December 22, 2010

10 jenis orang yang menyenangkan hati

20 comments
Assalamualaikum!

berbekalkan idea yang seciput, tapi hati meronta ronta nak post entry baru. ish. dok tak diam betul hati ni. rehat la jap sehari dua. baru semalam post entry baru kan. tapi takpe, nak penuhkan impian hati, yuyu cari idea. apa yang nak di kongsi kan. kan. kan. kan.

kali ni, nak kongsi, jenis jenis manusia di mukabumi ni, yang di sukai manusia.

1- Orang yang murah senyuman
sejuk hati mak mengandung kalau tengok anak pinak budiman senyuman. tak payah nak senyum selalu, cukup la kalau senyum bila nampak orang. bukan masuk buku 555 pon kalau senyum. tengah urat urat tensi kita tegang keluar, dek kena marah dengan bos ke, hutang tak habis bayar ke, asignment berjuta juta lemon ke, tapi bila tengok orang senyum kat kita, otometik, reda sikit kan serabut kepala hotak. setuju?

2- Orang yang pandai tak kedekut ilmu
syok sungguh nak rapat dengan orang macam ni. dah la bijak bestari, tak kedekut pulak nak kongsi ilmu yang ada. bila dia dapat sikit ilmu, dia kongsi ramai ramai. dia tahu sikit tips, dia share beriban dengan orang. contoh nya blogger, bila dah dia tahu orang memerlukan apa apa tips, dia offer nak tolong. ish bagus! ni tak, ada orang yang pandai, sangat pandai, tapi bila kita tanya sikit je, dia sorok ilmu rapat rapat. kalau ilmu dia tu berisipadu, memang sah dia simen rapat rapat dalam dinding rumah. tak bagus betul.

3-Orang yang baik
sape la yang tak suka kan rapat dengan orang baik. semua nya yang dia buat, kita rasa senang saja. tak main cocok cocok belakang kita, tak suka tanduk tanduk kan kita, tak jadi hakim takbertauliah terhadap diri kita. sejuk perut ginjal hati paru paru kita bila rapat dengan orang macam ni. ni tak, baru ada sorang dua puji dia baik, mula la nak jadi hakim tak bertauliah. nak cakap kita teruk la, kita itu la, ini la. tak pun, depan nampak baik, belakang, main tikam tikam belakang pulak -_- benci. bila kita rapat dengan orang baik ni, dia akan buat kita sangat selamat untuk rapat dengan dia. best.

4-orang yang suka belanja.
heheh.. yuyu suka orang macam ni. :D kalau boleh, nak offer kan diri kawan dengan orang macam ni. ye la, sape tak suka benda free kan. kalau masuk supermarket, ada ubat gigi darlie percuma BMW, dengan colgate tak ada percuma apa apa, mesti kita amik darlie percuma BMW kan. heheh. tipu la tak nak. munafik kalau kate tak nak.0.o orang macam ni, memang di kelilingi ramai "kawan". awal bulan dah tentu ada duit, tapi dia offer nak belanja, tengah bulan, duit dan poket umpama isi dan kuku, tapi dia still offer nak belanja, best! ujung bulan, duit dan poket umpama melukut di tepi gantang, still, mehh arr aku banje ko, aku bek hati. tapi kalau dah baik macam ni, ragu ragu la pulak

5-orang yang tak sombong, bongkak, riak, takabbur!
ni sifat semula jadi yuyu ni! betul! lehh caye ke. best betul bila dapat kenal orang yang sedemikian. takda la kita rasa rimas sangat kan dengan orang macam ni. orang melambung lambung puji dia pon, dia cooooool saje. orang bagi anugerah kebesaran duli yang amat mulia sultan selangor pon, dia, lek lu cok kok luuu saje. tak ada la nak jalan dada 400 inci kedepan bila kena puji. tak la pulak, nak buat baik depan orang saje kan.
-----------------------------------------------------------------------

mungkin tu apa yang korang suka, bagi yuyu pulak, yuyu suka bila :

6- bila kakak maxis(sebab yuyu guna broadband maxis) pemurah:
"bill broadband adik, tak payah bayar ye bulan ni, bulan depan, bulan lagi satu depan, buln satu satu lagi depan, juga bulan satu satu satu lagi depan. pakai la dengan free ye. lepas tu, nah singgit dua puluh sen. buat beli gule gule." siyes, kakak tu akan di sayangi yuyu serta merta.

7- kawan yang ambil berat:
sedang yuyu bawa benda berat seperti tiga belas ketul buku yang gedabak besar, serta pelbagai lagi beg yang berat berat ke kelas pada tengah hari yang terik lagi panas, tiba tiba, muncul makhluk yang di cari cari bersuara: "tak payah la nak bawa semua benda alah tu, meh saya bawa semua, saye memang suke amik berat. yang ringan tak suke. yang ringan awak je bawa" yuyu akan balas : "macehh :D"

8- lecturer yang budiman markah
kita semua tercari cari seorang pendidik yang budiman markah. kalau dapat lecturer kedekut taik idung agak masin, sanggup wehh extend tahun depan subjek tu, amik tahun depan demi lecturer tersayang tu. lagi lagi la lecturer yang : "ok, baiklah murid murid, mulai sekarang, awak semua tak yah datang kelas ye, pergi la buat amal kebajikan. nanti dua hari sebelom final, datang bilik saye, copy semua soklan final, ye" yuyu akan jawab" ishh, baik sungguh cekgu ni, budimannnn"
9-majikan yang murah rezeki (harap mak yuyu tak bace)
kalau keje esok esok, kita doa la supaya dapat bos yang bertangan selalu memberi. setiap bulan ada dau kali bonus, elaun pulak tu ada. siap tambah, elaun tidur, elaun jalan, elaun anak laki bini, elaun dapur rumah, elaun minyak kete di lipat gande kan. ish.. murahh rezeki bos kita kan.

10- jiran tetangga yang jaoh sekali nak mengumpat.
paling tak suka orang mengumpat. apa lagi kalau jiran jiran kita mengumpat. bila dah keje nanti, mesti kita ada rumah sendiri kan, tak pun, bila dah kawin nanti, kan senang hati kalau dapat jiran yang petang petang datang rumah "awak, jom la kita berbincang pasal cara cara nak masak tempoyak agak lebih enak lagi best-giler-babi-wa-cakap-lu," ni tak, asal datang rumah je "awak, tak dengar cite ke yang jirang kesayangan awak tu kena tangkap dengan JAIS?" cesss.. jaga tepi kain orang je.

sekian, tu saja 10 jenis orang yang menyenangkan hati kita. kalau fikir fikir balik, apa saje lah yang ada kat yuyu yang boleh senang kan hati orang. kadang kadang, kita dah try buat yang terbaik, tapi orang, samaada salah anggap ataupun, tak perasan apa yang kita buat tu. sigh!

p/s: apa apa lagi yang senangkan hati korang?


terima kasih kerana sudi luangkan masa bace entry yuyu kali ni ya :)

December 17, 2010

doakan saya..

5 comments
Assalamualaikum :)

mood: serius tak ok

entry yang paling pendek. doa kan yuyu tabah untuk hadapi hari hari lepas ni. supaya yuyu tak berundur dari keputusan yang yuyu buat. dengan keputusan yang yuyu buat, akan senang kan pihak "dia". cess, tak best arr rase cam ni

dan doakan yang terbaik untuk exam Business Maths esok hari.

terima kasih.


p/s: contest, almost 100 blogger join. thanks.

December 13, 2010

cekgu, saye nak minta maaf sangat ye :)

4 comments
Assalamualaikum!

semalam.
hari yang sangat rilek. tolong jaga booth. team kitorang di 'paksa' cekgu untuk buka satu empayar perniagaan bagi membolehkan kitorang mendapat 20% markah percuma Mid-term Exam. alhamdulillah. bermakna di sini, tak perlu yuyu mengusahakan diri tengah tengah malam untuk selak satu per satu buku yang semestinya bila exam je yuyu buka.

padahal yuyu perlu wajib siapkan satu keje sekolah yang cekgu bagi. bermarkah 25%. mengenai Principle of Islamic Economic. Soalan nya cuma :
  1. Define the concept of "making money out of man". (6marks)
  2. Elaborate the two stages of Islamic rationalism in consumer behavior theory (9marks)
  3. Explain the three elements of rationalism in consumer behaviour theory. (10marks)
memang nampak senang. tapi tak terbuat sebab musabab , broadband yuyu di pinjam kawan, dan satu lagi, yuyu terlalu fikir yuyu dapat siapkan assignment semua tu dalam masa satu jam sebelom tidur. meleset jangkaan tersebut. bila dah terlalu mengantuk, yuyu nekad tak nak pergi kelas esok. yuyu kena cari alasan "baik punyee"

hari ini:

kerana pabila malas mengusai diri, yuyu me "rajin" kan diri menghadirkan jasmani ke Seminar Pembuangan Bayi yang "best". sanggup T_T. siap talipon cekgu fiqh islami, cekgu Jurisprudence, juga tak ketinggalan cekgu matapelajaran yang ade assignment tadi. dengan alasan yang same " saye ada seminar la miss/ustaz. tak boleh attend kelas hari ni. jangan buat quiz tao. ^^"

selamat. terselamat. tapi bala apabila pergi ke seminar, rasa macam, tak dapat satu input pon. yang yuyu dapat cuma "tips untuk menambah kebahgian dalam rumah tangga adalah pelukan suami isteri sekurang kurangnya empat kali sehari". bukan kah yuyu masih bawah umur? atau belagak bawah umur?

rentetan seminar terlalu "best". toilet tempat melepas kan mengantuk di tangga.

sebelum kejadian, nampak happy :)

gambar sebelom hari ni, nak nampak putih melepak macam dalam gambar ni, cepat cepat tangkap gamabr waktu pagi. chaya masa ni menipu.
bila dah balik dari seminar, sepatutnya yuyu masok kelas Islamic Economic berserta assignment yang perlu dihantar. tapi tak, yuyu jaga booth. jaga jaga juga, takut cekgu yuyu tu lalau depan booth. dah kantoi, sorang budak itam tak masuk kelas. jadi untuk mengelak di kantoi cekgu, yuyu sembunyi rapat rapat. agak agak kelas dah agak lama bermula, yuyu mula tolong kawan kat booth. selamat lagi. :")

_________________________________________________________________________________

bila di pikir balik pasal yuyu, yuyu rasa prestasi kerajinan yuyu merosot hari demi hari. cehh. agak tipu la. mungkin dua tiga hari ni, sebab tak siap keje sekolah. tapi janji, untuk capai matlamat & cita yuyu yang belambak, yuyu kena men triple kan rajin yuyu ni. kan kan :)

dah sekarang, yuyu cuba habiskan satu entry selepas berhari hari yuyu tinggal belog tanpa suapan entry yang fresh. kesian belog. kurang kasih sayang. :) cukup la setakat ni, yuyu nak habiskan keje sekolah yuyu, dah study sikit untuk kelas besok. persediaan/study awal sebelom ke kelas penting supaya kita cepat faham. selepas persedian ke kelas, kita perlu tumpukan apa yang cekgu membebel kan depan, supaya, kita tak terlepas ilmu yang tak ada dalam buku, dan kuat kan lagi pehamahaman kita. dah akhir sekali, proses mengulang kaji, penting supaya, apa yang kita dapat hari ini, kekal sampai kita mati :) insyaAllah

terima kasih kerana sudi membaca.

December 8, 2010

nanti diam, kata sombong pulak kan ...

14 comments
Assalamualaikummm !

 yuyu baru sudah manja kan muka dengan Oxy10. tak main ar Oxy5. jerawat besar tegalang, guna Oxy5 ape barangg~ tapi korang kena tahu, di sebalik ayat ni, hati yuyu remuk sebab jerawat muncul silih berganti. lepas naik kat dagu, naik pula kat dahi, lepas tu muncul pulak kat hidung (yang ni yang tak best, nak bersin pun sakit), lepas  tu tetiba sekarang muncul pulak jerawat kat pipi. sekarang kena terima suratan takdir yang jerawat dan yuyu tak boleh di pisahkan. ni lah akibat orang yang terlalu sibuk sampai tak sempat nak tanggal make up sebelom tidur. mengaku weh.
jelas kan jerawat kuh ^^
tengok saja entry entry yuyu yang baru baru ni. yang terpampang sekmen yuyu bersama jerawat. ceh. tak best la. nak macam muka takkala muda mudi dulu. muka ibarat isi telor baru kupas. *ayat ni agak hiperbola yang sebetulnya, kulit yuyu macam kulit petola tak kupas lagi T_T

entry kali ni bukan nak cerita pasal jerawat aka my bff. tak. entry kali ni pasal lain. tapi di serabutkan dengan pendahuluan pasal jerawat panjang berjela. terima jela. selalunya perenggan ke tujuh puluh enam pun belom tentu  habis dah pendahuluan merapu. sigh!

ok. tegas! untuk pengetahuan tuan puan cik encik semua, yuyu dah dikenali dengan seorang wanita ayu yang sangat aktif, banyak bercakap, bajet happy go lucky, peramah (aww~ i loike), juga sopan santun berbudi pekerti juga baik hati (ni tambah sendiri). cut the crap! tapi semua tu kadang kadang yuyu yang paksa diri sendiri nak jadi macam tu. kenapa? ha. tu yang nak di bahas kan tu.

setiap kali orang bagi satu perkataan, yuyu akan sambung dengan ayat yang lengkap lagi sempurna. contoh nya. kawan yuyu baru sebut "cun". yuyu akan sambung "yuyu memang cun gile, awak kena tahu fakta tu!". :') malu pulak. macam tu la. yuyu asyik cakap benda merapu yang sangat sangat rubbish boleh buang dalam tong sampah belakang rumah korang.

tapi jadi masalah, bila yuyu teringin nak diam, orang pulak akan kate "yuyu pehal tetibe diam ni. cerai dengan laki mase depan ke?" tak pon "aku pelik dengan si yuyu ni. tak banyak cakap. dia buang tebiat kot". atau paling dahsat "yuyu, ko ok ke tak? rasa gerun pulak bila yuyu tak banyak cakap" :'(

bedebah. ayat ayat tersebut dah terbukti yang yuyu tak boleh berubah jadi "yuyu pendiam lagi sopan santun". almaklum lah, sorang kawan yuyu yang jujur bagi statement berbaur ayat nak kena tinju "yuyu ni kalau orang baru niat nak buat lawak, dia dah gelak, padahal orang gelak sebab tengok dia gelak". hooo. ini tak di nafikan, yuyu suka gile gelak termasuk gelak kan orang.

tak best nya, bila yuyu ni datang dengan imej ala ala gangster yang suka cari pasal dengan orang, orang pulak suka cari pasal dengan yuyu. tapi best oh kalau sekali sekala buat buat tengah tension. kerut kening tak boleh belah. pastu buat buat diam sikit bila semua orang sebok gelak terbahak bahak. (yuyu gelak dalam hati lagi la terbahak bahak bahak bahak!). masa tu, mesti ada orang yang cakap gile baik dengan yuyu. lepas tu, orang macam concern gile arr! bestt! hahah.

lepas tu terpikir, ape la orang tengok yuyu kan. antara orang akan fikir :
  • minah ni tak reti dok diam ke?
  • minah ni kecik tapi suka buli orang ar!
  • weh, tak yah kawan dengan dia ni, dia ni banyak cakap
atau


  • jom kawan dengan dia, sebab dia ni gila.
  • kalau ko kawan dengan dia, kita putus kawan T_T

wahh. bapak sedih. mulai esok, yuyu nak try seboleh boleh nya jadi perempuan sopan santun di dunia! hohoho. nak try. berapa hari yuyu boleh buat semua ni. harap harap lepas la walaupun satu hari! wakakaka.
at least macam ni la ^^
terima kasih kerana sudi membaca ^^

December 5, 2010

saya ni bukan perempuan ke? :'(

3 comments
 Assalamualaikum cik mat ayob & cik leha bunga melor!



pendahuluan pon dah nampak muka cik melah ni kan T_T

malas nya nak menaip entry baru ni. ni semua angkara asignment yang belambak. tak best ar! nak tidur lebih susah, nak golek golek lebih pon susah ape lagi nak fesbuk fesbuk lebih kan.

post kali ni, tak banyak idea sangat. sebab otak dah letak sepenuhnya kat projek tempoh hari. jadi idea yang tinggal kat jasmani yuyu ni cuma seciput. atau lebih tepat lagi sebanyak sepertiga peratus. korang rasa yuyu ni perempuan ke tak?

yuyu pon konpius ni. semalam kawan yuyu talipon yuyu. kawan lama masa kenal kat bukit bintang dulu. memang rancak wehh. macam dah tak main talipon talipon seabad. biasa la pompuan, bila jumpe gang, mesti ar aktif gila en. banyak nya, dia la yang bercerita, biasa lah dia yang call. yuyu ni tunggu turn je nak buka cerita T_T tak best betol la.

maka, nak jadi cerita, dia bercerita pasal birthday dia 3hari lepas. (sumpah hakuh tak hengat langsung) cerita pasal bopren dia kasi hadiah kat dia.dialognya lebih kurang macam ni la:

yuyu: wahhh.. langsung tak ingat besday u. hmm. sori, i ni tua sikit (harap dia tak kisah la)
nini:takpe, sebab birtday i kali ni, happy sangat! bf i buat i happy taw! (ape yang happy nya? )
yuyu: cerita la! cerita la! (siyes nada yuyu mase ni gedik gile ohh!)
nini: bf i kasi i teddy bear besar gileee!!!!! chocolate 1 bakul. besttttt!
yuyu: huh? best? ape yang best syg?
nini: dapat semua tu la. pompuan mana la yang tak suka semua tu kan. pompuan nak jadi jantan kot. hahahaha!
yuyu: hahahahah! ye la.. best nyeeee!!
hahahha ( buat buat gelak). sebetulnya, yuyu terus tengok kat jasmani dan rohani yuyu. betul ke yuyu ni perempuan? ish.. betul la. siyes tak tipu! sebab nya, yuyu memang sorang perempuan yang sejak azali tak suka hadiah cekelat juga teddy bear. apa lagi kalau teddy bear besar kan. satu lagi tambahan ialah bunga.mari korang kenal pasti sebab musabab kenapa dengan penyakit yuyu ni:

cekelat:
hmm. sedap la pulak T_T
memandang kan yuyu sejak lahir lagi berada di Pulau Syurga Cekelat, maka, bagi yuyu, "ko takyah la susah payah kuar keringat ko nak beli hakuh cekelat, hakuh dah puas makan kat Langkawi dari kecik lagi". macam tu la ayat yang terselindung di sebalik yuyu. cakap je la cekelat apa yang korang pernah makan, mesti yuyu dah pernah makan juga. kalau yuyu tak pernah makan pun, korang anggap la yuyu pernah makan juga! mesti! wajib! maka dengan seterusnya, kalau cekelat merupakan idea korang untuk bagi kat yuyu, sila cancel laju laju, tukarkan ia kepada MILO kotak! bestt! minum 8882368638384 kotak pun tak jemu ^__^


Teddy bear:
nih kalau tengok hakuh malam malam ni, boleh histeria hakuh ni!
ni lagi la tak nak! yuyu suka teddy bear, tapi untuk memiliki juga mempunyai memang "mintak simpang tiga kampung dusun". yuyu takut gila. kecik kecik dulu, arwah abah yuyu pernah belikan yuyu teddy bear & barbie doll. tapi bila ingat pesan tokwan "main la anak patung, nanti dia minta nyawa kakak baru tao" (tokwan cuba jaohkan yuyu dari semua tu, malaikat tak masuk rumah owh kalau ada semua tuh!). jadi, bila abah beli je, malam yuyu termimpi yang patung patung tu jadi besar lalu minta ihsan nyawa yuyu! gila scary!. sampai sekarang yuyu tak ada semua mende alah tu.

kat sekolah masa lucky draw pon, yuyu pernah dapat Pooh (masa tuh femes ar Pooh ni). kawan kawan siap nak tukar lagi dengan yuyu. jeles akan ke-lucky-an yuyu. balik je, yuyu bawa hati yang hampa. bagi Pooh tu kat adik. main la. tapi jangan bawa masuk bilik yuyu! tendang Pooh tu kannnggg!

Bunga:

dari bagi bunga, leih baik bagi taman bunga! ^^ (demand sikit)
 yuyu suka bunga! suka sangat! semua bunga yuyu suka. tolak tepi bunga tayar juga bunga bank. tapi yuyu tak suka orang bagi bunga kat yuyu. dah rasa macam cerita orang dulu dulu. apa apa sikit, bagi bunga. pastu tulis kat kad kecik molek. ceh. tak suka betul! masa yuyu couple dengan sorang ni dulu, dia dah tiga kali belikan yuyu bunga. macam macam jenis. balik hostel, yuyu fikir balik, "lebih baik ko belikan aku filet-o-fish". nescaya aku makan dengan kenyang T_T

terpikir pulak satu. asal konvo je, ada bunga, asal ada bunga je konvo. mak bapak tok nenek bagi bunga. bopren pon bagi bunga. macam mana yuyu konvo nanti. benda tu macam benda wajib kan. harap harap masa konvo yuyu nanti, mak cik pak cik jual bunga dah tukar citarasa. dari jual bunga kepada cekodok bunga ke, tak pon air teh bunga juga tak ketinggalan cekedis bunga. untuk mengisi perut cap tak kenal kenyang.

jadi, bila di fikir balik apa yang nini cakap tuh, yuyu terus buat buat bodoh. yuyu ni pompuan ke laki laki? tapi betul la, bagi yuyu macam semua perempuan suka tiga mende alah tu. ish. abnormal ke? tak pon yuyu ni sepatutnya laki. sobb T_T sadis ar!

kalau yuyu tak suka tiga ni, korang apa pula? kongsi kongsi!


terima kasih sudi membaca! :)

December 2, 2010

saye akur, saye buta IT. tolong lah saye!

6 comments

Assalamualaikum!

ok ok straight to the point. tak nak bagi pendahuluan karangan yang panjang berjela merepek. sebab ni merupakan kes yang penting, yang perlu penyelesaian mee segera! ini perlu kata professional dari yang professional! ini perlu penyelesaian yang pantas demi kepentingan bersama! *tengok, kate je tak nak merepek T_T

pernah tak jadi macam yuyu ni? bila nak view belog orang orang tertentu, dia jadi macam ni? sakit hati betul la. dah try buat macam macam, tapi jadi macam ni jugak. nak kata bil broadband dah 3bulan tak bayar, tak kena mengena. nak kata, yuyu selalu online fesbuk, pon tak kene mengena. nak kata sebab yuyu selalu tulis belog merepek pon, langsong tak kena mengena. tapi ape sebenarnya sebab musabab penyebab yang sebabkan sebab ini? jangan mudah terkeliru dengan ayat yuyu. main pointnya cuma "ape sebab jadi macam ni?"

banyak belog yang singgah mengadap belog yuyu. yuyu ni nak la rajin kan diri untuk mengeratkan tali silaturrahim kan, nak ber hai hai dengan blogger blogger yang rajin mengadap belog yuyu, tapi  bila yuyu view belog dorang, jadi pulak macam gambar kat atas nuhh!

leceh betol la! sakit hati taoo! T_T. nanti orang kata yuyu sombong pulak. kadang kadang boleh tengok kat dashboard seciput je :( tengok pendahuluan entry dorang. habis, isi 1, isi 2, isi 3 juga penutup, tak boleh la tengok? tak best ar belog ni!

tak ada ke sape sape yang tau macam mana nak selesaikan kes yang membiulkan kepala otak yuyu ni? tak suka la macam ni! kongsi kongsi tau, kalau tau macam mana nak settle semua ni.


terima kasih daun keladi, nanti nanti bace la lagi entry kami! ^^

December 1, 2010

B&C Holding.sila bace dengan mimik tanpa stress ^^

5 comments
assalamualaikum !

ngaaaaa~ terkejut la tu kan. ok ok. minta maaf ya. saje sergah tengah tengah hari ni. sambil sambil cari idea untuk Malaysian Inovation Competition. wah! yuyu ni mesti budak enginering en? eh. mana ada, yuyu kan bakal ahli perbankan islam. mari la invest kat bank saya ya nanti.. boleh bagi sedekah seposen. masok poket banyak banyak, buat beli gule gule :)

memang kerah otak la kitorang ni. budak Islamic Banking kena pam pam idea pasal "inovation". see! korang pon kerut kening kan? yuyu dah cakap. memang susah tau. ni semua sebab semester ni yuyu ambil subject Entreprenuership. T_T kalau tak amik sem ni pun tak pe.

macam macam idea yuyu tanye kawan kawan yuyu. ada yang kelakar, ade yang macam "wow, otak ko ni bagus gak en kadang kadang". memandang kan yuyu memang tak suka fikir pasal benda benda macam ni, maka, yuyu lebih suka sampuk sampuk takkala orang bagi idea.rasa la jugak macam yuyu ni berguna kan.

dari semalam sampai hari ni, memang tak tidur tao tak.sikit pon tak tidur. bersenkang mata yang sekangkang kera ni di McDonald. dah la masa pagi tu tak sempat tidur, kelas bukan main lama. dah petang, siap siap pulak pergi discuss kat McD. dari pukul 9 sampai subuh nya. memang agak lalok la yuyu hari tu.
 nama je "Discussion di McDonald". tapi yuyu akur dengan naluri yuyu yang meronta ronta nak check belog. tidakkkkk! memang tak boleh. asyik online buat kerja tak patut. lepas tu bagi idea seciput. nasib lah yuyu design semua. ada la hasil yuyu. bagi idea pon tokok tambah dari idea orang T_T. lepas guna laptop sendiri, tak cukup laptop sendiri, pergi pulak menyebok online kat laptop orang lain. tengok tuh gambar kat atas sane tu, dah terbukti saya bersalah.


kutuk ar tu kan? malas nak make up la!
 orang besar kumpulan kami! heheh.. jangan marah. yuyu pulak orang kecik kumpulan. jangan main main dengan kakak ni, beliau master buat donat tao! bukan setakat donat, kuih muih, kek dan macam macam masakan pun dia master. (err~ tak de kene mengena)

 ni lah lelaki lelaki gagah kumpulan kami! cewahhh. dorang ni banyak bagi idea. bagus ni depa ni! setiap semester DEKAN wooohh! padahal selalu kat kelas dok belakang sekali mengumpat & membuli yuyu. :'(
selain mengumapt dan mumbuli, mereka sangat baik hati! tengok, ada orang dalam kesusahan la!! tapi dorang telah tolong dengan jaya nya!!! bagus bagus.
selain daripada mengantuk dan lapar setelah melahap McD belambak, yuyu juga sangat "tak boleh belahh". orang lain dah malas layan karenah yuyu. asyik nak tangkap gambar ja. T_T alaa. orang nak buat kenangan. nanti boleh tunjuk kat anak cucu kan..


tapi yuyu bangga sangat dapat kumpulan dengan BnC Holding (name kumpulan kitorang la ^^). sebab teamwork kitorang sangat sangat kuat. sanggup habis duit & masa untuk team. tepuk amai amai sikit untuk team yuyu!! tepuk amai amai untuk kak dayah, kak asrina yang bertunang tempoh hari, kak tikah, bukhari, wan, hafiz & ziyaad ehh. lupe lagi sorang kak kamilah. (saje je buat buat lupa)

mula mula idea kitorang di reject, bapak sedih T_T. penat kitorang cari idea, pastu kena reject mentah mentah. kata Mdm.Ainina, idea tu dah ada. maka kitorang pon cari la lagi. dan hasil la idea yang "DAHHSATTTTT". apa tu idea tu?ehh. mana boleh bagitau lagi. kalau menang competition tu, baru kitorang bagitau ya :) doa kan kejayaan kitorang. aminn..

ehh. kejap, mempersempabah kan, hasil dicuss kami! hahah.. dorang penat kerah otak, yuyu penat edit pic ^^ sungguh tidak berguna



Terima Kasih kerana sudi buang masa bace ye :)

November 29, 2010

Tuhan.. tolong lah hati saye ni tuhan T_T

9 comments
Assalamualaikum awak awak awak juga awak! (eh awak tu!, jangan mengada fesbuk fesbuk lagi, bace entry saye ni dulu!)

rasa best pulak nak taip keyboard hari ni. dah la beli sticker keyboard cun baru, sambil minum susu takde gula cicah dengan biskut gula Julie's, pastu hujan yang malas malas nak turun lebat. siyes yuyu rasa macam bahgia pulak! dah la rasa best sebab suasana yang indah permai kan, lagi best la bila first time apply PTPTN sebulan lepas, di approve la pulak hari ni *terima kasih abang abang PTPTN yang approvekan saye tadi ^^. ish.. terima kasih ya tuhan ^^ suke betol la hari ni! (pendahuluan pun dah merepek panjang berjela T_T)

sebagai pelajar yang sangat setia beri komitmen kat pelajaran *harap dapat la pujian sikit dua kan.  yuyu tak macam blogger lain, selalu update belog dengan entry entry segar bugar, pastu sehari kadang yuyu tengok sorang blogger ni, boleh post sampai 3 hingga 4 entry sehari. gagah betol awak kan ^__^


lepas seharian kelas padat isi tin sardin, sekarang masa untuk rilek rilek, golek golek, menyanyi lagu. lepas penat la kate kan. nak godek godek belog, nak godek godek Fan page baru buat. (tuhh.. ade kat tepi tuhh-----> )bukan nak bajet artis, tapi untuk update status belog je. *rajin rajin lah tangan nak meng-like ye . sape like , dia memang cun ah!^^. dah selesai godek godek, baring pulak. lepas tu, terbaca balik entry yuyu yang lepas. hmm.. macam tak percaya.

apa yang tak percaya? (masuk mood siyes sikit). honestly, sebelom ni, yuyu tak terfikir pun nak pakai tudung la. pakai kat kampus je la. tetiba je yuyu rasa terlalu nak pakai. dan yuyu tanya kat tuhan, apa yuyu teringin pakai tudung ni sebab obses dengan sekeliling yuyu yang obses dengan fashion bertudung ke? atau yuyu sendiri yang teringin semua tu.

saye yang agak sekarang

pon agak sekarang

pon pon agak sekarang

pon pon pon pon agak sekarang


pon pon pon ponnnnn agak sekarang






 semua tu buat yuyu tanya balik kat diri yuyu. banyak yang support yuyu untuk terus bertudung. tapi hati yuyu ni. kalau yuyu betul nak bertutup, kenapa tak bertutup betul  betul? macam macam la yang agak serabut kan kepala otak yuyu sekarang (cehhh.. keje setan arr ni. bedebah kau setan T_T)

mungkin sebab yuyu dah rasa nak satu perubahan la kan. dah agak tua *siyes hakuh rase cam layak pegi umah kebajikan pulak. dah sikit matang, dah kurang sikit rasa macam nak attention macam zaman dahku mude mudi dahulu T_T. dah mula sedar kenapa dulu tokwan selalu kerah keringat tua beliau didik yuyu untuk bertudung. tapi, harap maklum tokwan, cucu tokwan ni memang ketegaq bijik sikit nooo~ (yuyu tau, tokwan tau semua tu. kesian beliau)

atau  mungkin sebab yuyu terkejut dengan fenomena alam sekarang yang banyak gadis semasa  omaigod trendy habes pakai selendang. yang sememang nye, kalau tengok dorang, fuhhh.. memang kalau jalan tepi Jennifer Lopez, J.Lo mintak otograp la. serius, buka fesbuk, tinggal seciput dua je kot yang tak bertudung, yang lain dah berhijrah pakai tudung. bagus^^ tapi, sebab ini kah awak awak? T_T

tapi bila di fikir balik, biar la apa pun sebab nye, benda baik, ia tetap baik (cam wat essei bahse melayu la pulak). kenapa yuyu nak banyak banyak tanya pasal benda baik, sedangkan, yuyu buat benda tak baik, takda pulak nak tanya tanya kan. takda pulak seisi muhasabah diri atas katil sambil makan biskut gula. tak teragak pula nak buat lagi tak baik tak baik tak baik.

cuma sekarang, bukan yuyu nak heboh yang "wehh kawan kawan, aku jadi baik la sekarang!", tapi macam ni " weh kawan kawan, yuyu teringin la jadi lebih ok dari sekarang". manis gitu. yuyu harap sangat, tuhan bagi sikit hint hint untuk semua tu. bukan senang tau. kalau setakat nak fashion segala, yuyu  boleh googled bila bila masa. tapi, kalau sebab Allah, Kau berikanlah hambu mu yang naif ni pentunjuk. T_T

ada apa apa yang boleh di kongsi tak awak awak?

p/s : besties yuyu, jangan tinggal yuyu tao, walaupun yuyu macam ni T_T

p/s lagi : laki masa depan, tak kisah en yuyu teringin macam ni? T_T lagi.

p/s lagi lagi : awak awak awak, jangan ar kutuk kutuk saye dalam hati T_T lagi lagi


terima kasih kerana sudi mebaca ya ! ^^

November 28, 2010

sape cakap yuyu cantik angkat tetikus!

11 comments
Assalamualaikum kamu kamu!

heheh. dengan ini, yuyu nak membuktikan pada korang yang angkat tetikus tadi, bahwasanya korang salah! mu8ngkin ilusi optik kot. sebenar nya, muka yuyu dah bukan macam bangunan tak siap, tapi dah macam bangunan usang tak kan siap! hoho.. mempersembahkan!! (roll drum pleaseee)
ececehhhh... buat buat cun la tuh.

nak tak amik saye jadi bini kamu??!




tetibe je muncul budak ni. anak sape pon tak tau

ngeri hakuh tengok muke ni!

yuyu cantik lagi tak?? cepat cakap! haha. masa ni di masjid. dengar talk. di sebabkan talk nye sangat sangat agak tak sesuai untuk di dengar, tetibe je yuyu & nang suka gila tangkap gambar ala ala kanak kanak spastik ni. dah la kat masjid, kene sumpah dengan tuhan muka tak boleh jadi asal baru ko tau yuyu!

kalau sebelom ni, yuyu upload gambar berjuta juta kat fesbuk muka semua bajet nak puji, tapi kani ni, nahhhhhhhh~ memang dah tak ada keje kan. dah dah.. lagi panjang yuyu menaip, lagi la merepek!


terima kasih kerana sudi membace ye !


November 21, 2010

Kembalikan Kinuya dahku T_T

13 comments
Assalamualaikum awak :)

cewah.. bagi salam pulak entry kali ni kan. sopan betul yuyu ni. lama gile babeng tak jenguk belog yuyu yang suram pudar sunyi lagi kelam ni kan. dah bersawang dah. T_T jangan merajuk belog, yuyu balik kampung tak bawa laptop. dah tau kat langkawi coverage dah macam kena sumpah jadi siput bebi.

selalu nya, bila balik dari langkawi yuyu akan upload gambar berkilo kilo untuk santapan jiwa dan mata. tapi kali ni sayang sejuta juta lemon, bila kamera yuyu  di tempat kan di ospital. kesian beliau. eksiden sebab sepupu yuyu yang msih lagi kanak kanak dengan senang hati nya melepaskan batuk di tangga. mungkin takda kena mengena. tapi ada kena mengena nya, sebab beliau pegang kamera yuyu macam lepas batuk di tangga :'(

. kesian yuyu jugak. bila takda kamera, yuyu tangkap gambar guna kamera 2.0mp phone yuyu. menangis teresak esak umpama melukut di tepi gantang. sedih kan  perumpamaan ni? :( sedih juga telinga yuyu dengar mak rajin membebel. gagah betul mak membebel. :) dan hasil kamera talipon yuyu macam ni T_T



aik. macam "ok" la jugak gambar yuyu tangkap ni. yuyu edit ekkkk??  ehh ^^ hehe. ye la..saye mengaku. ni gambar yang telah sedia di edit. boleh laaa ok nye. ni gambar bawah ni. siap tak rotate lagi. sah sah terselindung parot jerawat dalam kesamaran gambar. terima kasih kamera talipon.  ada juga baik nya.


saya tak pernah bersungguh sungguh dalam menimba ilmu. ini bukti nya!

begitulah hasil dari kamera talipon yuyu. dah boleh cakap "awak yang baik hati, tolong lah kopek kamera talipon saya ni dan simpan lah dalam kocek pelbagai guna awak. nak buang jauh dari pandangan pon tak pe". begitu lah perit nya hasil kamera talipon yuyu :(

bukan yuyu nak maki talipon yuyu tu, tak ada la talipon ku ^^ tapi yuyu cuma terlalu sedih sampaikan yuyu bandingkan antara kamera yuyu dan kamera talipon yuyu.

ni la kamera yuyu. Kinuya nama nya. pink gitu. bajet jantan gagah perkasa tak sudi memegang kinuya ni :)


alaa.. bukan slr canggih besar gedabak pongg.. ye ye.. saye takde slr besar gedabak sampai saya yang kemetot ni memerlukan dua belah tangan untuk memegang nye.. sebab mak kate, nak semua mende alah tu, kena beli guna duit sendiri.. :'( *tolong bace dengan mimik muka yang sesuai. tapi, kamera yuyu ni gambar dia bagus jugak la!



sedih kan entry kali ni, di harap awak baca entry kali ni selari dengan mimik muka. mestilah seperti ni " :( "


terima kasih kerana sudi membaca :)

November 9, 2010

Cara saya menghargai matapelajaran kesukaan saya. DIY

3 comments
sambil menghargai matapelajaran yang yuyu suka, kali ni, yuyu cuba untuk tak membazir berpuluh ringgit duit yuyu melabur untuk majalah. cantik kan idea yuyu? ya macam orang nya * ayat nak kena lempang.

Business Maths. sebut pasal Maths je, memang pebret yuyu la. minat nya macam yuyu pergi kelas, bukan belajar, tapi cekgu bagi kursus kawen. alaa. macam tu la lebih kurang kan. tapi yang jadi masalah, subjek ni, cekgu tak provide buku yang cantik tertarik kau memang debom. buku nya naif lagi dhaif. kesian la pulak mata memandang kesian lagi tangan memikul T_T.

buku naif lagi dhaif dah transform jadi buku halwa mata.
jadi, datang la idea yuyu, nak men-cun-kan buku yang naif tadi, kepada buku kegemaran mata yuyu sebagai tanda yuyu sangat menghargai matapelajaran tersebut. *semangat make up buku je, belajar nye, idak pon.

begini la cara cara yuyu menghabiskan masa buat benda alah ni :




buku yang dhaif, putih gebu, suci dalam debu ni nampak naif sangat kan? kesian mata yuyu melihat nya. kang dalam kelas, tak selera pulak nak tengok beliau. jadi,tersembul lah idea bagus yuyu untuk cun kan beliau. beliau kan buku matapelajaran kesukaan yuyu :")
memandangkan majalah lama tersemat hebat dalam almari baju yuyu, kan bagus yuyu gunakan beliau. RECYCLE. membazir kan amalan setan. tak mo la yuyu kawan dengan setan. tak mo tak mo ! T_T
jadi, kerat kan je la apa apa yang kita suka, tak kisah la tulisan ke, gambar model ke, gambar alat make up ke,gambar tempoyak pebret kita ke, tak pon gambar barang yang kita teringin sangat. contoh nya, gambar baju yang kita teringin nak mampos ada.*bajet lari. lekat je la dengan gam ke, selotep ke, tak pon nak sangat steple, buat je la ape yang nak kan.

dan penuh kan la dia dengan cantik, mengikut citarasa masing masing. kalau ikut citarasa cik timah, murad atau halim, dah le tak nama buka kita sendiri kan. kalau suka yang simple, simple kan lah buku korang, tapi, kalau suka serabut mabut macam yuyu, buat la macam yuyu.

tadaaa!!! dah siap. dah sedia bawa pegi kelas besok. tak sabar nak conteng conteng dalam buku tu pulak. belajar nye, tak penting sangat ^^ boleh tengok kat gambar atas tu, betapa naif nya, isipadu isi buku tersebut. kann :) lepas ni, nak mintak kawan kawan puji belabak! ^^


selamat mencuba ^^

October 29, 2010

Kisah Imam Syafie

11 comments
Siapa tak kenal pengasas mazhab syafie, angkat tangan cepat? baik ngaku! ok. bagus. semua nya kenal.

Imam Syafie atau nama sebenar beliau Muhammad bin Idris bin Abbas bin Uthman bin Syafie. Dilahirkan di Gaza,Palestin pada tahun 150 Hijrah.Nama beliau amat dikenali dalam kalangan umat islam kerana ketokohan dan kebijaksanaannya dalam bidang fikah dan usul fikah. Dalam usia sembilan tahun , beliau telah berjaya menghafal seluruh juzuk Al-Quran, Imam Syafie juga tertarik dengan bidang sastera Arab.

menarik bukan? Ustazah suruh hafal surah Al-Buruj untuk subjek Hafazaan pon, yuyu tak hafal. nasib lah dengan ihsan Ustazah tu, yuyu pass juga. ^^ memang pandai ulamak ulamak islam kita dahulu kala. kalau otak dorang boleh di jual, yuyu rasa, mesti tak terbeli punya. sungguh mahal. Gucci pon tak pandang la wehhh.

tapi ini ada sedikit cerita mengenai beliau. semasa beliau belajar, beliau sangat lah di kenali dengan kepantasan dalam hafalan dan kepandaiannya. tapi satu hari semasa dalam proses pembelajaran, beliau rasa sangat susah nak ingat. dan beliau rasa macam tak faham apa satu habuk pon yang guru beliau ajar.

selepas kelas Fiqh Islami :)

maka, beliau pon bertanya kepada guru beliau. kenapa & mengapa semua tu terjadi.  maka dengan tenang nya, guru beliau jawap. mungkin kerana beliau berbuat dosa. namun Imam Syafie menafikan kan. ye la, beliau tak rasa pon yang beliau buat dosa.

dengan tenang lagi tanpa wujud urat urat tensi, guru beliau tanya, ada tak awak buat maksiat kecil? inagt balik. maka, Imam Syafie pon, dengan segera teringat satu kejadian yang berlaku semasa beliau on the way nak datang belajar.

semasa dalam perjalanan beliau ke kelas guru beliau, ada seorang perempuan yang berjalan. dengan tiba tiba, angin yang kuat meniup. maka, ternampak la sedikit sahaja tumit perempuan tersebut. sikit tumit saja? dah boleh buat ilmu susah masuk dalam hati juga kepala otak kita?

woa.. kalau Imam Syafie yang imam nya teguh dan pandai sangat sangat tak sengaja nampak sedikit saja aurat seorang perempuan, kita ni macam mana pula? bukan setakat kita ternampak dah, saja tengok dan saja dedah (ehemm).

bila yuyu fikir balik, patut la yuyu ni lembab semacam saja. maksiat kecil dan besar selalu di buat. hati jadi kelam. ilmu yang cerah pun dah tak boleh nak mencerahkan hati kita ni.

Astaqfirullahalazimm..

entry kali bukan untuk jadi Ustazah, tapi untuk kongsi sikit ilmu yang yuyu dapat dari Lecturer Fiqh Islami yuyu. Ustaz Muhammad Bin Yusof Niteh.

Tagged By Ayumi :)

4 comments
The rules (copy paste from Izatie's blog)


Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha.


woaa.. mampus nak kerah otak ni cik ayu oi. dah dua hari yuyu fikir.

  1. yuyu seorang yang suka berahsia sangat. tak suka sangat kongsi hal peribadi.
  2. yuyu tak boleh makan nasi, cepat muntah. kalau nak makn, dalam kuantiti sikit saja.
  3. tak pandai makan gula gula. selalu nya bila gula gula masuk mulut je, terus geget. tak sampai 30saat, dah habis.
  4. suka berkawan, tapi tak kan start dulu. tak pandai.
  5. yuyu suka jaga kuku. nak bersih & cantik.
  6. yuyu dulu dulu hitam dan banyak sangat jerawat. sampai tak ada orang nak kawan.
  7. yuyu ni berdikari. boleh la hidup kalau nanti susah atau semua orang benci yuyu. InsyaAllah
  8. cepat nangis bila tengok orang nanges. tak tentu pasal.
  9. yuyu kuat berangan. masa tengah study pon boleh berangan. kebanyakannya berangan nak jadi puteri la, kawin dengan raja la, & semuanya yang merepek.
  10. mood yuyu cepat sangat berubah. contoh nya, sekarang yuyu tengah happy, dalam 5 saat lagi, yuyu boleh marah marah tak tentu pasal.
  11. yuyu ni keturunan jawa.
  12. yuyu susah sangat naik berat badan walaupun yuyu makan gajah. yang nak naik cuma dekat pipi. badan tetap keding.
  13. yuyu susah ada kawan baik. tapi bila ada, yuyu jaga sangat sangat. sebab tu yuyu ada sebilangan comel je kawan baik.
  14. tak boleh belah dengan smoker.
  15. yuyu ada musuh ^^
  16. yuyu suka join beauty workshop.
  17. yuyu petite! ambil perhatian ya cik ayu.
  18. (ape lagi nak tulis ni) yuyu punya otak susah ingat. goldfish memory.
  19. tak makan sayur. bagi yuyu, sayur pahit.
  20. cepat muntah kalu minum teh.
  21. yuyu selalu berusaha untuk gemok.
  22. yuyu suka tengok karenah orang.
  23. yuyu jarang keluar rumah. kalau tak keluar dengan laki mase depan, mesti dengan apple.
  24. yuyu suka filet-o-fish
  25. yuyu suka ayu. comel & baik je <3

wahhhhh.. ayu.. yuyu sakit kepala macam ni! nak fikir pulak nak tag sape lagi la.. adoi. sikit sikit dulu tak boleh je. 5 je ye ^^ heheh..

Bangun Pagi Gosok Hati

4 comments
eh. bukan versi asli nye macam kita belajar masa kat kidergarten dulu "bangun pagi gosok gigi" ke? cikgu korang ajar salah ke? ke sebab korang tak pay attention masa cekgu mengajar dahulu kala? kantoiiii!

heheh.gurau je. jangan pulak g sekeh kepala cekgu timah korang tu. bukan, ni versi yuyu.  Bangun pagi, gosok hati. sabar sabar yuyu. jangan cepat mengelabah, jangan cepat melatah. ape yang orang buat, cuba rilex ok. lek lu, cok kok lu.

baru yuyu berangan semalam nak bangun lembab lambat. dah siap kunci jam bangun pukul 11. memandang kan hari ni, kelas yuyu memang tak ada. terima kasih cekgu!

lepas subuh, dalam pukul 7.03 minit pagi waktu malaysia, ada satu mesej sampai. selalu nya, mesej pagi pagi ni bukan dari siapa siapa, tapi dari budak kelas yuyu. nak tanya samaada kelas ada atau tak.

tapi bukan, ni mesej nya :

"selamat pagi slut. ko happy ke sekarang. ko tunggu aku esok. slut yang macam jalang"

eh. pandai la awak ni buat saya takut. :) untuk pengetahuan korang semua, yuyu memang tak boleh kalau ada sesuatu nak kena fikir. memang susah tidur. memandang kan mesej yang diterima yuyu tu, macam soalan sejarah SPM, kena cari siapa tokoh Kemerdekaan yang telah di bunuh di Pasir Mas, otak yuyu aktif berfikir tanpa mengendah kan mata yang letih.

siapakan beliau yang pandang bermain otak yuyu? tak boleh dah nak tidur balik. bangun pagi, tengok mesej tersebut, otak berserabut, mandi, & urat urat tensi mula naik.

benci nya :)

October 27, 2010

Yesterday

8 comments
di library. bukan study pun. berlakon je. konon konon rajin bace buku la. minta maaf la. awal awal semester bukan masa nya yuyu nak baca buku, ke library untuk pinjam buku yang tak tahu lagi yuyu bace atau tak. kalau baca pon tak tau yuyu faham atau tak :)

yuyu tengok menatang ni semalam kat cinema dengan laki masa depan yuyu. sumpah tak best. rugi RM6 yuyu. makan meatball pon kenyang. habis 2 jam yuyu. kalau filem macam ni, yuyu pon boleh jadi pengarah. buat filem pasal terperangkap dalam jamban!

sebelum keluar, yuyu sempat lagi edit gambar ni. heheh.. terasa diriku umpama perempuan sejati. huhuhu

di IKEA. sementara tunggu kekasih hati yuyu bawa meatball sejati, lebih baik yuyu tangkap gambar banyak banyak. boleh upload kat fesbuk kan ^^

Meatball ni buat yuyu punya hati sejuk. dah tak marah marah dah pasal cerita BURIED ******** tu. sedap woo. rasa macam nak ajak laki masa depan yuyu bawa yuyu g IKEA setiap hari.

cak! nampak janggut laki mase depan yuyu tak?? heheh.. boleh tengok situ sahaja. yang lain, yuyu saje yang boleh tengok. rindu la pulak. :(

October 25, 2010

Pelajaran Cantik

6 comments
Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman nih... kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak huduh...

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati... !
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la... .
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btl mamat tu... .
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:... patut pun kena reject...

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela ni.
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya ni..

kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri...

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh... .
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu... .

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...

kalau perempuan lawa pakai seksi
lelaki akan cakap: lawa la dia ni
kalau perempuan tak lawa pakai seksi
lelaki akan cakap: tak sedar diri ni minah ni

macam macam la yang tak kena kan. cyang boleh buat yuyu nak post benda alah ni, sebab nye, masa yuyu nak ke kelas tadi, ada sekumpulan perempuan kusyuk sungguh gelak. ada yang lawa, ada juga yang sedang sedang. di tepi pintu masuk ada laki. dua orang. ingat kan perempuan je suka "buat ketupat" ni. tapi, laki lagi dasat!

Laki A: budak baju kuning(lawa) tu satu kelas ngan ko?
Laki B: budak kelas arabic aku.
Laki A: cun.
Laki B:dia kawan dengan yang cun cun je.
Laki A: yang baju merah tu macam muka atok aku je.
Laki B: dia memang bajet. Ingat dia lawa kot.
Laki A: tu la. yang lain cun, dia je.

amboi amboi. mulut macam awak tu hensem sangat la kan. ish. kalau awak tu macam muka Jay Sean tak apa la jugak kan. entah entah budak baju kuning tu yang nak kawan dengan budak baju merah, mana la kita tahu kan.

kalau dalam situasi macam ni, entah dah berapa juta orang kata kat yuyu. oh.. tak boleh jadi!

tapi jangan risau ya wahai kaum sejenis yuyu yang semuanya jelita di sana. jangn risau, biar apa pun orang kata, tak ada sorang di antara kita pon yang tak lawa. semua lawa lawa belaka (cepat belanje yuyu mekdi!).

mungkin bagi sorang daripada hamba Allah akan cakap kita hodoh, hakikat nya, kita cantik di mata hamba Al;lah yang lain. macam pepatah omputih kate, "beauty is in the eye of the beholder"

dan cantik ni, sebenarnya sangat subjektif. jangan gundah gulana sampai terpelangkup sorang sorang kat celah dapur selalu sebab sejak azali muka tak macam yuyu Taylor Swift mahupun umpama wajah anggun Siti NurHaliza atau Nora Danish yang ayu ayu gitu.

kerana kita alone, ada kecantikan yang tersendiri. mana tahu, yuyu terserempak dengan Salena Gomez, dia akan hentak kaki kuat kuat sambil meraung keganasan sebab terpegun dengan yuyu kan. (ececechhh.. termasuk bakul angkat sendiri pula).

kjuga di tujukan untuk kassim, murad juga leman, jangan sedih kalau anda tak setampan Aaron Aziz ya.

untuk mengelak kan yuyu membebel berjela jela, lebih baik yuyu stop sampai sini saja.


cik babi ni tak kisah pon jadi udoh.

October 22, 2010

TANGISAN KERINDUAN

2 comments
tak boleh belah. tajuk dah macam tajuk lagu zaman WINGS & EKAMATRA pulak. dah sampai kampus ni bukan benda utama kemas bilik, tapi keluar dengan laki masa depan dan update belog. bilik bersepah macam setor rumah mak cik melah, bukan satu masalah kepala otak. janji rindu ku pada mu wahai laki masa depan, terubat dan belog di post kan dengan entry yang segar dari kebun kebun bunga.
relax arr weyyy.. jup g kemas, cantik la. macam di kayangan.
entry kali ni bukan nak cerita pasal bilik yang indah. bukan juga nak tayang kat korang pasal kebahgian diri ketika berada di kampus. tidak kawan kawan. tapi nak meluahkan rasa rindu yang amat sangat pada kaum famili di langkawi. baru saja satu hari tinggal kampung, dah macam nak lari senyap balik sana. teringat macam macam.

pertama sekali, malah pertama empat kali dan enam ratus tujuh puluh tiga kali (yuyu tau, korang tak paham ape mende yuyu merepek ni) pada bonda kecintaan dahku ini. semalam masa dalam perjalanan, mak talipon, rindu kate nyeee. siap demam lagi. hmm. kesian mak. mak selalu sediakan makanan terhebat di dunia. buat yuyu kenyang tak kenal lapar.

bonda dari syurga.

walau sampai menangis pun, ia tidak akan merubah apa apa (mood sedih). raya haji nanti baru dapat jumpa kaum kerabat yuyu. ini lah nasib bila belajar jauh jauh. bila duduk sorang sorang, yuyu teringat atok. yuyu ni cucu beliau yang sangat bising. yuyu suka sakat atok, minta duit (pebret), cari makanan kat rumah atok & atok pulak dah tau sangat dengan cucu beliau yang baik ni.


teringat adik laki yuyu , akmal. walau pun beliau sudah 15tahun, tapi, yuyu masih layan beliau seperti 5 tahun. cubit pipi, kacau masa tidur, bila nak makan, yuyu suka makan lauk yang beliau makan. ohh.. rindu nya.

hani pulak adik perempuan yuyu. pon sama. yuyu layan macam budak budak. memang yuyu sangat kuat menyakat. tapi hani lagi teruk. yuyu suka buat beliau menangis. rasa kepuasan yang tahap dewa ^^.

adik ku ^^ yang baju kaler hitam la!

tiada adik, tiada ke-best-an hidup.
semalam masa nak register, yuyu nampak banyak pelajar datang bersama mak bapak dorang. rasa jeles nya. ye la. abah yuyu dah lama meninggal. rindu sangat. dah la rindu mak, dah nampak macam tu, lagi la rindu. nasib lah laki masa depan yuyu bawa yuyu jalan jalan. ^^ (gatai)
sedekah kan Al-Fatihah kepada abah dahku :'(
haa. part ni yang tak sabar nak cerita ni. selama yuyu di Langkawi, yuyu bersama si temok temok yang comel! memang best la. dapat cubit pipi, makan nestum bersama sama juga masa tidur yang di kelilingi babies ^^

ni afiq daniel. beliau sangat comel. rindu sangat nak tengok mata beliau yang bulat terjojol macam bola deodorant. comel tau!
eleh.. senyum sebab nak masuk belog la tu!

pembunuh ikan bilis!! gile gangster!

comel kan makluk ni!
ni pulak daniel. melayu la! tapi comel sangat. geram bila beliau yang kecik panggil yuyu "kakak". rindu main tembak tembak dengan beliau. owhh daniel.. tunggu lah daku ke pangkuan muh!
yuyu pulak yang senyum lebih.

heheh... budak ni pebret yuyu! sebab yuyu suka baby rambut kerinting. melayu ni!!! besar nanti hensem dari laki masa depan yuyu ^^
rindu pulak kat farhan. baby ni suka sangat senyum. yuyu cakap dengan mak dia gelak, yuyu tengah marah, dia gelak, yuyu make up, dia gelak. comel sungguh budak ni!

kau gelak, aku gelak, kau senyum aku senyum. kau nanges aku bagi kat mak balik ^^

di tenga tengah ber seronok dapat result bagus dan boleh online fesbuk selalu, rasa rindu pada langkawi tak pudar pudar lagi (ayat tak beragak). sebelum tidur, yuyu talipon mak, cakap cakap dengan mak sambil nangis. makan coklat terhebat di dunia pun nangis juga, sebab bila di langkawi, yuyu suka makan coklat tersebut dengan mak. hmm. tak suka nya perasan perasaan ni. sobsob.
© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.