August 27, 2018

Nivea Baby | Rutin Ibu Untuk Si Manja

6 comments
Assalamualaikum

Kadang tu nampak macam mustahil untuk uruskan anak, dalam masa yang sama, kita mommies ni sibuk yang gila-gila di office, dah nak malam baru dapat tengok anak. Yuyu sendiri pun walaupun yuyu kerja dari rumah, blogging lah, bisnes lah, nak baking lagi, kadang tu bila ada event invitation, malam tu dah siap plan, anak-anak kena uruskan cara ni, favourite time dorang jangan skip, makan minum kena urus juga.

Oh, favourite time anak yuyu?


August 24, 2018

Anxiety/Panic Disorder Journey | Part 1

10 comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah, sekarang ni dah hampir setahun yuyu bebas dai anxiety/panic disorder, selepas yuyu diuji selama lebih kurang empat tahun. Ya Allah, syukur macam lepas beanak. Tak ramai yang faham pasal benda ni, sebab Anxiety/Panic Disorder ni, selalunya akan bertarung sendiri & tak bagitau pada orang ramai, takut orang salah anggap. 

Time tu, yuyu rasa yuyu di line paling bawah dalam hidup tapi pengakhiran hidup yuyu juga. 

Untuk entry ni, yuyu nak share secara ringkas saja lah, insyaAllah, yuyu akan sambung dengan beberapa entry lagi journey yuyu sepanjang bertarung dengan anxiety/panic disorder. Bertarung? Alaa. Tak tau nak guna ayat apa yang sesuai, sebab benda ni sungguh tak best dan effect hidup yuyu sangat. 

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.