ngarot lagi, macam la orang nak layan sangat)



ni kajol as Manduri.. woaaa.. dulu, si kajol nie cam ntah papew je.. takde la minat sangat.. bila tengok citer ni, woaaaaa! suka gile.. rambut dia lawa, muka dia lawa.. advance aunty kojol ni... amboiii... mentang mentang la dok kat negara omputih.. baguss.. bagus...


so, kepada korang korang yang tak tengok lagi citer ni, g la tengok ya.. download ke, beli CD ke.. buat relax otak kann.. :)

Nurul sofiya

6 comments




kelas semua cancel hari ni.. bukti?? bukan malas tao..

sir hasrol (lecturer english): "zulaikha, i kat luar, if 30minutes lg i x dtg, mean, kelas cancel ok? inform or freinds, please"

uztazah huda (lecturer hafazan) :"yuyu, kls arinidibtlkan..sy ada bengkel penulisan_ustz huda"

hahahah... dah pecaya kan??

kelas akidah pulak
"ustaz, yuyu tak g kelas, lambat demam..:)" hahah.. yang ni yuyu send kat ustaz.. demam?? tipu jeee :P huhuhu.. patot la susa dapat ilmu.. tipu cikgu :P bhahaah.. bukan demam, tapi, malas g ^____^


ehh, bukan yuyu nak cerita semua ni sebenarnya.. yuyu nak cerita pasal nurul sofiya.. sedap nye nama dia.. boleh pinjam buat display name facebook ni.. masa tunggu lecturer hafazan yuyu sampai masjid, yuyu hafal dulu, surah surah yang kena hafal.. sikit je.. yuyu sorang..

tiba tiba, datang sorang perempuan berpurdah (niqab), pegang bahu yuyu & bagi salam.. sopan nye... kontra sangat sangat dengan yuyu...

sofiya: assalamualaikum.. sorang je?? hafazan kan??
yuyu : hehe.. waalaikumsalam.. ye, kelas hafazan.. lecturer tak datang lagi..
sofiya: course apa ni??
yuyu: islamic finance majoring banking..
sofiya: sape name enti (awak)?
yuyu: yuyu :)
sofiya: sedap nama enti.. banyak ke kena hafal??
yuyu: dari an-nas sampai al-buruj.. banyak jugak la..
sofiya: takpe enti.. niat semua untuk Allah.. ikhlas hati kita, semua nya berjalan lancar. insyaAllah.. kalau tak boleh hafal,mintak jugak pada Allah, Allah kan tuan kita.. kita ni hamba nya je,. Dia tau apa yang kita tak tahu. Dia Maha Pemurah.. mintak je dari Dia.. jangan kita mengeluh atau kita menadu pada orang selain selagi kita tak mengadu pada Allah..dia ciptakan kita, kenapa kita perlu mengadu pada orang kan? (lebih kurang macam ni la)
yuyu: (huh?? agak blurr~ ye la.. tetiba).. ye la...
sofiya: ana(saya) nurul sofiya..course tahfiz..nak berkongsi dengan enti.. masa lapang kan.. (sopan nye)
yuyu: ye la... (memang tak tau nak cakap ape)
sofiya: tak pe la.. ana nak ke atas.. nak hafal.. assalamualaikum..
yuyu: ye.. walaikum salam..

wahhh... terkejut yuyu.. hmm.. lemah lembut sungguh orang nye.. best dapat kawan macam tue.. walaupon siket je dia tazkirahkan yuyu, tapi, bagi yuyu terfikir balik.. "hmm.. etol jugak kan." leb
ih kurang cam tu la...

July 12, 2010

Angel Vs Devil

1 comment
Me= Devil

U= Angel

If You're happ & you know it

0 comments





nahhhhhh~ amek ni video.. :) barney!!! dari kecik lagi yuyu suka sangat dengan barney.. sampai la sekarang.. if yuyu tengah tak happy.. yuyu nyanyi lagu ni.. hahaha.. pastue, mesti senyum sorang sorang... <3 <3

Thanks Barney....

July 6, 2010

lmfao xD

4 comments
ini kisah pkol <6pm semua nya jadi lepas klas ICT.. sir halim othman. yuyu ni well-known as a assistant lecturer. hahahah.. budak2 course yuyu yang pgil taoo.. sebab nye, dorang kate, yuyu ni boleh ganti lecturer.. if dorang tak tnye lecturer, dorang tanye yuyu la... nama tue diberi khas oleh ZIYAD ISACC.. sorang budak kelas yuyu dari south africa. wah wah.. suka gitu! ye la.. sape tak suka kannnn.. and sekarang, if ada apa apa, dorang mestie kata " ask our assistant lecturer". hahaha... ye la ye laaa.. suka nie...

dahh.. bukan nak cerita pasal benda merapu ni.. tapi nak cerita pasal ni :

" lepas kelas ICT tadi, yuyu kata kat sir halim, sambil kemas kemas barang yuyu.. " sir!! hantar yuyu g pasar malam!!!" hahah.. poyoy nye.. bia la.... jao kot nak jalan.. sir pon jawab "boleh, tapi cepat, nak amik anak saya" huhuhu.. girang nya hati ni.. dah kuar kelas, yuyu ikot sir, g pulangkan LCD kat office. kebetulan jumpa la dengan dorang lecturer perempuan ni. 1 department ngan sir halim. name dia madam roziah osman.. dorang panggil RO. hahah.. madam tu tengok yuyu.. dia tnya

RO: u student sini ke?
yuyu: yup.. :)
RO: kechik nya.. hahah.. umur berapa?
yuyu: 21 dah tahun ni.
RO : u amik degree la? cos ape?
yuyu : islamic banking.. :)

tetiba, dia bisik kat yuyu.. wahhhh..

RO : nak tak i kenal kan u dekat my ex student.. he's a smart student, handsome & tall..
yuyu : huh?? hahah.. i dah ade bf la madam
RO: it's ok la.. u pbukan kawin pon kan..betol x halim?

sir halim cam blurr... hahah..

halim: kenapa?
RO : i nak kenalkan dia ngan my student. smart
halim: ok la.. budak yuyu ni pandai.. (malu yuyu)
RO: ok la.. u bg i number dia besok.. boleh ya yuyu.. that guy dah keje.. u senang hati la nanti.. dia nak i cari kan calon untuk dia.. dia pemalu sket..

yuyu : huh?? (blurrr)...
RO : u nama apa ya?
yuyu: yuyu
RO: how to spell?
yuyu : y u y u
RO: ur full name?
yuyu : asmidayu zulaikha eswan
RO: mesti ur mom mesti suka tengok ali setan kan

yuyu senyum je..
hmmm... ntah ape dalam otak yuyu sekarang... hmmm... bia laaa...
tapi.. nape nak kenal kan ngan yuyu... errrr~ bia la... sir halim text yuyu tadi

"salam, u try la kenal student madam RO, bagus"

yuyu rep

"dah ade bf la"

sir

"try la"

malas nak rep.. hmm... kenapa??? kenapa?

10/julai/2010

1 comment
tak sabar nya tunggu hari sabtu ni.. :) kalo boleh nak cepat kan je masa nya.. di campus yuyu, ada talk.. Program motivasi cemerlang bersama Dato Dr. Sheikh Muszaphar Shukur. 9pagi.. best nya hati yuyu nie.. dari dulu yuyu nak g. tapi, asyik jaoh je.. ade kat pwtc hari tue, tapi mase tue, yuyu kat langkawi.. sekarang, yuyu dah dapat peluang nya.tak kan la nak lepas kan.. ada dua harga tiket.. $5.. & $18 (+buku journey to space). yuyu beli la tiket $18.. sebab buku tue kat luar harga nya $25.. bagus kannn :)

9-2 talk.. 2-4 seisi photography & autograph.. tapi yuyu g untuk talk je la kot... petang nye yuyu ingat nak keluar.. hmm.. tak pe la... :)

suka nya..... kawan kawan yuyu yang laen tak dapat g.. dorang ade mid term.. so, yuyu g sorang je la.. tak pe.. nanti kongsi ja...


B A H A G I A..

July 3, 2010

moody

0 comments
tak best hari ni.. membe yuyu kluar ngan boyfriend dia,. sorang je yuyu hari nie. kan best kalau dia ada. dia nyanyi lagu negaraku sampai pecah tekak. boleh jugak yuyu happy.. nak keluar,. tapi semua yang ajak, laki. gila ke.. tak nak la.. nak keluar ngan bf yuyu, dia tak nak. tak kan la nak paksa jugak kan.

memang tak da mood hari ni.. kan best kalau bf yuyu tue faham yuyu..yuyu tak nak yang lain.. tapi yuyu nak dia paham,.. yuyu x happy langsong malam nie..

dah la..
mlas nak cakap sal dia..

grrr~

thanks Che Rokiah Binti Mahamud

1 comment
she's my mom. rindu plak ama mak yuyu.. apa la y dia buat sekarang kan. tadi yuyu call, dia tidur lagi. demam. :(sedi nya.. if yuyu ngan mak sekarang, mesti yuyu picit picit kaki dia, kepala andbaring sebelah. hmm..

pasal mak yuyu.. dia sorang yang sangat kuat. ye la.. sapa sapa pon puji mak dia sendiri kan..

tak pe.. yang penting, yuyu syukur sangat dapat mak macam dia.. dia buat yuyu jadi yuyu sekarang.

semalam yuyu tak boleh tidur. takot siket, tidur sorang kat.. 1 rumah, sorang. tapi mak selalu ajar yuyu berani siket.. if apa apa yang tak ok jadi, mak ajar yuyu fikir positif.. semalam, yuyu terjaga pkol 3pagi, yuyu rasa lain macam je kat blakang yuyu. tapi yuyu fikir laen, maybe yuyu tengah mamai. huhuhu.. macam macam la, if yuyu ada problem besar sangat, yuyu mesti ingat mak,pernah dulu yuyu ada problem besar jugak, bila cerita kat mak, mak kate "bagus la ade masalah, kalau takda, macam mana nak tau pasal mase depan nanti". hmm.. betol jugak kan.
ape lg ya?? macam macam la..

dah la.. lenguh sangat nak menaip.. yuyu kan takda mood. huhuhu. k la. ciaoo...

tak happy nye hari ni

2 comments
tak tao nak mula macam mana. rasa tak happy sangat hari ni. nak marah, tak tau nak marah apa, nak nangis, macam bodo pulak, nangis tak tentu pasal. so sekarang, yuyu dengar lagu kuat2, biar pecah telinga ni, then, make up2 (xmandi lagi), conteng wall,sepahkan bilik dan bla.. bla blaa..

bila tengok muka kat mirror plak, rase geram sangat sangat. kenapa muka yuyu sekarang makin tak ok? perasaan je ke? rambut pulak buruk. hmm.. bila la yuyu nak buat treatment kan. asyik busy ja.tak pe la.. nanti je.. malsa fikir.

nak blonde rambot, nanti tak boleh solat. nak perm, tak lawa kalau rambut hitam. hmm.. ape ya nak buat dengan rambut yuyu ni?

*dahh.. stop pasal rambut.

pasal ape pulak ya? pasal study? yup yup!
hohoho.. dah nak exam ni.. memang cuak gila yuyu sekarang. tak boleh ke, kalau study je.. takde exam exam ntah pape tue. grr!

dah la.. malas nak bebel sangat. tak da mood la
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.