October 9, 2018

Hari McD Turun Padang | Pengalaman Yuyu Kerja di McDonald's

15 comments
Assalamualaikum

Pernah tak kita pergi McDonald's, kita order, lepas tu, okay, makan malas nak buang kertas burger, time nak order kita macam nak taknak cakap kejap nak McChicken kejap nak Double Cheese Burger, kalau lambat terus cakap kuat-kuat kat husband padahal perli staff McDonald's tapi takut pulak kalau cakap depan-depan. Tehee :p

Hai. Selamat datang ke McDonald's. Boleh saya bantu? Nak order apa ya? 


Yuyu pernah --'

Lepas ni, promise taknak buat lagi! Itupun lepas join event:

Hari McD Turun Padang

September 25, 2018

Ronald McDonald's House Charities (RMHC)

8 comments
Assalamualaikum 

Empat tahun lepas, masa tu yuyu bersalin di Hospital Ampang, rumah pula di Selayang (panjang cerita dia. Sobs). Walaupun dalam Selangor juga, jarak rumah lebih kurang 30km, dengan jem lagi, dengan susah nak cari parking lagi, ya Allah, time tu suami rasa azab sangat. Sejam lebih baru sampai hospital. Setiap pagi dan petang kena datang melawat kan. 

Itu pun nasib lah 3 hari 2 malam saja kena warded. Lepas balik rumah, tiga hari lepas tu, Habib demam pulak, kena warded seminggu, sebab on antibiotik.


 Yang akan paling susah hati bila anak sakit, semestinya keluarga terdekat, lagi-lagi, ibu :'(


Cuba bayangkan...

© Yuyu Zulaikha . Design by FCD.